icon

Ako sa vyrovnať s obvineniami po dedičstve?

20. aug 2024

Ahojte.
Ja neviem ani ako to nám sformulovať. Ťažko vysvetliteľné....a tazko sa mi píše ospravedlňujem sa za krkolomné vyjadrovanie
Zomrel mi otec.Povodne som chcela dedičstva sa vzdat(neskôr sa vyjadrili aj sestra).Otec vlastnil auto (teda 2 jedno s 0 hodnotou).o iných majetkoch som nevedela(nehnutelnost dom/byť nemal).Len medzi rečou mama spomenula účet,kde si odkladal dochodok(otec bol ešte pracujúci) , ktorý mal nejak bokom-,lebo tesne pred smrťou chodila mamka vyberať peniaze z jeho učtu aj po smrti ,aby mala na "prežitie"....
Nevedela som,o akú hotovosť sa jedná ,ani v deň dedičského(sestra vedela o všetkom) . nevedela som nič, nepovedali mi nič.

Nakoľko vztahy s matkou boli vždy zle,ale aj tak som jej chcela aspoň trocha pomôcť (s malom) ...a sama pred sebou sonda cítila zle,aby som si ešte nejaké peniaze nárokovala ,aj keď zo zákona mám na to právo....

Do dedičského sa prevalilo veľa opäť nesplnenych sľubov, klamstiev, aj keď jej reči boli kvetnaté a myslela som si naivne,že sa zmení (mama je totálny narcista)

Do dedičského vysielala protichodné informácie,sumy nejakých poplatkov atd,, ktoré ževraj bude mať ako pokuty za neodhlasene auto, ktorému zhodou okolností tesne po smrti skončila stk (0 hodnota ) .stále má presvedčala,že bude mať pokuty atď...
Mamka so sestrou vo všetkom "paktujú" ,boli spolu na dovolenke atď ..

Pár dní pred dedičskym som bola nascpana,mamka má presvedčala,nech dám splnomocnenie na nich,ze nevie ale ako chcem dediť (vedela,že som jej sama prehlásila,že sa chcem dedičského vzdat,ale podľa toho ako sa správala,asi túsila,že zmením názor)

Premhrnelo sa toho veľa už len z princípu som teda zmenila názor.
Zúčastnila som sa dedičského, prejavila prijatie dedičstva .
Mamka od tej chvíle na mňa ako na zlodeja,klepalo jej rukou na dedičskom,revala tam atď ..sestra detto.po dedičskom sa na mňa ani nepozreli.hned obidve behom odišli odo mňa.
Jedná sa o úplne smiešnu sumu pár 1000....
Aj to nejaké cenné papiere boli pisane na sestru,čo z tohto nebudem mať nič.detto auto s 0 hodnotou ide zošrotovat ...

Po pár dňoch prišla sms,že mi peniaze nemôže poslať (na dedičskom ziadna presná dohoda nepadla- malo to ostať na vzájomnej dohode,či na ruku .....s mužom mame spoločný účet,ja som disponent.
Účet nie je problém založiť,čo mám aj v pláne,ale muž má ešte okrem spoločného ešte jeden,tak potrebujeme si všetko prerátat, prečítať produkty,aby som zbytočne neplatila veľké sumy za vedenie účtu....

Máme som dala vedieť,že si informáciu overím u notarky ,lebo na dedičskom ziadna táto informácia nepadla a bolo to na spoločnej dohode.naosiala som jej,že prečo robí obštrukcie,akoby som teraz mala robiť obštrukcie,lebo vyberala peniaze po smrti z účtu,ktory bol v dedičskom konaní a je to trestné
V tom reagovala,že ona riesi všetko cez svojho právnika a svoju notarku.ze mi peniaze nikdy nenahradia otca, citové vydierania atď...Potom medzí tým napísala sms, ktorá mala patriť sestre (nechtiac napísala mne-asi bola psychicky v prdeli) a po tej sms som plakala . neskutočne kydanie, ohováranie, očiernovanie,a hlavne zhodenie všetkého na otca, ktorého naoko oplakavala a bola ževraj psychicky v riti...a teraz.Po jej sms som si bola istá,že ho nikdy nemilovala a musí sa otecko v hrobe obracať

Aj tak som napísala,že si vsetko overím u notarky a iných inštitúciách .
Na druhý deň prišla sms,že chdlce poslať peniaze,nech dám účet.
Ja som neodpisala,tak písala mužovi.a tomu v sms poslala aj sumu výslednu o 1000€ menej,ako bolo v uznesení.

Ja neviem, čo robiť ako sa zachovať.
Na všetky špinavé peniaze by som sa mohla vysrať.uz len k úcty k otcovi.
Morálne, etické akékoľvek postoje mi nedovolia sa nejak handrkovat o majetky.ale rozhodla som sa prijať,a mať spomienku na otca a investovať peniaze pre deti...
Neviem teraz čo je horšie,ako má očiernuju, spravili zo mňa majetnicku mrchu,alebo ten necitlivy prístup k otcovi,...
Uvažujem dať trestné oznámenie.ale či sa dá aj napadnúť uznesenie.... neviem.nemam skúset.nechcela som to riešiť ale neviem čo robiť

Aj vy ste boli niekedy obvineni zo zlodejiny, majetnictva,ak ste prijali majetok po poručiteľovi?
Čo robiť? Ako sa psychicky aj s tým nejak popasovať ?
Ďakujem

Strana
z2
gribka1
21. aug 2024

Ak stihnú s tvojou sestrou urobiť čo potrebujú, nedostaneš nič ani po matke. Ak sa ešte dá niečo urobiť s dedičstvom po otcovi urob to. A na tvojom mieste ich dve zo života vymažem.

autor
21. aug 2024

@gribka1 ano,toto je už posledných kameň ....
Aj keď ja som sa už stihla aj pred dedičskym na čas odmlcat od nej,ale začala zase s tým,že jej mama, moja starká spadla, bola na urgentne, dolámana a že umiera....tak som s ňou nadviazala kontakt, ohľadom starkej ... chcela,aby som sa šla o ňu postarať,lebo ja to viem vraj tak dobré,že som sa tak pekne starala o môjho otca keď som ho prebalovala atď .. starku som dlho nevidela,čo ju zavreli do domu dôchodcov alebo sa o ňu stará jej syn....

Keď som sa spýtala,kedy ona mne príde aspoň raz v živote, splní sľub, pomôže mi s deckami, keď prerabame atď nič....0 bodov

gribka1
21. aug 2024

Áno, takže využívať ťa, to áno. Je to smutné takéto rodinné vzťahy, ale tu sa to niekde riadne pokazilo. Najlepšie sa venovať tej svojej a tamto odrezať.

lesanka845
21. aug 2024

Ja by som sa na cele dedičstvo vykaslala.Ziadne peniaze vzťahy nenahradia,len ešte viac skomplikujú

michelle567
21. aug 2024

Napísala by som sms že podľa uznesenia mi patrí: (napísať presnú sumu) a tu môže poslať na účet : (napísať) Keď pošle menej, pôjdeš sa poradiť za notarkou z dedičského

michelle567
21. aug 2024

Ale zasa dediči by mali vystrojiť aj pohreb. Ak všetko zaplatila a vybavila mama...tak by som jej to nechala ale napísala že tú zvyšnú sumu môže považovať za môj príspevok na pohreb a hrobové miesto

Strana
z2