icon

Strach z očkovania proti COVID

lalinka328
Včera o 23:01

Ahojte baby, v poslednej dobe čítam správy len o náhlych úmrtiach a všetko sa pripisuje vakcinácii proti Covidu. Otvorím FB a tam len: náhle úmrtie. Otvorím komentáre, a zase len diskusie a hádky o tom, že za to môže očkovanie. Ja som sa dala 2x zaočkovať a fakt mám z toho obrovské obavy, lebo čo ak? Mám z toho až depresie a prepadne ma veľká úzkosť keď to čítam a popritom viem, že som sama očkovaná. Aký máte na to názor vy?

luga_luga
Dnes o 06:29
@biba_18

očkovanie proti covidu je jediná vakcína na svete ktorá má viac nežiaducich účinkov na neočkovaných ako na očkovaných 😏

@biba_18 trafila si! :D

guiseppinka
Dnes o 06:29
@anonym_961187

@guiseppinka ja som to velmi zle znasala

@anonym_961187 mne sa narodil v novembri prcek - tazka korona, lockdowny.. akoze fakt celkom masaker. Ale kedze male babatko, tak nemas cas riesit blbosti... a ja sa budem radsej sustredit na to pozitivne

anonym_78dd41
Dnes o 06:35

Keby si vedela že ďalšia epidémia nebude znovu až o 100 rokov ako bol covid po španielskej chrípke, ale príde skôr a zažiješ ju aj ty.

anonym_577e03
Dnes o 06:36

pred spustením očkovania som prekladala rôzne poučenia a informácie pfizeru a moderny o očkovaní do slovenčiny. ja som si už vtedy povedala, že toto určite nie, že ja sa zaočkovať nedám. odolať bolo ťažké, pretože mi v obchode nechceli predať ani papuče pre dcéru (ach, ozaj sme my, neočkovaní, boli ako nežiadúci občania), ale vydržali sme... dnes som fakt rada, že som si to nedala

anonym_441c64
Dnes o 06:59
@anonym_961187

@anonym_441c64 mna zaraza, ako sa ludia rodina kamarati vedia vyjadrit ze do 5 rokov skapeme. Mala som kamaratov, co to nemali problem povedat pred nami, ze som hlupa ovca a ze do 5 rokov skapem. samozrejme, ze uz kamaratmi nie su. ludom sa straca rozum aj ludskost.

@anonym_961187 ano to je hrozne. Ja to vnímam nech si hovorí kto chce čo chce že majú zatemnený úsudok a prehnane negatívny pohľad na všetko. Najviac problémov okolo toho doteraz narobia taký ktorý o sebe tvrdia že nie sú ovce. Ja ako očkovaná som nikdy nikoho či už na internete ale o vo svojom okoli nenazvala ovcou, debilom, hlupakom ani som nikomu netvrdila, že skape …. Mne je úplne u riti či niekto je ci nie je zaočkovaný, je to každého osobná vec, do ktorej sa nestarám. Takisto ma nezaujíma či niekto dáva očkovať deti, dal si dobre, nedal si dobre…. Ži a nechaj žiť a svoje presvedčenie, pofidérne argumenty a agresívne výlevy si rieš v komunitnom centre typu komentáre na FB pre nezaočkovaných.

qrstxyz
Dnes o 07:05

@lalinka328 pozri, ja Ti ako zarytý antivaxer navrhujem, aby si tieto veci začala úplne ignorovať. Vakcínu už zo svojho tela neodstrániš a takto sa len zbytočne stresuješ z niečoho, čo môže ale aj nemusí byť. Začni radšej s detoxom, zameraj sa na zdravý životný štýl a bude to lepšie. Kto vie, možno nakoniec prežiješ mňa nezaočkovanú 😃 jediné, čo si želám je, aby sa všetkým, čo ľudí vehementne presviedčali o účinnosti vakcín a volali po diskriminácii neočkovaných, to aspoň niekoľkonásobne vrátilo.

biba_18
Dnes o 07:06

@anonym_441c64 najviac to riešia neočkovaní. to je proste téma, ktorou nejako môžu zaujať okolie. ak by niekto toľko omieľal ufo, všetci by ho mali za blázna, priaznivcov ufa proste toľko nie je. alebo nejaká téma, čo ja viem, pastafariáni - koho by už zaujal pastafarián? odporca očkovania vie že zaujme - lebo očkovanie sa týkalo každého ...

anonym_2cfabf
Dnes o 07:17
@anonym_961187

@anka2015 ty si co? vedec? lekar? som molekularny biolog, viem o tom svoje. ty si to tiez studovala?

Autorka-asi nebudes najostrejsia ceruzka, ked citas nazory primirivnych ludi na FB a vydavas to za fakty. A este sa zhovadis, ze to uverejnis na MK.
@anonym_5666f0 kde a kym to bolopotvrdene???? Dezolatmi na FB?
@anonym_961187 anka nie je vedec, len lajkuje vsade tam, kde sa zhromazduju...hmmm antivaxeri.

anonym_606141
Dnes o 07:18

Ja by som sa chcela spýtať zaockovanych, či si ešte stále dávajú pichať boostre, lebo odborníci to odporúčajú ☝️ v komentároch na smecku sa predbiehali, kto má viac. Vyhral pán, ktorý má sedem boostrov a chystá sa na ďalšie 💪

anonym_606141
Dnes o 07:22

Vidím, že pretrváva narativ zosmiešniť a dehumanizovat ľudí s iným názorom. Áno, je to veľmi smiešne nazývať ľudí dezolatmi, tupelami, primitivmi. A zároveň veľmi zúfalé, prvoplánové a ploché.

bloger
Dnes o 07:33

@lalinka328 Neboj sa. Snaž sa zachovať pokoj. Stres je to čo spôsobuje najviac chorôb. Nie samotné očkovanie ako také. Ide podľa mňa skôr o vyvolanie strachu.

biba_18
Dnes o 07:33

@anonym_606141 mne príde divné chodiť čítať sme ak ma nezaujímajú témy ktorým sa venujú. takže ak tam chodíš, tiež tam chodíš s pofidérnym úmyslom ..
čo sa týka mien - čím sa líši dezolát od ovce alebo od libtarda napríklad?

anonym_e81c17
Dnes o 07:36

najlepsi anitvaxeri su taky , ktory fajcia a piju, ale vakcina fujky

vevesh
Dnes o 07:38
@anonym_606141

Ja by som sa chcela spýtať zaockovanych, či si ešte stále dávajú pichať boostre, lebo odborníci to odporúčajú ☝️ v komentároch na smecku sa predbiehali, kto má viac. Vyhral pán, ktorý má sedem boostrov a chystá sa na ďalšie 💪

@anonym_606141 v nemecku je kazdorocne covidovy booster ako pri chripke. Cize ako ratam, niektori budu tohto roku zaockovani uz 8-9 davkou...

hiro
Dnes o 07:58
@anonym_5666f0

@lalinka328 tu nejde o názor ide o fakty. Áno. Bolo potvrdené, že z covid vakcín ľudia hlavne mladi umierajú. Je to tak. Žiaľ, všade, kde to píšu všetko mažú lebo si nebudú s**ť do úst. Žiaľ, nemali ste sa dať ockovať len toľko k tomu. 3 blízki sú kvôli tomu na psychiatrii lebo im preplo. Ja by som normálne Bila ľudí, že boli ovce a rad radom sa očkovali. Tak ale nemá každý vlastný rozum a preto to tak dopadlo. Drž sa

@anonym_5666f0 "tu nejde o názor ide o fakty. Áno. Bolo potvrdené, že z covid vakcín ľudia hlavne mladi umierajú. Je to tak."
Ako? :D To máš odkiaľ také klamstvo? Zdroj tohto "faktu"? Štatistický úrad uvádza pri úmrtnost práve opačné údaje:
"výrazne menej ľudí zomrelo v produktívnom veku (15 – 64 r.) v porovnaní so stavom pred pandémiou"

https://www.susr.sk/wps/portal/ext/products/inf...

anka2015
Dnes o 08:01
@anonym_961187

@anka2015 ty si co? vedec? lekar? som molekularny biolog, viem o tom svoje. ty si to tiez studovala?

@anonym_961187 Prepáč, ale asi si nedávala v škole pozor....

anka2015
Dnes o 08:02
@hiro

@anonym_5666f0 "tu nejde o názor ide o fakty. Áno. Bolo potvrdené, že z covid vakcín ľudia hlavne mladi umierajú. Je to tak."
Ako? :D To máš odkiaľ také klamstvo? Zdroj tohto "faktu"? Štatistický úrad uvádza pri úmrtnost práve opačné údaje:
"výrazne menej ľudí zomrelo v produktívnom veku (15 – 64 r.) v porovnaní so stavom pred pandémiou"

https://www.susr.sk/wps/portal/ext/products/inf...

@hiro To ešte niekto verí štatistickému úradu alebo ŠUKL-u?

anonym_fb0112
Dnes o 08:16

@lalinka328 mne sa paci jednoduché myslenie niektorých tu, mne nič nie je, takže je to hoax. A to, ze sused zomrel, to je jeho problém. Ano, tieto vakcíny majú za následok nárast srdcovo-cievnych ochorení. Videli sme to najmä u mladých. Aj môjmu mužovi som 2x volala sanitku v tých časoch a prva otázka záchranárov, je očkovaný?
Ano, kotlar o kukurici trepe už nezmysly, ale ta vakcína bola mimo. Inak videli ste aspoň čím vás očkovanie? Všakže nie? Došli ste, injekcie už pekne natahane do striekaciek a masovo očkovať. Ja, keď idem s dcérou k lekárke na očkovanie, predo mnou sestricka vyberá ampulky a naťahuje injekciu. Cize vidím, co sa jej pichá. Tu ti nevie ani boh, co nám popicháli v skutočnosti

anonym_fe630f
Dnes o 08:17

Ja som očkovaná prvými dvomi dávkami proti kovidu, cca za 9 mesiacov po očkovaní som kovid prekonala, bolo to pomerne hrozné, musela som brať atb a isoprinosine. Od prekonania prvého kovidu bývam chorá minimálne, mala som len pár ďalších ľahších kovidov, inak som bez viróz a chorôb. Deti a muž mali niekoľkokrát chrípku behom posledných piatich rokov, ja som ju nechytila ani raz. Krvný obraz mám ukážkový, som darca krvi. Mohla by som povedať, že mi imunitu vylepšila vakcína alebo kovid. No ale keďže nie som švacnutá a nejaký zdravý rozum mi zostal, tak pravdepodobne mi imunitu vylepšila kombinácia užívaného Isoprinosinu (ktorý je liekom na imunitu), pravidelného cvičenia a vyhýbanie sa ultraspracovaným potravinám a celkovo nezdravej strave. A samozrejme kus šťastia.

hiro
Dnes o 08:22
@anka2015

@hiro To ešte niekto verí štatistickému úradu alebo ŠUKL-u?

@anka2015 :D Akože oni falšujú počty narodených, zomretých, koľko máme obyvateľov? To myslíš vážne? :D Tak to je iná paranoja. Takže tvrdíš ja neviem o 5 rokov tu bude žiť povedzme o 100 tisíc ľudí menej ale keďže štatistický úrad ich úmrtia utajil tak sa budeme v škole učiť že stále žijú alebo ako si to predstavuješ? :D

krasneleto
Dnes o 08:23

@lalinka328 sama si sa rozhodla dat sa zaockovat a teraz mas depresie ? pardon, ale pred takymto rozhodnutim, ci uz za alebo proti , si treba dobre premysliet... vo finale, co s tym teraz spravis ? NIC

dora281
Dnes o 08:23

@lalinka328 Proti kovidu som bol očkovaný 7 x . Nechcem sa rúhať a provokovať Najvyššieho, ale chvalabohu, mám 76 a zatiaľ som tu. Takže tak.

Moje očkovania protiCovid - 19:
29.3.2021 1.dávka
26.4.2021 2. dávka
9.11.2021 3. dávka
9.11.2022 4. dávka
5.12.2023 5.dávka
20.11.2024 1. dávka
06.10.2025 1.dávka

arek00
Dnes o 08:24

Nik z Vas, tu nespomenul jednu vec. Ze to co sa dialo pocas covidu, bola skuska na ostro. To co sa chysta, bude mat spojitost s dobou covidovou. Veci, co sa realizovali za oponou nik z vas nevidel. Vlady dostali za ulohu pocas covidu, upravit/opravit/vytvorit zakony proti ludom, aby bolo to, co pride podporene zakonom a nebolo to formou vyhlasok/odporucani. Pred rokom 2020 boli v EU pandemicke cvicenia, kde bolo sucastou aj slovensko. Napriklad spomeniem cvicenie modra orchydea... vsetko to bol vydareny experiment za ucelom skoreho spustenia NWO, na ktorom sa neustale pracuje.

A teraz k vakcine. Podmienkou zavedenia mRNA vakciny, na ktoru prejdu vsetky vakciny v skorej buducnosti...bolo nutné vykonat testovanie na velkom pocte ludi, co bolo to celosvetove ockovanie. Jednoducho z ludi spravili pokusne objekty (vakcina nemala ukoncene klinicke testovania) čo aj sam Krčmery potvrdil jeho legendarnym vyrokom "čo vakcina sposobuje, uvidime až za 5 rokov od jej aplikacie). Ta vakcina by inak nepresla a musela byt demonizovana akakolvek ina uspesna liecba (ivermectin)... preto naň tak útočili, nik nemohol uznat ze ucinkuje, lebo v tom pripade by nemohlo byt podienecne aplikovanie vakciny. mRNA nie je nova technolocia... pozname ju od 80 rokov, ale prvy krat v zivote sa globalne pouzila hala bala do vsetkych.

Je velka skoda, ze to ludi rozdelilo a postavilo proti sebe. Covid ludi nerozdelil... on len poukazal, ako je spolocnost rozdelena uz davno a ukazal to takto verejne.

Ja viem o suvislostiach o covide s tym co este len pride a poviem Vam, že pride ovela horsia doba, ako bola doba covidova.

anonym_f51350
Dnes o 08:26

Milujem tych antivaxerov, ktori fajcia jednu od druhej, jedia same mastne jedla a fastfood a namiesto toho, aby sa presli 500 m, tak radsej idu autom. Ale ockovat sa nedaju, aby nezomreli mladi.

hiro
Dnes o 08:28

A ako pozerám tak zomrelo v minulom roku mladých ľudí v produktívnom veku 15-64r najmenej za posledných 25 rokov . Vrátane rokov 2024/2023/2022 - po očkovaní zomrelo menej týchto ľudí ako v rokoch pred očkovaním.

https://datacube.statistics.sk/#!/view/sk/vbd_s...

anonym_cf5ec3
Dnes o 08:28
@enmery

Poviem vám to takto dámy, tuberkulóza košíka ľudstvo a nebyť vynálezu vakcíny, žiadny modrý koník nie je, žiadna zuza, anna na koníku, ľudstvo by vymrelo. A keď sa tak na to pozerám, vôbec by ten koniec ľudstva nebol zlý.

@enmery pockat pockat... len teda na margo tohto argumentu... vakcina a vakcina nie je to iste... s absolutnym respektom k ludom, co sa dali ockovat... treba vediet rozlisit vakcinu, ktorej vyvoj trval roky a "vakcinu" ktorej preklinicka studia sa konala v priamom prenose na ludoch... to je dost zasadny rozdiel... a druha vec... ak nemas tetanovku a niekde v pralese slapnes na drot, 100 ludi zo 100 umrie... kdezto covid, ak dostanes a nemas "vakcinu" 100 ludi zo 100 rozhodne NEUMRIE.. tolko k prospesnosti vakciny, ktora preskocila vsetky stare sposoby , akym sa vakciny dostali na trh... a porovnavaj tuberkulozu, cierny kasel s covidom, je tiez pekne mimo

anka2015
Dnes o 08:30
@hiro

@anka2015 :D Akože oni falšujú počty narodených, zomretých, koľko máme obyvateľov? To myslíš vážne? :D Tak to je iná paranoja. Takže tvrdíš ja neviem o 5 rokov tu bude žiť povedzme o 100 tisíc ľudí menej ale keďže štatistický úrad ich úmrtia utajil tak sa budeme v škole učiť že stále žijú alebo ako si to predstavuješ? :D

@hiro A presne takto sa vytvárajú hoaxy... Narážala som na to, ako sa robili "štatistiky" počas Covidu... Síce zomrel pri autonehode, ale test bol pozitívny, tak ho šup do kolónky "zomrel na Covid" a na druhej strane - mladý chlap zomrie na masívne krvácanie do mozgu v noci po očkovaní... ale to určite nemá s očkovaním nič spoločné!!! Inak nám na VŠ na prevej prednáške k štatistike profesor vysvetlil, že "štatistika je veda, ako k výsledku, ktorý potrebuješ dorobíš vzorce, aby to vyzeralo hodnoverne" - takže asi tak!

anonym_af60e4
Dnes o 08:34
@enmery

Poviem vám to takto dámy, tuberkulóza košíka ľudstvo a nebyť vynálezu vakcíny, žiadny modrý koník nie je, žiadna zuza, anna na koníku, ľudstvo by vymrelo. A keď sa tak na to pozerám, vôbec by ten koniec ľudstva nebol zlý.

@enmery a prečo sa už neockuje povinné proti tubere? Koľko migrantov, ktorí prešli cez Slovensko má očkovanie proti tubere? A vôbec aká je zaockovanost utečencov z Ukrajiny?

dora281
Dnes o 08:34
@anka2015

@hiro A presne takto sa vytvárajú hoaxy... Narážala som na to, ako sa robili "štatistiky" počas Covidu... Síce zomrel pri autonehode, ale test bol pozitívny, tak ho šup do kolónky "zomrel na Covid" a na druhej strane - mladý chlap zomrie na masívne krvácanie do mozgu v noci po očkovaní... ale to určite nemá s očkovaním nič spoločné!!! Inak nám na VŠ na prevej prednáške k štatistike profesor vysvetlil, že "štatistika je veda, ako k výsledku, ktorý potrebuješ dorobíš vzorce, aby to vyzeralo hodnoverne" - takže asi tak!

@anka2015 Alebo sa k očakávanému výsledku dostaneš použitím "bulharskej konštanty". Tou treba nevyhovujúci výsledok vynásobiť a si úspešne v cieli.

anonym_cf5ec3
Dnes o 08:35

statisticky urad spracovava len udaje jemu poskytnune... zomriet na covid a zomriet s covidom , asi vnimas rozdiel? a co sa pisalo kazdemu do spravy? covid... ine diagnozy opomenute, polymorbindny clovek umrie na chripku uplne bez problemov... a pisu mu ze umrel na chripku? isto nie...