Ako postupovať s netradičným menom?
Ahojte potrebovala by som zistit ako to je z netradicnymi menami nakolko cakam chlapceka a chcela by som mu dat meno Jason (Ďzejson) ... ci je potrebne na matriku doniest niake potvrdenie o mene ze take existuje napr (americke velvislanectvo) al. pod. lebo v zozname detskych mien ktore je mozne zapisat do matriky nieje len chcem vediet ci niekto nahodou tiez nedaval svojmu dietatu netradicne mena ktore museli niako dokazat alebo potvrdit ze existuju dakujem
inak mne sa nezvycajne mena pacia, pokial maju nejaky pribeh a nie je to len bezduche opakovanie sa po niekom, napr jedna moja kamoska rodila ako 20-rocna, vtedy dala meno Jessica, to bolo este v polovici 90-tych rokov, ked mala kamoska 30 az 35 +, tak nariekala, ze nemusela byt vtedy az taka vystredna, proste sa jej uz pacili uplne ine mena
a ja by som momentalne dala Jasona radsej ako Iasona , v greckej mytologii vodcu argonautov na vyprave do kolchidy
kedysi ako dieta som citala povesti z gréckej mytologie, a Jasona som si predstavovala ako silneho krásneho chlapa, ked sa neskor zjavil Jason Donovan s chlapcenskym zjavom, tak sa mi k mojej vysnenej predstave o Jasonovi nehodil

@jana_eyre oblubeny turecky caj je aj - elma cay