icon

Ako postupovať pri PN a úrade práce?

dominelly
22. jan 2025

Ahojte,

ak chcem ísť PN v ochrannej lehote /7 dni/ po ukončení predošleho zamestnania, ako to je potom s uradom prace? Ja sa neviem zaevidovať počas PN? Musím si platit zdravotku sama počas PN?

Nedá sa to nejako obísť aby som bola zaevidovaná na úrade práce a zároveň aby som bola na PN a poberala nemocenskú dávku? Alebo je to tak, že automaticky keď sa prihlasim na urad prace tak mi ta ochranna lehota po predošlom zamestnaní padá a tým pádom mi neschvália nemocenskú dávku?

Nikdy som to predtým neriešila, tak neviem ako to funguje. Dakujem

domkakvet
22. jan 2025

@dominelly pojdes na pn do sedem dni a ked ti skonci pn, tak potom sa zaevidujes na upsvar, nic nebudes musiet platit, ale ak mas narok na podporu zacne sa ti vyplacat az po skonceni pn.

iv007
22. jan 2025

Chces ist na PN? Lekar o tom vie?

dominelly
autor
22. jan 2025

@domkakvet takze ak som nezamestnana a na PN, kde poberam nemocensku davku od socialnej poistovne, tak pocas toho neplatim zdravotku ako samoplatca? Hradi to socialna za mna?

dominelly
autor
22. jan 2025

@iv007 Lekar mi to navrhol aby som nastupila na PN, takze ano vie

doriiis
22. jan 2025

@dominelly ....áno dostávas nemocenské od SP.Ale pozor.Lebo ti to potom môže znižovať priemer na podporu.Aby si potom nemala smiešne malú podporu

9lf9
22. jan 2025

@dominelly ci pojdes na PN v ochr.lehote alebo budes na UP a potom nastupis v ochr.lehote na Pn v oboch pripadocj si poistenc statu co sa zdravotky tyka. PN ti vysku podpory neovplyvni.

9lf9
22. jan 2025

@doriiis pn jej podporu neovplyvni.

klarissa25
22. jan 2025

@doriiis pn jej urcite neovplyvni podporu

domkakvet
22. jan 2025

@dominelly ano hradi to za teba, ak dodrzis tu lehotu sedem dni.