icon

Aké sú šance na odvolanie po vyradení z úradu?

ondrisko55
26. máj 2025

Vie mi niekto povedať, že ak ma vyradili z úradu práce a ja mám doklad že som bol s dcerou na pohotovosti rovno na termín kedy som sa mal dostaviť na úrad ake mám šance pri odvolaní? Lebo mi to potom jednoducho vypadlo a mna to napadlo že sa musím ísť prihlásiť v lehote do 3 dní až v ten tretí den večer. Už na štvrtý deň mi len teta na úrade povedala, že bohužiaľ. Horšie je, že si robím kurz ktorý stojí vyše 800 eur. Takže po 25 rokoch čo som bol prvý krát na úrade práce teraz vypadá, že nedostanem ani cent a to ešte budem platiť zdravotku a hlavne ten kurz, ktorý mi končí za 5 dní. Má teda niekto s tým skúsenosti? nepredpokladám že na úrade budú empatický. Diky za pomoc

ondrisko55
autor
26. máj 2025
@cafelatte

Nedá sa ti vybaviť spätne doklad od lekára, že si ochorel aj ty..to by možno malo váhu.

@cafelatte spatne mi nikto neda doklad. Zevraj sa to vystavuje elektronicky. Ja som to ze som chory ani neriesil. Za 25 rokov som bol tusim 2 x na PN ke vzdy som si zobral volno v praci na den dva. Takze ma ani len nenapadlo ako som dovracalnhned som si sadol za pocitac a makal na tom co som za dva dni zameskal.

magic08
26. máj 2025
@ondrisko55

@magic08 o tom ze nerozhoduje urad prace ale nadradeny organ. Tak mi to povedala pani co ma nastarosti rekvalifikacne kurzy

@ondrisko55 tak to ti povedala dobru blbost. Urad prace vydava rozhodnutia o vyradení, ty ked sa odvolas, ide to na ustredie a to bud rozhodnutie potvrdi, alebo vrati na opatovne prerokovanie. do toho nema co okresny urad hovort

nyusika
26. máj 2025
@ondrisko55

Beriem bola to chyba bol som totalne vyčerpaný lebo v tu noc som nespal ani hodinu a den potom som to chytil aj ja ale neriešil som to že idem ku doktorke. Nemal som ani čas kurz je náročný. No diky, Chcel som len vedieť skusenosti tých čo boli vyradený s podobného dôvodu. Konečne mi mohol štát po 25 rokoch čo mi bral niečo dať a teraz som o to kvôli svoje nedôslednosti prišiel.

@ondrisko55 urcite ta nevyradili kvoli JEDINEJ zabudnutej navsteve.

lienka.7
26. máj 2025

@ondrisko55 podaj si odvolanie, ale myslím, že nepochodis. Nebola tam hospitalizácia ani nič podobne. To, ze si na to zabudol je proste tvoja smola. Treba si všetko znacit, písať...

januska12323
26. máj 2025

Keby si mal aspoň PN mohol by si to ukázať dodatočne. Takto si bol defakto zdravý a nijak nevieš dokázať opak.

ondrisko55
autor
26. máj 2025
@nyusika

@nyusika nuž vyradili, predtým som tam bol len jeden krát ked som dostal prvý termín. A ked som vybavoval kurz. Takže čo som tu napisal tak to je jediný dôvod nič ine.

cafelatte
26. máj 2025

Aj tak by som skúsila ísť za doktorom a vysvetlila situáciu, PN a aj ocr sa dajú aj spätne...

ondrisko55
autor
26. máj 2025
@cafelatte

Aj tak by som skúsila ísť za doktorom a vysvetlila situáciu, PN a aj ocr sa dajú aj spätne...

@cafelatte Tak neviem už mi povedala doktorka že sa to nahlasuje do socialky a spätne sa to nedá robiť takže som ako možnosť toto zavrhol. takže držím sa momentálne len pravdy nič iné nemám.

zmrzlinka2021
26. máj 2025
@ondrisko55

@cafelatte Tak neviem už mi povedala doktorka že sa to nahlasuje do socialky a spätne sa to nedá robiť takže som ako možnosť toto zavrhol. takže držím sa momentálne len pravdy nič iné nemám.

@ondrisko55
Pride rozhodnutie, odvolas sa a zdokumentujes svoje argumenty.

balerina2025
26. máj 2025
@cafelatte

@cafelatte uz nie jedine ze pohotovost vystavi, ale PN sa spatne uz neda sa mi zda ze sa to turiesilo

miskakyska
26. máj 2025

...a stačilo tak málo.. zdvihnúť telefón, povedať čo je vo veci a dostal by si iný termín...

ondrisko55
autor
26. máj 2025
@balerina2025

@cafelatte uz nie jedine ze pohotovost vystavi, ale PN sa spatne uz neda sa mi zda ze sa to turiesilo

@balerina2025 jasne a pohotovosť mi pn nevystaví lebo nema prečo. Ja som bol len ako doprovod. Samozrejme objektivna príčina že som tam bol s dcerou od rána až do večera ale to že som vypol a jednoducho ma netrklo že musím ísť to doložiť v tom hunbuku tak už s tym nič neurobím.

ondrisko55
autor
26. máj 2025
@miskakyska

...a stačilo tak málo.. zdvihnúť telefón, povedať čo je vo veci a dostal by si iný termín...

@miskakyska práve to ma najviac ser... keby to mám v hlave tak sa určite ozvem. Preto to bola moja blbosť vypadok a nie nejaka lajdackosť. Jednoducho som zlyhal a teraz a musím čeliť svojej chybe. Neprišiel som sem vyplakavať len či mám nejaké vyhliadky aby bolo rozhodnuté v prospech mňa alebo su tam tak striktní že Ludskú stránku neberú. Hovorím 25 rokov som nebol na urade práce naposledy ked som skončil v 18tich školu. Takže nie som nejaký pobehaj a zneužívať systému

miskakyska
26. máj 2025
@ondrisko55

@miskakyska práve to ma najviac ser... keby to mám v hlave tak sa určite ozvem. Preto to bola moja blbosť vypadok a nie nejaka lajdackosť. Jednoducho som zlyhal a teraz a musím čeliť svojej chybe. Neprišiel som sem vyplakavať len či mám nejaké vyhliadky aby bolo rozhodnuté v prospech mňa alebo su tam tak striktní že Ludskú stránku neberú. Hovorím 25 rokov som nebol na urade práce naposledy ked som skončil v 18tich školu. Takže nie som nejaký pobehaj a zneužívať systému

@ondrisko55 obávam, keď Ťa už raz vyradili, že odvolanie nepomože🙄

balerina2025
26. máj 2025
@ondrisko55

@balerina2025 jasne a pohotovosť mi pn nevystaví lebo nema prečo. Ja som bol len ako doprovod. Samozrejme objektivna príčina že som tam bol s dcerou od rána až do večera ale to že som vypol a jednoducho ma netrklo že musím ísť to doložiť v tom hunbuku tak už s tym nič neurobím.

@ondrisko55 ja to chapem , ked ma clovek chore dieta, tak sa vsetko toci okolo neho.

lienka.7
26. máj 2025
@ondrisko55

@ondrisko55 ľudský mi ta je ľúto, ale ako sa hovorí, za chyby sa platí. Škoda, že ti to nepripomenula žena... ja sa môjho mm vzdy pýtam všetko ci "vybavil" co mal, lebo niekedy by aj hlavu doma zabudol...

ondrisko55
autor
26. máj 2025

Ďakujem Vám všetkym za váš čas názory. Neumrem na to, minimálne sa z toho poučím aj keď prídem o kopec peňazí. Ešte raz diky

ondrisko55
autor
26. máj 2025
@lienka.7

@ondrisko55 ľudský mi ta je ľúto, ale ako sa hovorí, za chyby sa platí. Škoda, že ti to nepripomenula žena... ja sa môjho mm vzdy pýtam všetko ci "vybavil" co mal, lebo niekedy by aj hlavu doma zabudol...

@lienka.7 Pripomenula, vdaka nej som si uvedomil že som tam mal byť inak by som to asi doteraz neriešil 🙂. Hovorím, že práve sa učím programujem a som mysľou úplne mimo.

lienka.7
26. máj 2025
@ondrisko55

@lienka.7 Pripomenula, vdaka nej som si uvedomil že som tam mal byť inak by som to asi doteraz neriešil 🙂. Hovorím, že práve sa učím programujem a som mysľou úplne mimo.

@ondrisko55 tak aspoň držím palce pri kurze, nech ti to dobre dopadne✊🍀

jana005
26. máj 2025
@nyusika

@nyusika asi nevieš ako to funguje na úrade práce.
Áno, kvôli jednej zabudnutej návšteve ho vyradia.
Má smolu, že si na to spomenul neskoro.
Do tých troch dní sa to dá nejak poriešiť.

balerina2025
26. máj 2025
@nyusika

@nyusika ano mozu, to je naozaj smutne.

slavomira236
26. máj 2025

@ondrisko55 co da tyka ocr a navstevy doktora s dietatom to do uvahy brat nebudu. Len tvoju pn..

rejka7
26. máj 2025
@slavomira236

@ondrisko55 co da tyka ocr a navstevy doktora s dietatom to do uvahy brat nebudu. Len tvoju pn..

@slavomira236 nie je pravda, berú aj OČR na vlastné dieťa, ja som tak bola na školení cez UP a v zime bola dcéra chorá, mala som OČR a bolo ospravedlnené. Aj v práci ťa ospravedlnila na OČR, všade, si zákonný zástupca za dieťa, si zodpovedný.

mimikarol
26. máj 2025

Bez šance. Oni sa potrebujú ľudí zbaviť.

mateson2004
26. máj 2025
@magic08

@ondrisko55 tak to ti povedala dobru blbost. Urad prace vydava rozhodnutia o vyradení, ty ked sa odvolas, ide to na ustredie a to bud rozhodnutie potvrdi, alebo vrati na opatovne prerokovanie. do toho nema co okresny urad hovort

@magic08 určite mu to nepovedala

nyusika
26. máj 2025
@balerina2025

@nyusika ano mozu, to je naozaj smutne.

@balerina2025 ty brďo...

chichua
26. máj 2025
@ondrisko55

@magic08 o tom ze nerozhoduje urad prace ale nadradeny organ. Tak mi to povedala pani co ma nastarosti rekvalifikacne kurzy

@ondrisko55 odvolanien rieši Ústredie práce,s.veci a rodiny

chichua
26. máj 2025
@ondrisko55

@ondrisko55 držím palce.

alickapusinka
26. máj 2025

každý mesiac musiš platiť ZP v sume 107,25 eur.Po 6 mesiacoch sa môžeš ísť zaregistrovať nanovo.

alickapusinka
26. máj 2025
@nyusika

@nyusika ano to vyradia ak sa nedostavy na konkretný deň a nema žiadne potvrdenie od lekára.A navyše mal ísť na druhý deň a nie na 3.