Arogantné správanie lekára
Dobrý deň, 12-ročný syn mal bolesti brucha. Išli sme k detskej lekárke , ale tá nás poslala na chirurgiu. To čo sme zažili, bolo naozaj hrozné. Po viac ako 2 hodinách sme sa konečne dostali do ordinácie.
Najskôr pán doktor nadával na obvodnú, že neurobila synovi CRP. Potom keď sa dozvedel, že už mal včera večer hnačku a je na diéte, a nechce nič jesť iba pije vodu, doslova kričal, že vodu nie, že čierny čaj. A potom veľmi arogantne mu kázal vyzliecť.. Trošku mu prehmatal bruško. Povedal nech užíva čierne uhlie a čierny čaj. A v rýchlosti odišiel. Syn bol z toho vystrašený. Situáciou zachraňovala veľmi milá sestrička. Než sme sa obliekli., pán doktor už prezlečený odchádzal von. Toto naozaj nie je profesionálny prístup. A pokiaľ sa naozaj niekam neodkladne ponáhľal, mal to povedať že máme počkať na iného doktora a nesprávať sa tak arogantne k dieťaťu. Toto je naša skúsenosť.
@anonym_autor takze vsetko ok, neries, zbytocne. Este takych zazijete az az...
@simca06022011 to nám dopraješ. Syn bol z toho vyšetrenia úolne k.o.. Slzičky mal na tvári. Sestrička ho povzbudila,. No mala som chuť zdrhnúť odtial.
@simca06022011 to nám dopraješ. Syn bol z toho vyšetrenia úolne k.o.. Slzičky mal na tvári. Sestrička ho povzbudila,. No mala som chuť zdrhnúť odtial.
@anonym_autor ale tak zas je pravda...syn nie je už malé dieťa, má 12r. trošku musí aj niečo zniesť, nie slzy lebo doktor bol mrzutý. Život naozaj prinesie ešte všelijaké situácie a bude sa s tým musieť nejako popasovať...
@anonym_autor aspon si na buduce rozmysli zvelicovanie lebo lekar pri podozreni na appendix musi to vysetrenie urobit
@anonym_autor ale tak zas je pravda...syn nie je už malé dieťa, má 12r. trošku musí aj niečo zniesť, nie slzy lebo doktor bol mrzutý. Život naozaj prinesie ešte všelijaké situácie a bude sa s tým musieť nejako popasovať...
@anickaaa6aaa vyšetrenie bolo bolestivé aj sa hanbil, k tomu neprijemný lekár Ten stres je prirodzený
@anonym_autor aspon si na buduce rozmysli zvelicovanie lebo lekar pri podozreni na appendix musi to vysetrenie urobit
@anonym_9f7f03 chápen aj to oznámil
@anonym_autor 12rokov ma.. myslim, ze vysvetlenie atd z tvojej strany normalne pomoze viac ako sa v tom dookola vrtat. Aby nebolo to potom tak, ze sa na neho l ekar pri vaznej veci zle pozrie a bude potom v trucovat a odmietne sa liecit atd.. lebo poznam takehoto muza. Treba mysliet trosku dopredu, vysvetlit co lekar robi, ze je to tiez len clovek a moze mat hocijaku naladu.. atd.
s hnackou na chirurgiu 🤔 predpokladam, ze syn je uz ok, lekar sa tak spravat nemal, ale oni su uz niektori vyhoreni, ked tam ludia idu s niecim co prejde do 24 hodin
s hnackou na chirurgiu 🤔 predpokladam, ze syn je uz ok, lekar sa tak spravat nemal, ale oni su uz niektori vyhoreni, ked tam ludia idu s niecim co prejde do 24 hodin
@anonym_bb69a5 neboli na urgente
Prepáčte, ja ale musím- bolo by dobré trochu ubrať z internetovej medicíny. CRP nie je čarovná hodnota, ktorá rozhodne, či má alebo nemá dieťa zápal slepého čreva. V prvých hodinách môže byť úplne normálne. Normálne CRP nevylučuje akútny chirurgický problém. Rozhodnutie pediatra neposielať alebo posielať dieťa na chirurgiu sa nerobí podľa jednej číslice v laboratóriu, ale podľa klinického obrazu ako napr. bolesti, citlivosti brucha, celkového stavu, vývoja príznakov. A ak existuje podozrenie na akútne brucho, správny postup je odoslať dieťa na chirurgické vyšetrenie. To nie je pochybenie, to je zodpovednosť.Oveľa väčší problém by bol, keby pediater dieťa neposlal a zápal by sa rozvinul btw ktorý môže skončiť aj fatálne. Vtedy by sa tu písalo, prečo sa to podcenilo.Ale vyvodzovať, že pediater urobil chybu, lebo neurobil CRP?!. Medicína naozaj nefunguje tak, že jedno vyšetrenie všetko vyrieši.Ak nemáme odborné vzdelanie ani kompletné informácie o stave dieťaťa, mali by sme byť opatrné v hodnotení práce lekára.
@felycity no, lebo niektore mamicky sa naucili ze nejake crp existuje a ze sa to da zmerat a pre ne je to svaty gral 🤦♀️ Vdaka za prispevok 👍
@ovaaa Ďakujem, toto mi aj pediatrička povedala , že je lepšie keď ho uvidí chirurg , vtedy som sa zlakla.
@anonym_autor crp mu mala spraviť pediatrická to je pravda.Ostatne neviem ja by som s tak veľkým dieťaťom nešla hneď k doktorovi, keď sú teraz brušné chrípky a trvalo to kratko.Ze sa nedáva voda, ktorá je ťažká na žalúdok je tiež pravda.Trocha to je hystericke, ale tak no za toto by som sa nestazovala
@simca06022011
@felycity
Teraz mal ľahký vývar na obed nič viac, automaticky vracal, je malátny, teplotu má ale 37,8. Pichá ho stále na pravej strane. Aj čierny čaj, aj uhlie som mu dávala. Ešte niečo na črevnú chrípku
Od pondelka čo ho prehnalo na veľkej nebol
Recenziu na internet a staznost zamestnavatelovi a na VUC, alebo UDZS. To, ci by som isla po 2 stoliciach chirugovi je jedno...ale jeden clovek sa nema spravat ako prasa. A lekar uz vobec. Chirurgovia su vacsinou taki. Tekze sa stazuj, mozno sa dr. uvedomi. A druhy krat si otvor usta. Oni nie su bohovia.
@anonym_autor
Podľa mňa si urobila správne, že si s ním išla k doktorke, doktorka tiež nič nezanedbala a poslala vás na chirurgiu.
Správanie chirurga je za mňa strašné, to sa nedá ospravedlniť žiadnym vyhorením, ani únavou, proste hulvát.
Držím palce synovi, nech sa mu stav zlepší, ak by brucho naďalej bolelo v tej oblasti, určite by som sa k obvodnej vrátila.
@anonym_autor ja sa skor cudujem, ze detska vas poslala na chirurgiu. Ved vie postláčat brucho. Chirurg spravi to iste, ci je tvrde, ci reaguje na slepak. To uz ja ako matka, co moj syn vecne bolesti porucha zo stresu, viem spravit rychlu kontrolu, pre istotu. Zapal vie z CRP, pripadne Vas mala poslat na sono. Ale ok. Chirurg sa mal samozrejme spravat normalne ale zase kazdy mame svoje dni. Tiez robim s ludmi a tiez nie som vzdy v super naladicke. Tak to tak Skus zobrat.
@simca06022011
@felycity
Teraz mal ľahký vývar na obed nič viac, automaticky vracal, je malátny, teplotu má ale 37,8. Pichá ho stále na pravej strane. Aj čierny čaj, aj uhlie som mu dávala. Ešte niečo na črevnú chrípku
Od pondelka čo ho prehnalo na veľkej nebol
@anonym_autor ak nechodi na wc na velku preco mu stale davas cierne uhlie ? ak aj vracia bude to najskor viroza teraz je toho plno.
treba dietu, cierny caj po lyzickach a ak nechodi na celku nedavaj mu cierne uhlie, mozno skor probiotika nemas hylak ?
Neviem, prečo autorke nadávate?!!! Bála sa o dieťa, pre istotu išla obvodnej doktorke, DOKTORKE KTORÁ NESPRÁVNE POSTUPOVALA A POSLALA JU NA CHIRURGIU, ZREJME MALA DôVOD...DOKTORKA JEJ MALA POVEDAŤ, TO ČO JEJ POVEDAL CHIRURG.
CHYBY DOKTORKY, NIE AUTORKY!
Najviac ma trápi, že z ľudí sa pomaly ale isto vytráca EMPATIA!!!
Tento svet speje do pekla, ak v ňom už nie sme...
No to si este mozes gratulovat,ked ste cakali len 2 hodiny. Ja s 15mes. dietatom na urgente hlavy a brusnej dutiny 5h,samozrejme bez jedla a pitia a len sme chodili od dveri k dveram,lebo sa jeden na druheho vyhovarali,kto ho ma vysetrit. A potom vypadol v celej nemocnici system a hladne,smadne ,uplakane babo furt nemalo spravene sono. A ano,pri hnackach sa cista voda nepije,to uz ste sa mohli za tych 12r.naucit. Ale zaujimalo by ma,co si tomu lekarovi na mieste povedala. Ci si sa len sem dosla vypisat?
Ďakujem za príspevky, je mu už lepšie. Zjedol už aj banán, uvidíme snáď sa mu to nevráti.
NEUVERÍTE😀 Dobrých 10.rokov si nepamätám , že by mal hnačku, bolesti brucha....
No to si este mozes gratulovat,ked ste cakali len 2 hodiny. Ja s 15mes. dietatom na urgente hlavy a brusnej dutiny 5h,samozrejme bez jedla a pitia a len sme chodili od dveri k dveram,lebo sa jeden na druheho vyhovarali,kto ho ma vysetrit. A potom vypadol v celej nemocnici system a hladne,smadne ,uplakane babo furt nemalo spravene sono. A ano,pri hnackach sa cista voda nepije,to uz ste sa mohli za tych 12r.naucit. Ale zaujimalo by ma,co si tomu lekarovi na mieste povedala. Ci si sa len sem dosla vypisat?
@anonym_28aebc je mi to ľúto, že ste strávili na urgente 5 hodín, my sme na urgente neboli , iba v ambulancii zdravotného strediska mestečka so 7 tisíc obyvatelmi.
Nedal mi priestor, ani ma nepustil k slovu na všetko mal argument a keďže zmizol nebolo možné nič.
@anonym_autor ja sa skor cudujem, ze detska vas poslala na chirurgiu. Ved vie postláčat brucho. Chirurg spravi to iste, ci je tvrde, ci reaguje na slepak. To uz ja ako matka, co moj syn vecne bolesti porucha zo stresu, viem spravit rychlu kontrolu, pre istotu. Zapal vie z CRP, pripadne Vas mala poslat na sono. Ale ok. Chirurg sa mal samozrejme spravat normalne ale zase kazdy mame svoje dni. Tiez robim s ludmi a tiez nie som vzdy v super naladicke. Tak to tak Skus zobrat.
@betulinka1 môj nemáva bolesti brucha zo stresu tak som sa o to nezaujimala. Keď sme išli k doktorke nás ani nenapadlo, že nás pošle na chirurgiu.
A prehmatanie brucha u detskei a u chirurga sa dosť líšilo
@anonym_autor a ty čo? Si onemela?

Prepáčte, ja ale musím- bolo by dobré trochu ubrať z internetovej medicíny. CRP nie je čarovná hodnota, ktorá rozhodne, či má alebo nemá dieťa zápal slepého čreva. V prvých hodinách môže byť úplne normálne. Normálne CRP nevylučuje akútny chirurgický problém. Rozhodnutie pediatra neposielať alebo posielať dieťa na chirurgiu sa nerobí podľa jednej číslice v laboratóriu, ale podľa klinického obrazu ako napr. bolesti, citlivosti brucha, celkového stavu, vývoja príznakov. A ak existuje podozrenie na akútne brucho, správny postup je odoslať dieťa na chirurgické vyšetrenie. To nie je pochybenie, to je zodpovednosť.Oveľa väčší problém by bol, keby pediater dieťa neposlal a zápal by sa rozvinul btw ktorý môže skončiť aj fatálne. Vtedy by sa tu písalo, prečo sa to podcenilo.Ale vyvodzovať, že pediater urobil chybu, lebo neurobil CRP?!. Medicína naozaj nefunguje tak, že jedno vyšetrenie všetko vyrieši.Ak nemáme odborné vzdelanie ani kompletné informácie o stave dieťaťa, mali by sme byť opatrné v hodnotení práce lekára.
@felycity suhlasim, ze nizke CRP velakrat nevylucuje nic.
Ja som nikdy v zivote CRP zvysene nemala a to som bola s akutnym zapalom v nemocnici, dostala infuzky, atb a vsetko.. moje dieta tiez nikdy, aj ked bakterialna infekcia preukazana, chore, dieta s teplotami atd.. mne ked prakticka povedala, ze crp nizke, netreba riesit,davame vitaminiky a dovi, tak som ju vymenila, kedze ake take skusenosti mam. Bohuzila nie vzdy je to take lahke.