Ako dlho bude trvať tento lockdown?
@snezienka33 nie, nebudem, len neviem ako zlepsit ten pocitovy svet skor, tak rob nieco pre druhych, budes sa citit lepsie ty. lebo naozaj sediet zatvorena je mozne zle, ale mas pocitac, televizor, telefon a mozes s nimi aj nieco ovplyvnit. napis nieco pekne, nahraj video pre starkych, zanes krabicku k domovu dochodcov - v sacku dezinfikovanu. vymysli nieco... pre seba a inych ktori su na tom horsie a gratuluj si ze si zdrava!
no v Nitre kolabuje nemocnica.....takže ak sa takto vyhrotí situácia v ďaľších nemocniciach, tak nás čaká logicky tvrdý lock down s uplným zákazom vychádzania....u nás to nie je ani tak o vybavení ako o personále, ten sa dokúpiť nedá a ani zaškolenie pre sestry či lekárov čo pracujú s plúcnymi ventiláciami nie je také jednoduché
@snezienka33 keď kámoška povie kámoške ved pridite s rodinou na návstevu no a čo že je lockdown
@snezienka33 nechem ti skaredo pisat, ale mojho otca zobrali do tej nemocnice, a dostal tam vies co a zomrel:( ale uz som z najhorsieho vonku, len prosim ludi aby nepodcenovali to riziko, v tych nemocniciach sa to neda ovplyvnit. ked chces pocut co je katastrofa, napisem ti, ale pochybujem ze to chces citat. preto ti hovorim, ze kto je zdravi ma sa tesit.
Co sa tyka, ze ako to ludia maju vydrzat ekonomicky. Warren Buffen(legendarny investor) hovori, Ked pride odliv, tak se ukaze, kto plaval nahý.
Ludia si napoziciavali na kadeco, na dovolenky, nabrali hypo na velke domy a byty, ktore by si bez nizkych urokov ani nemohli dovolit a pri prvom probleme su na dne. Vzdy treba mat rezervy na 1-2 zle roky.
@snezienka33 ale ty nechápeš, že tie opatrenia nie sú aby nás obmedzovali ale aby chránili ľudí? To keby ke vojna a krízový štáb ti povie nechod von lebo hrozí že tá niekto zastrelí, alebo tvoju rodinu, tak povieš že ti to lezie na mozog a pôjdeš? Lebo veď nepoznáš zatiaľ okolo koho zastrelili?? Okrem toho nikto ti nezakazuje ísť na čerstvý vzduch. Zakazuje sa tam grupovať s x ľudmi. Mne jedine čo chyba je ísť si posedieť s ksmoskou na vínko. Ale viem, že takto je to správne. My ešte nemáme vôbec tvrdý lockdown ako poznajú iné krajiny. Takze radšej chod vyvetrať hlavu do prírody a bude ti lepšie na dusi
Myslíš ten “lockdown”, ktorý nikto nekontroluje a polovica ľudí vôbec nedodržuje? Práve som s otcom na kontrole u lekára, sedím v aute, ani som nevystúpila. Sme v inom okrese, nikde policajti na ceste, ľudia chodia každý druhy bez ruska. Vedľa je kaufland, skoro žiadne košíky, nakupovať chodia cele rodinky aj s deťmi, akoby sa nechumelilo...
@snezienka33 ja som myslela depresivne popisat situaciu, co sa nam stalo a co sa podla mna moze stat aj inym, a este sa to aj stane aj inym ludom. vedeniu nemocnice mozem napisat, ze si nepredstavujem, ze ti co pridu s inou chorobou by nemali dostat covid, ale realne nic sa nezmeni, lebo situacia je kriticka a chapem ze oni vela nevedia ovplyvnit. chcela som len aby si sa citila lepsie, aby si si uvedomila, ze moze byt horsie..
Ja ani nemam pocit ze je lockdown...pozitivny nedodrziava karantenu, ludia si stale chodia po navstevach, teraz cez vikend mali susedia velku rodinnu oslavu s minimalne 60 ludmi z celeho Slovenska, vcera mi pise kamoska ze co robime ze nas pridu pozriet lebo sa nudia a ma polovicu rodiny v karantene tak nemozu ist tam. Velke partie mladych chodia na turistiku, lebo ze do prirody sa moze.Sused zajtra robi zabijacku a budu tam tiez minimalne 10-15...kadernicky, kozmeticky, nechtarky, maserky si veselo pracuju dalej ako v prvej vlne tak aj teraz....dokonca maju vacsie trzby nez bez korony...ale daju sa aj odskodnit lebo museli mat akoze zatvorene. Deti ked nemaju skolu tak aj tak idu spolu poobede von, lebo im chyba socializacia. Dnes pred obchodom si ludia gratulovali k novemu roku, bez rusok, bez odstupu.... Fakt neviem co este treba urobit aby to ludia zacali brat vazne....nemozu vydrzat aspon mesiac doma sediet, nech sa to ukludni? Ja to dodrziavam uz od toho marca, chybaju mi rozne veci ktore sa daju robit, keby nebola korona( stretnutia, lyzovacky, aquaparky, dovolenky) ale co mam robit? Porusovat, hovorit si ze mna sa to netyka, lebo v mojej rodine este nikto nezomrel ani nemal tazky priebeh? Ja som za omnoho tvrdsie opatrenia....nakup 1x do tyzdna a len jeden z rodiny, ziadna skola, skolka...v praci len tie najdolezitejsie povolania, ziadne nakupy s vydajom cez okienko, kde pred okienkom stoji 50 ludi....vtedy by zacali pocty nakazenych a mrtvych klesat....nie ako teraz....to budu stupat este velmi dlho....
ľudia, len sa z toho, s prepáčením, neposerte. Áno, veľa vecí nemôžeme, veľa vecí nám chýba. Ale nachádzame sa v mimoriadnej situácii, za ktorú nikto nemôže. Taká situácia si nevyžaduje papuľovanie a sebaľútosť, ale disciplínu a sebazaprenie v záujme toho, aby sme si s tým čo najskôr poradili čo najlepšie, ako to je len možné. Čím viac disciplíny, tým skôr sa budeme môcť vrátiť k tomu, čo nám teraz chýba. CHÝBA, a nie že lezie na mozog - to len slabším jedincom, ktorí si nevedia uvedomiť vážnosť a povahu všeobecnej situácie a nemajú dosť tvorivosti, aby uplatnili plán B a nahradili chýbajúce aktivity niečím dostupným
@snezienka33 ja sa vnutorne nehnevam na nemocnicu, skoda ze sa neda preniest ten pocit ked zazijes nieco smutne. neda sa ta skusenost preniest na druhych, lebo ti co to nezazili sa stale budu stazovat na malichernosti a najhorise - nemyslim teba snezienka, ale najhorsie co z toho vyplynie, tak ze budu druhym hovorit, ze je to prilis tvrde, a vymyslene a nabadat k nedodrziavaniu. ked ma niekto zlomenu nohu, tak tiez je doma mesiac a prezije.... tak to ze musime byt doma nie je zle oproti tomu co sa nam stane ked doma nebudeme. tak asi to musi kazdy naozaj zazit na vlastnej kozi, skusenost je bohuzial nepresnosna....
Neviem ako dlho bude, ale mam pocit, ze uz v minuly rok v maji som si myslela, ze ak sa nedaju veci do povodneho stavu, pojdem skocit z mosta. A on je uz januar ... Som taka leniva z tej nudy, ze sa mi ani na ten most nechce 🤷♀️
Tento lockdown bude zrejme asi do mája pokial nebude teplo inak to nevidím ruzovo .Zaujímavé že velke zahraničné fabriky si idú normalne ,tam nikto nič nerieši.Takže logicky "čísla" budu stupat
@skarli pokym nebude aspon 75% Europy zaockovanej...
@snezienka33 ešte riadny ani nezačal, lebo debili sa lyžujú a chodia na dovolenky .Normálne by som prikázala všetkým všetkým ozbrojeným zložkám, nech ich rad za radom , pracú domov aj s lyžami na nohách .
@alica_matejka nech by bol premier hocikto, musel by robit nepopularne opatrenia. Aj tak mam pocit, ze nic moc nedosiahnu, lebo nechceme lockdown, nechceme testovanie, nechceme ockovanie, nechceme nosit ruska, nechceme dodrziavat karantenu ... zabudla som este nieco? A ked sa to nekontroluje, tak aj tak vsetko mozeme. A vsetko je vymyslene aj tie zabery z marca, ked v Spanielsku nemali kam davat mrtvych a nestacil uz ani zimny stadion. Aj v Nitre si to cele vymysleli. Nie sme ochotni sa v nicom obmedzit a tak aj dopadneme. Ta zodpovednejsia cast populacie to z biedy nevytrhne ... a na nikoho neutocim, len konstatujem.

@majkeel suhlasim az na tie reci, ze sme si nieco nevazili a teraz sa to naucime vazit si.vzdy som si vazila a vytesovala sa z malickosti, stacilo mi, ze svietilo slnko alebo mi v zahrade vyliezol tulipan.ja osobne teda nepptrebujem okolo seba mrtvych aby som sa naucila vazit si veci, ale chapem, co myslis