icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
macamac
2. jún 2013

baby, sledujem túto tému....
a fakt je,že sa mi veľmi ale veľmi nepáči, aká tu vládne netolerantnosť na oboch stranách na rozličné názory 😒
ale čo je horšie- a to vôbec nepochopím, ako ďaleko dokážu niektoré zájsť v ubližovaní si navzájom, nadávaní si, vyťahovaní špinavostí,.... 😔
a každá strana sa popritom považuje za najmúdrejšiu a svojich oponentov nazve v pohode idiotmi 😒

tak týmto štýlom by mňa osobne nepresvedčila ani jedna a ani druhá skupina 😒

česť prispievateľkám, ktoré si držia úroveň a nevyprovokuje ich nejaká virtuálna debata 😉

jarhal
2. jún 2013

@bralilienka
@bralilienka ty si teda klamarka!
l
si si chcela este nakoniec pichnut? no nevyslo ti to ...lebo zase si vymyslas a klames
kde si vysnorila ze mi dieta vypadlo z okna? mas zlu informaciu moja,....nikdy sa to nestalo aj ked by si mi to priala co uz aj take co si vravia matka...ziju..
a to si hovoris matka? naco sa tu stale hras na milujucu matku a empaticku pribuznu?

si v poriadku ?
😲 tak som rada ze koncis .. 😀
tak nikto tu nepresvedci nikoho o svojej pravde
bohuzial kazdy sa musi rozhodnut za seba a potom niest nasledky alebo budu alebo ziadne

bralilienka
2. jún 2013

@jarhal sama si mala na koňovi napísané, že ti syn vypadol z okna. tak kto klame? či už je to pravda, či nie, písala si to.. a syna mi je ľúto, že sa mu to stalo, či nestalo...kto potom klame? zbohem a šáteček.

jarhal
2. jún 2013

@bralilienka nie je to pravda.. moj syn mi nikdy z okna nevypadol a uz mi nepis... je to trapne....zbohom a satecek..
...ale nikdy z okna nevypadol..!!!!.tak si lepsie pamataj suvislosti ak ich tu chces vytahovat....
nechaj tak...fak je to detinske...

macamac
2. jún 2013

prepáčte,že tu zas vstupujem off topic, ale toto snáď ani nie je pravda 😒
toľko krutosti a nechutného sarkazmu....
a to len kvôli ne/očkovaniu?
lebo táto téma sa tam zvrtla

@bralilienka prepáč, ale uvažujem, že keby to aj bola pravda o
@jarhal a jej synovi
to nemyslíš vážne,žeby si dokázala tak bezcitne napísať akejkoľvek matke po takej tragédii,aby si dávala pozor na poistky na oknách???
to sa mi snáď sníva toto
ako vie byť niekto tak bezcitný
a to len kvôli žabomyším virtuálnym vojnám......

nič osobne nemám proti nikomu tu

ale dievčatá, podaktoré už prekračujete všetky morálne hranice 😒

fakt, s prepáčením hyenizmus sa to volá...
a to som ešte slušná myslím 😒

smutné 😔

bralilienka
Odpoveď bola odstránená
macamac
2. jún 2013

@bralilienka aha
tak potom pardon
som nevedela, že si píšete IP
to tiež nechápem...načo sa tu ľudia obťažujú IP správami
veď píšem do diskusie, nie?
a nie sa schovávať....

achjaj
ok, už budem ticho 😉

kvieta
2. jún 2013

@jarhal ... za čem bukvy... vsjo jasno... 😉

irenkask
2. jún 2013

@bralilienka

Rakovina - alternativní léčba a prevence
OČKOVÁNÍ DĚTÍ ZPŮSOBUJE VÍC ŠKODY NEŽ UŽITKU

Probíhající německá studie, která porovnává poměr výskytu nemocí mezi očkovanými a neočkovanými dětmi, poukazuje na dost jasný nepoměr mezi těmito dvěma skupinami, alespoň co se nemocnosti týče. Podle skupiny Health Freedom Alliance mají děti, které byly očkovány podle oficiálních vládních programů až pětkrát vyšší pravděpodobnost onemocnět chorobou, než děti, které si vyvinuly svůj vlastní imunitní systém přirozeně bez vakcín.

Předběžná studie vydaná v září 2011 je průzkumem obsahujícím data o 8000 neočkovaných dětech, jejichž celková nemocnost byla porovnána s nemocností mezi běžnou populací z drtivé většiny očkovanou. V každé jednotlivé kategorii nemocí se neočkovaným dětem vedlo mnohem lépe než dětem očkovaným, jak z hlediska převahy počtu onemocnění, tak i jejich vážnosti. Jinými slovy studie naznačuje, že vakcíny nejsou efektivní a ani bezpečné.

„Za posledních 50 nebo i více let narůstajícího plánování očkování (nyní více než 50 dávek, 14 vakcín daných ve věku před nástupem do mateřské školky, 26 dávek v prvním roce) nebyla v U. S. nikdy provedena žádná studie CDC anebo jinou agenturou na téma zdravotní výsledky očkovaných lidí versus neočkovaní, “ napsal roku 2011 o průzkumu Louis Rain pro Health Freedom Alliance.

V Vaccinelnjury.info bylo odhaleno, že očkované děti mají až dvakrát větší tendenci k rozvinutí například neuro-dermatitidy, kožního onemocnění projevujícího se chronickým svěděním a škrábáním. Stejně tak na základě nynějších dat mají očkované děti s porovnáním s neočkovanými přibližně 2,5 krát větší tendenci k vyvinutí migrény.

Čísla se ještě více liší u astmatu a u chronické bronchitidy, kde pravděpodobnost vývinu dýchacích potíží je u vakcinovaných dětí až 8krát větší než u dětí nevakcinovaných. Také je u očkovaných dětí pravděpodobnost vývinu hyperaktivity, senné rýmy a onemocnění štítné žlázy až 3krát, 4krát, a šokovaně 17krát větší, než u dětí nevakcinovaných.

Autismus se vyskytuje mezi neočkovanými dětmi jen velmi vzácně.
Věnujme se bez zábran tématu autismu a dlouhodobým tvrzením v debatě o bezpečnosti vakcín. Podle aktuálních dat pouze 4 z 8000 neočkovaných dětí, které byly zahrnuty ve studii z roku 2011, odpověděly, že mají těžký autismus. To je pouze půl procenta z celkové populace. Zatímco podle tabulky německé KiGGS, použité pro srovnání, se autismus vyskytuje mezi běžnou populací 1.1 procentem.

To znamená, že pravděpodobnost vývinu těžkého autismu u očkovaných dětí je až 2.5krát větší než u dětí bez očkování. To je šokující zjištění, když zvážíme, že zdravotnická zařízení vehementně popírají jakékoliv spojení mezi těžkým autismem a vakcínami. Jak se ukázalo, u všech čtyř neočkovaných dětí, které nahlásily těžký autismus, byl prokázán vysoký podíl těžkých kovů včetně rtuti (zřejmě z jiných zdrojů). Je zde tedy nepřímá shoda s dětmi očkovanými, protože ve vakcínách jsou také látky obsahující rtuť či hliník, které při injekční aplikaci zvyšují riziko nemoci.

I přestože tento případ nemusí nezbytně znamenat přímou souvislost, celkový rozdíl výskytu nemocí mezi očkovanými a neočkovanými dětmi je přinejmenším alespoň velice silným vodítkem, které nemůže být popřeno nebo odmítnuto. I když jsou brány v potaz i jiné možné souvislosti, tak jak se snaží autoři průzkumu po celá léta, data stále ukazují vyšší výskyt nemocí mezi dětmi očkovanými než u dětí neočkovaných.

V podobné samostatné studii provedené v 90. letech minulé století odborníci objevili, že u očkovaných dětí je úmrtnost na infekci záškrtu, tetanusu a černého kašle (pertusis) v průměru až 2krát vyšší v porovnání s dětmi neočkovanými.

autor: přeložila Michala Morávková
zdroj: http://journal.livingfood.us/, http://mnhopkins.blogspot.se/

Více informací na: http://www.celostnimedicina.cz/ockovani-deti-vi...

bralilienka
Odpoveď bola odstránená
irenkask
2. jún 2013

@bralilienka Nevysvetľuj, lebo to nie je preto že nečítala čo mala čítať , ale úmyselná provokácia, pretože napomenula len a len teba čo tu napíšeš raz za čas a keby chcela byť spravodlivá a išlo by jej len o to čo hovorí tak by musela napomenúť v prvom rade tie najdrzejšie a to ty nie si absolútne. 😉 😉 😉 😉 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

adsumus
autor
2. jún 2013

Príbeh dieťaťa, ktorého mama ju nedla zaočkovať, pretože mala dojem, že ak iné deti sú zaočkované, jej už nemusí byť. Dieťa dostalo osypky a skončilo s vážným poškodením sluchu.
http://shotbyshot.org/measles/rachelsstory/

Prosím všetkých, aby ste neprenášali diskusiu do osobných útokov. Všetkým nám ide o zdravie našich detí.

irenkask
2. jún 2013

@bralilienka Pozri na tú ZODPOVEDNOSŤ

Dneska jsem se vážně dobře pobavil na účet farmaceutické mašinérie nazývané "zdravotnictví". Naše dcera Ranja zatím neměla tu čest prožít jakýkoli lékařský zákrok, ačkoli se různí doktoři, kteří se k ní nachomejtli, vždy snažili něco jí vpíchnout, naordinovat a nebo alespoň pouštět hrůzu, zaštítěni magickým slůvkem "prevence". Nic z toho jsme nedovolili a tak dítko v plném zdraví krásně prosperuje, nezatíženo očkováním, léky ani syntetickými přípravky vydávanými za "vitamíny, které si její tělíčko ještě nedovede vyrobit". Tentokrát si nás obvodní lékař vyloženě předvolal, s blížícím se druhým rokem života dcery, že už je opravdu nutné jí "proočkovat", což jsme opět odmítli a tak nám oznámil, že už nás skutečně bude muset nahlásit. Ještě před samotným nahlašovacím úkonem se nás naposledy zeptal, zda nám ty oplétačky s úřady opravdu stojí za to, jakoby jediným důvodem proč očkovat bylo vyhnout se problémům s hygieniky. Když jsme nadále trvali na svém, zvedl sluchátko telefonu a jal se nahlašovat. Po chvlíli nám oznámil, že toho mají na hygieně moc, že se naším případem odmítli zabývat a že ministerstvo vydává pořád jiné a stále více zmatené vyhlášky, ve kterých už se nikdo nevyzná. No a že mu na hygieně řekli, ať nám to prostě jenom stále opakuje, že to stačí. Zdá se, že u dlouhodobě nemocného pacienta, zvaného české zdravotnictví, budeme moci už brzy stanovit jednoznačnou diagnózu: exitus.

irenkask
Odpoveď bola odstránená
macamac
2. jún 2013

@irenkask ja som naozaj nechcela upozorniť len jednu osobu, naozaj nie
len som to zrejme teda zle pochopila
ja som reagovala len na ten jeden daný príspevok...a bolo mi jedno, od koho je
proste nie som v obraze zrejme a preto som už ticho 🤐

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
kvieta
2. jún 2013

@adsumus Veď nemá za čo Ťa žalovať... Keby verili tomu, čo napísala, musel by ich pri ich charakteroch od závisti šľak trafiť z takého vášho príjmu za príspevky😀
Ale čo už všetko nenavymýšľajú😀

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
kvieta
2. jún 2013

@adsumus No, niekto si vie zabezpečiť príjem sám, niekomu sa skladajú...

irenkask
2. jún 2013

@adsumus A ty ako môžeš povedať že som to povedala na teba, ti už šibe načisto? Načo sa tu odhaľuješ, dobre ti to robí, čo? Ty exhibicionista. Ja neviem o nikom nič,ale ty si sa chytila do vlastného klepca, ty tajomná luhárka.
Okrem iného, kde sa dá žalovať tak,aby vyhral ten kto nepodplatí, ja taký súd nepoznám a kde je zodpovednosť,ani také miesto nepoznám.
Vieš,a o vydokladovaní som toho počula strašne mooooooooooooooooooc, ani to dnes nie je žiadne umenie.

Ale ak si to ty, čo ozaj neverím tak sa hanbi, lebo ešte si tu nevydokladovala koľkým deťom si pomohla finančne ktoré sú ťažko choré po očkovaní. To si fakt taká lakomá? Nie, ty nie si matka, neverím, lebo matka má srdce a nie kovovú platňu. 😉

irenkask
4. jún 2013

Státisíce detí zabitých očkovaním!
Ďalšie dôkazy o škodlivosti očkovania
Každoročne sú očkované milióny malých detí. Rodičia ani lekári nevedia presne, aký jed im je v tejktorej vakcíne podávaný. Nezriedka dostáva dieťa pred svojim šiestym rokom 30 vakcín, často dostáva viaceré vakcíny súčasne. Smrtiaci koktail. Nová štúdia ukázala, že iba v USA zomrelo za posledných 20 rokov na následky tejto očkovacej praxe približne 145 000 detí.

Dávno nie je žiadnym tajomstvom, že moderná medicína vyrába zo zdravých ľudí pacientov. Farmapriemysel postupuje mimoriadne agresívne predovšetkým voči našim najmenším. Niet divu: nemôžu sa brániť a väčšina rodičov chce pre svoje deti predsa to najlepšie. O tom, že to najlepšie nemusí byť pre deti dobré – že ich to dokonca zabíja – svedčí štúdia, ktorá nedávno vyšla v medzinárodnej publikácii „Human & Experimental Toxicology“. Opiera sa o údaje amerického systému na hlásenie zdravotných komplikácií spojených s očkovaním (Vaccine Adverse Events Reporting System, VAERS). Iba v USA zomrelo za posledných 20 rokov približne 145 000 detí na následky vakcín.

Štúdia jasne ukazuje, že čím viac vakcín dostane dieťa počas jednej návštevy pediatra, tým vyššia je pravdepodobnosť ťažkej negatívnej reakcie – až po smrť. Od piatej vakcíny dramaticky narastá množstvo hospitalizácií a úmrtí.

Ďalšie údaje a grafy si môžete pozrieť napríklad tu.

Zdroj

Komentár:

Táto štúdia je plne v súlade so štúdiou japonskej univerzity Kóbe, ktorá (nechtiac) dokázala, že opakovaná imunizácia (=očkovanie) zákonite vyvolá autoimunitné ochorenie. Každé očkovanie je pre dieťa ruskou ruletou. Otázka nie je, či dostane autoimunitné ochorenie, ale kedy ho dostane!

To už nemožno považovať za komplikáciu pri očkovaní, to je systémová chyba očkovania.

Keďže tieto údaje sú zodpovedným pracovníkom našich zdravotníckych organizácii dávno známe (ak sa k nim dopracuje laik, určite aj naša pani ministerka zdravotníctva), namieste je otázka, prečo sa očkovať ihneď neprestalo a prečo sa dávno nevyšetruje toto zločinné konanie, založené na ziskuchtivosti. Pre porovnanie, keď v bufete ľudia skonzumujú pokazenú tresku v majonéze, máte na krku hygienika, ktorý odoberie vzorky a zavrie vám prevádzku. A to sa nestalo nič zlé, hnačka, maximálne salmonelóza, ak nenastanú komplikácie.

Keď vakcína zabije dieťa, alebo spraví z neho doživotného mrzáka, autistu…, zodpovedné orgány to neriešia. Vôbec ich nezaujíma, čo v tej vakcíne presne je, nič nekontrolujú v laboratóriu, možno preto, lebo nevedia, čo v tej vakcíne má a nemá byť. Napriek tomu, že laboratória a vybavenie na to majú. Alibisticky sa spoľahnú na vyhlásenie výrobcu. Ďalšou otázkou je, že sa vie, že vo vakcínach sú jedy, ale nič sa s tým nerobí. A pritom ide o deti, ktoré sa nevedia brániť…

Tu už sa dávno nedá argumentovať dobrým úmyslom, nedostatkom „vedeckých dôkazov“. Ak niekto očkuje aj potom, ako sú verejne známe takéto desivé informácie, dopúšťa sa ublíženia na zdraví. A na to sú v tomto štáte zákony. Očkovanie sa malo dávno zastaviť už pri prvých podozreniach. Teraz prichádzajú dôkazy…

To, že zodpovední nekonajú, si možno vysvetliť tak, že buď nemajú informácie, alebo ich nevedia vyhodnotiť, alebo cielene nekonajú (je jedno, či za peniaze alebo z presvedčenia). Všetky dôvody ich diskvalifikujú z funkcie.

Rodičia, skôr než vám pediater vyrobí malého autistu (za vaše peniaze), radšej sa informujte!

Preklad z nemčiny a komentár ďurino, jún 2013

adsumus
autor
4. jún 2013

@irenkask Dáš nám aspon názov tej studie? Ci sa máme spoliehať na tvoje choré interpretácie?

irenkask
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
4. jún 2013

@irenkask Už som to našla. Antivakcinistická sračka, vykonštruovaná počítačovými expertmi, akých aj tu je dosť.
http://thinktwice.com/goldman-miller-study.htm

irenkask
4. jún 2013

@adsumus Vidíš aká si šikovnica moja, radšej toto od normálneho človeka ako od tvojho kumpána sračka rotavírusová ako Dlhosprostý a vražedná lekárska mašinéria navyše aj podplatená a v konflikte záujmov. V preklade bieli zmrdi všetko od nich smrdí. 😉 😉 😉
Sama vieš dobre čím a ako smrdia peniaze z ktorých žijú: KRVOU MALÝCH NEVINNÝCH DETÍ.

aristka
4. jún 2013

@jerryjanka to sa môže stať aj po inej injekcii bohužiaľ ,keď sa trafí do nervu...

jerryjanka
4. jún 2013

@aristka o čom teraz hovoríš? stracam niť

aristka
4. jún 2013

@jerryjanka o komplikácii po očkovaní,že brobčaťu ochrnula ručička,je to zriedkavé,ale je to komplikácia techniky podávania injekcie,kedy sa látka vpichne do nervu ,to je riziko pri akejkoľvek inj. a dúfam,že sa dáte do poriadku 🙂