icon

Ako spísať poslednú vôľu pre budúci majetok?

leaven
7. nov 2023

Dobrý deň,

Chcel by som sa spýtať, dá sa napísať do poslednej vôle majetok ktorý ešte nevlastním ale nadobudnem časom?

pribinak
7. nov 2023

Nie

viestta
7. nov 2023

Vsak sa nadobudnutia toho majetku nemusis ani dozit. Pride ti to logicke?

leaven
autor
7. nov 2023

Ďakujem, jedna osoba sa so mnou hádala že to tam musí byť tak som sa išiel uistit že to je blbosť

viestta
7. nov 2023

@leaven ked nadobudne ten majetok, tak spise novy zavet

adka3321
7. nov 2023

@leaven da sa napisat formulka: vsetok majetok, ktory v case svojej smrti budem vlastnit, hmotny, nehmotny, majetkove prava, atd., ale neda sa to presne specifikovat, kedze clovek nevie co bude a nebude vlastnit

kaktusik007
7. nov 2023

@leaven samozrejme... v zaveti mam napisane, ze odkazujem svoj majetok tomu a tomu....a berie sa vzdy majetok ku dnu smrti. Mam tam napisane nehnutelnosti, ktore vlastnim - ak by som ich predala, uz ich mat nebudem, a teda logicky sa dedit tento majetok nebude.... Na druhu stranu, ak si kupim dalsi byt, kedze ja som v zaveti napisala % komu kolko, tak rovnakym podielom sa bude dedit akykolvek dalsi majetok.

kiki68
7. nov 2023

@leaven nie, iba co uz mas a vlastnis.

pe_mi
8. nov 2023

@kaktusik007 prečo píšete závet?z dôvodu ,aby sa to po smrti nenatahovalo alebo aby sa dediči nepohnevali, pýtam sa zo zvedavosti,nie útok.alebo chcete rozdeliť majetok nejak inak,ako by sa zo zákona delil po Vašej smrti?nechápem tomu,prečo sa to robi

kaktusik007
8. nov 2023

@pe_mi mam malolete deti a snazim sa co najviac zabranit exovi s pripadnym nakladanim ich majetku ;)

a potom, ak by mi ruplo v bedni a zase by som sa vydala, aby po mne dedili iba deti - nie aj dalsi manzel.

pe_mi
8. nov 2023

@kaktusik007 ďakujem za odpoveď 🤗