Euro k euru pre prijatie do azylového centra
Ahojte, prikladám prosbu od mojej kamarátky... Nezvyknem takéto prosby zdieľať, ale.... Ide mi hlavne o to, aby jej 3 deti boli v bezpečí a šťastné.. Kto môže a chce aj keď pár eurami prispieť, prosím pomôžte.. Ja som jej tiez vkladala na ten účet koľko som mohla, teraz ide o to, aby sa dostali do toho centra... Nemajú iné východisko... Ďakujem vopred každej ochotnej duši...
💗🌹💗

Tu viac pomozu rady, co kde a ako vybavit, kam sa obratit ako poslat priamo ci nepriamo peniaze. Skor treba dovzdelat ako sa pohnut dalej.
@ukulela otec je zomrel, poznala som ho. A jej maminu tiež poznám, žije v Hriňovej v malom byte a ma zdravotné aj finančne problémy... Viem, že Martinka nechce žiadať pomoc od mamy, lebo vie, že by sa trápila ešte viacej a že nemá na to, aby jej pomohla. Nikdy nevieme, kedy pomoc budeme potrebovať my... Preto je dobré, robiť dobro pre tých, ktorí to potrebujú.....a som vďačná každému kto nesúdi, nekritizuje, ale nájde v srdci ľudskosť ochotu pomôcť..... 🌹
@mirage ano,poznam zopar ludi v nudzi. Vsetci si mozu za svoj stav sami. Iba sami.
@martinkatinka verím že takúto pomoc jej poskytnú aj v tom azylaku takže by bola škoda keby sa tam nedostala kvôli par euram
@stanulienkat úplne s tebou súhlasím... narobí si deti s asociálom a potom natŕča ruku...a kde bývala pred tým ako išla bývať ku svokre?
ja podporujem jedine charitu v meste, kde nosím veci po deťoch....
@stanulienkat určite súhlasím... Len my sami robíme v živote rozhodnutia ktoré nás dostanú do bodu v ktorom sme... No žiaľ nikto nevidí čo aktuálne rozhodnutie prinesie do budúcnosti.. Túto schopnosť nemá žiaden človek... A preto sa neraz stane, že sa ľudia ocitnú, kde sa ocitnú...viem, že hneď ako nastúpi do Debory, ide riešiť prácu už v novom meste, aby nebola odkázaná na milodary a len rodičovský príspevok...A tiež, aby tam nemusela byť s deťmi dlho len na čas kým to nie je nevyhnutné..
@stanulienkat žiaľ ale presne takto funguje znevyhodnenie. Prečo si myslíš ze existuje generacna chudoba a pod.. proste problémy sa nabaluju a cyklia. Ľudia, ktorí sú v problémoch si vyrábajú stále ďalšie lebo im chýbajú zručnosti, majú rôzne traumy, nemajú takú mentálnu kapacitu, take možnosti, zázemie.. proste riešia len prežitie tu a teraz..
@ifinocka chapem, ze nie kazdy je mentalne vybaveny na zvladnutie takychto situacii. Len financne zbierky nie su riesenie. Tieto mamicky si s lahkostou urobia dalsie deti s dalsimi partnermi. Je mi luto tych deti, pretoze tie su obete.
@janewithane presne tak. Len na to je rodina, aby ich usmernila,pomohla. Platime tisickam mimovladok, idu dane na neziskovky.... Kde su teraz?
@janewithane ano, ked sa tam dostane. No riesenie je aj to, ze hned ako dostanem rodicak, hmotnu nudzu, beriem prachy a idem si to tam zaplatit, aby som sa tam dostala a mohla sa pohnut dalej.
@ifinocka neverím, že akákoľvek inštitúcia operuje s hotovosťou 🙈 a pozerám, že viaceré ju poznáte a viaceré jej dlhodobo pomáhate - dotujete ju. Ale to pre ňu nie je riešenie stále byť odkázaná na druhých. Chápem dg, chápem, že samoživiteľka s malými deťmi si ťažko nájde prácu - ale má vyriešené všetko čo má mať? Invalidný dôchodok, prídavky na deti, výživné na deti / náhradné výživné? Lebo niekomu sa povie “že veď 5€ za kávu vieme dať, tak prečo nepomôcť”… lenže tých, čo pýtajú denne 1-2-5€ je také kvantum (a všetci v ťažkej situácii), že vo finále ja budeme robiť len na odvody a charitu.
@stanulienkat vždy som si myslela, že my ženy mame nejaké To v sebe. Pomôcť si navzájom, takú srdečnost, empatiu... Ale nie... Chodiaca zloba, neochota pomôcť. Ved nemusis, niekedy je lepšie mlčať.
@zdenka11081983 ale ona napisala pravdu z inej strany.... Pomoct treba, no v case anonymneho internetu je to lahko zneuzitelne. Ved moze ist na miestny urad, kde ju poznaju a tam to treba riesit.
@zdenka11081983 nehnevaj sa tiež nepomôžem... nie že len nemôžem , ale ani nechcem... máme 4 deti a svojich výdavkov viac než dosť...
@ifinocka skuste aj toto pozriet : https://fondvzajomnejpomoci.sk
@stanulienkat jedna neziskovka prevádzkuje ten alyzak, druhú som v diskusii odporučila ja.. zas také kvanta ich nie sú a tiež musia rozumne hospodáriť so zdrojmi..
Mam obavu ze v tomto príbehu aj ta rodina asi nie je taká ktorá by ju usmernila a podporila.. nie každý takú ma..
inak je tu na mk felinda .... tiež má nejaký azylový dom niekde pri MT - alebo je tam pracovníčka... skús sa jej opýtať ako to je u nich - samozrejme ak máš záujem...
@zdenka11081983
neochota pomôcť? chodiaca zloba? 🤦♀️ prečo?
kde je hranica koľkým pomôcť a koľko? ty tiež pomáhaš každému človeku v núdzi? tak to ti potom tlieskam 👏
@zdenka11081983 jedna sa o mna. O moje deti. Mam 4 dni do nastupu. Lekarske aj policajne zaznami o zom ze som bola zbita a okradnuta a ex svokra u ktorwj byvam predava dom
@naobedbuduspagety moj ex manzel je v base za tyranie.
Pracoval som v podobnom centre, síce už dávnejšie, ale nebol problém ak matka vyplatila v centre daný symbolický poplatok až vtedy, ak jej v danom mesiaci prišli financie (rodičovský, výživné, prídavky, niečo z brigády, ...). Vždy sa dalo dohodnúť. Toto je pre to centrum len nepatrná časť príjmov, na tom ich financovanie nestojí, je to len nepatrná časť daného rodiča na výdavky pre jeho rodinu v ťažkej situácii.
@stanulienkat tak poznas malo ludi.
@sissy27 nie, nedotujem. Urobila som 1 nakup pred sviatkami, ked mala covid. Ako som pisala, vybavovala ID a riesila, kam pojdu od svokry. Poradila som jej nejake zariadenia v okoli. Vyriesila, nasla miesto pre nu aj deti v azylaku. Verim, ze tam ju spravne nasmeruju. Prosim, neobuvajte sa do nej. Nenacahuje ruky. Tu jej chcela pomoct znama. Ono ked clovek vyrasta v generacnwj chudobe, resp bez vyraznych moznosti posunut sa dalej, tak bez pomoci len klesa. Trvalo mi, kym som toto akceptovala a nehadzala vsetkych do 1 vreca. ... to iz je odpived vseobecne, vsetkym babam.
@ifinocka pls, adi radsej zrus diskusou, piziafaj admina, lebo tu je meno a pani je dohladatelna. Ja este napisem spravy, co mi este napadlo, ako pomoct...
@deti95060810 byvala som v podnajme cele roky. Platila som si ho a prepacte za to ze ma ec manzel tyral.... Ano zle som si vybrala ale nemal napisane na cele,akym bude manželom a otcom

@mogaa muza ma v base... teda tusim ex. Viem, ze brat je v zahranici, zrejme robotnik, na rodicov som sa nepytala. Koncom roka sa vratila ku exsvokre, ta im slunila, ze ich prychili, no po par tyzdnoch ich vyhadzovala. Platila jej aj najom. Viem, ze si vubavovala ID, len h9 rste nemala, tak adi len hmotnu nudzu. Ono ja som tiez vacsinou skepticka. Alenie vsetci mame mentalnu v6bavu, ci socialne zazemie,ktore nam pomozu v zivote uspiet. O deti sa stara, snazi sa. Uz len to, ze nadla azyl... stahuju sa do druheho okresu, musia menit skoly, .... viem, ze pred rakovinou mala tusim aj pracu. Ano, robi v zivote zle rozhodnutia, no nie kazdy mame stastie.