Strach z následkov očkovania
Ahojte, asi idem otvoriť kontroverznú tému, ale ako človek s úzkosťami mám jednoducho obavy. V čase covidu sme boli spolu s mojimi rodičmi v ohrozenej skupine. Ja s vrodeným deficitom imunity, mamina po onko ochorení a otec s chorobou srdca. Všetkým nám odporúčali ísť sa očkovať. Ja som si vybavila pfizer vtedy po známosti, keďže som nespadala do kategórie pre tento typ vakcíny. Mamina týždeň po očkovaní dostala infarkt. Napriek tomu nám odporúčali pokračovať v očkovaní, hovorila som s kardiológmi. Po tretej dávke, asi mesiac na to zomrela. Či tam bol súvis alebo nie, neviem, každopádne mala nad 70. Otec zomrel o rok na to. Ja som mala dve dávky, keďže aj po dvoch dávkach som prekonala dva ťažké covidy, naozaj ťažké so zápalom pľúc, tekutinou v pľúcach, rozhodla som sa, že na tretiu už nepôjdem, keďže som aj tak mala ťažší priebeh.
A teraz keď pozerám, ako všade zomierajú mladí ľudia, 40 tnici, 50tnici, 60tnici bez problémov, mám strach. Môj kamoš, 3x očkovaný, športovec, dostal masívny infarkt vo veku 45r a zomrel na mieste. Ako človek s úzkosťami sa prirodzene bojím. Hlavne keď vidím všade naokolo, ako sa o tom píše, a že teraz ešte len sa príde na to, čo tie vakcíny všetko spôsobujú.
Inak som osoba relatívne vzdelaná, s VŠ, nie som žiaden sociálny prípad a nevzdelaný zadubenec. Jednoducho už je tých úmrtí príliš veľa.
Na druhej strane, aby som povedala B, poznám veľa ľudí, čo očkovaní neboli a majú vážne problémy takisto. Ako to cítite vy, čo ste očkovaní? Nemáte obavy o seba? O rodinu, partnera apd?

@anonym_e94d16 ale kontrolovali a úprimne predavačku a akúkoľvek náhodnú osobu 💩 do toho, aké vyšetrenie alebo, aký zákrok som absolvovala. Presne na tomto sa prejavuje vaša komunistická mentalita. Všetci musíme slepo nasledovať autority a obetovať sa pre vyššie dobro. Na koniec to skončí tak, že viac ľudí pre "vyššie dobro" trpí ako je z neho úžitok. Lekár skladal Hippokratovu prísahu. To znamená, že nemá pacientov diskriminovať. Keby lekár odmietol ošetriť Cigána alebo gaya, tak by ste škriekali a volali po sankciách. Keď ale odmietne vyšetriť niekoho neočkovaného, tak je to v poriadku? Toto nie je dvojitý meter, ale dvojitý kilometer. Ja sama som pociťovala horšie zaobchádzanie z dôvodu odmietnutia vakcíny a tvoj gaslighting na tom nič nezmení. Takisto môžeš tvrdiť, že nikto nezomrel na nežiaduce účinky vakcíny, ale to je tiež klamstvo alebo ignorácia. Sama som poznala ľudí, ktorí boli zdraví, zdravotné problémy u nich začali po zaočkovaní, u mnohých žiaľbohu aj rakovina s fatálnym koncom. Akurát jeden známy mal pár týždňov dozadu pohreb, sám trpko oľutoval, že sa dal nahovoriť na vakcínu. Neznamená to, že každý, kto je zaočkovaný umrie, ale prepojenie tam je. Štát ani nikto ďalší nás nemá právo nútiť do žiadnych zákrokov, lebo keď sa niečo pokazí, následky si ponesieme my sami a covidova šaškáreň je len toho dôkazom.
@qrstxyz neockovanie bolo slobodne rozhodnutie clovek, ktory sa rozjodol povysovat svoj nevzdelany rozum nad vyskum… absolutne ina kategoria ako gay/Rom… ale blahozelam ku skusenosti, mozno sa vdaka nej lepsie vies vzit do koze napr Romov, ktorych diskriminuju kazdodenne. Ale to by si asi nenapisala ciganov ze jo. :(