Ako riešiť falošné obvinenia z nevhodného chovu psov?
Kúpili sme si psa a fenu. Vždy som chcela to plemeno pretože sa mi odmala páčilo. Suseda sa má pýtala odkiaľ ich máme a či máme papiere. Keď som jej povedala,že oba psy sú z chovky ale nemajú papiere obvinila má že mám psy pre množenie čo nieje pravda. Fenu som chcela pretože sú iné ako psy. Nemám ich vyslovene za účelom množenia. Psy sú voľne pusteny, majú svoje miesto dostávajú kvalitné zrkadlo. Sú vonku aj vnútri. Chodia 3x von na hodinové vychádzky a cez víkendy chodíme na hory.
Naša suseda nás ale označila za mnozitelov pričom nemá na to žiaden dôvod keď sa totiž fena hara má na sebe nohavičky. Dokonca k nám poslala ľudí z útulku ktorý nám psy chcu zobrať. Má vôbec na to právo?
Fena má rok a pol a šteňatá ešte nemala
Jasné píšem,že nie sú súrodenci! A nie nemám ich kvôli množeniu aj keď veľa ľudí nám dáva kontakt na šteňatá ak bude mať ale zatiaľ fenu neplánujem kastrovat. Nebrala som ju na krytie mám ju pre radosť síce ľudia od nás žiadajú šteňatá lebo ma netradičné sfarbenie ale som jasné povedala,že šteňatá neplánujem. Suseda má fenu tiež nekastrovali a boji sa asi,že náš pes ju nakryje ale ten sa môže na ňu zvysoka.....úplne ho ignoruje tak neviem čo stresuje
stale pises to iste aj ked ti piseme, ze neexistuje ze v chovnej stanici maju psov s pp, ktore maju stenata a niektore stenata z vrhu nedostanu papiere... nastuduj si to... keby ti ten pan povedal ze 2 a 2 su 3 tiez by si to pisala na konovi ako pravdu?
Prosím ťa, ako chceš ustriehnuť harajucu fenu a psa, (ktorý keď cíti niekde fenu dokáže prehrýzť dvere, preskočiť plot 1,5,podhrabat sa) a ešte k tomu,keď ich budeš mať spolu pri zvieratách. Vieš čo dokáže urobiť pes,keď cíti takú fenu?
Psy z mnoziarne, ty nekastrujes. Takze hej, si potencionalna mnozka ako ti, odkial ich mas. Tak sa nerozculuj nad susedou ale zamysli sa nad sebou.
Uz si mala psa, v ktoreho okoli sa harala fena? Myslis, ze tie gatky tomu zabrania? Alebo ze nepodhrabe plot a neujde k susedom? Daj ho kastrovat a fenku tiez
Ako vieš, že nie sú súrodenci? Tá chovka má nejako veľa vyradených psov, keďže ti vedeli poskytnúť 2 osív od rôznych rodičov.
Suseda ma bohužiaľ pravdu. Kúpou psíkov si podporila množiteľov. Tak aspoň nechoď v ich stopách.
A co chces teda pocut, nechces dat kastrovat,ani sterilizaciu, tak ta pravom oznacila, ako ta oznacila.
ked maji rodicia papiere, stenata ich maju tiez, aj keby sa narodili o polovocu mensie, zelenej farby alebo s 3 usami.. proste maju. len nie su vhodne dalej na chov. ved tie papiere co hovoria? ze tie stenata su na 100% nejaka rasa. tak ked su rodicia na 100% napr. retriever (maju papier), preco stenata nedostali papier, ze aj ony su na 100% retriever?
Sú to iba výhovorky a dosť detinské 😤 a autorka hľadá,akoby mohla ospravedlniť to,že suseda ma pravdu a aby ona sama nemala problém. Bodka.
ale ty mnozka zatial nie si, kedze si este nemnozila. ale ja na tvojom mieste dam kastrovat, aby sa to nestalo. utulok ti psy zobrat nemoze, ak sa o ne prikladne staras
@evcagabi pre mňa sú to čistokrvný psy aj keď papiere nemajú. Tak isto to povedal veterinár je jedno či má či nemá papier ale keď mamka aj tatko sú s papiermi tak nikto nemôže tvrdiť,ze to je kríženec.
Fena keď sa hara púšťajú sa na etapy. Viem kedy má obdobie že ho púšti a kedy nie.vtedy sa jednoducho rozdelia. Stačí si psa ustrážiťnikde som nepovedala,že ich nedám vykastrrovat ale nevidím dôvod to robiť teraz
autorka, tebe je ocividne zbytocne nieco pisat, kedze is aj tak ides svoje.. tak kastruj kedy uznas za vhodne, pripadne porozdavaj stenata, ked budu a nezabudni sa postazovat, ked ti zase pride nejaka kontrola..
Kedy si konečne ľudia uvedomia, že spojenie čistokrvný bez pp z chovnej stanice neexistuje. Každé jedno šteňa dostane pp, vždy. Čiže ano, pokiaľ pes fenu nakryje, budeš množka. 🙂
No mysliet si to mozes ak mas lepsi pocit. Ale zmier sa s tym ze ak PP nemaju tak cistokrvene niesu.
"Naše ceny sme nikdy nekastrovali a nikdy nemali šteniatka. Fenu si ustrážiť viem."
Tak toto si myslel aj nas sused, ked robil plot tak, ze pletivo zapustil hlboko do murika. Ibaze si tam dal fenky na volno behat a obe sa naraz harali. A to bolo na nasho psa privela.
Potom ich kotne narychlo predaval.
suseda ma pravdu, ziadne vyhvorky, ale kazdy normalny clovek, ak nechce dalsiu mnoziaren, da sterilizovat a vykastrovat, uz nejake tvoje eticke presvedčenia idu bokom, zviera sa takto len trapi. a ak nemas dostatok financii na psa, radsej nekupuj ziadneho a nie rovno 2ks,mozu prist problemy, choroby atď a nestoji to 10 euro.
Daj sem meno chovnej stanice. Nech vieme.
@abbey1 chces aj ty take cistokrvne bez PP? Akciove 🫣🤣
No a?Ved keby ze mas aj stenata ,je to predsa prirodzený proces,ci teraz uz mozu na stenatach zarabat len chovne stanice?To je taka stupidita s tymi mnozkami .Proste ak sa postaras o psy adekvátne nevidim problem ,ine je ked niekto ma tie psy vyslovene na množenie.
@aaadkaaa nam sa fena uz dva roky hara a neboj sa plot ziaden pes nepokryje llebo jednak su ti vsetci kastrovanci 😂a za druhe nam sa plot neda odraz,cize ano da sa ustriehnuť .A kenyze náhodu s Astanu a co?Rozdam stenata.Normalne takto fungovali osy do tohto tisicrocia a nie su tu ziadne degenerované psy skor tie zo staníc amo tak citam su bud chore,s alergiami a podobne.
@dobryden nie, nie je to prirodzený proces množiť krížencov keď ich je tisícky na uliciach a v osadách a útulky praskajú vo švíkoch.
Ten prirodzený proces konci u psov, ktoré v dôsledku nekontrolovaného množenia majú xy zdravotných problémov.
Moja zachranena fena ma 7 rokov, mala ablaciu zvukovodu v dôsledku alergií, kvôli ktorým každým mesiac musí dostavať injekcie. Plní sa jej sediment v zlcniku, zuby v katastrofálnom stave a bohužiaľ, riešiť to nemôžme, resp. to odkladáme lebo je ešte k tomu všetkému kardiak s liekmi a ďalšia anesteza je šanca 50/50, že sa preberie. A samozrejme gastro problémy. A operacia makkeho podnebia a nosu, aby sa jej lepšie dýchalo. Takze tu máš ten tvoj prirodzený proces.
No my mame fenku z chovnej stanice ale tým že ma posunuty chrup a kratšiu nohu, nemože byť uchovnena a nedostala preukaz povodu a automaticky sme s nou isli na sterilizaciu aby sa nestalo, že by nam ju iny pes nakryl pretože mame z toho plemena doma aj psa.
@dobryden problem vidim asi v tom, ze si pouzila slovo "zarabat"...ked uz teda zarabas, co ponukas za tie peniaze? Co garantujes? ...ponukas stopercentne zdrave zviera s garantovanymi vlastnostami a dobrym zdravotnym stavom? Alebo predavas stena za "polovicu" co sice ma vzhlad pp, ale zo zdravotnej starostlivosti dostal tak max tabletku na odcervenie?
Áno, útulky plné,ale niekto si zmyslí "rozdať" šteňatá, keďže každý vieme,ako to chodí,že to nikdy nie je zadarmo a takto sa "rodia" množitelia. Vždy je to aspoň "za fľašu". 🙄
@aaadkaaa níž. Niektore utulky maju tiez priblbe podmienky,my sme chceli osa z utulku ale bez prístupu dnu,Cize nemam ez utulku ale od pani ktora mala psa ale nevladala sa starat onho kedze mala 80 a pes mlady a aktivny.Ale ked utulok odradí tolko potencionálnych zaujemcov,tak sa necudujem ze su plne.
Suseda má strach o zvieratá. Toľko nešťastia zažívajú zvieratká určené na množenie. Nikdy neviete kto je takto zlý a nechutný človek. Možno to chcela ako prevenciu. Takto budete pod kontrolou. Aby sa z vás množka nestala.

Haha, že z "chovky", ale nemáte papiere. To, ľudia, ešte stále takýmto žvástom veríte? Neexistuje, že by bolo šteňa z riadne zaregistrovanej oficiálnej chovnej stanice a nemalo by preukaz pôvodu. Ja myslím, že suseda má pravdu a je dobré, že k vám poslala Slobodu zvierat Kiežby bolo viac takých všímavých ľudí ochotných riešiť 👍 Ako sa volá tá chovná stanica?