Ako postupovať, keď mám účet zablokovaný exekútorom?

mamina2388
17. nov 2016

ahojte, kamoska naliehavo potrebuje radu,...vid nazov,
Ma skoro 600e dlh v zdravotnej, ani o tom nevedela, a teraz jej exekutor bez upovedomia zablokoval ucet, ma ani nie rocneho syna,..
Nema z coho vyplatit najom plienky stravu,...pomozte radte, zajtra jej chcem ist s tym pomost,...
Pre istotu napisem !!neziadam fin.pomoc, !!
Ziadam radu ako postupovat, ...lebo jedine co vieme je adresa a tel.cislo ktore nik nedviha na exekutora.
Dakujem

biba0
17. nov 2016

zavolat do tej exekutorskej kancelarie, dohodnut splatkovy kalendar, obratom poslat dohodnutu prvu splatku a oni odblokuju ucet...
avsak ten proces aj maximalnou rychlostou bude trvat min. 3 dni, s tym treba ratat,
ze o dlhu nevedela, no...minimalne jej zdravotka poslala par listov skor nez zacala vymahat dlh takto,ci?

mirkafu
17. nov 2016

@mamina2388 ahoj pokial viem muselo jej niečo domov prist nejaké upovedomenie a ked nie tak aspon papiere o začatí exekúcie a následnom sťahovaní z úctu ... Ja som si splatila uz 8 exekútorov a stále mi došla domov pošta ... Ak jej naozaj nic nedošlo tak potom exekútor postupuje protiprávne a treba to dať na sud ... Treba si pozisťovať ako postupovať možno ako matka na materskej môže mat zadarmo nejaké poradenstvo

veronikabb
17. nov 2016

Ked ma rocneho syna bere uz asi rodicovsky a pridavok ... treba exekutorovi zavolat a dat mu vediet lebo z tychto davok sa stahovat exe nesmie.

veronikabb
17. nov 2016

Najlepsie je vsak sa dohodnut na nejakych splatkach ... a tiez ako pisu, zeny hore urcite jej prislo domov daco alebo pride ... bud zajtra alebo pondelok.

pribinak
17. nov 2016

Treba zavolať na urad prace, aby jej rodicak posielali sekom a nie na účet

Ďalšia vec, takto to vacsinou dopadne, ak niekto nepreberá postu, alebo ak nebýva na adrese trval.pobytu a na pošte di nevybaví aby mu postu posielali na inu adresu

Treba ist za exekútorom a dohodnut si splátkový kalendár, spolupracovať, aby nenarastali úroky

mamina2388
autor
17. nov 2016

@biba0 byva v prenajatom byte, a zial, vobec ziadne upovedomenie jej nezaslali, ani co ma EP, vobec nic, veskeru postu co dostava si odklada do zaloziek, sme uz 3roky kamosky, neverim ze by mi klamala, ze jej nieco doslo,.....iba jej prisiel v utorok rodicovsky, a na druhy den chcela vybrat a nevedela, v banke jej povedali ze je to z zdravotnej poistovni, ... ☹

veronikabb
17. nov 2016

@mamina2388 tak ak sa da nech sa spoji s tym exekutorom a nech mu povie, ze z tychto socialnych davok stahovat nemoze nato je zakon, a tiez je dobre dat to sekom posielat.

simonka77
17. nov 2016

Prva vec-cokolvek chce riesit s exe uradom, len pisomne, nie telefonicky. Prip. ist osobne na urad, spisu s nou uradny zaznam, jedna kopia ide jej, druha do spisu.
Zablokovat ucet (Prikaz na zacatie exekucie prikazaním z uctu v banke) moze subezne s vydanim Upovedomania o zacati exekucie. Na zaklade tohto Prikazu banka zablokuje sumu, ktora je v prikaze, resp. cast sumy-podla sumy na ucte. Neposiela banka peniaze zatial nikam, su "len" blokovane. Po uplynuti lehoty na podanie namietok vyda exe Exekucny prikaz /EP/ prikazanim pohladavky-az po doruceni EP banke banka posiela pripadne zrazene sumy exe.
Pisomne poziadat o splatkovy kalendar (prip.osobne ako som pisala vyssie), je exekutor, ktory zrusi Prikaz aj pred uhradenim prvej splatky, je exekutor, ktory nezrusi-necha peniaze blokovane do celkovej uhrady pohladavky.
Viac najdes napr tu: https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...

Vsetko pisomne!!! Aby mala kamaratka zdokladovane vsetku komunikaciu s exe uradom.
A poistovne posielaju oznamenia/listy/upomienky, a nie jednu.

Prip. nech kamaratka nahliadne do spisu-ci jej bolo zaslane Upovedomenie o zacati exekucie, na aku adresu, ci je vratena podpisana dorucenka atd atd.

simonka77
17. nov 2016

este jedna vec-exe nevie presne pred vydanim Prikazu na zacatie exe prikazanim pohladavky, ake financie /odkial/ su na ucte.
Treba komunikovat, komunikovat, komunikovat-preberat zasielky, riesit hned.

mishicca
17. nov 2016

Ako spominali baby vyssie- bud sekom alebo nech si nejaky znamy/rodina da vytvorit novy ucet s tym,ze ho bude pouzivat dotycna osoba (aj ja mam taky ucet jeden,co som vlastne akoby "darovala")... s tym, nech sa dopredu dohodne s bankou, ze nemozno ist do debetu- pre vlastnu bezpecnost...s exekutormi sa nevedno zahravat..zacarovany kruh. Radsej sa uskromnit ako zadlzovat... vela stastia nech sa to vyriesi ;)

eli321
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarinka289
17. nov 2016

Neviem ako zdravotna no od policajtov manzelovi tiez nic neprislo a rovno zablokovany ucet.Manzel jazdil na firemnom aute a dostal pokutu za stav vozidla.Dal to sefovi,ze ok j to zaplatim....po rokoch exekutor.Isiel s tym za byvalm sefom a ten ze"nemam.nejdu ksefty" Manzel zaplatil 200€ exekutora.Vtedy som mala strasne nervy.Bola to pokuta vo vyske mozno 40€.On bol v tom,ze ten sef to zaplatil.Keby pred tym poslali nejaku upomienku,tak to bude riesit hned

mamina2388
autor
17. nov 2016

a ak by sla do banky, ze chce vybrat to by slo aspom na tie plenky, lebo ja som jej kupila 22ks balenie no to je nic...

nika2212
17. nov 2016

@mamina2388 je v banke po zablokovani uctu jej vedia dat max 100€ a to len tento mesiac neviem ako sa to nazyva no tolko by jej mali dat vybrat z uctu. Nech o to poziada daju sa tam v banke aj neakd papiere na to vypisat to uz v banke povedia

nika2212
17. nov 2016

@mamina2388 tuto to je aj my sme tak mali a tych 100e nam banka dala vybrat to je to životne minimum kuk članok a zajtra nech ide do banky o ten vyber poťiadať

http://peniaze.pravda.sk/ucty-a-karty/clanok/26...

mamina2388
autor
17. nov 2016

Dakujem vam velmi pekne...

emilia25
17. nov 2016

Moze v banke poziadat o vyber 100eur ale banka s tym tiez musi suhlasit.inac odporucam posielat si rodicak sekom nikdy jej ziadny exekutor nemoze potom siahnut na to.

darina05
17. nov 2016

@katarinka289 toniste mam aj 15e pokuta ja som zabudla ale ziadne upomienky hned exekutot s 15e 180e dobre nie

mamina2388
autor
17. nov 2016

A ak ma maleho tiez iba cca 100e, lebo to je zivotne min. na dospelu osobu, ..no ved uvidime co vibavime, zajtra ak nebude zablokovana naaaaahodou tato moja tema dam vam vediet, <3<3<3 posielam dobru noc a drzte peste.

darina05
17. nov 2016

No tazke to je vybavit bud nedvihaju aj ja som sa dovolala az na 4 den ked mi dvihli vobec telefon

mamina2388
autor
17. nov 2016

ale fakt priserne,...cil citam clanok od simonky, tak on moze jaskor bloknut ucet, a az potom poslat papiere ☹ mozno jej teda podla toho este len pridu hruza toto...

petatrubicka
17. nov 2016

Nech si zriadi detský účet ten jej exekútor nezablokuje ,je to smutné že hneď zablokuje účet a vyžiť z necelých 100€ čo jej banka dá sa nedá a aké je meno exekútora?

simonka77
18. nov 2016

hlavne je zbytocne nadavat na exekutora, ze zablokoval ucet ci pouzije iny sposob vymahania pohladavky-kazdej jednej exekucii nieco pisomné od opravneneho predchadza, i ked 90%povinnych tvrdi opak. exekucny zakon je postaveny tak, ze je mozne zaroven s Upovedomenim o zacati exe blokovat majetok povinneho. treba si aj uvedomit, ze exe nekona svojvolne, na vykonanie exe ho navrhom na exe poveri vzdy opravneny.
a nie, nie som exekutor, pracujem s exekuciami dlhoooo, a tak ako vela opravnenych a exekutorov i ja som imunna voci vete "mne nic neprislo", "neviem o dlhu" a podobne.
a tak, ako su rozdielni exekutori-su ti, co su aj empaticki, tak su aj ti, co "idu" ako mašiny, kym nevymozu dlh. rovnako je to s povinnymi-su taki, co uznaju dlh a zo svojho mala plati mesacne bars po 10euro-ale plati a nevyhovara sa a su taki, co len spekuluju-ale ti sa daju hned prekuknut.
kazdy, nielen priatelka zakladatelky by si mal uvedomit jednu zakladnu vec-dlhy sa dedia, a treba sa k takymto veciam postavit tvárou vpred a riesit-hned, vsetko pisomne, preberat postu, sám sa informovat o postupe, stave vymahania, vyske dlhu, prip. o urokoch-vyplatim istinu, stopnem urok z omeskania a ten budem splacat a podobne.
nerobim sa tu mudra, ale za tych 20 rokov viem o com hovorim a hlavne si vážim povinnych, ktori nestrkaju hlavu do piesku.
(a verte ci nie, vela povinnych mi v zivote ostalo aj po ukonceni exe, su taki, co sa vidime a pocujeme raz za cas a su taki, ktori ostali mojimi priatelmi).

evkafar
18. nov 2016

Bohužiaľ zdravotne poisťovne su ako monopol, nedotknuteľné a bežne žiadne oznámenie o dlhu neposielajú... o exekútoroch ani nehovorím, uz dávno im mali klepnúť po prstoch za tie poplatky lebo pre vela ľudi su likvidačne, musi uz ale jednať iba s nim... kontaktovať, dohodnúť sa a hlavne, ked je v takejto ťažkej situácii... hlavne neignorovať ale komunikovať... tiez si myslim svoje, mojej sestre prišla exekúcia na pohľadávku 0€ a samozrejme si exekútor vymahal svoje poplatky niekoľko rokov, kedže to šlo neustále k odvolaniam len preto ze nejaká spoločnosť pochybila... smiešne je uz len to, ze prostý rozum nepustí ked vidím čiastku 0€ a chcem svoje poplatky? Na tomto svete vsetko možné....

katarinka289
18. nov 2016

@simonka77 ano predstav si aj moj manzel je jednym z tych 90percent....prisaham na zivote mojich dvoch deti, ze nam pred tym nic neprislo. Pokutu odovzdal sefovi, s tym, ze ok vsetko vybavene a za dva roky exekutor zablokoval ucet...sef sa na to vykaslal a kedze pokuta bola na manzelovo meno, zlizol si to

simonka77
18. nov 2016

@katarinka289 a manzel sa dva roky nezaujimal, co urobil sef s pokutou na jeho meno? prepac, ale to je nezodpovednost. manzelova.

draik
18. nov 2016

@katarinka289
Pokutu dostal vodič, zjavne šlo o blokovú pokutu na pokutu nezaplatenú na mieste. Ak ju vodič nezaplatil v lehote, tak blok je podkladom na začatie exekúcie. To znamená, že nikto už nebude vodiča upozorňovať na zaplatenie, ale po splatnosti je vec postúpená exekútorovi. To, že sa vodič dohodol so svojim šéfom, že ten pokutu zaplatí, je irelevantné.

vroni
18. nov 2016

@simonka77, preco by mal? Tazko bude podriadeny kontrolovat sefa. A za stav vozidla zrejme tiez zodpovedny nebol. Ja som sa tiez bila do hrude,ako mne sa nikdy nic take nemoze stat. Dlzoby nemam, som puntickarsky platca, postu preberam vzdy a veru ani neviem, ci uz som dostala v zivote upomienku. Tak. A zrazu sme mali na firme (je moja) zablokovane vsetky ucty. Mohla som volat tak maximalne z okna, lebo preco a od koho exekucia je, som netusila. Nastastie mi pani v banke dala informaciu, komu sme akoze dlzni. Bol to danovy urad. My dane zaplatene do centu a nacas, ale jedna platba nejako prebehla cez system bez variabilneho symbolu (my sme ho na vypise mali), ten nas vygeneroval ako neplaticov a posunul exekutorovi (danovy urad ma vlastnych). Nam vediet nedali, lebo suma presahovala desat tisic a vtedy sa uz vyzvy nezasielaju, proste nam len rovno blokli ucty. Skoro mesiac sme lietali ako blbci a dokladovali, vysvetlovali, vybavovali. Trvalo to tri tyzdne, nez sme mali zase vsetko uvolnene. Exekutorka bola velmi mila a ochotna, baba na danovom tiez, ale v banke hanba na sto rokov, v registri zapis o exekucii a co sme sa tie tri tyzdne stratili casu ani nehovoriac. A to vsetko len kvoli tomu, ze si zopar choromyselnych schvalilo idiotsky system. Mimochodom, oznamenie o zacati exekucneho konania nedoslo dodnes a to uz je to vyse pol roka vybavene.... Tolko k povinnosti oznamovat (upovedomenie o dlhu tiez nie, ani upomienka, nic, ani skrt)

katarinka289
18. nov 2016

@simonka77 nie nezaujimal.Kto by si myslel,ze bude mat problem zaplatit 20-40€ .Uz neviem kolko to bolo presne.Ale tvoja odpoved bola len o tom,ze chces mat za kazdu cenu posledne slovo.Islo o to,ze nedostal ziadnu upomienku s ty si sa v tvojom prvom pripevku vyjadrila v zmysle,ze si to ludia vymyslaju...a na to som ja reagovala.To ze sa mm dalej nestaral nebolo v tomto momente hlavnym bodom

emilia25
18. nov 2016

Aj moj muz podnikal 7 rokov a za tu dobu mal tiez jednu exekuciu zo socialky ucet blokli kde mi chodil rodicak ale mi sme to nechali tak kedze muz bol vyplacany na ruku tak sa to aspon rychlo splatilo mali sme asi 2 mesiace bloknuty ucet potom sme to vsetko vyrovnali.a sranda na tom je ze este ten isty exekutor co nam blokol ucet nam vymohol 2000eur co sme si mysleli uz s tym nic nespravime ked muza nevyplatili.ale susedka sa zahrala na exekutora on podpisal papier o priznani dlhu a ozajatna exekutorka urobila zbytok.tak sme boli radi.