icon

Strach z očkovania proti COVID

lalinka328
28. jan 2026

Ahojte baby, v poslednej dobe čítam správy len o náhlych úmrtiach a všetko sa pripisuje vakcinácii proti Covidu. Otvorím FB a tam len: náhle úmrtie. Otvorím komentáre, a zase len diskusie a hádky o tom, že za to môže očkovanie. Ja som sa dala 2x zaočkovať a fakt mám z toho obrovské obavy, lebo čo ak? Mám z toho až depresie a prepadne ma veľká úzkosť keď to čítam a popritom viem, že som sama očkovaná. Aký máte na to názor vy?

Strana
z8
anonym_05b4ed
Včera o 21:47

V rámci opatrení proti šíreniu Covidu bola po príchode zo zahraničia nariadená karanténa. Keď Rusko napadlo Ukrajinu a tisíce Ukrajincov prišlo na Slovensko, karanténa bola okamžite zrušená, taktiež povinnosť nosiť rúško. Covid zmizol zo dňa na deň, že už nebolo treba dodržiavať opatrenia?

anonym_78dd41
Včera o 22:07
@anonym_05b4ed

V rámci opatrení proti šíreniu Covidu bola po príchode zo zahraničia nariadená karanténa. Keď Rusko napadlo Ukrajinu a tisíce Ukrajincov prišlo na Slovensko, karanténa bola okamžite zrušená, taktiež povinnosť nosiť rúško. Covid zmizol zo dňa na deň, že už nebolo treba dodržiavať opatrenia?

@anonym_05b4ed klameš, karanténa po príchode zo zahraničia bola na Slovensku zrušená 4.2.2022
https://www.forbes.sk/nove-pravidla-po-navrate-...
Invázia na Ukrajinu sa začala o 20 dní 24.2.2022

anonym_78dd41
Včera o 22:11
@anonym_05b4ed

@anonym_05b4ed Od 21.4.2022 sa ruší povinné nosenie respirátorov aj rúšok. Nosenie respirátorov zostane povinné v zariadeniach sociálnych služieb a zariadeniach zdravotnej starostlivosti.
https://spravy.stvr.sk/2022/04/od-stvrtka-sa-ru...

anonym_05b4ed
Včera o 22:17
@anonym_78dd41

@anonym_05b4ed klameš, karanténa po príchode zo zahraničia bola na Slovensku zrušená 4.2.2022
https://www.forbes.sk/nove-pravidla-po-navrate-...
Invázia na Ukrajinu sa začala o 20 dní 24.2.2022

@anonym_78dd41 Zmeny v opatreniach po príchode zo zahraničia od 4.2.2022
Karanténa pre neočkované osoby sa po príchode na Slovensko skracuje z 10 dní na 5 dní pri bezpríznakovom priebehu karantény, alebo sa karanténa končí po obdržaní negatívneho výsledku PCR testu, ktorý je možné vykonať hneď po príchode na územie SR. ÚVZ SR upozorňuje, že v čase prudkého rastu počtu pozitívnych môže byť náročné získať termín na PCR test v primeranom čase. Trvanie karantény (skrátenie z 10 na 5 dní) zosúlaďuje ÚVZ SR s vnútroštátnou vyhláškou. Registrácia v eHranici zostáva pre neočkované osoby povinná po každom príchode na Slovensko.

anonym_78dd41
Včera o 22:25
@anonym_05b4ed

@anonym_78dd41 Zmeny v opatreniach po príchode zo zahraničia od 4.2.2022
Karanténa pre neočkované osoby sa po príchode na Slovensko skracuje z 10 dní na 5 dní pri bezpríznakovom priebehu karantény, alebo sa karanténa končí po obdržaní negatívneho výsledku PCR testu, ktorý je možné vykonať hneď po príchode na územie SR. ÚVZ SR upozorňuje, že v čase prudkého rastu počtu pozitívnych môže byť náročné získať termín na PCR test v primeranom čase. Trvanie karantény (skrátenie z 10 na 5 dní) zosúlaďuje ÚVZ SR s vnútroštátnou vyhláškou. Registrácia v eHranici zostáva pre neočkované osoby povinná po každom príchode na Slovensko.

@anonym_05b4ed Domáca karanténa po návrate zo zahraničia nebude od piatka (4. 2.) povinná pre kompletne zaočkovaných proti Covidu-19 a tých, ktorí ochorenie prekonali za posledných 180 dní. Nezaočkovaným bez príznakov sa povinná izolácia skráti na 5 dní, môžu ju ukončiť aj po negatívnom PCR teste.

cukroska
Včera o 22:26
@doriiis

Ten stres, ktorý si spôsobujes ťa zabíja rýchlejšie ako nejaká vakcina

@doriiis Dobre napísané...

anonym_05b4ed
Včera o 22:35
@anonym_78dd41

@anonym_05b4ed Domáca karanténa po návrate zo zahraničia nebude od piatka (4. 2.) povinná pre kompletne zaočkovaných proti Covidu-19 a tých, ktorí ochorenie prekonali za posledných 180 dní. Nezaočkovaným bez príznakov sa povinná izolácia skráti na 5 dní, môžu ju ukončiť aj po negatívnom PCR teste.

@anonym_78dd41 od 24.2.2022 nikto nemusel do domácej karantény, ani neočkovaní, ani tí, ktorí Covid neprekonali, ani PCR test nepotrebovali, ani registráciu v eHranici

vler
Včera o 22:38
@dora281

@lalinka328 Veď koničkárka vler žije a pracuje v USA v zdravotníctve. . Spýtajme sa jej, či aj Amerika je na 2 polovice, sú za vakcináciu a sú proti. Ak by bola taká dobrá a povedala nám svoj názor na vakcináciu proti Covidu. Pekný deň do USA, vler.🌹

@dora281 haha, nahodne som sa tu zazrela. Rozhodne aj v USA boli dva tabory; ale tym ze pracujem v zdravotnictve, som obklopena ludmi ktori vo velkej vacsine boli a su ZA vakcinu. Ale nasli sa aj taki zdravotnici ktori, po tom ako zdrav. zamestnavatel urobil vakcinu podmienkou pokracovania prac pomeru, sa radsej nechali vyhodit ako by si ju dali pichnut. Ina cast odporcov vakciny si stratu prace nemohla dovolit takze sa chtiac nechtiac dala zaockovat.
Neskor uz tato vakcine nebola povinna a ostala povinna len chripkova.

yosi
Včera o 22:42

@lalinka328 Veríš viac lekárom alebo ľuďom ktorí nie sú schopní ani písať bez hrúbok v rodnom jazyku?

vler
Včera o 22:52
@vler

@dora281 haha, nahodne som sa tu zazrela. Rozhodne aj v USA boli dva tabory; ale tym ze pracujem v zdravotnictve, som obklopena ludmi ktori vo velkej vacsine boli a su ZA vakcinu. Ale nasli sa aj taki zdravotnici ktori, po tom ako zdrav. zamestnavatel urobil vakcinu podmienkou pokracovania prac pomeru, sa radsej nechali vyhodit ako by si ju dali pichnut. Ina cast odporcov vakciny si stratu prace nemohla dovolit takze sa chtiac nechtiac dala zaockovat.
Neskor uz tato vakcine nebola povinna a ostala povinna len chripkova.

@vler este jedna vec: v r 2020 som pracovala na ortopedii-teda jednom z najprestiznejsich odvetvi mediciny, kde su aj ultra vysoke platy a teda sa tam hlasia ti najlepsi a najmudrejsi. Vsetci nasi lekari, v momente kedy bola vakcina dostupna, sa ihned sli zaockovat.

anonym_78dd41
Včera o 23:01
@anonym_05b4ed

@anonym_78dd41 od 24.2.2022 nikto nemusel do domácej karantény, ani neočkovaní, ani tí, ktorí Covid neprekonali, ani PCR test nepotrebovali, ani registráciu v eHranici

@anonym_05b4ed daj odkaz na zdroj

anonym_961187
Dnes o 06:05
@anonym_78dd41

@anonym_961187 napojenie na UV musíš dať súhlas, keby ľudia odmietli a naozaj na tom trvali tak majú lekári a sestričky menej práce skôr by zomreli, lenže oni si to odmietnutie keď už je veľmi zle rozmyslia a potom keďže sa včas nezakročilo sú šance na prežitie nižšie
Keď personál padal od únavy tak by bola hlúposť, vyrobiť si prácu navyše a dávať niekoho na UV kto ju nepotrebuje.
Pozri si ako to riešili v Dunajskej Strede

@anonym_78dd41 verim ze uz podobne nezazijeme

anonym_2cfabf
Dnes o 06:09
@anonym_961187

@anonym_78dd41 nenechala by som zadusit, ale pocula som ze UV davali aj ludom, co ju nepotrebovali...ale ci to je pravda, netusim.

@anonym_961187 urcite davali na UV ludi len tak z nudy. Aj tych, co to nepotrebovali. 😅😅 SAAAch boze..ludia zlati. Ja ked citam, ze pocula som....(vacsinou na nejakom dezolatnom platku..) uz sa ma chyta infarkt. Vy, co ste akoze poculi podobne debiliny, radsej to ani nepiste. Jednak bol v celom svete nedostatok UV, pretoze bol nenormalny napor ludi, co to potrebovali. Po druhe-naco by uspavali ludi, co to nepotrebuju? Je to drahe a pracne-na stroje aj personal.

anna777115
Dnes o 07:06
@anonym_961187

@anna777115 mrna vakciny sa tiez uz pouzivali, zas tak uplne nova vec to nebola.

@anonym_961187 MRNA vakciny je jedna vec a speik protein je vec druhá. Ten sa začal zavádzať do vakcin až pri SARS. Tento protein robi najviac škody v krvnom riiečisku. Vzniklo od očkovania milión štúdií o škodlivosti speik proteinu od molekularnych vedcov, ale kto chce byť zaslepeny nech je. Pán Boh dal každému človeku slobodnú vôľu a dar rozhodovania a rozlišovania, no nie každý ho bohužiaľ využíva.

anonym_05b4ed
Dnes o 07:08
@anonym_78dd41

@anonym_05b4ed daj odkaz na zdroj

@anonym_78dd41 zdroj sú Ukrajinci, ktorí boli od 24.2.2022 ubytovaní v našich zariadeniach. Nikto od nich nič v súvislosti s očkovaním, testovaním, karanténou nevyžadoval. Vyhláška bola potom zrušená od 6.4.2022 aby to bolo aj legislatívne v poriadku. Od 6. apríla 2022 sa zrušila vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR č. 28/2022, ktorou sa upravoval režim na hraniciach (karanténa, registrácia na eHranica). Ostatné podmienky vstupu do SR cez vonkajšiu a vnútornú schengenskú hranicu. https://www.mzv.sk/sluzby/covid-19/vstup-cudzin...

anonym_05b4ed
Dnes o 07:18
hiro
Dnes o 07:45
@anna777115

@anonym_961187 MRNA vakciny je jedna vec a speik protein je vec druhá. Ten sa začal zavádzať do vakcin až pri SARS. Tento protein robi najviac škody v krvnom riiečisku. Vzniklo od očkovania milión štúdií o škodlivosti speik proteinu od molekularnych vedcov, ale kto chce byť zaslepeny nech je. Pán Boh dal každému človeku slobodnú vôľu a dar rozhodovania a rozlišovania, no nie každý ho bohužiaľ využíva.

@anna777115 "milión štúdií o škodlivosti speik proteinu od molekularnych vedcov" :D
Takže to je potvrdenie že spike proteín na Covid víruse je škodlivý, či?

Strana
z8