Pomôžme na Ukrajinu dostať terénne auto a elektrocentrály
Milé dámy, mamičky a budúce mamičky
v spolupráci so Spišskou katolíckou charitou bola na Donio.sk bola spustená zbierka na terénne auto a elektrocentrálu pre humanitárne centrum pri Chrakive. Našu bezpečnosť a slobodnú budúcnosť už takmer tri roky nesie na svojich pleciach hrdinský národ Ukrajiny.
Pomôžte ak môžete, týka sa to bezprostredne aj Vašich detí. Veľké ďakujem.
https://donio.sk/terenne-auto-elektrocentraly-p...
@simona20201309 Uži si svojho rusa a prestaň tu trolovať.. argumenty a fakty som od teba ešte žiadne nečítal.. Klik: https://www.youtube.com/shorts/JNvNOjMmzis
@jurly a? ja na rozdiel od teba necítim závisť voči utečencom z krajiny kde zúri teroristická vojna aj proti civilnému obyvateľstu.. Klik: https://www.youtube.com/shorts/JNvNOjMmzis
@mmatasovsky nevravím, že mi to nevadí, ale načo ešte navyše posielať ďalšie peniaze takto von oknom, keď netreba? 🙂
@lienka.7 Super, prispej.. čiernu dieru zo Slovenka urobilo 14 rokov vlád SSmeru.. A aká žumpa je ruSSko škoda písať..
@mmatasovsky
"ja na rozdiel od teba necítim závisť voči utečencom" velmi zaujimave myslienkove pochody na niekoho kto ma vobec nepozna.
@jurly prečítaj si po sebe čo si napísal, možno pochopíš moje myšlienkové pochody..
@mmatasovsky mamicke pises- prečítaj si po sebe čo si napísal : "Ak nič nechceš načo tu smrdíš?"
@lenkakravcova treba, každé euro darované na správne miesto na Ukrajine je tou najlepšou investíciu do tvojej budúcnosti a budúcnosti tvojich detí..
@jurly Odpusť, nenapadlo ma, že pod prezývkou Jurly je bytosť ženského pohlavia..
@mmatasovsky ako? Či vládne jedna alebo druhá strana, všetky sa snažia o to isté. Je jedno, či robí človek za pásom pod vedením EÚ alebo Ruska. Výsledok je rovnaký.
Tu vládne len ilúzia, že človek sa môže vymaniť zo svojho sociálneho postavenia (ak teda uvažuješ investíciu do budúcnosti iba vo forme peňazí) Ale maximalne zmení triedu o jednu, alebo maká tak, že celý život strávi v práci.
@lenkakravcova Prepáč Lenka, ale veľmi sa mýliš.. je obrovský rozdiel robiť za pásom v ruSSku a v EÚ.. Platy a životná úroveň sú diametrálne odlišné. Každý kto má dostatok invencie a odvahy sa môže vypracovať dokonca na úpný vrchol. Príbeh Adidasu, Zukerberg, Musk, Gates a áno aj taký nenávidený Soroš sa nenarodili so striebornou lyžičkou v zadku..
@mmatasovsky každý?
Ozaj každý?
Alebo len jeden z mnohých miliónov? Jeden s nápadom, ktorý je revolučný? Alebo ten, kto dokáže oklamať ľudí a zarábať na ich nešťastí? (Ten posledný príklad).
🙂
Ak je to tak, prečo tu žobreš o peniaze na auto? Prečo ako správny západniar nemáš jedno navyše? Veď každý si to tu môže dovoliť.. aj ty. Nie? 🙂
Pozri si koľko ľudí tu rieši to, že sa znížili daňové bonusy na deti a nebudú mať dosť financií.. toľko k tomu snu.
@lenkakravcova Lenka, čítaj prosím s porozumením, každý kto má dostatok invencie a odvahy.. Skús si o tom človeku niečo prečitať . nie na konšpiračných weboch. Len o vlások unikol pred Holokaustom.. Uvediem iný príklad Warren Buffet - rozdal už tretinu svojho majetku. A takých príkladov je more len námatkovo Alfred Nobel, Olivetti...
Nežobrem, prosím o pomoc.. A ver, že onedlho nebudem musieť. Mám totiž dostatok invencie a odvahy aj vďaka vzdelaniu. O pár dní podávam žiadosť o dva patenty..
@mmatasovsky Dám Ti lenka, ešte pár príkladov: poznám Róma od nás z osady, ktorý sa z dedičnej chudoby dokázal vymaniť. Dnes v Česku zamestnáva 200 ľudí.. Majitelia ESETU páni Hrubý a Trnka zbohatli nie vďaka privatizácii ale preto, že ešte v osemdesiatych rokoch vymysleli anitvírusový softvér.. Dnes firmu tiež preunuli "vďaka" zmrdom ako Frco a Dlaha do Česka.. A na koniec mnohé sociologické a socio-ekonomické štúdie potvrdil, že najspoľahlivejši spôsob ako sa dostať z dedičnej chudoby je VZDELANIE. Tak správne motivuj svoje detičky..🙏
@mmatasovsky nemienim sa o tom tebou dohadovať, trvám na tom, ze Ukrajina od nás dostala viac než dosť. Skus sa obrátiť na bohatých Ukrajincov co bud na SK podnikajú (prečo asi podnikajú v takej diere ako SK), pripadne tých bohatých Ukrajincov, ktorí z UA odišli z miest, kde vojna nie je a štedro čerpali pomoc, hoci ju vôbec nepotrebovali. A Slováci ako takí osli platili a platili ubytovania, davky a pod. A nepíš mi tu oblubene bachorky , ze to všetko platí EU, lebo aby to EU mohla zaplatit, musí peniaze vyzbierať od členských štátov (teda aj od nas), pripadne ti tie peniaze "iba" pozícia, tak ako je tomu aj pri plane obnovy. EU si sama totižto tie miliardy len tak nenatlaci v pivnici, vies.
A k tomu tvojmu príkladu, firmy sa presúvajú do zahraničia len kvôli špekuláciam na daniach. A bude sa tomu diať ci je pri moci Fico, blaha alebo tvoj milovaný simecka. Btw, spýtaj sa jeho kamoša trubana, ako pri predaji firmy obišiel SK zákony cez fiktívne založenie firmy v AT a tým pádom sa vyhol zaplateniu dane na SK, čím si pre seba ušetril pár miliónov. Ale ja viem, podľa teba je toto OK.
@lienka.7 Milá Lienka, ešte stále sme čistými príjemcami z fondov EÚ, čerpanie fondov na úrovni úbohých 30% je zodpovednosť hlavne vlád SSmeru.. napriek biednemu čerpaniu, 80% verejných výdavkov je z fondov EÚ. Choď sa pozrieť do Poľska alebo do Česka čo všetko vďaka fondom dokázali.. Pozri sa, čo za svoje dane dostávaš od tohto systematicky rozkrádaného štátu dostávaš.. Čakáš na vyšetrenie či operáciu pol roka, do 30 rokov nezrekonštruovanej nenocnice si nosíš vlastný toaletný papier a po rozpadnutých mostoch aby si sa bála prejsť. Do toho Kali kúpi bez obstarávania dva 12 miestne biznis jety akože do vládnej letky za 42 mega.. ESET určite neodišiel kôli špekuláciám s daňami.. a už len na okraj Šimečka nie je moja šálka kávy..
@mmatasovsky a?
Čiže vzdelanie. Chceš tvrdiť, že v Rusku nie je možné vzdelanie?
Alebo že v kapitalizme USA alebo iných západných krajín je vzdelanie zadarmo?
Slovensko je zmes. Zmes východnej a západnej politiky. Smer socializmu a kapitalizmu. Preto to tu funguje ako to tu funguje.
Ale ak by sme sa otočili úplne smerom na západ, tak nemáme to školstvo zadarmo, ktoré ospevuješ. Pozri koľko sa platí za školy v USA.
Ani jedna z tých veľmoci nie je ideálna. A už vôbec nie lepšia než tá druhá. Všetko má svoje výhody i nevýhody.
A napr ten pracujúci róm, by rovnako pracoval keby bolo vo vedení Rusko a rovnako keď EU. Máš to úplne jedno. Kto chce, hľadá spôsob.
Nepodporujem ani jednu stranu. A ani terajšiu vládu. A ani PS.. všetkým z nich ide len o jedno.
@mmatasovsky 😅 lebo ty co príspevok to ,,FAKT" ... fakt hlúposť
Preco tu stale niekto zobre peniaze na ukrajinu?Je to vobec dovolene?
Ako hovorím toľko charít, nadácií a neviem čoho a chudoba stále,
@mmatasovsky 👍
@mmatasovsky ako som napisala o nejakej pomoci fakt s tebou odmietam diskutovať. Ukrajina je jedna čierna diera, hocičo jej darovať je ako to splachnut dole vodou. Toľko tých všelijakých zbierok tu uz bolo. A o niekoľkých viem, ako tie veci aj končili.
K tomu nákupu, každý ma na hlave nejake maslo, kto je bez viny, nech hodí kameňom... mimo to Mikulec nekúpil náhodou vrtuľník, ktorý dodnes "stoji" na zemi, lebo také transparentné bolo VO? Matovic rozflakal len tak miliardu na nezmyselné testovanie? To je ôk, ja viem. Len ti hnusni smeraci kradnú, ja viem. Mimo to neospravedlňujem ich, to v žiadnom prípade, ale nemám rada selektívne vnímanie.
A to, ze sme zatiaľ stále čistými prijemcami fondov, teraz neznamená, že my nič neplatime a iba nám sem "zadarmo" chodia peniažky.
@lienka.7 S tými príspevkami Slovenska do EU fondov je to tak, že ak prispievame 1 milión eur, tak sme príjemcami 1 miliardy eur.
Absolútne neporovnatelné, s tým by som vôbec neargumentovala.
Bez EU fondov by bolo Slovensko niekde inde.
Čo majú hovoriť krajiny ako je napr. Nemecko, ktoré je iba prispievateľom.
Keby to bolo opačne, že by sme boli v pozícii napr. toho Nemecka, tak by ste vyskakovali, prečo by sme mali finančne prispievať zaostalejším krajinám EU.
Slovenská logika a malosť.
@simona20201309 Áno Simona, overiiteľné fakty.. na rozdiel od teba.. ešte ani jeden argument, len nezmysly..
@lienka.7 Lienka, neviem o akom vrtuľníku píšeš.. Ak by to aj tak bolo tak sa hýbeme v sume stovák tisíc, možno prvé milióny Eur.. Kali kúpil zbytočné 12 miestne biznis jety za 42 mega. O jednom z nich už po pár týžd)och povedali, že nebube lietať ale bude na súćiastky.. Vieš koľko ná na tento rok Slovenská správa ciest na opravu a údržbu mostov na cestách 1. triedy? 40 mega.. Už chápeš?
@napetra Ďakujem pekne.. Aspoň jedna osvietená bytosť v záplave nezmyslov a pseudoargumentov.
@zuzulka558 Poďakuj Ficovi za tú chudobu.. vládne viac ako 14 rokov z 33 Slovenskej samostatnosti.. keď preberal vládu od Dzurindu o Slovenku písali ako o tigrovi Európy a naše reformy kopírovali aj okolité krajiny.. Dnes sme vo všetkých rebríčkoch na dne.. Dokonca za Rumunskom, Bulharskom a o postsovietskych pobaltských krajinách , ktoré mali štartovaciu čiaru ďaleko za nami ani nehovorím..
@mamaaja82 leboo hlavne tam sa rozhoduje o budúcnosti Európy.. a aj tvojej.. ak prosbu o pomoc označuješ žobraním znižuješ sa na úroveň Frca.. a hlbšie sa už ťažko dá klesnúť..