icon

Ako vyriešim aby ma nevyradili z upsvr keď som neprišla na pohovor?

otavova
15. nov 2019

Ahoj,poradite prosim?na upsvr som evidovana c. Od oktobra tohto roku,poslali ma na pohovor 11.11.v pondelok na ktory som sa nemohla dostavit z rodinnych dovodov,ako to prosim riesit v pondelok tam zajdem dakujem

Strana
z2
marion09
15. nov 2019

@xeni81 pracuješ na úrade?

loginexistuje
15. nov 2019

@marion09 ano poberanie DvHN nie je podmienene evidenciou na urade ale nedostane aktivacny cca61 eur

lintu
15. nov 2019

len zo zvedavosti, čo nového na tom úrade.... čo v prípade, keby sa človek dochráme a je odkázaný na pobyt v nemocnici, resp. leží dakde v kóme? do troch dní sa tým pádom ozvať nestíha, čiže tiež smola?

marion09
15. nov 2019

@loginexistuje a zdravotne poistenie kto platí?

xeni81
15. nov 2019

@marion09 evidencia je jedna vec a hmotna nudza je druha. Nemusi sa chodit hlasit, len na obci alebo na dohodu musi mesacne odrobit 32 hodin a moze poberat davku v HN

xeni81
15. nov 2019

@loginexistuje aktivacny prispevok 66,20eur

xeni81
15. nov 2019

@marion09 ak si v evidencii alebo v hmotnej nudzi alebo poberas rodicovsky prispevok tak zdravotne plati za teba stat

marion09
15. nov 2019

@xeni81 ahaaaa, niekedy tak nebolo,či?

xeni81
15. nov 2019

@lintu ked si v nemocnici tak nemocnica ti vystavi PNku a oni by to mali poslat na úrad

xeni81
15. nov 2019

@marion09 min. 3 roky je uz takto 😊

lintu
15. nov 2019

@xeni81 ahaa, vďaka za odpoveď 🙂

kandrea
15. nov 2019

Do 3 pracovnych dni si mala odniesť papier. Zavolat dohodnut sa s pracovníčkou. Mne normalne uznali papier od lekara ze som v ten den bola s dcérkou u lekara. Ale hned v ten den som volala ze sa nemozem dostaviť ze do 3 dni prinesiem papier.

otavova
autor
16. nov 2019

A ak nahodou dostenm tu hmotn.nudzu dajme tomu,zdravotna mi ale asi platena nebude?ci teraz si mam platit sama zdravotne?vobec neviem ich pidmienky kedze na upsvr som cca 2 krat za zivot.ale pidmienky maju teda hrozne😤

ericaromy
16. nov 2019

@marion09 nie nemusí sa hlásiť. Poberanie HN je iné ako poberanie podpory v nezamestnanosti. Na HN má nárok aj ten čo nieje v evidencii nezamestaných. Pracujem na UP..

otavova
autor
16. nov 2019

@ericaromy mozem sa spytat,a ako je to zo zdravotnou ?to si teraz musim platit sama?dakujem za odpoved

ericaromy
16. nov 2019

@otavova takto ak je osoba vyradená z evidencie za nespoluprácu t.j. na 6 mesiacov, no poberá HN, ktorú si ale musí zo zákona ,,odpracovať” čo je 32 h mesačne. Ak ale ponuku ktorú Ti vystaví aktivačné centrum odmietneš, alebo si tie hodiny neodpracuješ HN sa odníme. Tým pádom už za Teba neplatí štát lebo nie si ani evidovaná ani nepoberáš Hn a vzniká Ti povinnosť platby do zdravotnej poisťovne. To je ale dosť dnes, tak sa vždy treba všetko pýtať pracovníčok UP na to tam sme!!! A hľadať možnosti, lebo všetko sa dá poriešiť.

ericaromy
16. nov 2019

@otavova neviem teda ešte či Ti už prišlo rozhodnutie o priznaní HN. Lebo teda ak Ti ju z nejakého dôvodu nepriznajú tak vtedy budeš tu zdravotnú poisťovňu ozaj platiť ako samoplatca.

xeni81
16. nov 2019

@ericaromy ak odmietne 32 hodin nemusi sa odmietnut HN len sa znizit o 64,70 eur, lebo ak domacnost nie jednotlivec este is nieco vyjde, napr. prispevok za byvanie, prispevok za nezaopatrene dieta atd.

xeni81
16. nov 2019

@ericaromy rozhodnutie o priznani HN sa uz neposiela od 1.4.2019

suzitok
17. nov 2019

@marion09 dávka v hmotnej núdzi nijako nesúvisí s evidenciou na UP, bolo to tak uz aj pred 15-20rokmi az dodnes

ericaromy
17. nov 2019

@xeni81 áno je to tak presne ako píšeš.

otavova
autor
17. nov 2019

Dakujem vam ,z aktivacneho mi neprilo ze mam odrobit tych par hodin...ale uvidim dolezite je pre mna zdrv poistenie kedze mam pred oeraciou

veronikaszabova
18. nov 2019

@otavova no ako si dopadla

tslobik
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2