Ako vyriešim aby ma nevyradili z upsvr keď som neprišla na pohovor?
Ahoj,poradite prosim?na upsvr som evidovana c. Od oktobra tohto roku,poslali ma na pohovor 11.11.v pondelok na ktory som sa nemohla dostavit z rodinnych dovodov,ako to prosim riesit v pondelok tam zajdem dakujem
@marion09 ano poberanie DvHN nie je podmienene evidenciou na urade ale nedostane aktivacny cca61 eur
len zo zvedavosti, čo nového na tom úrade.... čo v prípade, keby sa človek dochráme a je odkázaný na pobyt v nemocnici, resp. leží dakde v kóme? do troch dní sa tým pádom ozvať nestíha, čiže tiež smola?
@loginexistuje a zdravotne poistenie kto platí?
@loginexistuje aktivacny prispevok 66,20eur
Do 3 pracovnych dni si mala odniesť papier. Zavolat dohodnut sa s pracovníčkou. Mne normalne uznali papier od lekara ze som v ten den bola s dcérkou u lekara. Ale hned v ten den som volala ze sa nemozem dostaviť ze do 3 dni prinesiem papier.
A ak nahodou dostenm tu hmotn.nudzu dajme tomu,zdravotna mi ale asi platena nebude?ci teraz si mam platit sama zdravotne?vobec neviem ich pidmienky kedze na upsvr som cca 2 krat za zivot.ale pidmienky maju teda hrozne😤
@otavova takto ak je osoba vyradená z evidencie za nespoluprácu t.j. na 6 mesiacov, no poberá HN, ktorú si ale musí zo zákona ,,odpracovať” čo je 32 h mesačne. Ak ale ponuku ktorú Ti vystaví aktivačné centrum odmietneš, alebo si tie hodiny neodpracuješ HN sa odníme. Tým pádom už za Teba neplatí štát lebo nie si ani evidovaná ani nepoberáš Hn a vzniká Ti povinnosť platby do zdravotnej poisťovne. To je ale dosť dnes, tak sa vždy treba všetko pýtať pracovníčok UP na to tam sme!!! A hľadať možnosti, lebo všetko sa dá poriešiť.
Dakujem vam ,z aktivacneho mi neprilo ze mam odrobit tych par hodin...ale uvidim dolezite je pre mna zdrv poistenie kedze mam pred oeraciou
@otavova no ako si dopadla

@xeni81 pracuješ na úrade?