Ako postupovať pri oddialenom posudzovaní invalidného dôchodku?
Ahoj potrebovala by som radu,ako dalej postupovat.ci sa uz niekto ocitol ,v podobnej situacii.Zhruba to zrhniem o co ide.V januari sme podavali ziadost o invalidne mojej mamky.Odovzdali sme vsetky lekarske spravy do SP.V septembri my posudkova zavolala ,ze sa mame dostavit aby posudila zd.stav mojej mamy.lenze osobna ucast neni mozna,co som jej i dolozila od ob.lekarky.Dala som do spisu i ziadost o posudenie bez pritomnosti a uradne overene splnomocnenie z obecneho uradu ,ze mozem konat v mene mamy vo vsetkych ukonoch SP.Toto vsetko sa dalo do spisu v septembri a od vtedy nic.V koncom decembra som sa bola osobne spytat v SP ze akom stave je nasa ziadost ,na ktoru my pani povedala ze sa mam informovat u posudkovej ,ze nech jej zavolam.No lenze ja volat nechcem ,dovod (posudkova je zaujata cize s nou komunikovat ani po pravde nechcem.Co dalej ,cakat....dokedy? Ved po pravnickej stranke uz im vyplynula lehota maju na rozhodnutie 60 dni nie ?pri komplikovanom pripade 120 dni? Uz aj 120 preslo.co dalej ?
@polrt keď to ty nebudeš naháňať nikto iný ti nepomôže. Existuje bezplatne cislo na sociálnu poisťovňu skus tam zavolať a informovať sa. 0800 123 123
@polrt keď to ty nebudeš naháňať nikto iný ti nepomôže. Existuje bezplatne cislo na sociálnu poisťovňu skus tam zavolať a informovať sa. 0800 123 123
@markusrasford po pravde myslim si ze ani telefonat my nepomoze,tak ako ked som sa isla osobne informovat.
@polrt tak konanie o ID začne až po ukončení pn resp. po roku ak pn bude trvať dlhšie ako rok.. ..ja mám presne to isté, mám žiadosť od 2.9. a posudkova mi povedala to čo so. vyššie napísal..
@knmmch tak ukoncenie pn neprichadza do uvahy po psychickej stranke,lenze mamka je vypisana uz od roku 2024 cize uz vyse 1 roka .
Vsetko,ries pisomne,mailami.Lehota uplynula,bombarduj ich.
Ja som cakal na vyjadrenie 7 mesiacov a spatne mi ID vyplatili. 7 mesiacov bolo uplne ticho.
Ja som podala žiadosť na ID v januári, asi v máji sa mi ozvali, že potrebujú komplet moju zdravotnú kartu. Zase sa ozvali ďalší rok v januári, že aké papiere a od ktorých lekárov mam doložiť. Cca do mesiaca to mali a zase v apríli sa ozvali, že ho schvaľujú. Ja už som miestami aj zabudla, že som si niečo podala

@polrt mamka je PN?