Strach z následkov očkovania
Ahojte, asi idem otvoriť kontroverznú tému, ale ako človek s úzkosťami mám jednoducho obavy. V čase covidu sme boli spolu s mojimi rodičmi v ohrozenej skupine. Ja s vrodeným deficitom imunity, mamina po onko ochorení a otec s chorobou srdca. Všetkým nám odporúčali ísť sa očkovať. Ja som si vybavila pfizer vtedy po známosti, keďže som nespadala do kategórie pre tento typ vakcíny. Mamina týždeň po očkovaní dostala infarkt. Napriek tomu nám odporúčali pokračovať v očkovaní, hovorila som s kardiológmi. Po tretej dávke, asi mesiac na to zomrela. Či tam bol súvis alebo nie, neviem, každopádne mala nad 70. Otec zomrel o rok na to. Ja som mala dve dávky, keďže aj po dvoch dávkach som prekonala dva ťažké covidy, naozaj ťažké so zápalom pľúc, tekutinou v pľúcach, rozhodla som sa, že na tretiu už nepôjdem, keďže som aj tak mala ťažší priebeh.
A teraz keď pozerám, ako všade zomierajú mladí ľudia, 40 tnici, 50tnici, 60tnici bez problémov, mám strach. Môj kamoš, 3x očkovaný, športovec, dostal masívny infarkt vo veku 45r a zomrel na mieste. Ako človek s úzkosťami sa prirodzene bojím. Hlavne keď vidím všade naokolo, ako sa o tom píše, a že teraz ešte len sa príde na to, čo tie vakcíny všetko spôsobujú.
Inak som osoba relatívne vzdelaná, s VŠ, nie som žiaden sociálny prípad a nevzdelaný zadubenec. Jednoducho už je tých úmrtí príliš veľa.
Na druhej strane, aby som povedala B, poznám veľa ľudí, čo očkovaní neboli a majú vážne problémy takisto. Ako to cítite vy, čo ste očkovaní? Nemáte obavy o seba? O rodinu, partnera apd?
@anonym_15010b ďakujem 🙂: ja som práve počas roku 2020 po vypunutí covidu bola na tom psychicky zle a skončila som na AD. Obrovské obavy som mala. A napokon ich nezabil covid. Čuduj sa svete. A ja po dvoch covidoch,2x očkovaná, zápal pľúc, voda v pľúcach, obrovské neurologické problémy, to bol strašne ťažký rok pre mňa. Dva covidy za sebou: Lekár mi ešte vravel, že nemôžem mať druhý covid, že mám imunitu, veď som očkovaná a covid som prekonala pre dvoma mesiacmi a ešte som brala ATB po zápale pľúc. Ale nie, drb do toho covid 2. Už Isoprinosine išiel bokom a bol nasadený Paxlovid apd. Nejak sa v tom celom este stale snazim zorientovat. Chapem dolezitost ockovania, u mna to vsak nezabralo. Resp. ak to zabralo, tak potom mozem byt rada, ze som to prezila, lebo ja by som bola asi presne ten typ, co skonci na kysliku.
@anonym_autor autorka, a ty vlastne co chces pocut. lebo verim, ze ti ostalo aspon trocha zdrave uvazovanie a ze vies, ze sa na tuto temu stretnu vzdy dva rozdielne tabory. teba to uspokojuje? toto tu citat?
@anonym_autor autorka, a ty vlastne co chces pocut. lebo verim, ze ti ostalo aspon trocha zdrave uvazovanie a ze vies, ze sa na tuto temu stretnu vzdy dva rozdielne tabory. teba to uspokojuje? toto tu citat?
@anonym_a405dd ako s tým pracujú iní ľudia, ako vnímajú úmrtia naokolo, ako filtrujú informácie o následkoch očkovania, ako vnímajú tlak dezolé ľudí apd.
No vidíš, ja som sa nedala očkovať a covid som nikdy nemala. Chovám psov, 21 rokov som nedala žiadneho zo svojich psov /ani malé šteňatá/ zaočkovať proti ničomu a ani raz za tú dobu nemali žiadnu infekčnú chorobu. Predtým sme očkovali a šteniatka mi zomierali na parvovirózu. Odkedy neočkujeme, nikdy parvovirózu nemali. A psy, ktoré nikdy neboli očkované, sa mi dožívajú priemerne o 5 rokov dlhšie, ako tie, čo som kedysi dávala očkovať.
No vidíš, ja som sa nedala očkovať a covid som nikdy nemala. Chovám psov, 21 rokov som nedala žiadneho zo svojich psov /ani malé šteňatá/ zaočkovať proti ničomu a ani raz za tú dobu nemali žiadnu infekčnú chorobu. Predtým sme očkovali a šteniatka mi zomierali na parvovirózu. Odkedy neočkujeme, nikdy parvovirózu nemali. A psy, ktoré nikdy neboli očkované, sa mi dožívajú priemerne o 5 rokov dlhšie, ako tie, čo som kedysi dávala očkovať.
@anonym_ea454d my doma tiež nie sme očkovaní. Kovid sme mali okrem detí všetci ale úplne v pohode sme zvládli s čajmi a vitamínmi. S tými psami máš pravdu. Už asi 6 rokov tiež nedávame psa očkovať a zatiaľ je zdravý. Škoda že skôr bol. Prvého psa sme dávali a veru dožil sa 7 rokov len.
@anonym_autor nedávaj sa očkovať!
@anonym_a405dd ako s tým pracujú iní ľudia, ako vnímajú úmrtia naokolo, ako filtrujú informácie o následkoch očkovania, ako vnímajú tlak dezolé ľudí apd.
@anonym_autor
Autorka, ja ťa len chcem podporiť. Nebola sa na tom síce až tak zle psychicky, ale tiež som veľa nad tým rozmýšľala, či to bol dobrý krok dať sa zaočkovať. Kvôli práci som sa dala, inak by som o ňu prišla, ale aj som vtedy dôverovala vedcom a lekárom, že to je tá správna cesta. Neskôr, keď aj v mojom okolí zomrelo viac očkovaných ľudí v mladom veku na mozgovú príhodu, infarkt, tak som si hovorila, či to s tým nemôže mať súvis. A aj napriek tomu, že vo mne hlodá červík pochybností, beriem to tak, ako to je. Bolo to v tom období pre mňa najrozumnejšie rozhodnutie. Mladší umierali aj pred covidom, umierajú aj teraz. Len keď na mňa vybehne napr. nejaké parte na FB, tak si komentáre radšej nečítam. Kolegyňa, veľká antivaxerka zomrela v lete na mozgovú príhodu. Mala 65 rokov a len rok si užívala dôchodok. Ja i moji blízky sme mali všetci 2x covid s normálnym priebehom.
@anonym_autor pracuju? ako? vies ako?
- ziju pre moment a snazia sa mysliet na ine
- piju fajcia maju to uz na haku lebo aj tak pokapeme
- chodia ku psychiatrom pre AD , pretoze trpia uzkostami a depresiami
- prezieraju sa, ten strach
- a trpnu ako ty na Internete a so zovretym ritnym zvieracom hltaju kazde slovo, co niekto napise a potom maju v tom este vacsi chaos, nez by necitali nic...
- su ludia, co si o tom citaju denne ale nie z MK ale z vedeckych studii...
- ludia sa zacali omnoho viac pozorovat a dohana ich strach ze dostanu rakovinu, autoimmunne ochorenie ci trombus, a tak ziju kazdy den. zabudla som na zapal srdcoveho svalu
- alebo ludia sa boja, ALE zacali zdravsie zit, sportuju , nepiju a nefajcia...
(alebo ti stastnejsi , mozno aj pardon za vyraz = sprostejsi, na to nemyslia a ziju ako by ockovani neboli.)
zase mas moznost si vybrat
@anonym_autor my sme boli na 3, tretia bola najhorsia, kedze sme uz prekonali covid, tak si myslim, ze nejake protilatky zostavaju. ja by som uz na dalsie ockovanie proti covidu, ani proti chripke nesla. je to moj pocit. na ine sa dala ockovat, tetanus, cierny kasel.
a s mamou ako pises, mala uz vek a problemy, keby sa nezaockovala a chytila by ten silny covid zo zaciatku, alebo by umrela aj tak. to nikto nemoze vediet.
@anonym_autor
Autorka, ja ťa len chcem podporiť. Nebola sa na tom síce až tak zle psychicky, ale tiež som veľa nad tým rozmýšľala, či to bol dobrý krok dať sa zaočkovať. Kvôli práci som sa dala, inak by som o ňu prišla, ale aj som vtedy dôverovala vedcom a lekárom, že to je tá správna cesta. Neskôr, keď aj v mojom okolí zomrelo viac očkovaných ľudí v mladom veku na mozgovú príhodu, infarkt, tak som si hovorila, či to s tým nemôže mať súvis. A aj napriek tomu, že vo mne hlodá červík pochybností, beriem to tak, ako to je. Bolo to v tom období pre mňa najrozumnejšie rozhodnutie. Mladší umierali aj pred covidom, umierajú aj teraz. Len keď na mňa vybehne napr. nejaké parte na FB, tak si komentáre radšej nečítam. Kolegyňa, veľká antivaxerka zomrela v lete na mozgovú príhodu. Mala 65 rokov a len rok si užívala dôchodok. Ja i moji blízky sme mali všetci 2x covid s normálnym priebehom.
@anonym_7bde8c "Kolegyňa, veľká antivaxerka zomrela v lete na mozgovú príhodu." Urcite ju zaockovali bez jej vedomia! Lebo neockovani sa zacnu teraz zazrakom dozivat 150 rokov v plnom zdravi a ockovani budu umierat predcasne v 80-90tke, lebo boli blbi a ockovali sa. Pisali to vcera v maili pre klub zasvatenych. 🙂
@sisaka no pockaj, pockaj, urazani boli aj ti, co sa dali zaockovat, boli nazyvani ovcami a padali vysmesne poznamky o zdochnuti do 2 rokov. Bud laskavo v tomto objektivna.
@anonym_14ddb6 lenže my sme boli diskriminovaní zo strany štátu. Nemohli sme chodiť do obchodov, niektorí lekári odmietali vyšetriť neočkovaných. Dostalo sa nám aj posmeškov. Ja som v tom čase chodila na VŠ, ako na jedinú neočkovanú v mojom krúžku, si na mňa vyučujúci posvietili. A čerešničkou na torte boli keci Nvotovej, ako sa teší, keď neočkovanci pokapú alebo Schultz zo smečka nám prial, aby sme kvičali ako prasce na bitúnku.
@anonym_14ddb6 lenže my sme boli diskriminovaní zo strany štátu. Nemohli sme chodiť do obchodov, niektorí lekári odmietali vyšetriť neočkovaných. Dostalo sa nám aj posmeškov. Ja som v tom čase chodila na VŠ, ako na jedinú neočkovanú v mojom krúžku, si na mňa vyučujúci posvietili. A čerešničkou na torte boli keci Nvotovej, ako sa teší, keď neočkovanci pokapú alebo Schultz zo smečka nám prial, aby sme kvičali ako prasce na bitúnku.
@qrstxyz Neprehanaj, v obchode nikto nekontroloval ockovanie a neockovani neumierali hladom, ze nemali kde nakupit. Lekari si chranili vlastny zivot. Ty pojdes k lekarovi raz, ale k nemu pride 100 pacientov denne a riziko jeho nakazy sa zvysuje. Nikto nie je povinny riskovat a zomriet pre hlupost inych. Prve vakciny sa zacali vyvijat za cias Marie Terezie a tento proces sa odvtedy 300 rokov zlepsoval. Takze nic take ako za 2 dni vyvinuta nebezpecna vakcina nie je. Kazdy rok sa vyvija ina nova vakcina na chripku, lebo tato kazdy rok zmutuje a minulorocna vakcina tento rok nebude ucinna. Proces vyvoja a zlepsovania vakciny je iny ako hladat uplne nove liekov od nuly.
Neockovani strasili, ako budu ockovani umierat. A 5 rokov po ockovani 70% ludstva naraz neumrelo ...
@qrstxyz Neprehanaj, v obchode nikto nekontroloval ockovanie a neockovani neumierali hladom, ze nemali kde nakupit. Lekari si chranili vlastny zivot. Ty pojdes k lekarovi raz, ale k nemu pride 100 pacientov denne a riziko jeho nakazy sa zvysuje. Nikto nie je povinny riskovat a zomriet pre hlupost inych. Prve vakciny sa zacali vyvijat za cias Marie Terezie a tento proces sa odvtedy 300 rokov zlepsoval. Takze nic take ako za 2 dni vyvinuta nebezpecna vakcina nie je. Kazdy rok sa vyvija ina nova vakcina na chripku, lebo tato kazdy rok zmutuje a minulorocna vakcina tento rok nebude ucinna. Proces vyvoja a zlepsovania vakciny je iny ako hladat uplne nove liekov od nuly.
Neockovani strasili, ako budu ockovani umierat. A 5 rokov po ockovani 70% ludstva naraz neumrelo ...
@anonym_e94d16 splietaš dve na tri.
Covid vakcína NEZASTAVILA širenie! Takže keci o tom, že si lekari chránili život sú mimo. Tým, že očkovani sa mohli voľne pohybovať aj nakazení covidom, keďže očkovanie nechránilo pred nákazou, sa riziko akurát zvýšilo.
Ďalej splietaš klasické vakcíny s novou technológiou. Nie, táto nebola dostatočne testovaná, bolo tam niekoľko mylných domnienok, napríklad, že spike protein ostane v mieste vpichu, ale neostal a šíril sa telom, veľmi rýchlo sa začalo ukazovať aj čo to v tele robí. Miesta uznania chyby a zastavenia očkovania sa to popieralo a očkovalo sa ďalej (prachy sú prachy, všakže)
A ešte tu vpletieš nejaké konšpirácie o cielenom vyhubeni ľudstva. Presne, ako to robili počas covidu, aby ľudí, čo triezvo uvažovali a mali opodstatnené obavy mohli zosmiešniť a zaradiť medzi, ako ich na Slovensku voláte, dezolátov, či nadávať im do antivaxerov, lebo si odmietli dať
Vpichnuť do tela dostatočne neotestovanú látku.
@anonym_e94d16 splietaš dve na tri.
Covid vakcína NEZASTAVILA širenie! Takže keci o tom, že si lekari chránili život sú mimo. Tým, že očkovani sa mohli voľne pohybovať aj nakazení covidom, keďže očkovanie nechránilo pred nákazou, sa riziko akurát zvýšilo.
Ďalej splietaš klasické vakcíny s novou technológiou. Nie, táto nebola dostatočne testovaná, bolo tam niekoľko mylných domnienok, napríklad, že spike protein ostane v mieste vpichu, ale neostal a šíril sa telom, veľmi rýchlo sa začalo ukazovať aj čo to v tele robí. Miesta uznania chyby a zastavenia očkovania sa to popieralo a očkovalo sa ďalej (prachy sú prachy, všakže)
A ešte tu vpletieš nejaké konšpirácie o cielenom vyhubeni ľudstva. Presne, ako to robili počas covidu, aby ľudí, čo triezvo uvažovali a mali opodstatnené obavy mohli zosmiešniť a zaradiť medzi, ako ich na Slovensku voláte, dezolátov, či nadávať im do antivaxerov, lebo si odmietli dať
Vpichnuť do tela dostatočne neotestovanú látku.
@sisaka spike protein verim ze prebehla klinicka studia na zvieratach minimalne. dostatocne to nebolo testovane na ludoch. !!!
Nazývať tých, čo odmietli kovid vakcínu antivaxermi a dezolatmi.... veľmi úbohé. Ako je úbohé ak neockovanī priali iným "to najhoršie". Nuž,sme rôzni. Ľudskosť sa vytratila 😔. Ľúto mi to je.
Ja očkovaná nie som,ale naozaj nikdy som sa negatívne nevyjadrila k tým, čo očkovaniu veria.Takže ma dosť urážajú slová ako "dezolat,antivaxer"a pod. Mám ockovanych v rodine, áno, oľutovali to. Ale akceptujem ich voľbu. Takže neviem prečo tí očkovaní urážajú ľudí iného názoru? Ale chápem. Je to aj opačne. Možno je načase sa zamyslieť, prečo to tak je a komu to vyhovuje.
To sa tu denne preberajú covidové vakcíny 5 rokov od covidu??? Toto je už na návštevu psychiatra. Vidim, ze su tu vsetci stari znami antivaxeri, podporovaci ficohlasu, inteleguani.
@anonym_autor hlavne necitaj tie blbosti. Umierajú nie na vakcinu. Zivotne tempo, nezdravý životný styl atd..
To sa tu denne preberajú covidové vakcíny 5 rokov od covidu??? Toto je už na návštevu psychiatra. Vidim, ze su tu vsetci stari znami antivaxeri, podporovaci ficohlasu, inteleguani.
@anonym_fcd241 A ? sú účinky, ktoré sa prejavia hneď a sú dlhodobé.Aj Krčméry sa vyjadril, že uvidí sa za pár rokov. Nemáš asi dostatočné poznatky,vzdelanie. Niektoré vecí sa vedia prejaviť aj o pár rokov neskôr a potom sa samozrejme s danou vecou nespájajú.
@anonym_fcd241 A ? sú účinky, ktoré sa prejavia hneď a sú dlhodobé.Aj Krčméry sa vyjadril, že uvidí sa za pár rokov. Nemáš asi dostatočné poznatky,vzdelanie. Niektoré vecí sa vedia prejaviť aj o pár rokov neskôr a potom sa samozrejme s danou vecou nespájajú.
@anonym_578718 to je pravda. Dezolati tvrdili,že zomrieme do roka, potom do dvoch rokov, do troch, do piatich... Teraz predpokladám, že budeme čakať na nežiadúce účinky minimálne 30 nasledujúcich rokov. To znamená, že antivaxeri budú nasledujúcich 40 rokov každú smrť pripisovať účinkom vakcíny. Predpokladám, že z toho zdravý rozum úplne vynechajú. Tak ako doposiaľ.
@anonym_e94d16 ale kontrolovali a úprimne predavačku a akúkoľvek náhodnú osobu 💩 do toho, aké vyšetrenie alebo, aký zákrok som absolvovala. Presne na tomto sa prejavuje vaša komunistická mentalita. Všetci musíme slepo nasledovať autority a obetovať sa pre vyššie dobro. Na koniec to skončí tak, že viac ľudí pre "vyššie dobro" trpí ako je z neho úžitok. Lekár skladal Hippokratovu prísahu. To znamená, že nemá pacientov diskriminovať. Keby lekár odmietol ošetriť Cigána alebo gaya, tak by ste škriekali a volali po sankciách. Keď ale odmietne vyšetriť niekoho neočkovaného, tak je to v poriadku? Toto nie je dvojitý meter, ale dvojitý kilometer. Ja sama som pociťovala horšie zaobchádzanie z dôvodu odmietnutia vakcíny a tvoj gaslighting na tom nič nezmení. Takisto môžeš tvrdiť, že nikto nezomrel na nežiaduce účinky vakcíny, ale to je tiež klamstvo alebo ignorácia. Sama som poznala ľudí, ktorí boli zdraví, zdravotné problémy u nich začali po zaočkovaní, u mnohých žiaľbohu aj rakovina s fatálnym koncom. Akurát jeden známy mal pár týždňov dozadu pohreb, sám trpko oľutoval, že sa dal nahovoriť na vakcínu. Neznamená to, že každý, kto je zaočkovaný umrie, ale prepojenie tam je. Štát ani nikto ďalší nás nemá právo nútiť do žiadnych zákrokov, lebo keď sa niečo pokazí, následky si ponesieme my sami a covidova šaškáreň je len toho dôkazom.
@anonym_e94d16 ale kontrolovali a úprimne predavačku a akúkoľvek náhodnú osobu 💩 do toho, aké vyšetrenie alebo, aký zákrok som absolvovala. Presne na tomto sa prejavuje vaša komunistická mentalita. Všetci musíme slepo nasledovať autority a obetovať sa pre vyššie dobro. Na koniec to skončí tak, že viac ľudí pre "vyššie dobro" trpí ako je z neho úžitok. Lekár skladal Hippokratovu prísahu. To znamená, že nemá pacientov diskriminovať. Keby lekár odmietol ošetriť Cigána alebo gaya, tak by ste škriekali a volali po sankciách. Keď ale odmietne vyšetriť niekoho neočkovaného, tak je to v poriadku? Toto nie je dvojitý meter, ale dvojitý kilometer. Ja sama som pociťovala horšie zaobchádzanie z dôvodu odmietnutia vakcíny a tvoj gaslighting na tom nič nezmení. Takisto môžeš tvrdiť, že nikto nezomrel na nežiaduce účinky vakcíny, ale to je tiež klamstvo alebo ignorácia. Sama som poznala ľudí, ktorí boli zdraví, zdravotné problémy u nich začali po zaočkovaní, u mnohých žiaľbohu aj rakovina s fatálnym koncom. Akurát jeden známy mal pár týždňov dozadu pohreb, sám trpko oľutoval, že sa dal nahovoriť na vakcínu. Neznamená to, že každý, kto je zaočkovaný umrie, ale prepojenie tam je. Štát ani nikto ďalší nás nemá právo nútiť do žiadnych zákrokov, lebo keď sa niečo pokazí, následky si ponesieme my sami a covidova šaškáreň je len toho dôkazom.
@qrstxyz veľmi ti rozumiem. Môj muž nemohol chodiť dva mesiace do práce, lebo nebol ockovany a odmietol testy. To bolo to "dobrovoľné očkovanie". Ja som tiež nemohla do práce. Dali sme to,aj keď s plačom.Ale nikdy som im nepriala zlé. Nikdy. Preto ma urážajú tie nálepky antivaxer,dezolat.
@qrstxyz veľmi ti rozumiem. Môj muž nemohol chodiť dva mesiace do práce, lebo nebol ockovany a odmietol testy. To bolo to "dobrovoľné očkovanie". Ja som tiež nemohla do práce. Dali sme to,aj keď s plačom.Ale nikdy som im nepriala zlé. Nikdy. Preto ma urážajú tie nálepky antivaxer,dezolat.
@tibor79 niekto si nemohol dovolit, byt neockovany a prezyvaju ich hlupe ovce lebo sa museli dat ockovat.
@tibor79 niekto si nemohol dovolit, byt neockovany a prezyvaju ich hlupe ovce lebo sa museli dat ockovat.
@anonym_a405dd ako museli? Chápem ak ľudia majú hypotéky, žijú od výplaty k výplate. Ale to aj my. Nikdy to nebolo dobrovoľné ako tvrdili. Lebo dobrovoľné znamená ničím nepodmienené. A to nebolo.
@anonym_a405dd ako museli? Chápem ak ľudia majú hypotéky, žijú od výplaty k výplate. Ale to aj my. Nikdy to nebolo dobrovoľné ako tvrdili. Lebo dobrovoľné znamená ničím nepodmienené. A to nebolo.
@tibor79 museli v mnohych zamestnaniach si si jednoducho nemohol dovolit byt na Homeoffice napriklad a takisto cez hranice. Nebolo to dobrovolne.
@anonym_a405dd my sme dva tri mesiace nemali žiadny príjem 😔. Ale zdravie mi je prvoradé
@tibor79 tak nie kazdy si to mohol dovolit. jasne, ze mam strach ale taketo diskusie su uplne na nic.

Ahoj, odpoviem ti úplne úprimne a tak ako to mám ja. Hneď na úvod, nie som vedec, lekár ani nič podobné, som iba človek s bežným vysokoškolským vzdelaním. Ešte predtým ti chcem vyjadriť dodatočnú úprimnú sústrasť, muselo to byť hrozné a veľmi veľký nápor na psychiku.. je mi to ľúto. Čo sa týka obáv po očkovaní o tom by dom mohol napísať knihu. Môj príbeh začal v období kedy na následku covidu umreli v našom okolí asi traja ľudia vtedy som sa toho prirodzene zľakol a keďže už to bolo asi polroka po oficiálnom spustení očkovania a moji blízki už očkovaní boli (z prac. dôvodov) tak som sa plne dobrovoľne dal zaočkovať aj ja. Nič mi nebolo, skôr zaúradovala psychika keď som si čítal katastrofické príbehy na internete. Dokonca som kvôli tomu chodil na terapeutické sedenia, ktoré mi pomohli nielen s týmto problémom, ale aj mnohými inými. Bolo to však veľmi dlhé obdobie úzkostných stavov a hľadaní na sebe rôznych príznakov, ktoré som pripísoval práve očkovaniu. Nakoniec mi však pomohlo na to zabudnúť a spoľahnúť sa na vedcov, ktorí reálne vyštudovali daný odbor a logicky mi nedá veriť konšpiráciam, že nás chcú vyhubiť. Už len z logického hľadiska mi napáda jedna otázka “urobili by to takto okato?” Za mňa nie. Za ďalšie je prirodzené, že každý deň sa rodia noví ľudia a iní zasa zomierajú. Žili sme v dobe, kedy každá smrť bola znázornená číslami a percentami, to ešte väčšmi umocnilo strach a úzkosť. Áno, sú prípady a nie je ich málo, kedy ľudia zomreli po očkovaní na covid, alebo mali vážne následky, ale to sa deje pri akomkoľvek očkovaní. Od môjho očkovania ubehli presne 4 roky a pár mesiacov a nevšímam si na sebe nejaké následky a podľa niektorých ľudí som v tomto bode už nemal žiť alebo nemal byť plodný a pod. Neviem, ja sa cítim fajn a kto vie ako by to dopadlo kebyže sa vtedy nedam zaočkovať. Samozrejme, aj po očkovaní som mal kovid, ale narozdiel od ľudí čo poznám a neboli zaočkovaní nemám aspoň zjazvené pľúca, vodu v pľúcach, problémy po neurologickej stránke ani iné choroby, ktoré, žiaľ, oni majú. Na druhej strane sú aj takí, ktorí neboli očkovaní, prežili kovid a majú sa lepšie než ja. Je to vec imunity a teda zdravého životného štýlu. Nič viac. Poznám aj takých čo nadávali na lekárov, očkovanie, vedcov, ale každý deň vyfajčia krabičku cigariet a bijú sa do hrude ako oni sú zdraví, že im žiadne očkovanie netrebalo a že to je celé výmysel a ak im náhodou niečo je tak paradoxne to zvaľujú na covid 😂. Čiže asi tak.
@anonym_15010b ďakujem 🙂: ja som práve počas roku 2020 po vypunutí covidu bola na tom psychicky zle a skončila som na AD. Obrovské obavy som mala. A napokon ich nezabil covid. Čuduj sa svete. A ja po dvoch covidoch,2x očkovaná, zápal pľúc, voda v pľúcach, obrovské neurologické problémy, to bol strašne ťažký rok pre mňa. Dva covidy za sebou: Lekár mi ešte vravel, že nemôžem mať druhý covid, že mám imunitu, veď som očkovaná a covid som prekonala pre dvoma mesiacmi a ešte som brala ATB po zápale pľúc. Ale nie, drb do toho covid 2. Už Isoprinosine išiel bokom a bol nasadený Paxlovid apd. Nejak sa v tom celom este stale snazim zorientovat. Chapem dolezitost ockovania, u mna to vsak nezabralo. Resp. ak to zabralo, tak potom mozem byt rada, ze som to prezila, lebo ja by som bola asi presne ten typ, co skonci na kysliku.