icon

Strach z následkov očkovania

1. feb 2026

Ahojte, asi idem otvoriť kontroverznú tému, ale ako človek s úzkosťami mám jednoducho obavy. V čase covidu sme boli spolu s mojimi rodičmi v ohrozenej skupine. Ja s vrodeným deficitom imunity, mamina po onko ochorení a otec s chorobou srdca. Všetkým nám odporúčali ísť sa očkovať. Ja som si vybavila pfizer vtedy po známosti, keďže som nespadala do kategórie pre tento typ vakcíny. Mamina týždeň po očkovaní dostala infarkt. Napriek tomu nám odporúčali pokračovať v očkovaní, hovorila som s kardiológmi. Po tretej dávke, asi mesiac na to zomrela. Či tam bol súvis alebo nie, neviem, každopádne mala nad 70. Otec zomrel o rok na to. Ja som mala dve dávky, keďže aj po dvoch dávkach som prekonala dva ťažké covidy, naozaj ťažké so zápalom pľúc, tekutinou v pľúcach, rozhodla som sa, že na tretiu už nepôjdem, keďže som aj tak mala ťažší priebeh.

A teraz keď pozerám, ako všade zomierajú mladí ľudia, 40 tnici, 50tnici, 60tnici bez problémov, mám strach. Môj kamoš, 3x očkovaný, športovec, dostal masívny infarkt vo veku 45r a zomrel na mieste. Ako človek s úzkosťami sa prirodzene bojím. Hlavne keď vidím všade naokolo, ako sa o tom píše, a že teraz ešte len sa príde na to, čo tie vakcíny všetko spôsobujú.

Inak som osoba relatívne vzdelaná, s VŠ, nie som žiaden sociálny prípad a nevzdelaný zadubenec. Jednoducho už je tých úmrtí príliš veľa.

Na druhej strane, aby som povedala B, poznám veľa ľudí, čo očkovaní neboli a majú vážne problémy takisto. Ako to cítite vy, čo ste očkovaní? Nemáte obavy o seba? O rodinu, partnera apd?

Strana
z4
julish
2. feb 2026
@qrstxyz

@anonym_e94d16 ale kontrolovali a úprimne predavačku a akúkoľvek náhodnú osobu 💩 do toho, aké vyšetrenie alebo, aký zákrok som absolvovala. Presne na tomto sa prejavuje vaša komunistická mentalita. Všetci musíme slepo nasledovať autority a obetovať sa pre vyššie dobro. Na koniec to skončí tak, že viac ľudí pre "vyššie dobro" trpí ako je z neho úžitok. Lekár skladal Hippokratovu prísahu. To znamená, že nemá pacientov diskriminovať. Keby lekár odmietol ošetriť Cigána alebo gaya, tak by ste škriekali a volali po sankciách. Keď ale odmietne vyšetriť niekoho neočkovaného, tak je to v poriadku? Toto nie je dvojitý meter, ale dvojitý kilometer. Ja sama som pociťovala horšie zaobchádzanie z dôvodu odmietnutia vakcíny a tvoj gaslighting na tom nič nezmení. Takisto môžeš tvrdiť, že nikto nezomrel na nežiaduce účinky vakcíny, ale to je tiež klamstvo alebo ignorácia. Sama som poznala ľudí, ktorí boli zdraví, zdravotné problémy u nich začali po zaočkovaní, u mnohých žiaľbohu aj rakovina s fatálnym koncom. Akurát jeden známy mal pár týždňov dozadu pohreb, sám trpko oľutoval, že sa dal nahovoriť na vakcínu. Neznamená to, že každý, kto je zaočkovaný umrie, ale prepojenie tam je. Štát ani nikto ďalší nás nemá právo nútiť do žiadnych zákrokov, lebo keď sa niečo pokazí, následky si ponesieme my sami a covidova šaškáreň je len toho dôkazom.

@qrstxyz neockovanie bolo slobodne rozhodnutie clovek, ktory sa rozjodol povysovat svoj nevzdelany rozum nad vyskum… absolutne ina kategoria ako gay/Rom… ale blahozelam ku skusenosti, mozno sa vdaka nej lepsie vies vzit do koze napr Romov, ktorych diskriminuju kazdodenne. Ale to by si asi nenapisala ciganov ze jo. :(

qrstxyz
3. feb 2026
@anonym_0b091a

@qrstxyz ked vysetri gaya, dalsich pacientov neohrozi. Ked vysetri neockovaneho, moze sa nakazit a ohrozit dalsich pacientov ktorych vysetruje, alebo ohrozi seba a dalej vysetrovat nemoze
Takto porovnat gayov/ciganov a neockovanych je uplna blbost

@anonym_0b091a to je diskutabilné, lebo gayovia sú oveľa častejšie nositeľmi infekčných venerologických ochorení. Taktiež sa tu opieraš o mýtus, že očkovaní sa nemôžu nakaziť alebo preniesť covid, pričom to už bolo miliónkrát vyvrátené a už to musel priznať aj sám váš vodca Sabaka.

qrstxyz
3. feb 2026
@julish

@qrstxyz neockovanie bolo slobodne rozhodnutie clovek, ktory sa rozjodol povysovat svoj nevzdelany rozum nad vyskum… absolutne ina kategoria ako gay/Rom… ale blahozelam ku skusenosti, mozno sa vdaka nej lepsie vies vzit do koze napr Romov, ktorych diskriminuju kazdodenne. Ale to by si asi nenapisala ciganov ze jo. :(

@julish moja milá, je to moje telo, moja voľba, rozumieme sa? Ak sa dám zaočkovať a niečo sa pokazí, ja som tá osoba, ktorá sa bude s vedľajšími účinkami trápiť. Nie ty, nie vedci. Takže nemáte absolútne žiadne právo nútiť nás do vakcíny alebo nás na základe nášho rozhodnutia obmedzovať.
Cigán je normálne pomenovanie etnika, oni sami sa tak označujú. O nejakej diskriminácii nemôže byť ani reči, málokto má taký luxus, že nemusí chodiť do roboty a dostáva kráľovské dávky.

anonym_3b2b7b
3. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_6e39d5 ja som vždy bola za očkovania. Všetky, aj tie detské očkovanie a vakcíny, aj toto na covid. Dala som sa očkovať medzi prvými. Ako som vravela, očkovala som sa Phizerom v čase, keď išlo očkovanie podľa veku a moja veková skupina sa nemohla očkovať a keď na ňu prišiel rad, dostali Astra Zenecu. Ja som si po dohode s hematologičkou, imunolaegológom a pneuumológom dohodla Pfizer a vybavila som si to cez známeho, ktorý bol hlavný hygienik v nemocnici. Čiže ja som práve team vakcína. Ale prirodzene som sa začala po podaní obávať. Keď dostala IM mama, keď zomrela mama, keď zomrel otec, apd. A teraz každú diskusiu, ktorú niekde otvorím, tak sú tam nadávky od antiwaxerov a každá, každá smrť je komentovaná slovani - vakcína je sloboda, včelička, pfizer apd. Toto na psychiku nerobí dobre. A presne im takéto pomenovanie "dezolé" patrí. Toto nerobí človek, čo je v pohode so svojím nastavením, ale niekto, kto je veľmi nešťastný.

@anonym_autor Japonci 🇯🇵ockuju svoje deti od 2.roku veku, my do 2012 ako pozdrav z porodnice 4.dnove! NU sa nenahlasuju a umrtia rozmaznu len ti najsilnejsi z nas... (Anezka dieta pediatricky a policajta) 🥀co myslis, da si tato matka este ockovat dalsie dieta?

julish
3. feb 2026
@qrstxyz

@julish moja milá, je to moje telo, moja voľba, rozumieme sa? Ak sa dám zaočkovať a niečo sa pokazí, ja som tá osoba, ktorá sa bude s vedľajšími účinkami trápiť. Nie ty, nie vedci. Takže nemáte absolútne žiadne právo nútiť nás do vakcíny alebo nás na základe nášho rozhodnutia obmedzovať.
Cigán je normálne pomenovanie etnika, oni sami sa tak označujú. O nejakej diskriminácii nemôže byť ani reči, málokto má taký luxus, že nemusí chodiť do roboty a dostáva kráľovské dávky.

@qrstxyz Nie, oficialny vyraz je Rom. Bodka. Rovnako ako Afroamericanovi nepovies neher, hoci je to slanhovy vyraz, ktiry funguje v ramci komunity. Ty ako gadzo nemas co pouzivat vyraz cigan. A hromadne ockovanir zabezpecuje ochranu slabsim, takze nie, individualne prava preto nie su nadradene kolektivnym.

qrstxyz
3. feb 2026
@julish

@qrstxyz Nie, oficialny vyraz je Rom. Bodka. Rovnako ako Afroamericanovi nepovies neher, hoci je to slanhovy vyraz, ktiry funguje v ramci komunity. Ty ako gadzo nemas co pouzivat vyraz cigan. A hromadne ockovanir zabezpecuje ochranu slabsim, takze nie, individualne prava preto nie su nadradene kolektivnym.

@julish ja môžem používať také výrazy, aké chcem a nepotrebujem na to tvoje povolenie. Rečami o tom, že kolektívne práva sú nadradené individuálnym argumentuješ ako komunista. Tí používali rovnakú rétoriku, keď nútili ľudí vstupovať do družstva. Ak máš panický strach z neočkovaných ľudí, založ si komunitu, kde sa budú môcť pohybovať len plne očkovaní, od zvyšku sveta sa izoluj, ale nám ostatným dajte pokoj. Jednoducho ja osobne vakcíny odmietam a keďže je to moje telo, jediná, kto o ňom rozhoduje som ja a nikto iný.

julish
3. feb 2026
@qrstxyz

@julish ja môžem používať také výrazy, aké chcem a nepotrebujem na to tvoje povolenie. Rečami o tom, že kolektívne práva sú nadradené individuálnym argumentuješ ako komunista. Tí používali rovnakú rétoriku, keď nútili ľudí vstupovať do družstva. Ak máš panický strach z neočkovaných ľudí, založ si komunitu, kde sa budú môcť pohybovať len plne očkovaní, od zvyšku sveta sa izoluj, ale nám ostatným dajte pokoj. Jednoducho ja osobne vakcíny odmietam a keďže je to moje telo, jediná, kto o ňom rozhoduje som ja a nikto iný.

@qrstxyz Boabla, ako cez kopirak. Predstav si, ludske prava sa delia rozne a princip, co ti opisujem, najdes v komunizme, ale aj fasizme, bavimr sa totiz o principe a zjavne si mimo aj tohto fachu. Nevadi, sme na modrom koniku, necakame prave erueiciu, ze jo? Mozes, samozrejme, so svojim telom robit, co chces. Ale zaloz si na to komunitu a nevystrcte odtial nos, nedajboze necestujte nikam, kde sa na choroby ako cierny kasel ci zltacka umiera. K teme cihan:Rom sa uz nevyjadruj radsej, napokon, si z out-group, co ty vies o romale rat. Alebo si ten rizeiel chod otestovat do Bronxu, kric neger. Nrmas za co

kikusenka1
3. feb 2026
@anonym_a405dd

@kikusenka1 to neznamena ze je to nasledkom vakciny, pani mudra

@anonym_a405dd vyprosim si oslovenie pani múdra... písala som len svoj názor. Ja ti neberiem tvoj a ty mi neber moj. Tešilo ma

anonym_a22ab2
3. feb 2026

Ahoj,mám kolegyňu antivaxerku, ktorá nám v robote vykrikovala, ako budeme všetci očkovaní mŕtvi. Fakt je ten,že ona je po pár prekonaných covidoch zdravotne dosť labilná, hocičo ju zloží a PN-kuje aj 3 mesiace. A my za ňu ťaháme v práci.

qrstxyz
4. feb 2026
@julish

@qrstxyz Boabla, ako cez kopirak. Predstav si, ludske prava sa delia rozne a princip, co ti opisujem, najdes v komunizme, ale aj fasizme, bavimr sa totiz o principe a zjavne si mimo aj tohto fachu. Nevadi, sme na modrom koniku, necakame prave erueiciu, ze jo? Mozes, samozrejme, so svojim telom robit, co chces. Ale zaloz si na to komunitu a nevystrcte odtial nos, nedajboze necestujte nikam, kde sa na choroby ako cierny kasel ci zltacka umiera. K teme cihan:Rom sa uz nevyjadruj radsej, napokon, si z out-group, co ty vies o romale rat. Alebo si ten rizeiel chod otestovat do Bronxu, kric neger. Nrmas za co

@julish preboha, nauč sa pravopis, nedá sa ti rozumieť 🤦

julish
4. feb 2026
@qrstxyz

@julish preboha, nauč sa pravopis, nedá sa ti rozumieť 🤦

@qrstxyz to nie je pravopis - to su preklepy. Ale to je jedno - aj tak si mozeme hovorit, co chceme, nie? (Tvoje slova vyssie). :D Cauko, zbohom

jimbean
4. feb 2026
@sisaka

@anonym_e94d16 splietaš dve na tri.
Covid vakcína NEZASTAVILA širenie! Takže keci o tom, že si lekari chránili život sú mimo. Tým, že očkovani sa mohli voľne pohybovať aj nakazení covidom, keďže očkovanie nechránilo pred nákazou, sa riziko akurát zvýšilo.
Ďalej splietaš klasické vakcíny s novou technológiou. Nie, táto nebola dostatočne testovaná, bolo tam niekoľko mylných domnienok, napríklad, že spike protein ostane v mieste vpichu, ale neostal a šíril sa telom, veľmi rýchlo sa začalo ukazovať aj čo to v tele robí. Miesta uznania chyby a zastavenia očkovania sa to popieralo a očkovalo sa ďalej (prachy sú prachy, všakže)
A ešte tu vpletieš nejaké konšpirácie o cielenom vyhubeni ľudstva. Presne, ako to robili počas covidu, aby ľudí, čo triezvo uvažovali a mali opodstatnené obavy mohli zosmiešniť a zaradiť medzi, ako ich na Slovensku voláte, dezolátov, či nadávať im do antivaxerov, lebo si odmietli dať
Vpichnuť do tela dostatočne neotestovanú látku.

@sisaka 🙂

anonym_b84675
4. feb 2026

No ja osobne nepoznam nikoho kto mal po ockovani problemy (nehovorim ze neexistuju) ked zratam vsetky moje ockovania pocas zivota dostanem sa na cislo 34 (ano mam 34 roznych ockovani a som stale tu). Co ale poznam je susedov z nasho vchodu, pocas kovidu u nas vo vchode umrela polovica ludi co tam zila. Ano boli to sice prevazne starsi ludia ale to bolo nieco neskutocne v priebehu par mesiacov, zrazu prazdne byty, Vsetko zaryti antivaxeri.

weronika171717
4. feb 2026
@petracandle

"teraz ešte len sa príde na to, čo tie vakcíny spôsobujú."....ale veď sa práveže hovorilo, že hneď budeme hromadne umierať 😃 potom keď sa to nedialo tak písali, že do 2 rokov všetci očko umrieme😃 a zrazu voľba padla na tento rok?

@petracandle sa z toho smej......

natalka13
4. feb 2026
@anonym_autor

@petracandle tým sa snažím upokojovať aj ja. Ale nerobí mi dobre to, keď vidím, ako ľudia odchádzajú postupne.

@anonym_autor ludia odchadzaju aj odchadzali " postupne" ockovany ci neockovany
Fakt veris ze za 7dni od ocko sa tvojej mamine vytvoril taky masivny tromb, ze mala infarkt?

anonym_e94d16
12. feb 2026
@natalka13

@anonym_autor ludia odchadzaju aj odchadzali " postupne" ockovany ci neockovany
Fakt veris ze za 7dni od ocko sa tvojej mamine vytvoril taky masivny tromb, ze mala infarkt?

@natalka13 Ti isti, co veria, ze im naockuju nejake cipy veria aj tomu, ze je zem plocha. Pridu na koniec zeme a potom spadnu do priestoru. 🙂 Pritom uz Kolumbus vedel, ze zem je gulata a ze ak pojde na zapad, najde indiu z druhej strany. Mal pravdu, akurat Amerika bola este pred Indiou. Zaroven su proruski, rusko je vsemocne. Najlepsie je, ze rusi tomu verit nemozu. Inak by ich zavreli do lagru, ak by hovorili, ze ich Gagarin nebol prvy vo vesmire, neobletel niekolkokrat okolo zeme a ziadnu dosku tam nevidel.

anonym_335e8c
12. feb 2026
@anonym_e94d16

@natalka13 Ti isti, co veria, ze im naockuju nejake cipy veria aj tomu, ze je zem plocha. Pridu na koniec zeme a potom spadnu do priestoru. 🙂 Pritom uz Kolumbus vedel, ze zem je gulata a ze ak pojde na zapad, najde indiu z druhej strany. Mal pravdu, akurat Amerika bola este pred Indiou. Zaroven su proruski, rusko je vsemocne. Najlepsie je, ze rusi tomu verit nemozu. Inak by ich zavreli do lagru, ak by hovorili, ze ich Gagarin nebol prvy vo vesmire, neobletel niekolkokrat okolo zeme a ziadnu dosku tam nevidel.

@anonym_e94d16 pleties piate cez deviate, antivaxerov neznasam, ale nie kazdy antivaxer je tak blby, ze si mysli, ze zem je plocha a uz vobec to nemôžeš spájať s tym, ze je prívržencom Ruska, to len opozícia to tak rada spája, aby vytvorila prototyp koaličného blbca

anonym_e94d16
12. feb 2026
@anonym_335e8c

@anonym_e94d16 pleties piate cez deviate, antivaxerov neznasam, ale nie kazdy antivaxer je tak blby, ze si mysli, ze zem je plocha a uz vobec to nemôžeš spájať s tym, ze je prívržencom Ruska, to len opozícia to tak rada spája, aby vytvorila prototyp koaličného blbca

@anonym_335e8c A co Ficov zmocnenec Kotlar (antivaxer, ktoremu uz mali davno odobrat titul mudr, lebo Hipokratova prisaha zavazuje ochranovat pacientov zivot a nie kvoli funkcii a peniazom mu klamat) a plochozemec Machala. Fico sa nechodi klanat rusom? Ak takych ludi kvoli takym nazorom volia, tak ich musia s nimi aj zdielat. Toto nespaja opozicia, tito ludia sa tam spojili sami. Len s rozdielom, ze nemyslim, ze tito pani si to naozaj myslia. Tak blbi nie su. Iba hovoria, co ich retardovani volici chcu pocut a vyuzivaju ich hlupost vo svoj prospech.

anonym_e94d16
13. feb 2026

https://www.facebook.com/photo/?fbid=7912759540...
kazdy nech si spravi vlastny nazor
Tomáš Szalay a Sloboda a Solidarita
Bol som sa pozrieť do vyšetrovacieho spisu.
Peter Kotlár je oficiálne obvinený zo šírenia poplašnej správy. 43-stranové obvinenie v jednej vete: Kotlár vedome ignoroval vedecké fakty, zneužil svoju funkciu splnomocnenca a šíril strach o mRNA vakcínach pomocou konšpirácií.

V spise sa nachádza znalecký posudok z Ústavu molekulárnej genetiky AV ČR. Mgr. Jan Pačes, PhD. rozobral „dôkazy“ Soni Pekovej na kúsky:
– chýbajú základné kontroly,
– dáta sú nesprávne interpretované,
– neexistuje dôkaz, že by DNA z vakcín vstupovala do ľudského genómu,
– tvrdenia o „geneticky nespojitých vlnách“ vírusu svedčia o hlbokom nepochopení virológie.

Naopak, správa Biomedicínskeho centra SAV je podľa znalca odborná, korektná a v súlade so svetovým konsenzom.

Kotlár staval svoju kampaň na vedecky neobhájiteľných nezmysloch. Takýto človek nemá čo robiť vo verejnej funkcii.

anonym_e94d16
25. feb 2026

Pritom ti ludia za to ani tak nemozu, iba sadli na lep premyslenym klamstvam, ktore niekto zamerne siri. Je to rovnaky podvod, ako ked chcu podvodnici vylakat pristup k uctu, ku karte a ti ludia iba nemaju dostatocnu inteligenciu a snahu rozpoznat, ze nie vsetko, co je na nete je aj pravda. A ked uz prepadli tomuto klamstvu, uz sa ho drzia ako sekta. Lebo nechcu si priznat, ze urobili chybu a naleteli. A dat za pravdu tym, ktori ich varovali.

Strana
z4