Ľudia ľuďom
Prajem všetkým pekný deň. Keďže tu mame čas výplat, chcela by som vás poprosiť, aby ste aspoň 5€ prispeli niekomu koho si vyberiete na ludialudom.sk. Ak samozrejme máte pocit, že dokážete oželieť 5€ a keď už nepomáhate nejako inak. Ďakujem. Ste super všetci čo prispejete.
@deti95060810 ved som napísala, že ak nepomahate inak. A nebol to rozkaz ale iba žiadosť.
Dovod prispievania?
Ja som prispela 10 eur kamarátkinmu synovi na dráhu operáciu. Cudzím ľuďom peniaze nepošlem.
Ja nikomu nekazem mat 3-5-7 deti a potom pytat ze nemam kde byvat,nemam na jedlo. Vyberiem si zodpovedneho partnera do zivota. Nemam nic proti prispievaniu ale ked si otvorim danu stranku fakt sa to zvrhlo len na daj daj...
Neprispejem. Ani mne nikto neprispeje. Prispejem, keď niekomu treba na rehabilitáciu. Ale keď si niekto narobí kopec detí a pýta, tak nie.
Nedoverujem tomuto portalu
otvorila som si ho a hned prvy pribeh
https://www.ludialudom.sk/vyzvy/13629
nerobi chce 7000 uz dostala 1400 a stale vypisuje ze nerobi nema peniaze a fotky tomu nezodpovedaju
@loginexistuje no teda od júna 2022 len prosí a prosí. A kým ľudia budú posielat budú takto mnohí prosiť a prosiť tak na čo by sa unuvali hľadať iné riesenie svojej situácie , keď doslova žobranie takto vynáša
Ved tam je veľa chorých detičiek čo potrebujú operácie, lieky, rehabilitácie a podobne. Vy si mozete vybrať komu chcete poslať. Ja tiež neposielal takým, čo sa im nechce pracovať. Ale chorým detickam. Ja nikoho k ničomu nenútim. Keď aspoň jeden človek prispeje tak budem rada. Portal je dôveryhodný, peniaze idú daným ľudom.
@lenkasarka a pod tym menom su dalsie styri vyzvy proste to je len odrb na ludoch cele ziadne seriozne preverovanie
@loginexistuje 5 korún by som jej neposlala a čudujem sa každému čo poslal🤦♀️
Ináč, trocha som si to pozrela, ja neviem, či som z Marsu prišla, ale napr. nemám na vlastné bývanie chlapa alkoholika , aj tak mám s ním 4 deti? Veď trosku treba aj rozmýšľať, že dnes je doba ťažká, je tam kopec toho matky samozivitelky alebo na invalidnom a 5 deti. No ja neviem.
@lenkasarka kuchyňa taká, že doma takú nemáme , keď by to aj nájom bol, z čoho si to môže dovoliť?
Autorka ale je lepsia stranka, kde su vyslovene len deti s postihnutim a prispievas na rehabilitacie a pomocky. Zabudla som ako sa vola, ale myslim ze tam je aj dcera jednej pouzivatelky tu z mk, myslim ze sa vola horalka.
Na tej stranke ide fakt o deti, ktore tie rehabky potrebuju a stoja brutalne peniaze, jedno liecenie 7000 a podobne.
Tiez by som ludia ludom neprispela. Prispela som malinko kamaratke na rakuto reha. Potrebuju aspom 2crocne - za tych 14 000€.
Viem ako sa dostali do situacie, maly je sikula, len s pohybom je problem. Ale ludia ludom? Ani omylom.
A ty tu nemoralizuj a nehraj matku Terezu. Ved prispej ked chces a onych neotravuj.
@annamalaga veď “ dobrí “ ľudia prispievajú 😉
@loginexistuje takych je tam viac, uz maju z toho stabilny prijem, namiesto Only fans, Only ludia ludom 😂 staci, ze je chudobna a prosika, kto je blby posle
Prispievam radšej do OZ pre mačky, tie si sami nevedia pomôcť, ľudia si vedia pomôcť väčšinou. 🙂
Ja obcas prispejem. Naposledy mamicke samozivitelke s onkologickym ochorenim. Vyberam si ludi,ktorym prispejem a o nej som pocula od znamych,ktory ju poznaju. Nepaci sa mi postoj ludi,ked sudia. Nevravim,ze sa mame skladat ludom,ktori si narobia deti a potom vyplakavaju,ale niektori ludia maju tazke osudy a nie vlastnou vinou sa dostali tam,kde su.
@divokykonik ja som tiez prispela utulku
tak isto som prispela aj na liecbu v romskej rodine, kde je na tom dieta zle, aj oblecenie som poslala, aj hracky inym, ked to tak citim, lenivcom a vydrbancom nepomaham
Bohuzial, tento portal uz davno nie je doveryhodny. Prispievam na miestnu charitu, ktora sa stara o ludi v tazkej situacii v nasom meste a okoli a ktora zastresuje aj starostlivost o dochodcov, miestnemu rodinnemu centru, ktore pomaha mamickam a rodinam, utulku a individualne ludom, o ktorych viem, ze pomoc naozaj potrebuju a vyuziju. Ludom, ktori len natrcaju ruku a nie su schopni cokolvek urobit preto, aby sa mali lepsie (a tych je na danom portali pozehnane), neprispievam nic.
Keď som niekedy prispela, tak len konkrétnej známej osobe alebo na účet obce pri živelnej pohrome.
Na takúto stránku a ani iné určite nie. Príde mi, že to využíva veľa takých, ktorí to radi zneužijú.
ženy, aby ste sa niekedy neocitli na ich mieste a budete odkazane na nieciu pomoc...
Ja žasnem keď tu čítam tie komentáre, koľko opovrhovania, mudrovania, vyvysovania.Vsetkym co tu písali tie nenávistne komentáre želám, aby takéto niečo nemuseli nikdy riešiť. Pretože túto panie premuderele si neuvedomujú, ze nie každý sa narodí do dobrej a vzdelanéj rodiny, ze štartovacia čiara do života je rôzna, ze niekto v živote stretne nesprávnych ľudí a spraví nesprávne rozhodnutia, ktore ho uvrhnu do nešťastia, a ze každá mala pomoc, empatia a srdečne slovo mu vedia pomôcť vyhrabať sa z dna. Len to musí stretnúť iných ludi, nie ako tých tu na koňovi.
@siimonella človek môže ochorieť , dlhodobá pn dá zabrať rezerve. Človeku môže zničiť bývanie požiar , voda. To všetko chapem a to je úplne niečo iné ako istá skupina, ktorá holduje chlastu, cigaretám atd. Nepracuje iba natŕča ruky a doslova žobre. A títo sú na zbierkach vo väčšine.
@lenkasarka Ako to viete že sú vo väčšine? Robili ste nejaký prieskum, riadite nejakú zbierku, portál, odkiaľ mate tie info. Ako poznáte co ma človek v tom portále za sebou a co pre to aby si pomohol urobil sam? Ako môžete takto súdiť? Autorka diskusie poprosila o 5 euro jedneho človeka z tohoto portálu, myslím ze je to slachetny nápad, 5 euro si väčšina ľudí ani nevšimne a pre niekoho to môže byť naštartovanie pomoci.
@bubuska nemienim sa s vami doťahovať.mylne sa nazdávate, že súdim. Nesúdim,nazaujimaju ma a neprispejem im ani eurom a vy kľudne môžte poslať celu výplat je to vaša vec. Keďže svet je maly. Viacero ľudí z kadejakých zbierok poznám. Či už ľudia ľuďom či Modré z neba a realita je niekde inde, keďže som ich takmer denne stretávala. Aj tu skusala žobrať žena, ktorá sa hrala na totálneho chudáka. Písala hlúposti a býva pár blokov ďalej a je o nejak na nete kopec informácii ako ľudi okradla, oklamala. Pomôžem radšej človeku , ktorý ochorel a nemá možnosť pracovať, pomôžem zvieratám, lebo tie si samé pomôcť nevedia. Vy pomahajte komu uznáte za vhodne
@bubuska uprimne citam tam viacero pribehov a cim viac som zhnusena z toho co tam je ako ludia vedia zneuzivat dobrotu inych (chlap ktory pyta na okolnosti spojene s covid od roku 2021 dostal uz 10 000 eur ano ma ID ale vacsina ID pracuje proste cele divne zena dochodkyna s dvojizbakom v BA pyta od roku 2017 svoju x tu vyzvu
atd atd
a proste dobrocinnost ma byt dobrovolna a ini nemaju co riesit kto kam prispeje
@bubuska Nebuďte naivná, keby ste tým ľuďom poslali 10 tisíc eur ani to ich nenaštartuje. Len ich to presvedčí vo svojom vedomí, ze staci sedieť na riti a natrcať ruku. Poprípade si urobiť ďalšie dve- tri detičky s alkoholikom. Pri dnešnej drahote sú ľudia radi, že uživia svoje rodiny a nie darmožráčov, ktorým sa nechce pracovať. Cest vynimkam.
Mnoho tých ľudí má taký istý príjem ako má moja rodina a nevedia z toho vyžiť, tak asi bude niekde chyba a pýtať na lieky onkologickým pacientom je scestné, keďze liečba je zdarma na Sk.

a prečo by som mala....
prispievam len ľuďom ktorých poznám osobne - aj finančne...
veci po deťoch nepredávam, ale roky dávam na charitu v meste....