Dieťa v 45. rokoch

29. jún 2022

Mam jedno dieta 13 r dlho sme vahali ci este jedno ci nie.Ja neviem ci som naozaj strelena, ale mne to druhe dieta chyba a lutujem, ze som v 40 tke do toho nesla.Uvedomujem si vek, komplikacie, ale chyba mi zase ten detsky vek, ihriska, ta radost.. syn bol ukazkove dieta.Mam velku krizu stredneho veku.Zmenila som pracu, dieta je uz velke a ja sa citim sama.Predstava mat v 60 tke pubertaka je hrozna, ale tie pocity neviem ulcat ani si nijako logicky zdovodnit na co sa .am tesit

beata_k
29. jún 2022

Dieta ti tvoju krizu nevyriesi. To si musis vyriesit ty sama.

rosavia
29. jún 2022

Je to na Tebe. Toto sa nie vzdy da najlepsie naplanovat a casto sa neplanuje vobec. Ale povedala by som, ze ak by si este jedno chcela, najlepsie je na tom popracovat Co najskor. Drzim palce.

kvetinka75
29. jún 2022

pre mňa už dosť vysoký vek. Skôr si nájdi niečo, čo ťa bude baviť. Mne tiež chýba detský vek, ihriská a čo ja viem čo ešte, ale kvôli tomu by som už do tehotenstva v tomto veku nešla.

autor
29. jún 2022

Vsetci znami maju teraz deti a casto premyslam ake by to bolo....samozrejme, ze by som mozno neotehotnela, ale stale ma mata vyskusat to.Gynekolog tvrdi, ze som zdrava aj AMH vyssie na moj vek.Je to ulet?Pre mna deti a rodina znamenaju vela a zistila som, ze tuzbu nepotlacim a vzdy ma to dobehne.V 40 tke sme to vyskusali 4 m a nechali tak, ze zmenim pracu, prestahujeme sa do domu a prideme na ine myslienky.Sme aktivni, nudu nemame len mam stale pocit, ze sme mali mat este jedno.Zazili ste to niektora?

iv007
29. jún 2022

V takom veku a tejto dobe rozhodne nie.Najdi si iny konicek alebo zmysel zivota,moznosti je vela.A teda naplno sa venuj aj 13 rocnemu nech z neho vyrastie kvalitny clovek.

janinah
29. jún 2022

Mám pubertiaka narodeného v mojich skoro 43r. a neľutujem ani sekundu,že ho máme,naopak.Dospelé dcéry dávno z domu a on je stále tu a doslova nám rozveseľuje život.Teraz je tri dni na výlete a chýba mi.To však neznamená,že ho nenechám žiť. ako sa v jeho veku žije...
Moja rada...ak súhlasí manžel aj gynekolog,tak to skús...ale neupni sa na to priveľmi.Súčasne si nájdi niečo iné čo ťa bude tešiť a naplnať- chod do školy,zači robiť v charite,cestuj.....

nadazdi
29. jún 2022

Môžeš robiť aj náhradného rodiča..

macko_usko222
29. jún 2022

vies co? urcite nedaj na nazor inych ludi, lebo to vykresluje len ich pocity, strachy,ocakavania, život.. vobec nie tvoje rozpolozenie a situaciu.Toto si vydiskutuj radsej doma s ludmi ktori ta poznaju, sama so sebou a urcite si nezober radu od žien co nemaju o tebe ani páru.

h2
29. jún 2022

Mám kamošku, čo má 45 a čochvíľa rodí. Ja osobne by som do toho nešla, ale ak si trúfaš, je to na tebe.

janickacrazy
29. jún 2022

Ked máš túžbu po dieťati a manžel nie je proti, tak skúste. Možno sa vám to ani nepodarí v tomto veku, ale aspon nebudeš banovať, že si to neskúsila. Moja kamoška mala dieťa v 46, plánovane a je spokojná, vysmiata, nikdy som ju šťastnejšiu nevidela, ozaj si to užíva.

autor
29. jún 2022

@nadazdi zistovala som si to na to si netrufam aj byt Buddy pre dieta z detskeho domova to je pre mna schodnejsia cesta.Bravat si jedno dieta a byt prenho kamarat.Tym, ze tieto pocity mam rok uz som rozne veci pozerala.Byt pestunom by som nezvladla vratit dieta, ktore budem mat doma.

@iv007 sme zabezpeceni ako to myslis s dobou?Syn je dobre vychovany potrebuje nas uz menej a som z toho nesvoja.Mame cas, chut, peniaze len nie vek🙂na druhe dieta.
Bojim sa, ze to je sebecke, ci budeme zdravi....jedine coho sa bojim je vek a toho, ze skoro zomrieme.Nikto nevie dokedy tu bude, ale toto je zavazok na min.25 r

janinah
29. jún 2022

@iv007 doba a vek? moja babka narodená v r. 1914 porodila 12te dieťa vo svojich 42r. a keby dedko tragicky nezahynul,tak verím,že majú aj dalšie dieťa/ deti. A vieš si vypočítať,že rodila aj cez vojnu.Takže vek a doba je presne taká,akú si ľudia urobia.

kacena4
29. jún 2022

ja som v tvojom veku, dalsie dieta by som uz nechcela v tomto veku, uz som na to stara. hoci tuzba je velka. ako budes davat nocne vstavania? prispôsobovanie sa dietatu?? mam krsniatko 4r mamina ju mala v podobnom veku a je tazko chora. proste vekom je to riziko vacsie... dala by si to? keby sa ti zmenil cely zivot od zakladov a mala by si dieta ktoré bude celý zivot odkazane na teba (na inych)?

salamistka
29. jún 2022

máš šťastie, že máš možnosť voľby, aj keď by ma zaujímalo, prečo až teraz uvažuješ o druhom dieťati, pre mňa napríklad by to bolo už príliš neskoro...môj muž zastáva názor, že najlepšie je mať dieťa medzi 25 a 30tkou, jeho by som na tehotenstvo v tomto veku určite nepresvedčila

autor
29. jún 2022

@kacena4 ja sa necitim stara🙂vstavala by som ako tie, ktore maju dieta v 40 tke, 43 r.A mozno by prespalo ako tisice inych deti.Aj, ked syn bol hore kazde 3 hod.Ak by bolo chore musela by som...dnes je diagnostika na velkej urovni.

janinah
29. jún 2022

autorka,my sa doma rozprávame,čo ak nebudeme schopní toho syna postaviť na vlastné nohy....finančne je zabezpečený a ostatné je na jeho sestrách,ktoré sa postarajú,aby mal dobrú ženu a dobrú prácu...srandujú o tom už dávnejšie.Aj tvoje prípadné dalšie dieťa bude mať súrodenca,už je to len o vybudovanní vzťahu.Teda toho by som sa nebála.

kacena4
29. jún 2022

nie nie je na vysokej urovni, zistia ti ken par diagnoz zvysok si dieta nesie do zivota...

autor
29. jún 2022

@salamistka v tom veku som dieta nechcela.Lebo mam more lasky, sme rodinne typy a dieta odrasta asi sa bojim samoty?no zle som sa rozhodla v 40 tke dala som na slova inych bud rada, ze mas klud a ja ho nemam, lebo som chcela dieta.Vsetky kamaratky som oplakala, ked cakali dalsie potom ma to preslo a zmierila som sa, ale je to tu znova.

autor
29. jún 2022

@kacena4 tak to risknem...nikdy clovek nevie.

salamistka
29. jún 2022

napíšem ti aj ďalší dôvod, prečo nie...ženské telo starne, či chceme či nie, aj keď sa teraz cítiš fajn, môže sa to ľahko zmeniť....napr. ja, tri krát do týždňa silové tréningy, cez víkendy turistika 10 km a potom ma pri upratovaní seklo v krížoch a ostala som úplne paralyzovaná bolesťou, a áno, je to vekom, nie sedavým zamestnaním a pod....v tomto veku nebudeš už taká aktívna ako predtým

iv007
29. jún 2022

@janinah porovnavat 20.storocie s dneskom je trochu odveci.Predpokladam ze tym 12 detom nic nechybalo ale zili skromne a na hromadke, stravovali sa jednoducho a mali zakladne vzdelanie.Dnes stoji vychova a vzdelanie tisice eur a tiez plno casu.Bala by som sa aj civilizacnych chorob,vysokej inflacie a inych nastrah.

autor
29. jún 2022

@salamistka to nie je dovod seknut moze aj 25 r

autor
29. jún 2022

@salamistka moja mama ma 67 r a je aktivna az az.Babka 86 r bez diagnoz viem je to loteria

marsmykkok
29. jún 2022

To je trend robiť si vnúča, ja som proti tomu, iné je ak žena nemá dieťa lebo bola chorá, nedarilo sa, nebol vhodný chlap, ale ak má veľké dieťa je to čistý risk a rozmar. Ja by som bola užitočná v inom, rob dočasky pre zvieratá, pomáhaj v domove dôchodcov, prípadne aj bud náhradný rodič a pomáhaj opusteným deťom ako tu už bolo spomenuté.

lienka.7
29. jún 2022

Ked sa na to ty cítiš, si zdravá a chcete to obaja, prečo nie?
A este k narážam k veku a možným chorobam babatka. Chore babatko sa môže narodiť aj 20 ročnej.

sashabb
29. jún 2022

Autorka, mám pocit, že čokoľvek ti môžu napísať prečo nie, vždy to otočíš prečo áno. Ak si si sem prišla iba po to slovíčko áno, tak tak urob. Nikto odtiaľto ti s tým dieťaťom pomáhať nebude a rozhodnutie je iba na tebe.
Za mňa určite nie.

marsmykkok
29. jún 2022

@janinah tak babka žila v inej dobe, vtedy nikto neriešil že dieťa plače, nechalo sa vyplakať, zobralo sa na pole, matka robila a bolo tam samé celý deň položené. A starali sa súrodenci starší, ked už bolo škôlkár/školák babka-jeho mama o ňom ani nevedela, prehrali sa deti samé. Teraz nik nenechá dieťa plakať, venuje sa mu všetká pozornosť, chodí sa s ním na výlety, vozí na krúžky, treba sa s ním učiť, do toho práca, domácnosť je to úplne iné ako kedysi.

gretuska77
29. jún 2022

Autorka, držím palce pri rozhodovaní, príp. aj pri skúšaní. Ja rozhodnutie mať dieťa v 45r. neľutujem. Každý nech sa rozhodne ako to cíti 🙂

janinah
29. jún 2022

@marsmykkok a vyrastú teraz z tých detí lepší ludia ako z tých z babkiných čias? vôbec si to nemyslím....a o to ide...vyrobili sme si dobu,kde dieťa je Boh.....ale to už iné téma

janinah
29. jún 2022

@iv007 áno,vtedy dieťa nemuselo mať značkové oblečenie,nebolo ako polročné pri mori a nechodilo na 10 krúžkov....ale vyrástli z nich dobrí a vzdelaní ľudia....ja som však narážala na vek babky a že sa nebáli ženy rodiť v každej dobe,nevymýšlali,neplánovali,prijali deti a vychovali ich bez dlhých rečí