icon

Petícia za dostupné lieky aj v noci

Strana
z2
anonym_ad5f9d
•
13. aug 2026

@anonym_autor podpísala som, aj keď som z východného Slovenska.. ale sama by som to uvítala, človek nikdy nevie. Držím palce 🙌🏻

zirafienka
•
13. aug 2026

no a teraz čo si myslíš anonym?, že len Bratislava je pupok sveta. Veď takto to funguje na celom Slovensku a na lieky sme odkázaní všetci, prečo by sa to malo riešiť len v Bratislave? Nie nepodpíšem.

anonym_b9c680
•
13. aug 2026

lekárne majú služby - či sa mýlim?

anonym_1edadc
•
13. aug 2026
@anonym_b9c680

@anonym_b9c680 nie, v noci nemajú, len do 22:00 pohotovostné lekárne sluzia

autor
•
13. aug 2026
@zirafienka

no a teraz čo si myslíš anonym?, že len Bratislava je pupok sveta. Veď takto to funguje na celom Slovensku a na lieky sme odkázaní všetci, prečo by sa to malo riešiť len v Bratislave? Nie nepodpíšem.

@zirafienka obyvatelia iných miest si tiez môžu spustiť petíciu. Rada im ju podpíšem.

autor
•
13. aug 2026
@anonym_b9c680

@anonym_b9c680 áno, ale len do 22.00 hod

autor
•
13. aug 2026
@anonym_ad5f9d

@anonym_autor podpísala som, aj keď som z východného Slovenska.. ale sama by som to uvítala, človek nikdy nevie. Držím palce 🙌🏻

@anonym_ad5f9d ďakujem 🌺

mandzula
•
13. aug 2026
@zirafienka

@zirafienka Cize co, ked bude mat takuto lekaren, myslis, ze ju zvysok Slovenska uz mat nemoze, bude vycerpana nejaka kvota? Pokojne sa angazuj za svoje mesto aj ty.

zirafienka
•
13. aug 2026
@mandzula

@zirafienka Cize co, ked bude mat takuto lekaren, myslis, ze ju zvysok Slovenska uz mat nemoze, bude vycerpana nejaka kvota? Pokojne sa angazuj za svoje mesto aj ty.

@mandzula ale áno, aj zvyšok Slovenska ju mať môže. V každom meste by takáto služba mala byť. A prečo to tak nie je? Z finančných dôvodov. Farmafirmy vrátane lekární zarábajú pre seba a na pacientov sa vy*erú. Už len by niekto platil nočné príplatky. Tak to by sme išli s iným účtom z lekárne. Ale ja mám doma vždy ten základ.

anonym_724eb5
•
13. aug 2026
@zirafienka

@zirafienka
Takze ti vadi ked pride turista v noci do 500 tisicoveho mesta a nemoze si kupit lieky .
Si prihoreta 🙂

zirafienka
•
13. aug 2026
@anonym_724eb5

@zirafienka
Takze ti vadi ked pride turista v noci do 500 tisicoveho mesta a nemoze si kupit lieky .
Si prihoreta 🙂

@anonym_724eb5 nie práve naopak, to ma mrzí a nie len turista, ale aj domáci by mal mať túto službu poskytnutú.

zirafienka
•
13. aug 2026
@anonym_724eb5

@zirafienka
Si prihoreta 🙂

A ja nie som prihoretá, ale ty si pripečená. Chápem, už to slnko dlho páli...

mandzula
•
14. aug 2026
@zirafienka

@mandzula ale áno, aj zvyšok Slovenska ju mať môže. V každom meste by takáto služba mala byť. A prečo to tak nie je? Z finančných dôvodov. Farmafirmy vrátane lekární zarábajú pre seba a na pacientov sa vy*erú. Už len by niekto platil nočné príplatky. Tak to by sme išli s iným účtom z lekárne. Ale ja mám doma vždy ten základ.

@zirafienka To ti nebrani spisat peticiu a bojovat. Namiesto toho uplne zbytocne prskas na autorku, ktora len nerepce, ale kona.

anonym_4f23aa
•
14. aug 2026

Neviete ako to funguje v okolitych statoch? Maju 24/7 lekarne? Alebo nejako inak porieseny pristup k liekom?

vevesh
•
15. aug 2026
@anonym_4f23aa

Neviete ako to funguje v okolitych statoch? Maju 24/7 lekarne? Alebo nejako inak porieseny pristup k liekom?

@anonym_4f23aa v nemecku mas podla velkosti mesta pohotovostne lekarne- urcity pocet. Zvacsa si musis pripravit dojazd autom (moze to byt aj 10km od bydliska). Kazda lekaren musi vykazat do mesiaca minimalne raz pohotovost. A pohotovost im urcuje komora, cize nie samotne lekarne, kedy chcu. Za vydanie liekov cez pohotovost priplacas 5€ bez receptu. S receptom (napriklad z vecernej pohotovosti, nemocnice ci vseobecneho lekara, myslim, ze tu je podmienka neodkladnych liekov) mas zadarmo samotny vydaj, priplatky za lieky samozrejme funguju.

kristina2412
•
15. aug 2026

Nie, Bratislava nie je pupok sveta, ale napríklad na pohotovosť do detskej fakultnej chodí nielen celá Bratislava a priľahlé satelity, ale aj Záhorie, neraz chodia s deťmi z juhu Slovenska. Kam vezú deti s ťažkými úrazmi cez pol Slovenska? Do detskej fakultnej. Je naozaj neskutočná hanba že v BA nieje jedna pohotovostná lekáreň, otvorená celú noc. Bývala otvorená Univerzitná lekáreň na Ružinovskej a aj v noci tam stávali rady. Koniec koncov nedostupnosť liekov , zaťaží aj samotné pohotovosti, lebo čo by ľudia vyriešili svojpomocne,teraz si pôjdu posedieť na pohotovosť. Ja osobne som liekmi zásobená na tri životy🤪ale toto naozaj rada podpíšem .

sisaka
•
15. aug 2026
@anonym_4f23aa

@anonym_4f23aa nie som z okolitého štátu, ale napíšem, ako to funguje u nás v našom meste (Kanada, mesto takmer 2 milióny, takže väčšie ako Bratislava). V celom meste viem len o jednej lekárni, ktorá je otvorená 24h, niektoré sú otvorené do polnoci. Niektoré voľnopredajné lieky ako napríklad od teploty, bolesti, anthistaminiká, na hnačku, antacidové a pod. dostať na pumpách. Ale keď napríklad pacient odchadza z pohotovosti v noci a vieme, že bude potrebovať ďalšiu dávku liekov, kým ráno otvoria lekárne, tak pacient dostane túto dávku so sebou.

anonym_38a1ad
•
15. aug 2026

Každý normálny človek má základ. Liekov doma.. Zbytočne celá petícia

zuzubb007
•
15. aug 2026

Tak základné lieky má snáď každý v lekárničke, treba dať oddych ľuďom a nie teror ešte aj v noci kvôli jednému čo nieje schopný mať doma bežné lieky

autor
•
15. aug 2026
@zuzubb007

Tak základné lieky má snáď každý v lekárničke, treba dať oddych ľuďom a nie teror ešte aj v noci kvôli jednému čo nieje schopný mať doma bežné lieky

@anonym_38a1ad
@zuzubb007 aby sme sa rozumeli, tu sa jedna skôr o antibiotiká a lieky na predpis, nie o bežne lieky. Tie väčšina ľudí doma len tak v domácej lekárničke nemá.

anonym_1827b8
•
15. aug 2026

150000 mesto v eu - lekarne su otvoren od 9-21.00h plus mame asi 3 pohotovostne viac-menej rozhodene po celom meste. Cize ak nahodou potrebujem lieky co by mi mali vydat po navsteve urgentu mam kde ist a kupit. Tiez ak by som nahodou a uplne necakane ostala bez analgesika alebo antipyretika tak tiez mozem zbehnut aj okolo polnoci a kupim. Co bohuzial na sk som urobit nemohla lebo som si dovolila zabudnut analgezikum na bolest hlavy, mama doma nemala a to co mi dala, mi nezaberalo a o 23.00h ked som sa skoro skrabala po stenach som musela ist na urgent do nemocnice i ked by mi bolo vystacil volnopredajny liek - ale na vsetko pripravene mk zeny predsa lekaren 24h nepotrebuju

kristina2412
•
15. aug 2026

Sú aj nepredvídateľné situácie, keď ma hnačku celá rodina, liekov málo , alebo niekoho chytia bolesti žlčníka, ktoré nikdy predtým nemal, tiež ucho po plávaní, oko z prievanu, stávajú sa úrazy pri športe atď . Nehovoriac o tom, že je tu veľa turistov a kopec študentov a naozaj pochybujem, že 18 ročné deti majú komplet vybavenú lekárničku.

anonym_e87022
•
15. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_38a1ad
@zuzubb007 aby sme sa rozumeli, tu sa jedna skôr o antibiotiká a lieky na predpis, nie o bežne lieky. Tie väčšina ľudí doma len tak v domácej lekárničke nemá.

@anonym_autor no tak ak si neviem antibiotiká vybrať počas dňa, tak asi budem mierne retardovaný aj to si treba uvedomiť, či som teda normálny, pokiaľ viem vždy existuje nonstop lekáreň v meste jedna čo funguje, či potrebujeme takú rovno vedľa domu???

kristina2412
•
15. aug 2026
@anonym_e87022

@anonym_autor no tak ak si neviem antibiotiká vybrať počas dňa, tak asi budem mierne retardovaný aj to si treba uvedomiť, či som teda normálny, pokiaľ viem vždy existuje nonstop lekáreň v meste jedna čo funguje, či potrebujeme takú rovno vedľa domu???

@anonym_e87022 A keď ti ich predpíšu na pohotovosti?

anonym_e87022
•
15. aug 2026
@kristina2412

@anonym_e87022 A keď ti ich predpíšu na pohotovosti?

@kristina2412 keď je veľmi zle do umretia dajú ti infúzku priamo v nemocnici, ináč prežiť do otvorenia lekárne pár hodín je podľa mňa úplne normálne

mandzula
•
15. aug 2026
@anonym_e87022

@anonym_e87022 Pises "pokiaľ viem vždy existuje nonstop lekáreň v meste jedna čo funguje". Kde je taka?

zuzubb007
•
15. aug 2026
@mandzula

@anonym_e87022 Pises "pokiaľ viem vždy existuje nonstop lekáreň v meste jedna čo funguje". Kde je taka?

@mandzula do 22 hej sú všade? Vieš čo stojí taká lekáreň, len to zaplatenie lekárničky, vyjde 200 x viacej ako si jeden človek príde zobrať liek, celé na hlavu, zbytočne by to bolo otvorené, ráno otvoria znova

kristina2412
•
15. aug 2026
@anonym_e87022

@kristina2412 keď je veľmi zle do umretia dajú ti infúzku priamo v nemocnici, ináč prežiť do otvorenia lekárne pár hodín je podľa mňa úplne normálne

@anonym_e87022 a keď nepotrebuješ infúzku? .Je sakra rozdiel či dáš dieťaťu antibiotické kvapky pri zápale stredného ucha hneď a až za 10 hodín. Napríklad bolesti uší u detí sú také , že nurofen po dvoch hodinách prestáva zaberať . Ako dospelá sa prekonáš , ale tá bezmocnosť keď rodičia sedia s dieťaťom 6 hodín na pohotovosti a potom tie lieky nemajú kde vybrať. A nieje pravda, že na pohotovosti vždy dajú lieky so sebou.

mandzula
•
15. aug 2026
@zuzubb007

@mandzula do 22 hej sú všade? Vieš čo stojí taká lekáreň, len to zaplatenie lekárničky, vyjde 200 x viacej ako si jeden človek príde zobrať liek, celé na hlavu, zbytočne by to bolo otvorené, ráno otvoria znova

@zuzubb007 Viem, mame lekaren. Do 22. su pohotovostne lekarne urcene samospravnym krajom. Nonstopku ma tusim jedine Presov.

autor
•
15. aug 2026
@anonym_e87022

@anonym_e87022 keď mi ATB lekár predpise na pohotovosti a je 23.00 tak musím čakať až do rana. O toto ide, že nejdes na pohotovosť len tak, lekár nepredpise lieky len tak. Najmä ak sa jedna o dieťa, tehotnú, či ľudí vo vyšším veku
Nemusíš podpísať petíciu, nie je to povinne, ale vyjadruj sa slušne

Strana
z2