icon

Strach z následkov očkovania

1. feb 2026

Ahojte, asi idem otvoriť kontroverznú tému, ale ako človek s úzkosťami mám jednoducho obavy. V čase covidu sme boli spolu s mojimi rodičmi v ohrozenej skupine. Ja s vrodeným deficitom imunity, mamina po onko ochorení a otec s chorobou srdca. Všetkým nám odporúčali ísť sa očkovať. Ja som si vybavila pfizer vtedy po známosti, keďže som nespadala do kategórie pre tento typ vakcíny. Mamina týždeň po očkovaní dostala infarkt. Napriek tomu nám odporúčali pokračovať v očkovaní, hovorila som s kardiológmi. Po tretej dávke, asi mesiac na to zomrela. Či tam bol súvis alebo nie, neviem, každopádne mala nad 70. Otec zomrel o rok na to. Ja som mala dve dávky, keďže aj po dvoch dávkach som prekonala dva ťažké covidy, naozaj ťažké so zápalom pľúc, tekutinou v pľúcach, rozhodla som sa, že na tretiu už nepôjdem, keďže som aj tak mala ťažší priebeh.

A teraz keď pozerám, ako všade zomierajú mladí ľudia, 40 tnici, 50tnici, 60tnici bez problémov, mám strach. Môj kamoš, 3x očkovaný, športovec, dostal masívny infarkt vo veku 45r a zomrel na mieste. Ako človek s úzkosťami sa prirodzene bojím. Hlavne keď vidím všade naokolo, ako sa o tom píše, a že teraz ešte len sa príde na to, čo tie vakcíny všetko spôsobujú.

Inak som osoba relatívne vzdelaná, s VŠ, nie som žiaden sociálny prípad a nevzdelaný zadubenec. Jednoducho už je tých úmrtí príliš veľa.

Na druhej strane, aby som povedala B, poznám veľa ľudí, čo očkovaní neboli a majú vážne problémy takisto. Ako to cítite vy, čo ste očkovaní? Nemáte obavy o seba? O rodinu, partnera apd?

Strana
z4
petracandle
1. feb 2026

@anonym_autor uhorková sezóna keď musíš spomínať vakcíny na Covid zpred skoro piatich rokov?

petracandle
1. feb 2026

"teraz ešte len sa príde na to, čo tie vakcíny spôsobujú."....ale veď sa práveže hovorilo, že hneď budeme hromadne umierať 😃 potom keď sa to nedialo tak písali, že do 2 rokov všetci očko umrieme😃 a zrazu voľba padla na tento rok?

anonym_86a5f9
1. feb 2026

Možno zomrieš teraz 5 rokov po očkovaní, možno by si zomrela vtedy pred 5 rokmi na kovid ako neočkovana. Vtedy si to tak cítila a aj si spravila čo si si myslela, že je pre teba najlepšie. Teraz to už nezmeníš.
Rodičov mi je ľúto, žiaľ, mali svoj vek a ako píšeš, zomierajú teraz aj oveľa mladší ľudia a áno, aj neočkovaní.
Nemusí to mať s tým vôbec súvis a ty vôbec nemusíš čakať na svoj infarkt.
Kašli na to, každý v minulosti spravil rozhodnutia, ktoré teraz ľutuje. A ty si iba zhoršuješ diagnózu a ničomu nepomáhaš. Takýmto štýlom keď ťa o týždeň klepne tak to nebude z vakcíny ale z nervov a rozmýšľania coby- kdyby.

autor
1. feb 2026
@petracandle

"teraz ešte len sa príde na to, čo tie vakcíny spôsobujú."....ale veď sa práveže hovorilo, že hneď budeme hromadne umierať 😃 potom keď sa to nedialo tak písali, že do 2 rokov všetci očko umrieme😃 a zrazu voľba padla na tento rok?

@petracandle tým sa snažím upokojovať aj ja. Ale nerobí mi dobre to, keď vidím, ako ľudia odchádzajú postupne.

michaela329
1. feb 2026

Neviem sa vyjadriť, som umrela dva týždne po očkovaní ako mi prorokovali mudrci z internetu...

autor
1. feb 2026
@anonym_86a5f9

Možno zomrieš teraz 5 rokov po očkovaní, možno by si zomrela vtedy pred 5 rokmi na kovid ako neočkovana. Vtedy si to tak cítila a aj si spravila čo si si myslela, že je pre teba najlepšie. Teraz to už nezmeníš.
Rodičov mi je ľúto, žiaľ, mali svoj vek a ako píšeš, zomierajú teraz aj oveľa mladší ľudia a áno, aj neočkovaní.
Nemusí to mať s tým vôbec súvis a ty vôbec nemusíš čakať na svoj infarkt.
Kašli na to, každý v minulosti spravil rozhodnutia, ktoré teraz ľutuje. A ty si iba zhoršuješ diagnózu a ničomu nepomáhaš. Takýmto štýlom keď ťa o týždeň klepne tak to nebude z vakcíny ale z nervov a rozmýšľania coby- kdyby.

@anonym_86a5f9 áno, to je pravda. Smrť zo strachu to bude. Akokeby chceli, aby sme žili v strachu. Nemôžem čítať žiadnu diskusiu pod článkami. Tam všade antiwaxeri hovoria o tom, ako teraz všetci zomrieme.

anonym_30a71f
1. feb 2026
@petracandle

@anonym_autor uhorková sezóna keď musíš spomínať vakcíny na Covid zpred skoro piatich rokov?

@petracandle plné súhlasím
@anonym_autor ja ťažká astmatička., dcéra onko pacientka , mama s chorím srdcom, brat tiež od narodenia sledovaný kardiológom. Všetci máme 3x a všetci sme tu.
A v tých čo v 40ke zomreli pred kovid dobou sú plné cintoríny

jimbean
1. feb 2026

Pozri si statistiky a cisla sa nemenia. Len predtym neboli siete a o umrtiach vedel uzky okruh ludi. Dnes zarucene informovani ti budu "otvarat" oci, aby si nic nepresvihla. To ze si casto vyrabaju vlastne informacie doma v powerpointe, aby mali lajky a prijmy za odber, je vec druha.

anonym_ec928a
1. feb 2026

Pokiaľ viem správne narábať s datacube zo štatistickeho uradu tak tieto tvoje tvrdenia nepotvrdzujú žiadne dáta. Úmrtnosť počas covidu bola ale že by teraz začali viac umierať mladšie ročníky dáta nenaznačujú. Kto našiel iné dáta nech ma opraví. A ku otázke. Som zaočkovaná a aj moja rodina a nebojím sa následkov očkovania. Nehovorím že tam je na 100% všetko okay tak ako hneď prezentovali média. Teda inými slovami, nejaký malý škandál na povrch vyplávať kľudne môže ale že by nás dobrovoľne očkovali jedom aby sme všetci skoro pomreli tomu neverím.

autor
1. feb 2026
@anonym_30a71f

@anonym_autor ja ťažká astmatička., dcéra onko pacientka , mama s chorím srdcom, brat tiež od narodenia sledovaný kardiológom. Všetci máme 3x a všetci sme tu.

@anonym_30a71f aj mne odporúčali vzhľadom na astmu a ten imunodeficit. Aj tak to bolo veľmi ťažké, tie dva covidy.

petracandle
1. feb 2026
@anonym_autor

@petracandle tým sa snažím upokojovať aj ja. Ale nerobí mi dobre to, keď vidím, ako ľudia odchádzajú postupne.

@anonym_autor choď psychiatrovi ale vážne...nevedela som, že po očkovaní sú ľudia nesmrteľní a pred 2021 všetci umierali až po 80tke...
Čím samozrejme netvrdím, že po vakcinách neboli žiadne vedľajšie účinky

autor
1. feb 2026
@petracandle

@anonym_autor choď psychiatrovi ale vážne...nevedela som, že po očkovaní sú ľudia nesmrteľní a pred 2021 všetci umierali až po 80tke...
Čím samozrejme netvrdím, že po vakcinách neboli žiadne vedľajšie účinky

@petracandle neboj, ja ku lekárovi chodím, a beriem AD.

anonym_93fa1c
1. feb 2026

Minulý rok, sesternica, športovo založená, zdravý životný štýl, 40tnička a tiež prešla infarktom, ale očkovaná nebola, prekonala vtedy covid s ťažkým priebehom... ono to nebýva vždy bez problémov, len sú to problémy, ktoré často nevidíme, civilizačné ochorenia spôsobené životným štýlom, okolím (potraviny, ovzdušie, atď), stresom... to že niekto je na prvý pohľad zdravý, neznamená, že vo vnútri sa nič nedeje, možno len zanedbáva prevenciu...mamke sa zhoršil priebeh chornického ochorenia, či to je dôsledok očkovania, prekonania covidu alebo to nemá žiadny súvis sa len tak nedozvieme... obavy nemám, v mojom okolí žiadne strašné prípady nepozorujem a ani širšia štatistická vzorka nič také nenaznačuje... tí, ktorí tým chcú strašiť, hodia aj úmrtie pri autonehode na očkovanie... riešila by som svoj psychický stav najmä, stres ti vie tiež narobiť problémy

anonym_86a5f9
1. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ľudia zomierali vždy a vždy aj budú. Len si vygoogli koľko bol priemerný vek dožitia v minulosti. Z toho ze ľudia zomierajú neviň vakcíny. A tým sa v žiadnom prípade nezastavam očkovania. Iba hovorím, že ľudia jednoducho zomierajú. Aj pred 5 rokmi zomierali mladí ľudia, aj pred 10. Vtedy sa ale o úmrtiach mladých ľudí tak nehovorilo, teraz z toho robia antivaxeri kampane a senzácie keď sa na internete zjaví parte mladého človeka. A zbytočne sa to dostáva k ľuďom ako napríklad ty a tí to šíria ako holý fakt, že z očkovania sa zomiera..

anonym_8d9f27
1. feb 2026

@anonym_autor mám podozrenie, že mi očkovanie spustilo autoimunitné ochorenie. Či je to fakt, neviem. Avšak treba sa pozrieť na to, ako žijeme - polotovary, ovzdušie, stres, minimum prirodzeného pohybu (ten nemajú ani športovci). Všetko prispieva k tomu, aby sme zomreli mladí. Očkovanie môže byť len jeden dielik skladačky, vôbec by som to nebrala ako extra hrozbu, že kvôli tomu sa ti niečo stane.

autor
1. feb 2026
@anonym_86a5f9

@anonym_autor ľudia zomierali vždy a vždy aj budú. Len si vygoogli koľko bol priemerný vek dožitia v minulosti. Z toho ze ľudia zomierajú neviň vakcíny. A tým sa v žiadnom prípade nezastavam očkovania. Iba hovorím, že ľudia jednoducho zomierajú. Aj pred 5 rokmi zomierali mladí ľudia, aj pred 10. Vtedy sa ale o úmrtiach mladých ľudí tak nehovorilo, teraz z toho robia antivaxeri kampane a senzácie keď sa na internete zjaví parte mladého človeka. A zbytočne sa to dostáva k ľuďom ako napríklad ty a tí to šíria ako holý fakt, že z očkovania sa zomiera..

@anonym_86a5f9 to je mi jasné. Ja keby som sa narodila pred vynájdením penicilínu, tak by som zomrela asi v 2r.

anonym_86a5f9
1. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_86a5f9 to je mi jasné. Ja keby som sa narodila pred vynájdením penicilínu, tak by som zomrela asi v 2r.

@anonym_autor tak vidíš, žiaľ tak to je. Netráp sa tým, zbytočne si škodiš. Už to nezmeníš. Tiež som očkovaná, vtedy som to tak cítila, pretože som chcela chrániť rodinu, najmä chorú babku, ktorá sa nemohla dať očkovať. Nakoniec to chytila z iného zdroja a zomrela. Ale ja som spravila to, čo som v tej chvíli pokladala za najlepšie a trápenie nad dôsledkami mi teraz nepomôže. Vtedy som to tak cítila a smola.

anonym_30a71f
1. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_30a71f aj mne odporúčali vzhľadom na astmu a ten imunodeficit. Aj tak to bolo veľmi ťažké, tie dva covidy.

@anonym_autor ja som ráno umývala okná dieťa už malo kovid, na obed mi bolo trochu zle, večer totálne ,. vyššia teplota ale nič hrozne o tri dni som dokončila tie okná. Chvíľu som kašlala. Muž ani nedostal ani naši. Do obchodu chodil iba muž alebo ja. O rok keď mal muž tak som áno ja ani dieťa nedostalo a to sme spali v jednej posteli.

simsalabim
1. feb 2026

Pisem to tu uz milionty krat - moj bratranec, zdravy, vysportovany 50nik zomrel v r 2020 na Covid.

Ako sa hovori - nepoznas dna ani hodiny. Je zbytocne sa kvoli tomu trapit. Treba sa tesit z kazdej chvile. Inak - okolo mna som si nevsimla ziadne predcasne umrtia.

anonym_14ddb6
1. feb 2026

V mojom okoli nikto ockovany nezomrel a to bola ockovana vacsina. Moji rodicia maju teraz 73 a 76 rokov a nic im nie je. A piju, fajcia, nesportuju.

anonym_053ff9
1. feb 2026

Tie problémy môžu byť aj z prekonaného covidu. Keď jedných dokázal usmrtiť, tak my ostatný sme ho nemuseli prekonať bez žiadnych dlhodobých alebo trvalých následkov.

kikusenka1
1. feb 2026

Očkovaná nie som ale tiez poznám kopec úmrtí po podaní vakcíny ... ci mladší (35-40) alebo starsi (50+)

anonym_a405dd
1. feb 2026

@anonym_autor vazne zase? ty si tu nova? alebo? dalsiu o pankrease prosim.

anonym_a405dd
1. feb 2026
@kikusenka1

Očkovaná nie som ale tiez poznám kopec úmrtí po podaní vakcíny ... ci mladší (35-40) alebo starsi (50+)

@kikusenka1 to neznamena ze je to nasledkom vakciny, pani mudra

autor
1. feb 2026
@anonym_a405dd

@anonym_autor vazne zase? ty si tu nova? alebo? dalsiu o pankrease prosim.

@anonym_a405dd prosím? Čo o pankrease? S tým zatiaľ nemám nič.

anonym_a405dd
1. feb 2026
@anonym_053ff9

Tie problémy môžu byť aj z prekonaného covidu. Keď jedných dokázal usmrtiť, tak my ostatný sme ho nemuseli prekonať bez žiadnych dlhodobých alebo trvalých následkov.

@anonym_053ff9 esteze tu niekto aj premysla, jasne ze je dokazane ze ludia maju post kovidove nasledky. ale antivakcitupela idu mudrovat

anonym_a405dd
1. feb 2026
@anonym_14ddb6

V mojom okoli nikto ockovany nezomrel a to bola ockovana vacsina. Moji rodicia maju teraz 73 a 76 rokov a nic im nie je. A piju, fajcia, nesportuju.

@anonym_14ddb6 pridam sa svokra 74 a svokor 71, piju dost a este funguju, dva krat ockovavani

anonym_a405dd
1. feb 2026
@anonym_30a71f

@anonym_30a71f pred kovidom to nemali k akej vakcine pripisovat.

mullerova46
1. feb 2026

@anonym_autor športovci často dostávajú jnfakrt kvôli tomu že srdce je sval a zväčšuje sa a keď k tomu pije energertak alebo kofeínové tablety alebo podobné je to obrovská záťaž pre srdce. Očkovaním to nebude to skôr životný štýl 🤷 je doba kedy sú ľudia v strese a choroby sa prejavujú hlavne kvôli tomu nie ockvoaniu

michaela329
1. feb 2026
@kikusenka1

@kikusenka1 ja záhadne ani jedno, v práci sme všetci očkovaní až na dve ženy, jedna ťahá momentálne rok PN s chrbtom. Ale možno to má z nášho zaockovania 🤔 No nedávno zomrel jeden známy, rakovina, zarytý antivaxer milujúci Kotlebu - hádaj, čo mu písali pod parte odborníci na očkovanie.

Strana
z4