icon

Ste očkovaní proti covidu?

nikolas_urbanic
Včera o 08:27

ste ockovani na kovid? porpipade dieta? ake mate myslienky? kludne rozoberte aj nejake konsipracne teorie, zaujima ma to

Strana
z6
anonym_593639
Včera o 18:31
@janinah

Zaujimalo by ma,či ockovani s nasledkami ( nie su dokazatelne) aj prekonali covid.

@janinah aj očkovanie aj covid. Následky sú. Obe covidy som mala po očkovaní. Jeden presne v čase keď už vakcína mala "vyprchat" po roku od očkovania a ďalší covid minulý rok ten bol dosť nepríjemný.

anonym_2326b1
Včera o 18:32
@anonym_25151f

@anonym_d6822c zaplatit peniaze za blbost (falosny certifikat) kvoli neockovaniu a este si mysliet, aki ste sikovni. 🙂 Naozaj, "vybabrali" ste so vsetkymi ... :D

@anonym_25151f ved ludia sa k tomu dostali aj zadarmo 😁. A behali po obchodoch vysmiaty pod ruskom, ako s tym vybabrali. Bol to fajny pocit, byt fakeočkovaný. Stacilo mat len znamost u tych, co vas ockovali 😁. A potom sa dostaneme k statistike zaockovanych. Oficialne to skoncilo cca. na 50% očko a 50% neočko prvej davky. Ale neoficialne typujem, ze ockovanych prvou davkou je len do 30% vseho vsudy. Politici, lekari...vsetko vybavene 😁😁😁. Ja sa necudujem antivax scene ze je pravom na koni, v podstate vyhrali na plnej ciare a to nemali ani ockovaciu loteriu 🖕. A aj keby, pochybujem ze by sa nasiel jeden antivaxer, co by sa dal za jeden milion bodnut. A necudujem sa zaockovanym, ze su taky podrazdeny vzdy, ked sa tato tema vytiahne, lebo totalne prehrali.

anonym_25151f
Včera o 18:36
@anonym_2326b1

@anonym_25151f ved ludia sa k tomu dostali aj zadarmo 😁. A behali po obchodoch vysmiaty pod ruskom, ako s tym vybabrali. Bol to fajny pocit, byt fakeočkovaný. Stacilo mat len znamost u tych, co vas ockovali 😁. A potom sa dostaneme k statistike zaockovanych. Oficialne to skoncilo cca. na 50% očko a 50% neočko prvej davky. Ale neoficialne typujem, ze ockovanych prvou davkou je len do 30% vseho vsudy. Politici, lekari...vsetko vybavene 😁😁😁. Ja sa necudujem antivax scene ze je pravom na koni, v podstate vyhrali na plnej ciare a to nemali ani ockovaciu loteriu 🖕. A aj keby, pochybujem ze by sa nasiel jeden antivaxer, co by sa dal za jeden milion bodnut. A necudujem sa zaockovanym, ze su taky podrazdeny vzdy, ked sa tato tema vytiahne, lebo totalne prehrali.

@anonym_2326b1 Preco by mali byt ockovani podrazdeni. Chranili si svoje zdravie, neockovani hrali ruletu so svojim zivotom. Maximalne im vadia tie priserne klamstva, ktore siria antivaxeri a mrkaju na seba, aki su oni pouceni a vsetko vedia.
Uz je to minulost. Je to nieco, ako ked si sofer, dodrziavas na cestach pravidla a zostreli ta ozraty vodic, co pravidla ignoruje.

anonym_25151f
Včera o 18:39

Co k tomuto dodat? Dajte nudiacemu sa idiotovi pristup k facebooku a zacne si s podobnymi ako on vymyslat vlastnu paralelnu realitu.

arek00
Autor odpoveď zmazal
anonym_db7f12
Včera o 18:48

ktosi tu pisal, ze vdaka tomu, co tu bolo, lahsie zvladneme dalsiu pandemiu/epidemiu. to fakt? tie nezmysly, co kazdy vecer boli chrlene na tlacovke? bola zanedbana primarna zdravotna starotlivost, nikoho nezaujmalo, ci je clovek zdravy ale ci ma papier, a tie kontroly z okresu do okresu, a pohyb par metrov! tie nezmyselne rezimy vstupov do prevadzok/obchodov. .ja som nezabudla, covid som nemala a nie som ani ockovana.

arek00
Včera o 18:48
@anonym_25151f

@anonym_2326b1 Preco by mali byt ockovani podrazdeni. Chranili si svoje zdravie, neockovani hrali ruletu so svojim zivotom. Maximalne im vadia tie priserne klamstva, ktore siria antivaxeri a mrkaju na seba, aki su oni pouceni a vsetko vedia.
Uz je to minulost. Je to nieco, ako ked si sofer, dodrziavas na cestach pravidla a zostreli ta ozraty vodic, co pravidla ignoruje.

@anonym_25151f minulost? Na to sa nesmie zabudnut... dufam ze budu ludia co to budu stale pripominat 🫶

anonym_709fab
Včera o 18:53

Ja sa vam cudujem, ze sa zapajate. Niekto zaklada temy a ani obraz ani zvuk

anonym_25151f
Včera o 18:57

Pritom ti ludia za to ani tak nemozu, iba sadli na lep premyslenym klamstvam, ktore niekto zamerne siri. Je to rovnaky podvod, ako ked chcu podvodnici vylakat pristup k uctu, ku karte a ti ludia iba nemaju dostatocnu inteligenciu a snahu rozpoznat, ze nie vsetko, co je na nete je aj pravda. A ked uz prepadli tomuto klamstvu, uz sa ho drzia ako sekta. Lebo nechcu si priznat, ze urobili chybu a naleteli. A dat za pravdu tym, ktori ich varovali.

anonym_25151f
Včera o 19:00

Myslite si, ze Kotlar veri tym kecom o vakcinach? Alebo Machala o plochej zemi? Ti pani maju vzdelanie a nie su uplne blbi. Inak by sa vo funkcii, kde treba naozaj trochu mat nejake veduce schopnosti, neudrzali. To je iba divadielko na volicov, aby sa dostali k statnemu valovu.

pieces
Včera o 19:15
@magdalienka11

@enmery neporovnávaj Covid vakcíny s inými vakcinami. Je to neporovnateľné!

@magdalienka11 to nie sú ani vakcíny...je to mRNA technológia...

anonym_5c17ee
Včera o 19:22
@anonym_369e0c

Títo istí ľudia , ktorí odsudzujú očkovanie , jedia šunky , údeniny , klobásy , pijú redbully , ochutené minerálky , fanty , coly , pijú alkohol , fačia, jedia kadejaké umelé sladké blbosti , užívajú antibiotiká , ibalginy , lieky , nezmyselne doplnky výživy , pichajú si botox a kadejaký iný sajrajt .. atd atd , mohla by som pokračovať . Pre nich očkovanie je jed na ľudí ale toto všetko čo som vymenovala ( a to je len zlomok z toho čo nám naozaj škodí, je podľa nich ok) takže iba toľko k tomu

@anonym_369e0c očkovanie neodcudzujem, ale som šťastná, že som sa nedala zaočkovať (ani celá rodina) a teda my ečka nejeme. ani palmové tuky, ani iné hnusy. dávame si veľký pozor na výber potravín, takže opäť sme pri tom istom - nehádžme ľudí do jedného vreca

tetapetra
Včera o 19:52
@arek00

@anonym_25151f minulost? Na to sa nesmie zabudnut... dufam ze budu ludia co to budu stale pripominat 🫶

@arek00 hej,hej presne ako zlatý komunizmus 🤦🏻‍♀️je síce 37 rokov po,ale budeme spomínať. Človek, aby sa bál zomrieť 😂

qrstxyz
Včera o 20:20
@anonym_25151f

@anonym_25151f tá minulosť má dôsledky do prítomnosti. Koľkí majú po vakcíne totálne zničené zdravie? Každý, kto ostatných nútil do očkovania pod hrozbou vyhodenia z roboty, alebo volal po šikane neočkovaných by mal byť tvrdo potrestaný a neskutočne ma vytáča, že to mnohým len tak prešlo.

arek00
Včera o 20:27
@tetapetra

@arek00 hej,hej presne ako zlatý komunizmus 🤦🏻‍♀️je síce 37 rokov po,ale budeme spomínať. Človek, aby sa bál zomrieť 😂

@tetapetra ak sa chces bavit o komunizme, toto je zle vlakno

tetapetra
Včera o 20:43
@arek00

@tetapetra ak sa chces bavit o komunizme, toto je zle vlakno

@arek00 ty chceš pripomínať a spomínať. Ja som len pripomenula, že už sa tu na niečo spomína 37rokov a teraz pribudol ešte aj covid

anonym_25151f
Včera o 20:45
@qrstxyz

@anonym_25151f tá minulosť má dôsledky do prítomnosti. Koľkí majú po vakcíne totálne zničené zdravie? Každý, kto ostatných nútil do očkovania pod hrozbou vyhodenia z roboty, alebo volal po šikane neočkovaných by mal byť tvrdo potrestaný a neskutočne ma vytáča, že to mnohým len tak prešlo.

@qrstxyz Ale kecy. Mna nikto do ockovania nenutil, bolo dobrovolne, A antivaxeri sa aj tak nedali zaockovat. Kolki tu hovoria, ze sa nedali a nic sa im nestalo, Tak preco klames, ze ich niekto nutil, alebo dokonca trestal. Niektori zamestnavatelia si nemohli dovolit vypadok vo vyrobe kvoli par blbcom. Tak si mala dat vypoved a najst si antivaxera zamestnavatela.
Nepoznam nikoho, co by malo po vaxine znicene zdravie. Ale poznam ludi, co ziju nezdravo, vyzrati, fajcia a teraz kazdu chorobu hadzu an ockovanie. Ako keby pred covidom boli prazdne nemocnice a nikto sa tam neliecil. Nemocnice boli, su a budu vzdy plne. Ockovanie, neockovanie.

anonym_d6822c
Včera o 21:53
@anonym_25151f

@anonym_d6822c zaplatit peniaze za blbost (falosny certifikat) kvoli neockovaniu a este si mysliet, aki ste sikovni. 🙂 Naozaj, "vybabrali" ste so vsetkymi ... :D

@anonym_25151f to je presne ono, nemám záujem, díky😉 Neviem s kým sme mali "vybabrať", to sú nejaké tvoje konštrukcie. My sme sa nechceli nechať očkovať, a zároveň ani nechať sa obmedzovať nezmyselnými reštrikciami😉 Názory tvoje alebo kohokoľvek iného ma zaujímajú asi ako vľaňajší sneh👍 Ber to len ako informáciu, odpoveď na otázku autora, nič viac😉

anonym_110c49
Včera o 22:53
@arek00

@anonym_110c49 💪👍 rado sa stalo 🫶

@arek00 žiaľ knihu už môže napísať hocikto a dokonca bez podložených faktov a vzdelania. 😏
Sama som sa o tom presvedčila nedávno keď som potrebovala riešiť nejaké zdravotné záležitosti a z knižnice som si priniesla 3 mega ťažké a hrubé knihy v domnienke, že ide o odbornú publikáciu vyštudovaného odborníka. Hneď v úvode sa dočítam, že k pánovi autorovi sa prihovára DUCH a POSKYTUJE mu ZDRAVOTNÉ INFORMÁCIE. 🤷‍♀️ WTF!!!🤦‍♀️ knihu som v tej sekunde zatvorila a chvíľu rozmýšľala ako môže byť takáto kniha bestsellerom......ale tak niet sa asi čomu čudovať.. vidno aj v tejto diskusii koľko ľudí uverí sprostostiam čo si niekde prečíta a hneď ich považuje za fakt. 🤦‍♀️

anonym_110c49
Včera o 23:05
@arek00

@anonym_110c49 ved si pohladaj, informacie k tomu su. Len pozor, ak si zacnes informacie vyhlavat, zacnes pochybovat 😉. Ale ja ti pomvozem, kniha Pfitzer files 👍. Taka cervena a hruba 😉. Tam su informacie co vela z vas bude povazovat za klamstvo... len pozor, vsetko su to informacie priamo z Pfitzeru 😉.

@arek00 a teda ešte k tej tvojej knihe. Aj si si overil o akú knihu ide a kto tú knihu písal? Či má autor nejaké vzdelanie? Či tiež nemá nejakého duchovneho kamoša ktorý mu podsúva tieto informácie? 🫣 A čo na ňu hovoria odborníci? Lebo ja som našla k tejto knihe informácie nižšie. 😏

„The Pfizer Papers“ je kniha, ktorú editovali Naomi Wolf a Amy Kelly a má podtitul Pfizer’s Crimes Against Humanity. Je postavená na tvrdeniach, ktoré autori odvádzajú z údajov klinických skúšok vakcíny Pfizer-BioNTech proti COVID-19, ktoré boli sprístupnené po court order verejnému prístupu. Autori tvrdia, že tieto dokumenty odhaľujú:
- vážne chyby a problémy v klinickej štúdii vakcíny,
- že Pfizer údajne vedel už v roku 2020, že vakcína nebola bezpečná ani účinná,
- že vakcíny spôsobili rozsiahle poškodenia tela, vrátane reprodukčných systémov,
- že preukázateľné poškodenia srdca (myokarditída) nie sú „zriedkavé, mierne či prechodné“,
- vznik nového viacorgánového ochorenia nazvaného „CoVax Disease“,
- a že FDA (americký Úrad pre potraviny a lieky) údajne vedela o týchto nedostatkoch, no napriek tomu povolila vakcínu.
Kniha zároveň tvrdí, že Pfizer údajne skreslil údaje o účinku a bezpečnosti a zneužil právnu ochranu (PREP Act) na to, aby sa vyhol zodpovednosti.

Kniha je založená na analýze dokumentov, ktoré autori interpretujú tak, aby podporili tieto tvrdenia, a nie je to vedecký výskum publikovaný v recenzovaných odborných časopisoch.

Kniha nie je považovaná za dôveryhodnú alebo vedecky preverenú publikáciu.
Nie je to vedecká publikácia alebo peer-review štúdia – ide skôr o zber interpretácií a aktivistického materiálu zo strany skupiny ľudí bez vedeckých kvalifikácií v imunológii alebo klinickom výskume.

Mnohé tvrdenia v knihe boli odborníkmi označené za nesprávne alebo zavádzajúce – napríklad reálne klinické skúšky vykazovali vysokú účinnosť v prevencii symptomatického ochorenia a bezpečnostné mechanizmy overovali nezávislé regulačné orgány (FDA, EMA) za účasti expertov.
Fakty z klinických štúdií vakcín nie sú také, ako ich kniha interpretuje – napr. tvrdenie, že vakcíny neboli testované pre určitý typ účinku (napr. prenos vírusu) nie je potečné „skryté zatajovanie“, ale výsledok dizajnu skúšok, ktorý sa zameriava na prevenciu ochorenia, nie konkrétnu transmisnosť.

Autori a editorka Naomi Wolf bola v minulosti kritizovaná za šírenie dezinformácií v súvislosti s COVID-19 a vakcínami (aj mimo tejto knihy), čo znižuje dôveryhodnosť jej tvrdení pri odbornom hodnotení.

„The Pfizer Papers“ je kniha, ktorá tvrdí, že odhalené interné dokumenty ukazujú vážne problémy s klinickým testovaním vakcín Pfizer.
Nie je to vedecká, expertne recenzovaná publikácia – je skôr aktivistickým komentárom a interpretáciou dokumentov, ktorá bola kritizovaná odborníkmi ako zavádzajúca alebo spájajúca netradičné interpretácie.

sss777
Včera o 23:14

@nikolas_urbanic
Ako tu už niekto povedal, dúfam, že sa na to nikdy nezabudne.
Keď k nám do nemocnice prišiel prvý pozitívny pacient, nevedeli sme, čo máme robiť. Nevedel to nikto.
Oni vlastne vyzerali úplne normálne, mnohokrát prišli po vlastných (a o 10 minút sme obdivovali). Bola to strašná panika, nemali sme strach z nákazy, ale z toho, že úplne nerozumieme tomu, čo sa deje a nemáme žiaden zázračný liek, ktorým by sme pomohli.
Nikto z nemocničného personálu v mojom okolí nezostal po pandémii rovnaký...
Môj prvý Covid pozitívny pacient mal 74 rokov. Čerstvý vdovec, bezdetný. Večer pred návštevou nemocnice si ľahol do postele k manželke ako desaťročia predtým (doteraz si pamätám, že sa narodili v ten istý deň a boli spolu 51 rokov). Keď išiel o tretej na toaletu, manželka bola studená. Zomrela na akútnu pľúcnu embóliu vyvolanú Covidom.
Bol to bývalý riaditeľ gymnázia, pokorný a vzdelaný človek. Plakal, tak strašne plakal a prosil ma, aby som ho nechala zomrieť. Nemohla som, prísaha nespustí.
Časom sme si tak trochu zvykli. Vedeli sme viac o mechanizmoch účinku vírusu, zdalo sa, že keď pacienti zvládnu prvých 5 dní, je tam nádej.
Ale nebolo to tak vždy.
V marci 2021 prišiel k nám do nemocnice bežne sprevádzajúci otecko k vyvolávanému pôrodu. Čakali dvojičky po asi piatom IVF pokuse. Pri príjme mu namerali zvýšenú teplotu, bol pozitívny, poslali ho domov s tým, že nemôže byť s manželkou prijatý. Na parkovisku skolaboval, musel byť intubovaný a zomrel na akútne respiračné zlyhanie na podklade obojstrannej pneumonie skôr ako manželka porodila.
Potom sa to opäť trochu ukľudnilo, pacienti u nás zostávali dlhšie, potrebovali kyslík a rehabilitáciu.
Tak sme si s každým pri vizite vymysleli príbeh, čo budeme robiť, keď pôjdeme domov.
S jednou dámou som "sadila jarné kvety", s lodným kapitánom sme sa plavili a hodnotili počasie. A každý deň znovu, veď teda čo má človek robiť v miestnosti, kde je sám a počuje len syčanie kyslíka. (Dáma s kvetmi mi o rok priniesla kytičku zo záhrady a plakali sme obidve, námorníka som už nikdy nevidela a dúfam, že sedí niekde na lodi a drží v jednej ruke rum a v druhej cigaru).
Potom bolo opäť ticho pred búrkou a dorazila posledná fáza, ktorá udrela o to silnejšie.
Boli služby, keď sa nariadenia menili v priebehu hodín (hovoríme o Nemecku a neskôr Rakúsku, takže to tak bolo asi všade). Ráno pri preberaní služby sme každého pozitívneho pacienta prekladali do centrálnej nemocnice, na obed bolo oznámené tvoj pacient=tvoj problém.
A potom to vypuklo. Sanitky nemali kde parkovať, každý kričal, že jeho pacient je ten najakútnejší. Občas sa stane, že už pri príchode pacienta vieme, že jeho čas sa kráti a nie je v našich silách pomôcť mu. Tak sme proste len tam. S ním. Držíme za ruku, rozprávame, zmierňujeme akékoľvek ťažkosti, naše sestričky často používajú aromaterapiu, ale hlavne dotyk.
Pri poslednej fáze Covidu to nebolo možné. V jednej službe zomreli v priebehu 15 minút traja pacienti. Len tak na lôžku na urgentnom príjme. Nestihli sme zavolať príbuzným, aby sa prišli rozlúčiť, lebo sme rozdávali inhalačné masky, infúzie, teplomery a hlavne sme dúfali, že to nepôjde tak rýchlo.
Ale išlo.
Tým to ale nekončilo. Žiadna nemocnica nie je prispôsobená na úmrtie toľkých pacientov za krátku dobu.
Nezostalo nič iné, len ich všetkých zhromaždiť v jednej miestnosti a otvoriť okná. Vďakabohu za január.
Neľudské? Určite áno. Zúfalé? Aj to.
Lepší nápad som nemala.
Moja posledná spomienka je na to ako som sedela v jednej takejto provizórnej miestnosti pre zosnulých v celom tom skafandri, respiratore, 24 hodín neosprchovana. Môj druhý syn ma intenzívne kopal do rebier (nestihla som mu vysvetliť, že do nástupu na materskú zostáva ešte zopár týždňov, tak sa musí správať ako spokojný plod matky lekárky). Do toho začali pípať gratulačné sms-ky k narodeninám. Moja najmladšia neter, ktorú som vďaka Covidu nevidela mesiace, sa snažila správne vysloviť moje meno, aby sa zapojila do rodinného videa. Možno prvýkrát, lebo ma za svoj krátky život videla asi dvakrát. Nie vďaka vzdialenosti, vďaka Covidu.
Aby som to uzavrela, toto nie je o sebaľútosti, milujem svoju prácu a nikdy by som inú nerobila. Dostala som možnosť/dar slúžiť ľuďom a meniť im život tým, že im ako lekár nastavím liečbu.
Vždy som ale s pacientmi chcela diskutovať, počúvať, pohladiť, vytvoriť si vzťah a spolu vytvoriť koncept, ktorý pomôže.
Na žiadnej univerzite ma nepripravili na to, že raz budem oslavovať narodeniny fyzicky aj psychicky dobitá v prirodzene chladenej miestnosti plnej zosnulých ľudí, s ktorými sa ich milovaní nemali možnosť rozlúčiť.
Lebo ja nie som len lekár, ale hlavne človek.
Takže nie, nebolo to vymyslené, nebolo to nadhodnotené, bol to živý a nefalšovaný masaker a naozajstní dusiaci sa otcovia, matky a deti.
Nezabudnime na to

nikoletta1712
Včera o 23:18

@nikolas_urbanic Keby len proti kovidu!
Mám proti hepatitíde, proti malárií som očkovaná, proti žltej zimnici…

anonym_51f8d3
Včera o 23:39
@doriiis

Moje myšlienky sú že neviem čo variť a že kedy už môžem sadiť nové stromčeky do záhrady.

@doriiis noooo, daj, čo ideš sadiť? My sme minulý rok dali stromčekovu liesku a 2 máme kríckové. A stlpovite sme sadili marhule, čerešne, slivku. No, aby sme z témy nevypadli, áno, som zaočkovana.

doriiis
Dnes o 00:42
@anonym_51f8d3

@doriiis noooo, daj, čo ideš sadiť? My sme minulý rok dali stromčekovu liesku a 2 máme kríckové. A stlpovite sme sadili marhule, čerešne, slivku. No, aby sme z témy nevypadli, áno, som zaočkovana.

@anonym_51f8d3 .. aj ja som zaockovana aby bolo jasné. Ideme sadiť jedlé gaštany, len sa rozhodujem medzi druhmi.

Strana
z6