icon

Ako vyriešiť problém s bezdomovcami?

chobotnica777
7. sep 2024

Nepripravuje sa nejaký zákon na nich? Keď strpcuju život obyvateľom ci už pri nákupných centrách alebo pod barakmi? Každý deň alkohol čuča a podobne? Policajt povedal ze pokutu je im zbytocne dávať keď nemá z čoho zaplatiť. Ako sa ma vyriešiť tento problém?

markusrasford
7. sep 2024

@gribka1 keď už tak napíš. Nebudem tu písať nikoho osud. Keď si dáš do Google. Osud bezdomovcov určite tam nájdeš príbehy ktoré ta prinútia sa zamyslieť nad ich životom.

markusrasford
7. sep 2024

@stanulienkat poznám aj takých ale aj takých co zbierajú šrot, chodia si privyrobiť alebo sa pokúšajú nejakým spôsobom si zarobit na tie cigy a cuco to je ich zivot

gribka1
7. sep 2024

@markusrasford Nepovieš, lebo by sa tu našiel? Neverím, že si za to nemôže sám, darmo ich budeš obhajovať.

stanulienkat
7. sep 2024

@markusrasford a to je pre spolocnost v com prospesne, ze zbiera srot? Davky chcu, ale do spolocnej kasy prispievat nie? Z coho budu zit na stare kolena? Ci vizia je-dnes sa izrat a nezaujem, ci bude zajtra? To ani zviera nezije takymto stylom. Zas bude len zataz pre stat, tak ako cely zivot. Cuco je ich zivot-len sa ozrat a potom otravovat personal v nemocnici. Nerozumiem tvojej chabej obhajobe. Mna ale nepresvedcis, mam s nimi skusenot. Je to skodna.

markusrasford
7. sep 2024

@gribka1 už len ta tvoja logika ze on by sa tu našiel je zvratena. Mas ten pocit že majú top mobily a sú zaveseni na MK. Mne bezdomovci nevadia. Mne vadia Taraba, Kuffovci, Simkovicova etalon rozumu Danko, ruzovy panter, a takéto celebrity. Snáď to pochopíš kto okráda tvoje deti keď máš

markusrasford
7. sep 2024

@stanulienkat on mysli na seba nie na spoločnosť. Skus mi napísať keď píšeš o užitočnosti našich politikov pre našu spoločnosť? Stojia nás milióny.

mane01
7. sep 2024

@chobotnica777 stat, zial, kasle na tuto problematiku, zastresuju ju mimovladky… ano, tie zle zapredane mimovladky… ja podporujem zdruzenie Proti prudu, pracuju tam profesionali, snazia sa tymto ludom pomoct. Lebo verte ci neverte, na Slovensku je velmi lahke skoncit na ulici…takze nesudme, nevieme, aky osud dohnal tych ludi na ulicu.

markusrasford
7. sep 2024

@stanulienkat keď je skodna a tebe vadia tak rob niečo aby sa to zmenilo. Nevyplakavaj na MK bud iniciativna. Máš to vo vlastných rukách. Máš poslancov na mestskej časti mas poslancov v NR tak treba to riešiť si z BA rieš to. A neplač tu

gribka1
7. sep 2024

@markusrasford Akože si myslel, že som to myslela akože vážne, že sa tu nájde? Veď práve preto si mi mohol napísať jeho príbeh, pretože nič tým neporušíš. Moja logika je v absolútnom poriadku. A s tými drístami o politike na mňa nechoď.

markusrasford
7. sep 2024

@gribka1 dristas ty...sa vyjadruj normálne. Keď dochádzajú argumenty tak nastupuje arogancia

egonsk
7. sep 2024

@chobotnica777 socializmus, kedy kazdy musel pracovat, inak siel do basy, uz nemame. A jednym so znakov kapitalizmu su prave velke rozdieli zivotnej urovne a nepovinnost pracovat, takze tu mame bezdomovcov, ktorym vyhovuje, ze nic nemusia a za den si na to co chcu vzdy vyzobru a potom okrem strednej triedy aj par milionarov, ktori uz pri rannom prebudeni maju zarobene. Kedze nepracovat nie je protizakonne, postihovat takych ludi je vpodstate mozne vylucne do urovne profitability pri prihliadnuti na priestupok, ktory so svojim sposobom zitia vykonaju.
Pracovne tabory mame zakazane z medzinarodnych zmluv a dohod, takze nieje mozne ich ani poslat do jachymova, alebo arasidy lupat, cize aj ked budu mat 100 exekucii, spokojne si budu zit, zial realita sucastneho systemu.

gribka1
7. sep 2024

@mane01 Super, že aj ty máš skúsenosť, prosím daj príklad, ako sa môžeš rýchlo stať bezdomovcom na Slovensku. Vážne sa pýtam.

gribka1
7. sep 2024

@markusrasford Ty drístaš, neodpovedáš na otázku a začínaš útočiť, tak sa nečuduj.

stanulienkat
7. sep 2024

@egonsk ze prave ty pises o milionaroch-to su presne ti, ktorych si volil a zbohatli kradnutim statnych penazi. A ty im pomahas.
@markusrasford neviem, cim sme ti stupili na otlak, ale mas smiesnu predstavu, ze ja mam nieco vo svojich rukach. Stat si s nimi nevie rady, nie su zakony, nedaju sa uplatnit na nich postihy a ty tu splietas o tom, ako jednotlivec nieco zmoze. No zmoze holy trt.

uhnakova
7. sep 2024

Tu u nás je veľa bezdomovcov a okrem chlastu berú aj drogy. Striekačky už nachádzame po sídlisku. Pri škole díler díluje za bieleho dňa. Policajná stanica je 100 m a nerobia nič. Strašne mi vadia tieto indivíduá potulujúce sa celé dni po vonku, len aby nakradli na chlast a drogy. Ja sa mám spoliehať, ze ma neovalia niečím po hlave v snahe ukradnúť mi mobil. Otrasné pomery nastali.

markusrasford
7. sep 2024

@gribka1 už má neotravuj. Ja nie som na výsluchu aby som tebe odpovedal. Respektuj iného názor nemusíš sním súhlasiť ale ho respektuj. Co ty nevieš čo je rešpektovať iného názor.

markusrasford
7. sep 2024

@stanulienkat ja nemám smiešnu predstavu ja mam skusenosti. Nie som človek ktorý bluzni ale keď je problém tak ho rieši. Možno sa to v BA nedá sú mesta kde sa dajú riešiť veci.

gabikaa96
7. sep 2024

@markusrasford nerobia zlé? Tak soory ale u nás jeden prespával pod schodami v paneli vysr*l sa nám tu hocikam aj pred dvere bytov,rozkopal alebo vypáčil vchodové dvere aby sa dostal dnu proste horor sme zažívali rok a pol. Opakované sme volali mestskú políciu,vyhodili ho ale na druhý deň už bol naspäť. Takže asi tak.

gribka1
7. sep 2024

@markusrasford Pozri, ty nerešpektuješ môj, že si myslím, že každý má svoj život vo vlastných rukách, že bezdomovec sa staneš, ak urobíš nejakú chybu, ktorá ťa do takého stavu dostane. Útočiš a urázaš, tebe riadne chýba rešpekt.

markusrasford
7. sep 2024

@gabikaa96 no keby ste sa poradili a pod schodmi zabetonovali alebo dali tam nejakú zabranu tak by tam nechodil rok a pol spat a srat

stanulienkat
7. sep 2024

@markusrasford to im radíš fakt ako riešenie, že majú za betónovať schodište?????? To nemyslíš vážne? Myslím si, že lepšie by bolo keby tam zabetonovali toho bezdomovca.
Vlastne tvrdis, ze problem je nezabetonovane schodiste. Nie bezdomovci.👍

markusrasford
7. sep 2024

@stanulienkat no to im porad ty.

stanulienkat
7. sep 2024

@markusrasford ja by som im poradila velku palicu.

markusrasford
7. sep 2024

@stanulienkat napísal som aj iné dat tam zabranu aby sa tam nemohol dostať ale to ti zjavne uslo. Čítaš co ti vyhovuje

stanulienkat
7. sep 2024

@markusrasford preco by oni mali davat mreze? Tam je problem bezdomovec, nie mreze. Ok, idem spat, dobru...

markusrasford
7. sep 2024

@stanulienkat písala ze tam chodil spat. Tak keď polícia si nevedela poradiť tak si mohli poradiť obyvatelia bytovky. A dá sa to jednoducho. Zabranit tomu aby tam nechodil.

egonsk
Odpoveď bola odstránená
markusrasford
7. sep 2024

@egonsk "kamaratko" jedno sa nauč tu keď dôjde "celebritam" argumenty začnú útočiť. A potom keď im napíšeš trosku viac agresívne sú urazene a idú nahlasovať. Pevne nervy ti prajem.

markusrasford
7. sep 2024

@gabikaa96 kto si rok aj pol nevedel poradiť s bezdomovcom tak ten si ho "zaslúži "

tululu
7. sep 2024

Ojojooj, aj lepší ľudia od nás skončili na ulici.