Ako vyriešim aby ma nevyradili z upsvr keď som neprišla na pohovor?
Ahoj,poradite prosim?na upsvr som evidovana c. Od oktobra tohto roku,poslali ma na pohovor 11.11.v pondelok na ktory som sa nemohla dostavit z rodinnych dovodov,ako to prosim riesit v pondelok tam zajdem dakujem
@marinecka95 fuha 😖a ked prinesiem od lekara listok?
Dnes už je 15,11 , v pondelok bude 18,11 neviem či to nejako obhájiš
@otavova neviem či uspeješ.. lístok od lekára zoženieš v dnešnej dobe veľmi ľahko a ... mala si to riešiť dopredu .. myslím že budeš z evidencie vyradená
Listok od lekara si povinna priniest do 3 pracovnych dni.
To, ze ty si mala rodinne problemy doma, ich zaujimat nebude.
To, ze si sa nedostavila na pohovor (bez ospravedlnenia dopredu) sa ti to bude ratat ako porusenie noriem UP. Ak ta este nevyradili, tak ta isto vyradia.
Ono to bolo tak prvy pohovor sa konal na upsvr ,pa i z agentury mi ale dala dalsi pohovor na 11.11.a tam som uz nemohla😏
Inak poberas podporu?
@veronikaszabova nie akurat tento mesiac som si poziadala o hmotn.pomoc.a tam mi povedali ze to mam brat uz ako vybavene,a teraz neviem ci mi to vobec pride v decembri,
@otavova no neviem ako to bude s tou hm.pomocou, ked ta vyradia
Neviem ani ja veru,,,
Čo tak nápad rovno 11.11. dvihnúť mobil a zavolať a riešiť vtedy a nie o týždeň neskôr?
Preco si to neriesila skorej? Pohovor bol v pondelok, dnes je piatok 🤔😳
@otavova to je jedno s nezáleží na tom. Môj manžel sa bol hlásiť na úrade kde mu ponúkli prácu - mal sa dostaviť do danej firmy. Odmietol pretože za dva týždne nastupoval do novej práce. A výsledok? Vyradili ho. Ich naozaj nezaujíma tvoj dôvod - a ak áno, si povinná vopred dať informáciu. Alebo možno si mohla konať v ten deň a ozvať sa .. teraz už ťažko pomôcť
@marinecka95 ved to, hlavne teraz, ked sa umelo "znizuje nezam."
Mala som aspon zavolat kks uplne mi to vyslo z hla y
Myslim ze mas naozaj smolu. Mala si hned volat minimalne v utorok.
@otavova Určite. Čo sa týka úradov treba konať ihneď pretože ich naozaj nič nezaujíma
No teraz už to nevyriešiš nijako. Mala si to riešiť 11.11 alebo následne do troch pracovných dní. Alebo v tej deň zatelefonovať a vysvetliť referentke situáciu.
@otavova lístok od lekára na jeden deň sa neakceptuje, musela by si byť pn. Keďže pôjdeš až v pondelok už nič neurobíš budeš vyradená za nespoluprácu. Hmotnú núdzu dostaneš, nemusíš byť k tomu aj evidovaná ako nezamestnaná. No uvidíš v pondelok čo na to sprostredkovateľka. Bohužiaľ je to prísne a vyraďuje sa za všetko.....
@xeni81 PNku treba dorucit do 3dni. Nie prist po ukonceni
A nemá nárok na dávky v hmotnej núdzi len ten, kto je evidovaný?
uz to neporiesis mala si to riesit predtym alebo v ten den

@otavova toto asi nevyriešiš nijako. Si povinná sa tam dostaviť alebo vopred oznámiť, že nemôžeš. V pondelok budú ospravedlnenia zbytočné keďže si tam mala byť 11.11