Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@domak2 áno, s tým masom máš pravdu. Červené nejem a biele len výnimočne, nemožem byť dokonalá 😉
Treba si ale uvedomiť, že iné je prijímať antibiotiká (či iné chemikálie, ťažké kovy apod.) orálne, a iné intramuskulárne či intravenózne...
Doporučujem ti prečítať si o tom fantastický článok v májovom časopise Dieťa - od dr. Josefa Prouska.
p.s.s tými antiperspirantami tiež súhlasím, našťastie existujú aj bez hliníkových solí aj od "bežných" výrobcov ano napr. Nivea či Sebamed.
@domak2 chodím do exotických krajín- afrika stredná, azia, amerika južná a stredná, a očkovanie ignorujem. akurát mám pre istotu so sebou lariam, proti komárom béčko a repelent, vodu pijem balenú..ide to..umývať ruky, nestýkať sa s domorodcami 😀
@bralilienka Ahoj! Mohla by si mi prosím poslať link na ten dokum. film čo tu spomínala @nikimax ? Rada by som si ho pozrela. Díííkes!
@bubulka722 stačí hodiť do googlu.PSYCHIATRIA: PRIEMYSEL SMRTI, alebo druhý, tiež dobrý SMRT ZA BALIK...alebo na auria.sk-preklady ..... 😵 prajem pevné nervy.... 😵
27.12.2012 V Belgicku prepukol nový škandál, pretože z ich štátneho ústavu pre kontrolu liečiv unikol ďalší tajný dokument, tentoraz o vakcíne Prevenar 13. Obsahuje zhrnutie 1691 ohlásených vážnych nežiaducich účinkov z obdobia 2 rokov. Popri 22 ohlásených úmrtiach "v úzkej časovej súvislosti s očkovaním", znepokojivý je aj 4-násobne vyšší výskyt závažných neurologických komplikácií pri súbežnom podaní Prevenaru s vakcínou Infanrix Hexa, než pri samostatnom podaní. Tento údaje je v pozoruhodnej zhode s dávno známym pozorovaním z predregistračných skúšok, kde deti, ktoré dostali Prevenar v kombinácii s hexavakcínou, mali 4x vyšší výskyt kŕčov. Ide teda o závažnú informáciu, ktorú úrad pozná už niekoľko rokov, zodpovední úradníci však tvrdia, že nevideli dôvod, aby ju dávali do príbalového letáku vakcíny! Pre úplnosť dodávame, že na Slovensku sa tieto vakcíny podávajú takisto súbežne, a že po takomto očkovaní aj spolu s rotavírusovou vakcínou zomrel pred rokom aj 3-mesačný Maroško Skrucoňák z Oravy. V Belgicku je omnoho známejší prípad rovnako starého dieťatka menom Stacy Sirjacobs, ktoré zomrelo po rovnakej kombinácii vakcín. Popri týchto informáciách už vyznie pomerne banálne konštatovanie o ohlásených 51 prípadoch "neúčinnosti" vakcíny, čiže ochoreniach spôsobených sérotypmi pneumokoka obsiahnutými vo vakcíne, najmä 3, 7 a 19A.
@bubulka722 ak pomôže, tu je priamo link na ten dokument
https://www.youtube.com/watch?v=oyTb67-61hopotom na boku sú ďalšie podobné dokumenty čo spomínala Nikimax 😉 veru, na toto treba mať fest pevné nervy... 😔
http://rizikaockovania.sk/udalosti.html -stojí to za pozornosť ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@petot Pozerám, že najnovšie už ja som sektárka, nevadí. Ten obrázok nie je karikatúra, ale reálna výstraha prvého antivakcinistu z roku 1804 pre ľudí, že ak sa budú očkovať, premenia sa na kravy. On to myslel vážne a tuším ešte stále to presvedčenie medzi vami pretrváva. Môžeš mi vysvetliť ako je možné, že zvieracia DNA sa z očkovania zakomponuje do ľudskej? Ako si došiel k takej informácií?
@avokimada Si minule písala, že nám tu nebudeš kopírovať celé Av stránky, že len odkazy na super utajené informácie by postačovali. A čo? Nič. Prosím ťa, naozaj si založ vlastnú tému, kde budeš postupne kopírovať všetky AV články, lebo my sa tu naozaj chceme baviť o zodpovednosti. Dakujem za pochopenie.
@halienka
@nikimax Pozerám to a väčšiu časť informácii poznám, takže sa ničomu nečudujem a ani nič z toho nepokladám za vymyslené a tzv. "konšpiračné teórie. Práve som dočítala knihu od Michaela Morrise: CO neSMÍTE VĚDĚT ! a môžem len odporučiť. Zlo je všade okolo nás a ovplyvňuje náš každodenný život, ale má šancu silnieť len keď pravda mlčí. Preto som rada, že stále viac ľudí má oči naširoko otvorené a s nádejou ich chce otvárať aj iným. A predsa, mnohí nikdy nepochopia... 😉
@bubulka722 Zakladateľke len toľko, sorry že som mimo témy. 😝
@bubulka722 Nielen témy.
@bubulka722 vôbec nie si mimo témy....Téma je o zodpovednosti v zdravotníctve....Videla si ako ten lekár - psychiater zabil liekmi to 4- ročné dievčatko? Napratal do neho 4 druhy liekov? A bolo ako "handrová bábika"....? Vôbec ani z rýchlika netušil ako tie lieky (drogy) fungujú? A nevzali mu ani licenciu, pričom rodina ho prosila, aby jej lieky vysadil.....Ja nemám slov .....Je to podobné aj s vakcínami....nikto netuší ako fungujú, čo všetko spôsobujú, testujú sa za pochodu.....po uvedení na trh......Takéto hokusy-pokusy na ľudoch sa označujú za štandardnú starostlivosť a za tú sa ukryjú aj vraždy..... 😝 😝 😝
@sirinka http://venice.cineca.org/documents/belgium_ip.pdf Dosť mi pripomína ten náš, tebe nie?
@bubulka722
@nikimax presne tak, ide o to, že zodpovednosť v zdravotníctve je práveže čím ďalej tým menšia, zo zdravotníctva sa stal taký komplikovaný a monštrózny systém, že sa vytratil pocit zodpovednosti jednotlivých pracovníkov. Každý z nich sa môže odvolať na niekoho iného alebo vyššieho, a keď už naozaj nie je na koho, tak na náhodu sa dá vždy a ako hádam v jedinom rezorte je takéto odvolávanie sa na náhodu dokonca akceptované! Ideálna živná pôda pre korupciu a špinavý biznis. A je mi skutočne smiešne, ak niekto takýto ide brať na akúsi prekrútenú "zodpovednosť" ľudí, ktorí sa snažia na tieto špinavosti upozorniť. Ako Nikimax napísala, stačí to nazvať slovami "štandartná starostlivosť" dokonca "ochrana zdravia" a každý, kto len trochu zapochybuje dostane veľmi rýchlo nálepku "nezodpovedný ", "fanatik", "ohrozovač zdravia aj celej spoločnosti" atď 😖 s jednoduchým taktickým úmyslom, postaviť dotyčného do polohy outsidera - čo je jeden zo základných strachov človeka - a tým odrádzať ostatných od podobného zmýšľania a konania. Ale sú to len nálepky, nálepky od ľudí skorumpovaných, ktorým ide len o prachy a neštítia sa ničoho. 😖
@adsumus Petricciani JC. Safety issues relating to the use of mammalian cells as hosts. Dev Biol Stand 1985;59:149-53. PMID 3891461.
Mae-Wan Ho, Angela Ryan, Joe Cummins, Terje Traavik. Slipping through the regulatory net: 'Naked' and 'free' nucleic acids. TWN Biotechnology and Biosafety Series No. 5, 2001. ISBN: 983-9747-74-6.
Hanan Polansky. Microcompetition with Foreign DNA and the Origin of Chronic Disease (Purple Book). Center for the Biology of Chronic Disease, 2003. ISBN 0-9740463-0-2.
FDA má viacero materiálov o integrácii cudzorodej DNA do genómu, dokonca vydala aj regulatív pre výskum génovej terapie, kde sa nielenže s integráciou priamo počíta, ale sa určujú aj hranice perspektívnosti výskumu na hodnotu 30000 jednotiek DNA na 1 ug DNA hostiteľa, vtedy je integrácia podľa nich už "dostatočne spoľahlivá". Stačí pohľadať na ich stránke.
@adsumus Ozaj, to by aj mňa zaujímalo. Kto je zodpovedný za to rozšírenie syfilisu, TBC, hepatitídy, kiahní a ďalších ochorení kiahňovým hnis.. pardón, vakcínou?
Kto je zodpovedný za rozšírenie rakovinotvorného vírusu SV40 polio vakcínou? Kto je zodpovedný za SIV/HIV?
Ako sa tu v praxi prejavuje tá toľko omieľaná "zodpovednosť" lekárov? Chcem aspoň jeden príklad.
Alebo, kto a akým spôsobom niesol zodpovednosť za to, že sa v rokoch 2003-5 preukázalo, že živou polio vakcínou sa v populácii na Slovensku rozšíril zmutovaný polio vírus, ktorý sa len veľmi málo líšil od divokého vírusu, takže hrozila epidémia? Ja som nepočul ani len verejné ospravedlnenie. Aká zodpovednosť? Kto? Kde?
Kto a akým spôsobom prijal zodpovednosť za to, že sa do roku 2010 vykonávalo preočkovanie BCG vakcínou, o ktorého význame neboli podané jasné vedecké dôkazy?
Ak chceš riešiť nejakú svoju utkvelú predstavu o zodpovednosti jedných ľudí za SLOBODNÉ rozhodnutia iných, tak najprv by si snáď mala pomenovať zodpovednosť za škody spôsobené VYNUCOVANÍM plošného lekárskeho zákroku.
@petot Tak len na začiatok, ku študií, ktorú si uviedol od Polanského, že má podložiť tvoj názor o tom, že zvieracia dna sa môže zakomponovať do ludskej. Nič také tam uvedené nie je. Dalšie zavádzanie.Autor knihy došiel na niečo úplne iné,a to že za všetky ochorenia môžu vírusy, ktoré sposobujú poškodenie DNA, má založený vlastný inštitút, kde pravdepodobne objavil svoj všeliek a ponúka ho na predaj. Pre mna sa tým plne kvalifikoval ako šarlatán, pretože už prešlo cca.10 rokov od kedy došiel na trh a nebadáme žiaden pokles ochorení ako je rakovina, cukrovka, obezita a pod. To be continued...

@warholette
@bralilienka
@vavrenka
@nae
Ono ja to myslim napriklad v spojitosti s tym, ze jatocne maso je predpokladam az preockovane a ludia ho jedia takmer denne (aspon na slovensku a to nehovorim o hormonoch, antibiotikach a inych aditivach ) Myslim, ze tie tazke kovy ktorych sa kazdy vo vakcinach obava sa nijak nevyvaria. Ale to je len taky moj pohlad, mozno je to uplne inak , len ma to napadlo 😅 Este ohladom toho hlinika, ja neviem ale viac sa ho asi obavam napriklad v antiperspirantoch, ktore si nanasame denne, do tak citlivej oblasti akou je podpazusie.
Inak ja maso nejem (len sem tam ryby - viem je tam olovo ) ale s ockovanim som tak v strede, necitim sa natolko obornik aby som povedala ano alebo nie, a nastastie ani z okolia nepoznam nikoho s NU. Ja som inak mala ockovani az az najma kvoli cestovaniu.(NU som nemala, okrem anginy aj ked je mozne, ze ma to osprostelo- kazda vyhovorka dobra 😀 ) Inak toto by som rada vedela aky mate postoj k ockovaniu pri odchode do exotickych krajin?