Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@adsumus Zavádzanie je v tom, že štúdia nedokázala škodlivosť vitamínu C, tvrdila len o škodlivosti vitamínu A a betakaroténu. Ty si však tie vitamíny vymenovala jednou vetou ako keby sa to vzťahovalo na všetky.
Podotýkam, že aj k tomu výsledku o škodlivosti vitamínu A a betakaroténu dospeli len tak, že vyradili všetky štúdie, kde pacienti nezomreli.
@greenline Reagoval som na @adsumus "Lenže práve preto je tu očkovanie, aby k infekciám tetanom nedochádzalo. Vy chcete od ľudí, aby sa spoliehali na vitamín C."
V tomto kontexte som poukázal, že vakcína pred infekciou neochráni. A to je pravda. Vakcína môže teoreticky znížiť závažnosť klinických príznakov ochorenia vďaka protilátkam proti toxínu (čo nie je príliš dobre vedecky preukázané, ale budiž). To je ale niečo celkom iné ako ochrana pred infekciou.
@irenkask nebudeme debatovat o sk zdravotnictve.to v tejto debate nie je podstny fakt.podstatne je,ze na verejnom fore musi kazdy pocitat s tym,ze za svoje prispevky musi niest aj zodpovednost.a hlavne,ak odporuca nieco,co nema overejne odborne a profesne a vedecky. takze ja ako pravnik toho pisatela nechapem vobec.ako moze byt taky naivny ci nezodpovedny.ano,na zakade prispevkov som videla,ze na mk chodia aj lahko ovplyvnitelni jedininci.no a hodnotit iQ nebudeme.to je vidiet aj podla sposobu a urovne pisania niektorych pisatelov.neches,aby som menovala konkretne,ze? 😉
takze ak chce niekto napisat nejake odporucania v oblasti lekarskej prace ci liekov ci biliniek,nech radsej napise tiez,ze je to jeho OSOBNY nazor a odporucanie len na vlastne riziko.
@adsumus Keby som bol ako ty, tak ťa obviním z veľkého zavádzania. Ty si napísala "zdá sa, že užívanie vitamínov zvyšuje umrtnosť, ktorá bola až 6násobne vyššia u tých, čo užívali viatmíny."
Ale keďže nie som ako ty, budem sa držať možnosti, že si nečítala dosť pozorne. V tom článku sa totiž píše, že úmrtnosť bola o 6 PERCENT vyššia u ľudí užívajúcich vitamíny.
@petot napisal si ,ze si ochotny sam uzit mega davky aj infuzie.ale nenapisal si,ze je to tvoje osobny nazor,ze sa nebojis vedlajsich ucinkov, ale ze pisatelom a citatelom odporucas nieco podobne skusat len na vlasne riziko.
takze niekto ovplyvnitelny by to mohol skusit ako navod a to dokazany . a mat nasledky. a ty problem.takze tak.
ako to funguje v praxi...onkolog mojej sestry sa nahneval, ked po dvoch rokoch neuspesnej "liecby" prekanceroz (liecba pozostavala s pravidelnych kontrol a zucastnila sa studie noveho lieku, po ktorej sa jej stav zhorsil a tak bola zo studie vyradena) poziadala o odlozenie chirurgickeho zakroku s tym, ze chce vyskusat alternativnu liecbu a teda megaskorbicku... po troch mesiacoch neostali po prekancerozach ani stopy, ale lekar samozrejme tuto jej samoliecbu do oficialneho zdravotneho zaznamu nezaznacil... jeho oficialne stanovisko je, ze telo nastartovalo samolieciaci proces na zaklade hojenia raniek po castych odberoch biologickeho materialu.... takze lekari aj maju skusenosti, len o nich taktne mlcia, niektori ich uplne popieraju... ktovie preco...
@alice107 Akože nebudeme debatovať o zdravotníctve ktoré je úplne skrachované a neberie za to že očkuje a vraždí deti nijakú zodpovednosť, čo si pomätená alebo nejaká mimo.
Veď ty tu ideš dávať do popredia nejakú zodpovednosť za vitamín C a zodpovednosť za státisíce ťažko poškodených detí vakcínami ťa vôbec neserie.
A osobný názor ktorý je podložený konfliktom záujmov od lekára je akože OK?
A to tvoje právo a zákony, právnici, sudcovia, prokurátori.................atď. to sú len také skorumpované lajná podľa mňa. Pretože na utrpení najviac zarábajú právnici, sudcovia, policajti a preto tento štát vyzerá tak ako vyzerá. A nemysli si že som taká jebnutá a odrbeš ma ako ostatných. Preto im vyhovuje tento zhnitý systém a nevymožiteľnosť práva. Parazitujú na tom prasatá hnusné.
Tak isto žijú a chodia na dovolenky . Žijú z nešťastia druhých. Naše zdravotníctvo k tomu prispieva že majú nehorázne príjmy pohrebníctva. V jednom meste aj štyri a lekárne aj desať.
Išla by si pre moju vnučku vymáhať odškodné ako právnička? To ma zaujíma ako by si primäla lekárov k zodpovednosti a ministrov. Máš na to?
Alebo si vyberáš len také prípady z ktorých ti isto čosi kápne? Ideš do toho s nami? Tam musíš použiť IQ. Poď a ideme do toho.
@alice107 Sori ten môj alzheimer som ešte zabudla na dôležitý fakt a to : Ústavu slovenskej republiky trhám a vytieram si s ňou zadok, takisto zástavu aj odznak a to dovtedy kým začne mať nejakú hodnotu a bude sa dodržiavať. Potom strany polepím a dám jej úctu a vážnosť.
Doteraz to robili a robia skorumpovaní úradníci prečo by som nemohla aj ja. A teraz ma bež udať aby ma čím skôr odsúdili.
Máš na to príležitosť . Jaj ako sa bojím.
Aspoň by som mala čo žrať, nemusela platiť byt aj tak nemám z čoho, pretože môj invalidný je len 137 eur lebo zvyšok berú hyeny ktoré aj tak nerobia nič prospešné pre štát len ho cieľavedome cicajú.
@alice107 Stale pises, ze nie si lekarka ani inak medicinsky vzdelana - si PRAVNIK. Napriek tomu tu spochybnujes vsetku vedecku literaturu, ktora napada ockovanie. Ja urobim nejaky pokus (som technik, tak povedzme, ze to bude nieco ohladne strojarskeho vyskumu). Nie som akademik ani ina "autorita" vo svojej oblasti (obycajny Nicola Tesla). Publikujem o tom - odborne clanky a nakoniec po rokoch overovania to spisem a publikujem.
V tomto pripade je to z pohladu teba (pravnicky pohlad) absolutne nepodlozena publikacia a mohol som si tam vsetko vymysliet (napriek tomu, ze v tej publikacii budu vsetky postupy a zavery), pretoze nik iny nepublikoval nic, co by potvrdzovalo moju teoriu. Keby existovali taky pravnici ako ty v dobe, ked Nicola Tesla zacal elektrifikovat Ameriku, tak doterz by sme svietili petrolejom od Rockefelera, a doktori by stale pustali zilou, lebo to povazovali za ucinne.
@alice107 vieš mi ty ako právnik poradiť, ako mám postupovať v prípade poškodenia zdravia vakcínami našej malej? ako mám podať trestné oznámenie na štát azdravotníctvo, ked mám podozrenie, že nám ju štát a lekári otrávili abnormálnymi dávkami toxínmi. Dodnes nám nik nepovedal príčinu rakoviny. Len že je získaná a jedinú príčinu získania nám nepovedali? Iba v tichosti medzi 4 očami, že je to očkovanie... Ako môžu potom verejne povedať že príčinu nevedia, ale očkovanie to nie je? Ako toto vylúčili? Kde sú štúdie? Kde je dôkaz? Ak nevedia príčinu, nemôžu vedieť, čo to nespôsobilo rovnako tak, ako to čo to spôsobilo. Poprosím kvalifikovanú odpoved.
@petot Ak si myslíš, že očkovanie nechráni pred nákazou(ochorením, infekciou), ako je možné, že po zavedení očkovania proti tetanu poklesla chorobnosť až k nulovým hodnotám? Tu máš grafy z Austrálie. Máš tam chorobnosť od roku 1917, dúfam, že ti bude stačiť.Priznávam, že som sa v náhlicosti preklepla a napísala, že ľudia, ktorí užívali vitamínové doplnky mali 6násobne vyššiu umrtnosť a pritom to v skutočnosti bolo 6% vyššiu umrtnosť. Vidíš, že to nie je problém, priznať si chybu?
http://www.health.gov.au/internet/main/publishi...
@alice107 ako právnik s rakovinou by si mala iný pohľad na veľa vecí 😉 ono chorý človek a zdravý človek veľmi veľký rozdiel
@bralilienka Odpoved bude z pohladu nemeckeho prava, a nemeckej vymozitelnosti prava - to ti je na SK na uplne hovn..
@mano5 Však môže s humusáčkou a so mnou založiť SRO, jedna bude radiť, druhá platiť lebo na to má a môžu si tu založiť pohrebníctvo, ja budem inkasovať.
Prachov majú ale ani jedna neponúkne pre choré deti a ich rodiny napriek tomu že príjmy majú niekoľko tisíc eur mesačne.
A tu prídu robiť školenie pre debilov. No to máme teda reprezentáciu v zahraničí no zbohom že ich hanba nefackuje.
Hnus mať takýchto vlastencov čo nás predávajú za peniaze každou vetou. Chce sa mi z tej špiny grcať .
Vy tvrdíte, že vakcíny spôsobujú rakovinu, ale ako si viete vysvetliť, že absolutna väčšina detí je po očkovaní v poriadku a po zavedení očkovania nebol zaznamenaný zvýšený výskyt rakoviny?
@bralilienka Keď je taká právnička otázka znie nie ako postupovať ale ako vyhrať súd a že by nás išla zastupovať a humus by to mohla zaplatiť veď jej hnijú peniaze na povale a v humne a nevie čo s nimi. A tu školí slovenskú chudobu 😲 😲 😲 😲
😀 inak sranda, že v tejto diskusii som obvinená z toho, že navádzam na neočkovanie proti tetanu (a radšej pretláčam ochranu vitamínom C)
a vo vedľajšej diskusii som zase bola včera obvinená, že straším tetanom a propagujem očkovanie proti nemu. pričom môj postoj k tetanu sa nijako zásadne nezmenil v priebehu posledných 24 hodín a ani v jednom fóre som nenapísala či odporúčam očkovanie proti tetanu alebo nie 😀 😀
@irenkask Co ti na to poviem - Syty hladnemu neveri. Je super byvat v najbohatsej krajine EU, s fungujucim sudnictvom (este ani krizu tam nemaju), mat tam pracu, a do nas Slovakov sa navazat aky sme nemozny, ze nevieme ako to na Slovensku chodi (nechodi). Pardon - mozno raz-dvarazy do roka sa tu ukazat, ze aka som vlastenka, a rychlo naspat do civilizacie.

@adsumus " Lenže práve preto je tu očkovanie, aby k infekciám tetanom nedochádzalo. Vy chcete od ľudí, aby sa spoliehali na vitamín C" no tak počkať, ty si ma nepochopila však? hovorila som o podávaní vit C pri prebiehajúcom ochorení tetanu, nie ako prevenciu proti tetanu. to je naozaj ťažké diskutovať keď tu každú chvíľu niekto niečo prekrúca