icon

Ako vyriešiť stretávanie starých rodičov s deťmi?

nizuva
30. nov 2009

Ahojte, neviete mi niekto poradit ci maju pravo na stretavanie aj stary rodicia pokial je sudom upravene ze ma pravo otec a oni vlastne mozu prist s nim .. ale otec nechodi tak ako to dalej riesit ? maju si podat navrh a to bude stretavanie s otcom a potom aj starymi rodicmi ? alebo ako to funguje. som povinna povolit stretavanie starych rodicov mam na to svoje dovody preco by som bola proti ale to tu nechcem rozoberat. dakujem za kazdu radu

martinkkka22
8. aug 2011

@sisaha no len zohnat tych svedkov...to neviem, čo je presne pod tym myslené..☹

sisaha
8. aug 2011

@martinkkka22 to sú vsetci tí, ktorí by v prípade potreby vedeli dosvedcit charakter tvojich svokrovcov..Ale oni sa akurat iba vyhrazaju...Mozes im sama povedat, ze nech si vyskusaju nechat upravit styk, ze neuspejú..

martinkkka22
8. aug 2011

@sisaha no som zvedava, či by ich syn svedčil proti nim..hm...no ale ved mne je to v podstate jedno, maleho mi zobrat nemôžu a nech si robia čo chcú...

sisaha
8. aug 2011

@martinkkka22 tak nejak...

kaby
9. aug 2011

@martinkkka22 hlavne nestresuj .... Osobne si myslim, ze reci sa vedu, chlieb sa je.. prazdne reci starych rodicov. Nemas sa coho obavat, mnoho tychto ludi sa dokaze len vyhrazat a stresovat matku, ale maloktorí z nich maju odvahu skoncit na sude....
Aby clovek neskoncil na psychiatrii z ludi, ktorych v zivote postreta, ktorí mu nepraju nic dobre, musi sa naucit brat veci s nadhladom a drzat sa hesla - Riesim problem, az ked skutocne existuje. 🙂 Dovtedy si treba zivot vychutnavat a najma ludi, ktorych milujeme. ...

kitti0503
9. aug 2011

ahojte čo mám robiť ak bývalá svokra a jej matka čiže prababka huckajú proti mne dieťa a ked idem pre malú tak držia dvere a nepustia ma k nej??aj mi ju vytrhli z ruky?,ani mi ju nezavolali von??a po pri tom sme boli dohodnutý s bývalým že teraz ja idem pre nu lebo jemu sa neoplatí tolko autíčkovať,vraj mu to tiež stojí 10eur.čo poviete??

lji
9. aug 2011

@nizuva ja odpoviem len na jedno a to že aký dôkaz že tam otec nebol.tak jednoducho nech si on zoženie dôkaz že tam bol to je jedna vec a druhá vec, v den ked tam mal byť tak chod s dieťaťom niekam kde "kupuješ lístky/vstupenky" 😀 poprípade nejaka fotka že si tam bola. a más dôkaz a rukolapný na dátum,čas a osoby 😉 kino,divadlo,nejaké detské stretnutia, múzeum, zoo a pod.

martinkkka22
9. aug 2011

@kitti0503 vyskusaj si to nahrat na video, aby si mala v pripade nudze nejaky dôkaz ......... a aj to huckanie to nie je normalne

martinkkka22
9. aug 2011

@kaby diky za odpoved...ja som bola doteraz tiez taka, ze som sa nad nicim nepozastavovala, ale toto je na mna moc...lahko sa to povie, ze si to nemam vsimat, to mi hovori kazdy, ale čo ak naozaj?? no ved uvidim...

stolwerkas
9. aug 2011

@nizuva zabezpec si svedka. nahravat bez povolenia druhej osoby je porusenim jej osobnostnych prav. okrem toho na sude by to bolo slovo proti slovu - predpokladam, ze mate dohodnute presne casy navstev, skus si zabezpecit niekoho, idealne nezaujatu osobu, napr. kamosku, nie rodinu, kto dosvedci, ze nechodi...

stolwerkas
9. aug 2011

@kitti0503 domahat sa mozu, ale sami za seba, nie na zaklade prava otca - ich syna, ale za seba ako stari rodicia...

stolwerkas
9. aug 2011

@nizuva a pripadne si zozen svedka aj na tie hovory, ak je to take podstatne - zapni ked zavola babka na hlasity odposluch a vybavene...

sisaha
9. aug 2011

@kitti0503 ako to mate uvedene v rozsudku? ze on si ma dieta vyzdvihnut u teba doma a tam ho aj priviest nie? Na tvojom mieste, aj je jemu luto, ze ho cesta k tebe stoji 10 eur, nech si pre dieta nechodi. Teba to zaujimat nemusi. A este jedna otazka? tvoj ex byva so svojou matkou a babkou, ked oni ti vracaju dieta?

kitti0503
9. aug 2011

Ahojte
sisaha áno on býva v dome na ktorú sme vzali pôžičku čiže hypotéku som brala ja a on je len spoludlžník-nadalej ostalo moje meno na hypo.on to hradí a preto si vzal k sebe matku ktorá tam len býva lebo nemá trvalý pobyt,aby pomohla platit dom.Lenže tolko pôžičiek majú že nevedia už nič platit,dom už je skor na dražbe.Ja dom nepotrebujem preto ho ani nehradím a ani ho nepoužívam.Ja som zobrala k sebe ostatné pôžičky čo ale aj oni vzali na moje meno čiže falšovali môj podpis.A teraz kedže je tam jeho matka ona je dirigentka.Boli sme dohodnutý že ja mám ísť pre malú,aj som odišla lenže on nebol doma boli len tieto tam.Babka a prababka.oni tam nemajú čo hladať lebo nemá tam niktorá trvalý pobyt,no ja som chcela vstúpiť donútra obidve ženy držali na mna dvere aby som ani náhodou nezbadala malú.Horko ťažko som sa dostala cez bránu,vošli do nútra podržať dalšie dvere.On si má diete vyzdvihnúť a naopak takisto.a ani neplatí riadne príspevok na dieťa,nevedel by vyzdokladnovať všetko že by sa vedel o nu postarať.a starý huckajú proti mne dieťa že aká matka som.malá všetko dostane odo mna čo len potrebuje.Prišli von policajti zobrali by mi dieťa domov ,len sa ma pýtali či sa nedohodneme tak,že nech zostane malá 1 den u otca aby sa ukludnila lebo videla drámu.Tak sme sa zase dohodli že dobre ale len jeden den.Teraz čakám na nu kedy príde domov ☹
Teraz v stredu by mali priniesť domov,ale viem že nedonesú lebo malej tlačia hlavu že bude mať papagája a bude jarmok.malá prišla ku mne sa rozlúčiť a hovorila:mami budeš mi chýbať ale sa ponáhlam domov len na jarmok zostanem a to splačom.Mne skoro srdce puklo.Má len 6 rokov.Ked nedonesú zajtra idem s policajtmi a hotovo.A tuším udám staré baby na súd,

sisaha
10. aug 2011

@kitti0503 no mas to tazke, ale stare by som od malej uplne odstrihla. A s policajtami sa nedohaduj co je najlepsie pre malu, ale radsej ju vezmi k psychologicke - ona ti skor poradi, ako ju viest k tomu, aby nemala z toho traumu.

martinkkka22
20. aug 2011

akurat pred hodinou som dotelefonovala so svokrom, na konci rozhovoru mi povedal, že som špina a kurva a zložil mi to ...nemam slov na takychto ludí, len problemy, akonahle niekto neskáče,tak ako si oni želajú, uz aj nastupujú vyhrázky, nadávky, osočovanie, a tak dalej....

diid
21. aug 2011

@lji velka blbost, moze ist proti nej!!! Ex povie na sude ze ona mu nedovoli stretavat sa s dietatom lebo neni doma, chodi po kinach atd. a upravia styk tak, ze mu daju dieta este na viac dni. Svokra moze prehovorit syna ked pojde do tuheho a tsk zrazu moze javit zaujem aj ked len dieta vyzdvinhe a pride k svokre. V case ked ma on narok na dieta moze ho odviezt kde chce, ku komu chce, tak ako zena si moze v jej case robit s dietatom co chce.

diid
21. aug 2011

@kitti0503 ak je majitelom domu aj ex, v jeho dome moze byvat kto chce. Stary rodicia mozu podat na sud aby sa stykali s vnucatom ak vnuca suhlasi, dokazu ze vnuca casto s nimi travi cas a je to v dobry prospech dietata.

lji
21. aug 2011

@diid ona nie je povinná sedieť celý den doma s dieťaťom.hociktorá kolízna opatrovatelka by povedala že je nedravé pre dieťa byť celý den doma zavreté.určtie maju čas vyzdvihnutia a ked take 3-4hodiny po tom čase odíde tak sa nič nedeje.

diid
21. aug 2011

@lji ked ma urcity cas kedy prist tak staci byt doma 30 min potom moze odist. Nemoze ale odist prec na cely den a predpokladat, ze v urcitu hodinu nepride, to by sa ho musela najprv spytat.

kitti0503
24. aug 2011

No a ešťe jedna otázka!!Ak dieťa nechce ísť k otcovi ked má ísť,som ju povinná odovzdať otcovi??Alebo ak otec nepríde pre nu ale jeho matka som povinná aj tak odovzdať dieťa??Alebo ked napr.zavolajú políciu a ked dieťa nechce ísť čo mám robiť??lebo podla mna na silu dieťa sa nedá odovzdať.A ani by som ju nedala,lebo ked aj policajti by nasilu zobrali dieťa,no v tom momente by som napísala list na ministerstvo.

a1b2c3d4e5f6
31. máj 2013

Drahé mladé mamičky! Je mi až do plaču,ako čítam vaše pripomienky a rady, ako treba starých rodičov od vnučat
odlúčiť.Veď oni im chcú iba lásku dať! Nenapadlo ván ešte, že vlastne ubližujete vlastným dieťam?Aj vy budete raz staré mamy!!!

a1b2c3d4e5f6
31. máj 2013

Drahé mladé mamičky! Je mi až do plaču, ako čítam vaše pripomienky, rady, ako treba starých rodičov od vnúčat
odlúčiť. Veď oni im chcú iba lásku dať!Aj vy budete raz staré mamy!!!

potancokova
10. nov 2013

Chcem sa spýtať, sme starí rodičia, dcéra so zaťom nám bránia stretávať sa s vnúčatami. Je na to zákon, aby sme sa mohli s nimi stretávať? V prípade ak áno, ako to môžme riešiť, prosím radu. Ďakujem.

moluin
17. nov 2013

@andzi
Ahoj.
Mna onedlho caka sud v konani o uprave styku starych rodicov s mojou dcerkou. Dcerka ma 1 rok a 2 mesiace, s jej otcom sme v rozvodovom konani. Manzel poziadal v predbeznom konani o uprave styku otca s maloletou - ma ju kazdu sobotu a kazdu nedelu po 3,5 hodinach bez mojej pritomnosti. Na to som podala odvolanie, lebo o malu sa nikdy nestaral, ale dcerku mu musim aj tak davat, pokial sa sud nevyjadri k odvolaniu. Viem, ze manzel nosi dcerku ku starym rodicom. Ale oni na sude podali vlastny navrh o styku s mojou dcerou. Maju vobec pravo na to? Chcu ju mat kazdy pondelok od 9 hod. do 17 hod. bez mojej pritomnosti. Ja somj v styku nikdy nebranila a bola by som rada, keby mala moja dcerka otca aj oboch starych rodicov. Ale oni sa na mna velmi hnevaju a su urazeni, lebo som podala na rozvod. Vobec so mnou nekomunikuju.

tin007
18. nov 2013

@moluin Pokial ma dcerka otca, ktoremu je a bude umozneny styk s dietatom, tak stari rodicia nemaju pravo dozadovat sa styku s vnukom. Druha vec je, ze ked bude otcovi vymedzeny cas, ked bude moct byt s dcerou, neda sa mu zabranit v tom, aby ju odniesol k starym rodicom.

sarlota19
9. nov 2014

Ja som v rozvodovom konaní mam 7 mesačnú a 22 mesačnú dcéru, ešte nebola úprava styku otca s našimi deťmi a už svokra so svokrom požiadali o úpravu stykuvs deťmi, myslím si že su padnutí na hlavu, pretože ich jedináčik synáčik si našiel milenku a svokra nechce dopustiť hanbu na ich rodinu tak mi dikazuje čo dokáže 😀

zdenka282
11. aug 2015

Pekny vecer prajem,prosim o radu pomoc ako a co mam dalej robit.Mam vnuciky ktory bude mat 6 rockov teraz toho mesiaca.Syn sa rozisiel vlastne ona ho vykopla z vlastneho bytu,ked ju nacapal v posteli z inym...Syn sa odstahoval kedze byvaju v zahranici vnucika vidim strasne malo,ked ho ma syn tak mi ho da k telefonu alebo na skype...Je to velmi rozumny chlapec a vela veci chape,..Ona mu brani aby som sa snim stretavala a ten chlapec tak strasne sa pyta ku mne...boze preco su tak bezcitny aj jej rodicia dnes som sla za nim a vymysleli si ze je u sestri...

vicina
9. sep 2015

Dobrý deň, mám tiež takýto problém, mám dve vnúčatá, pred časom sme sa s dcérou nepohodli asi pol roka dozadu a od vtedy som deti videla asi dvakrát a to iba vtedy keď ma potrebovala využiť a nemala ich kam uložiť.. T.č.som deti nevidela už dva mesiace. Ja ich zbožňujem, život by som za ne dala. Práve dnes som išla okolo škôlky kam vnučka chodí, vôbec ma nespoznala, spýtala sa, že kto som, má 3 roky. Ak to takto bude pokračovať nebude ma poznať vôbec. Už niekoľkokrát som sa chcela s dcérou pomeriť, lenže ona ma odmieta a pritom nemá na to žiadny vážny dôvod. Som úplne bezradná, žiadam Vás o radu a pomoc. Ďakujem.

zuzana0464
23. nov 2015

Ahojte, práve naopak, aj starí rodičia majú právo na styk s dieťaťom. Je to dobre napísané aj v jednom článku. Môžete si ho prečítať 🙂
http://www.apadvokat.sk/clanky/pravo-starych-ro...