icon

Ako si vydvihnúť balík, ak sa môj občiansky práve vybavuje?

alexka89
24. júl 2019

prosim poradte mi dnes som si bola na poste vyzdvihnut ballik ale nemam op lebo sa mi vybavuje novy a na papier co mi dali mi to nevidaju lebo tam neni moja foto...co mam robit nechcem aby mi balik prepadol..nemozem ist balik vybrat na op mojho muža ak ma to iste priezvisko ?

alexka89
autor
24. júl 2019

@nikusiak9 pod akym nazvom mam hladat ten vytlacok?

fokuska
24. júl 2019

@alexka89 Co robis cirkus, ak to nie je zasielka do vlastnych ruk, tak ti ju moze prebrat manzel.
Ja manzelovi bezne preberam obycajne zasielky, doporucene zasielky aj baliky. Ukazem svoj OP a pri podpise dopisem, ze manzelka.

nikusiak9
24. júl 2019

@alexka89 splnomocnenie posta

evittam
24. júl 2019

@fokuska Ved toto...Ale mozno bola pani na poste za dôležitu ako piseme.😀😉

eliska13
24. júl 2019

@stela01 ten doklad má číslo mne na pošte s tým nerobili problém nechýbala im fotka😂iba v banke to bol nonsens dostať sa k vlastným peniazom.Tak sme sa pohádali, až prišla riaditeľka a vytiahla interné smernice kde som sa dozvedela, že mi môžu dať jednorázovo 250 eur!
@alexka89 asi to je úradná zásielka bežne je 18 dni

alexka89
autor
24. júl 2019

@fokuska nerobim cirkus ako si na to dosla? 😒prosim o radu

stela01
24. júl 2019

@eliska13 asi si sa preukázala + s iným dokladom

fokuska
24. júl 2019

@alexka89 Tak ti radim, nech ti zasielku preberie manzel ;) problem vyrieseny

x_mery_x
24. júl 2019

Ved nech ide pre to muz...mne bezne vybera segra alebo mama pripadne naopak 🙂

simca06022011
24. júl 2019

@nikusiak9 splnomocnenie bez op nejde vybaviť 😁 tak ked jej to takto nedá, neviem ako splnomocnenie urobia...

simca06022011
24. júl 2019

@x_mery_x áno niekedy to zvyknú dať bez problémov... Keď to nie je do vlastných rúk.

eliska13
24. júl 2019

@stela01 s rodným listom iba, ale veď vieš, že to záleží kto tam sedí a aký má deň😂

simca06022011
24. júl 2019

@alexka89 ešte je riešenie dať si to doručiť znovu na adresu 😁 a počkať si poštárku.

stela01
24. júl 2019

@simca06022011 tak take smernice niesu ....

Pruser jak hovado , môže sa vybrať jednorazovo ale s iným dokladom kde je foto ...

Áno všetko záleží od toho aký má človek deň a však čo .

😂😂😂😂

janulik2008
24. júl 2019

Nvm ale ja ked som vybavovala novy OP na tom papieri nebolo stare cislo OP?

23121974
24. júl 2019

@evittam Keď ju zastavia policajti,musí mať aj vodičák.Tam má foto 😉

evittam
24. júl 2019

@23121974 Policajti ta mozu legitimovať nielen ked si autom.😉 O tom nepíšem. Je mi dost jasne,ze pri šoférovani musíš mat vodicak.

jankapepe
24. júl 2019

@simca06022011 to je hlúposť. Ten papier slúži iba policajtom ako doklad že na novom op sa pracuje. Nie je to doklad totožnosti a ani ho nenahradza! V banke....na pošte.....a všade inde je tak na dve veci. Ak nejaká pani úradníčka toto akceptuje tak vyslovene na vlastné triko!

jankapepe
24. júl 2019

@alexka89 ak to nie je balík do vlastných rúk tak ho môže prebrať aj manžel.

jankapepe
24. júl 2019

@evittam ten papierik od polície nie je dokladom totožnosti ani ho nenahradza!

elanor
24. júl 2019

@alexka89 papier z policie, je len "doklad" o tom, ze sa ti vyraba OP. nic viac a nic menej.
Do banky, ci ineho uradu, a na poste na prevzatie zasielky potrebuje doklad totoznosti. A to je iba a vylucne len OP alebo pas, nic ine.
Takze sa zbytocne rozculujes, ze ti tetka nechcela dat balik. No opodla predpisov ani nemohla. Tetka si len robi svoju robotu, ci sa ti to paci, alebo nie.
Ak nemas ani pas, tak na spostu manzela. Ak to nieje "do vlastnych ruk", tvoju postu moze s kludom anglicana so svojim OP prebrat manzel, alebo iny rodinny prislusnik, ktory byva s tebu na rovnakej adrese (a tuto istu adresu ma na svojom OP).

andreagartnerova
24. júl 2019

Ja overujem napr. a takyto papier zobrat nemozem lebo v systeme ani taku moznost nemam, cize doklad to nie je. Ona si tiez nechce zobrat na krk keby to vyda zlej osobe. Inak myslim si, ze manzelovi by to dali, kedze ma rovnake meno.

23121974
24. júl 2019

@evittam Ja viem,ale mne hneď napadla kontrola pri šoférovaní 😀 Ale zase nájdu sa aj experti,čo šoferujú bez vodičáku...Tiež som počula,že s tým papierom nemusia dať zásielku,ale mne ju napríklad dali.

simca06022011
25. júl 2019

@jankapepe mýliš sa, doklad náhradný papierový vystavuje polícia ( resp. Ja som ho mala vystavený pár rokov dozadu), je to náhrada, kým príde op a síce peniaze s tým nevyberies z banky z pochopiteľných dôvodov, pošta vôbec nemôže mať problém vydať nejaký list/balík...
@andreagartnerova asi viac typov dokladov v systémoch nie je. Prednedávnom nemali na pošte ani kolónku na trvalý pobyt cudzinca, búchali to do čísla OP... pri liste nacmaraju číslo dokladu na papier, nikde inde ho nedávajú a ten náhradný má tiež číslo.

evittam
Autor odpoveď zmazal
evittam
25. júl 2019
jovana9
25. júl 2019

Na Vašom mieste by som si asi žiadala vedúcu pošty a riešila situáciu s ňou. Pripadá mi to, ako vymyslené pravidlo. Ak nemáte pas ani vodičák, majte so sebou aspoň iné doklady s Vašimi osobnými údajmi /viem, že v podstate nie sú relevantné, ale mohli by pomôcť/, napr. kartu poistenca.

andreagartnerova
25. júl 2019

@simca06022011 my mame aj pas, povolenie na pobyt - trvaly, prechodny, diplomaticky pas, atd.. 18 moznosti vyberu ale papier od policie nie.. ono zavisi od systemu kazdej institucie. Najcastejsie aj tak podla op a pasu.

alexka89
autor
25. júl 2019

@elanor dakujem skusime to tak

alexka89
autor
25. júl 2019

@jovana9 hej vypytame si ju ak budu mat zas problem dat aj na rodny list aj na vypis z matriky 😵