Ako spísať poslednú vôľu pre budúci majetok?
Dobrý deň,
Chcel by som sa spýtať, dá sa napísať do poslednej vôle majetok ktorý ešte nevlastním ale nadobudnem časom?
Vsak sa nadobudnutia toho majetku nemusis ani dozit. Pride ti to logicke?
Ďakujem, jedna osoba sa so mnou hádala že to tam musí byť tak som sa išiel uistit že to je blbosť
@leaven samozrejme... v zaveti mam napisane, ze odkazujem svoj majetok tomu a tomu....a berie sa vzdy majetok ku dnu smrti. Mam tam napisane nehnutelnosti, ktore vlastnim - ak by som ich predala, uz ich mat nebudem, a teda logicky sa dedit tento majetok nebude.... Na druhu stranu, ak si kupim dalsi byt, kedze ja som v zaveti napisala % komu kolko, tak rovnakym podielom sa bude dedit akykolvek dalsi majetok.
@kaktusik007 prečo píšete závet?z dôvodu ,aby sa to po smrti nenatahovalo alebo aby sa dediči nepohnevali, pýtam sa zo zvedavosti,nie útok.alebo chcete rozdeliť majetok nejak inak,ako by sa zo zákona delil po Vašej smrti?nechápem tomu,prečo sa to robi
@pe_mi mam malolete deti a snazim sa co najviac zabranit exovi s pripadnym nakladanim ich majetku ;)
a potom, ak by mi ruplo v bedni a zase by som sa vydala, aby po mne dedili iba deti - nie aj dalsi manzel.
@kaktusik007 ďakujem za odpoveď 🤗

Nie