Ako legálne riešiť PN pre živnostníka?
Ahojte prosím vedel by mi niekto poradiť , ja som na rodicaku. Môj muž si odpálil koleno a je živnostnik , ma ísť na operáciu a chceme aby šiel na PN , lenže bol doteraz 10 rokov živnostník , takže by dostal ***. Takže je možnosť že sa zamestnať ako to čo najlepšie spraviť?
1. Zamestná sa na tri mesiace a bude doplácať odvody (živnosť asi musí t pádom pozastaviť)
2. Alebo sa dohodne na papierovo najvyššej mzde tri mesiace
3. Môže ísť robiť len na jeden deň a ísť hneď na pN?
4. Existuje ešte nejaká iná možnosť?
Keby nie som na rodicaku tak to nie je taky problém ale nemôžeme si dovoliť prísť o plat keďže hypo atď . A ja čakám druhé takže zamestnanie u mňa nehrozí. Pre upresnenie na koleno mal úraz nemal to dlhodobé. Dík
@martul prečo ľudia pracujúci by mali mať väčší nárok na PN ako môj muž ktorí si poctivo platí 10 rokov? Sa spamatajte a krotte zavist
@anonym_autor veď ak 10rokov poctivo platí odvody do sociálnej poisťovne tak bude mať narok na PN. Načo špekulovať
@anonym_autor aj tu si hrdinka? Ocividne sa ti odpovede na FB nezdali vhodne... zial, tu si dostala rovnake... odrbavas, nedostanes... lahka matematika
@maximiliana kde na FB? Ktora skupina?
@anonym_77d67f Online poradna - materska, rodicovsky, vyzivne...
@anonym_77d67f Online poradna - materska, rodicovsky, vyzivne...
@simsalabim a ešte čo sa týka tej gramotnosti , za 10 rokov sme bez pomoci rodiny , kúpili byt na hypo 20 percent sme si nasetrelili , máme pozemok 1400m2 bez úveru bez dedenia (kúpili sme), a dve úplne nové autá , jedno bez lízingu , druhé s , ale už mám aktuálne odložené na vyplatenie. Za 10 rokov môj muž odviedol až až a dostane holý **, takže ak sa chcete VY zaskolit ohľadom finančnej gramotnosti tak nech sa páči , môžete si brať príklad od nás . A to mám 29 rokov
@anonym_autor ak odvadzal, na PN mu vyjst musi 🤷♀️ Ja chapem, ze ta suma nebude taka vysoka ako to, co zvycajne nosi domov. Ale to pre nikoho z nas. A ked hovoris o tej financnej gramotnosti, tak prave tych vasich odlozenych 20 000 by malo byt pre pripad nudze.
@anonym_autor jedine tupelo si tu ty... vsade iba urazas a pritom ste odrbavaci systemu...
@anonym_autor nuz, tupelo si jedine ty a krasne to tu predvadzas. Co si myslis, ze tvoj muz je jediny zivnostnik na Slovensku? 😂
@anonym_autor Presne vieme ako to funguje, živnostník si umelo navyšuje náklady.
Preto platí nízke odvody z minima,vychádza mu nízka PN
Ak by nepodvádzal na daniach a priznal reálny príjem, mal by aj reálnu PN
Živnostník dostáva PN rovnako ako zamestnanec 55% vymeriavacieho základu
@anonym_autor my tupá Slovač sa tvojmu mužovi na PN sladať nebudeme drahá. Lebo žiadnu nedostane z TPP. Na toto slovenský systém myslí, neboj nič.
@anonym_autor este aj odpovede kopirujes z FB 🤦♀️
Keď si taká hrdinka, načo sa pýtaš?
ty si dobrá trúba, živnostník odvádza /má odvádzať dane ako ostatný zamestnaný človek, z odvedených daní bude mať PN, ak muž odvádzal minimum, tak bude mať minimum PN. Z tvojich výpovedí vyplýva, že muž dobre zarobil, našetrili ste si, kúpili čo ste chceli. Tak čo ešte chcete od štátu??
@anonym_autor hlavne, ze mame na Slovensku inteligenciu ako si ty, ktora sa pride pytat ako prezit pri manzelovej PNke, gratulujem.
Ešteže ta karma je zdarma 😉 a vždy vie dobehnúť
Tu sa uz aj ja spolieham iba na karmu a silu prirody
@anonym_autor no ako to funguje pri zivnosti, pouc nas.
@anonym_autor tak najprv pises ze "ale nemôžeme si dovoliť prísť o plat" ale teraz sa vychvalujes ake majetky mate
@anonym_d81939 napísať predsa môžeš hocičo, aj ja tu môžem napísať, že som práve kúpila Bojnický zámok 😉
@anonym_autor tak nám vysvetli prosím. Ako to funguje?
babenky, nechajte tak, ventiluje si nervy, že jej to nevyšlo, ako si predstavovala, čo už
@anonym_d81939 napísať predsa môžeš hocičo, aj ja tu môžem napísať, že som práve kúpila Bojnický zámok 😉
@anonym_49eab0 máme spolu odrobenych 20 rokov od 18stky a nemáme nárok na normálnu slušnú PN 🤬 a romovia áno
@anonym_49eab0 máme spolu odrobenych 20 rokov od 18stky a nemáme nárok na normálnu slušnú PN 🤬 a romovia áno
@anonym_autor má nárok na PN, keďže SP mu vyčíslila vymeriavací základ za minulý rok. Keďže má taký slušný príjem, tak vymeriavací základ bude mať vysoký. Okrem toho si stále môže platiť dobrovoľné odvody z maxima. My máme spolu s mužom odrobenýchn 42 rokov. Vy 20? Nejako málo drahá.
@anonym_autor čo majú tvoje odrobené roky spoločné s mužovou PN? Prečo nemá úrazovú poistku, keď je živiteľ rodiny a podniká v tom, v čom podniká. Pri úrazoch sú to celkom slušné peniaze. Kamarátovi pokryli operáciu v súkormnej nemocnici, plus niečo navyše
@anonym_autor čo majú tvoje odrobené roky spoločné s mužovou PN? Prečo nemá úrazovú poistku, keď je živiteľ rodiny a podniká v tom, v čom podniká. Pri úrazoch sú to celkom slušné peniaze. Kamarátovi pokryli operáciu v súkormnej nemocnici, plus niečo navyše
@anonym_49eab0 ďalšia čo je negramotná 🤦

@anonym_77d67f a platí si všetko poctivo , akurát štát to berie ako keby zarábal 0,00
@anonym_autor aj tu si hrdinka? Ocividne sa ti odpovede na FB nezdali vhodne... zial, tu si dostala rovnake... odrbavas, nedostanes... lahka matematika