icon

Aká je pomoc od štátu pre často choré dieťa?

2. dec 2024

Ahojte, prosím vás existuje nejaká pomoc od nášho úžasného štátu pri tejto situácii? Viem že nie sme jediní a že prvý rok v škôlke je o tom že je dieťa nonstop choré, no na syna som sama, otec pracuje turnusovo v zahraničí (3 týždne v práci a 10 dni doma). Syn má spravidla štvordňovú dochádzku. Po-Št škôlka, pia - po doma. Utorok nastúpi do skolky a sobotu má sopel. Každý mesiac má zápal stredného ucha. Do skolky chodí on septembra, teraz sme doma s tretím zápalom v uchu. Som zúfalá. Podporujem imunitu všeličím ale nemám pocit že to má efekt. Dá sa nejak riešiť takáto situácia? Nie som schopná ísť takto do prace, nemám ho kde nechávať. Starí rodičia pracujú. 😔

Strana
z3
autor
2. dec 2024

@lenkakravcova s mužom žiaden majetok neriešim, žiaden spoločný nemáme. Evidovaná som na up

nelka93
10. dec 2024

Pokiaľ si na UP, tak za teba platí štát ZP. Akú ďalšiu pomoc by si od štátu chcela? Ci akože platiť aj nemocenské a na dôchodok a všetky odvody? Jedine co musíš, je doniesť potvrdenie, že si zháňaš prácu nič viac

autor
10. dec 2024

@nelka93 už som sa informovala, na úrade som evidovaná prvýkrát, pracovala som od ukončenia strednej školy, myslela som si že zdravotné poistenie si musím platiť kým nemám prácu

blcha123
3. jan 2025

@melanta a ako to je ak by mi uznali rodičovský príspevok. Dôvodu zlého zdravotného stavu dieťaťa do 6 rokov a som pracujúca ?

clovek123
3. jan 2025

Neuvádza s koľko má syn pri častej chorobe požiadaj o predĺžený rodička do 6 r a skúste sa pýtať do na liečenie od lekára do Dolného Smokovca

zuzikak
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3