icon

Ako vybaviť doklady počas pracovnej doby?

30. okt 2023

Pekny den, potrebujem si sprravit novy obciansky, registrovala som sa na dany datum u policie , no je to počas pracovnej doby v skusobnej dobe este, mam si zobrat volno alebo ako to mam vyriesit?

melanta
30. okt 2023

Máš sa opýtať nadriadeného. Ten ti povie, ako to vyriešite. Na voľno nárok v skúšobnej dobe nemáš, iba na paragraf od lekára. Samozrejme, môžu ti vyjsť v ústrety a voľno ti dať, ale povinní nie sú.

viestta
30. okt 2023

@melanta na volno na vybavovanie osobnych zalezitosti, vratane dokladov, nema narok ani po skusobnej dobe.

anjelicek26
30. okt 2023

skus poziadat o neplatene volno na ten den a vysvetli situaciu.

salome123
30. okt 2023

Skús požiadať o 1/2 dňa dovolenky.... Zamestnávateľ ti ju môže schváliť (nemusí)

melanta
30. okt 2023

@viestta budeš prekvapená, ale to viem 😉 ale má nárok na čerpanie dovolenky (po skúšobnej dobe). Predpokladám, že to myslela pod pojmom voľno.

tana85
30. okt 2023

volno alebo si to inokedy nadrobit, tak som to urobila ja - dala som si dlhsiu obednu pauzu a o ten cas som v ten den robila

viestta
30. okt 2023

@melanta ja viem, ze vies, ale pre pani je zjavne ZP terra incognita

eeffka
30. okt 2023

Volno na vybavovanie dokladov neexistuje,takze dovolenka ak mas odprac 60dni, prehodenie zmeny ak sa da, alebo dohoda so zamestnavatelom o dopracovani si chybajuceho casu. Samotne vybavenie na cas trva 15min, ja robim nedaleko stihla som to v ramci obeda. U teda podla tvojich moznosti, ved sa opytaj, nieco ti povedia

patka06
30. okt 2023

Doklady by som si išla vybaviť mimo svojej pracovnej doby, klientské centrá majú aj "dlhý" deň, najmä ak by som bola u zamestnávateľa v skúšobnej dobe

autor
30. okt 2023

@patka06 bohuzial idem na policiu a nemaju otvorene po prac dobe

melanta
30. okt 2023

@patka06 veľa ľudí má pracovnú dobu 9-17 a tým pádom nemá šancu vybaviť si takúto záležitosť mimo pracovnej doby, ak sú pracoviská otvorené iba do 17 (dlhý deň v klientskom centre znamená do 17). Prípadne ak robí do 16 a pracuje ďaleko od centra, tak to proste nestihne úplne mimo pracovnej doby.

patka06
30. okt 2023

@melanta súhlasím ak sa chce zladiť sa to dá, autorka nepíše z akého dôvodu potrebuje nový OP, vždý sú tam lehoty dokedy požiadať
Nepíše ani akú má pracovnú dobu
Rozhodne by som počas skúšobnej doby "nevymýšľala" s voľnom

maranco
30. okt 2023

Skús si nadrobiť nadčas, alebo ak stihneš vybav to cez obedňajšiu prestávku. Ak máš rezervovaný termín zoberú ťa hneď na ten čas nebudeš tam zbytočne dlho čakať a za 10-15 min. si vybavená.

autor
30. okt 2023

@patka06 prac cas mam presne ked je otvorene na policii, obciansky si idem robit novy lebo uz mi stary prestava platit, mam registrovany datum aj cas uz , musela by som skor z prace odist aj o 2-3h kvoli tomu casu co mi dali

elviku11
Autor odpoveď zmazal
patka06
30. okt 2023

Zrejme si si výmenu OP nechala na poslednú chvíľu, neskoro je radiť, že si si ho mala vymeniť pred nástupom do zamestnania. keď pracovná doba kryje s pracovnou dobou polície.
Ak je zamestnávateľ tolerantný, skús sa dohodnúť, že si ten čas nadrobíš, inú možnosť veľmi nevidím.