icon

Ako žiadať o dlhodobú práceneschopnosť?

Včera o 15:33

Ako to funguje ked chcete ist na dlhodobu pn? Mam migrenove stavy v robote ma rozculuju… vystreluje mi to do hlavy chbrtice nikdy som nad tym neuvazovala ale musim sa dat dokopy a dat si reser na 2 tyzdne

anonym_e25311
Včera o 15:38

Tiez mam migrenozne stavy, no na PN som s tym este nebola. To zhodnoti lekar, ci tvoj stav je na PN. Posle ta na vysetrenie, pripadne ta hospitalizuje na infuzie alebo pozorovanie. Vychadzky zrejme nedostanes.
A to uz teraz vies, ze za 2 tyzdne ti bude zrazu zazracne dobre? Lebo migreny ti len tak nezmiznu a uz vobec nie za 2 tyzdne.

anonym_1e4425
Včera o 15:42

Dva tyzdne nie su dlhodoba PN. Je otazne ci ta vobec lekar vypise, ale v kzdom pripade by si to mala vo vlastnom zaujme zacat riesit a nechat sa vysetrit a zacat to liecit.

anonym_bd366d
Včera o 15:45

zajdi za vseobecnym lekarom na dva tyzdne ta vypise pri tych diagnozach ale vychadzky najskor nedostanes, zvycajne ich davaju az po 2 tyzdnoch

anonym_0cf710
Včera o 15:46

ty nemas co chciet. To urci lekar ! A dnes je to velmi narocne byt na PN dlhodobo. Ale ak chces trcat doma, kedze sprisnili aj kontroly, nech sa paci.
Ale dva tyzdne nie su dlhodoba PN , si ma dobre pobavila, a ver ze za dva tyzdne si migreny dokopy nedas.

anonym_262cfb
Včera o 15:56

Ty nezvládaš svoju prácu a vzťahy v nej. Skôr sa pýtaš na dovolenku, aby si si neminula vlastnú ,než na PN. o takých migrénach som ešte nepočula, čo sa pár týždňov prejdú. Nechceš skúsiť zmeniť prácu, alebo nejaké lieky na psychiku od psychiatra ?

kacena4
Včera o 16:06

to že ťa ludia v práci rozculuju nie je na dlhodobu PN! co sa tyka migren to musi rozhodnut neurolog ci ano alebo nie (PN) a hlavne bude ta liecit nie nechat doma

anonym_52753f
Včera o 16:10

O potrebnosti PN, na základe zdravotného stavu,rozhoduje lekár ,o jej dĺžke tiež

janinah
Včera o 16:12

Zacni u obv.dr. ten ti da nie PN,ale vym.listok na neurologiu,kde sa nedostaneš okamzite...potom neurolog ti da vysetrenia a liečbu,možno a rehabilitacie. Oni usudia,ci niekedy v tom procese budw treba PN,pytat sa na to mózeš,vyžadovať nie.

natalka13
Včera o 16:14

PN vystavuje lekar, to v Kauflande nekupis.

anonym_3f889f
Včera o 17:47
@anonym_0cf710

ty nemas co chciet. To urci lekar ! A dnes je to velmi narocne byt na PN dlhodobo. Ale ak chces trcat doma, kedze sprisnili aj kontroly, nech sa paci.
Ale dva tyzdne nie su dlhodoba PN , si ma dobre pobavila, a ver ze za dva tyzdne si migreny dokopy nedas.

@anonym_0cf710 vôbec to nie je náročné som s chrbticou doma 2,5 m len, kým som sa dostala k lekárovi a na rehabilitácie to trva
@anonym_autor ísť k obvodnej, neurológovi väčšinou nasleduje mri, rehabilitácie a ďalšie vyšetrenia na migrénu.Ty môžeš mať migrénu zo zablokovanej chrbtice

anonym_478c26
Včera o 17:49

@anonym_autor tak si nájdi inú robotu a nevymyslaj s PNkou. Ako si to predstavuješ? Polezkas si doma pol roka a potom co? V praci sa to zázračné zmení?

anonym_0cf710
Včera o 17:53
@anonym_3f889f

@anonym_0cf710 vôbec to nie je náročné som s chrbticou doma 2,5 m len, kým som sa dostala k lekárovi a na rehabilitácie to trva
@anonym_autor ísť k obvodnej, neurológovi väčšinou nasleduje mri, rehabilitácie a ďalšie vyšetrenia na migrénu.Ty môžeš mať migrénu zo zablokovanej chrbtice

@anonym_3f889f tak kratia vsetky PN a asi zjavne mas nalez, ked si doma. a za dva tyzdne migrenu nevyriesi

anonym_c7a24d
Včera o 18:09

Mňa lekárka nechala doma 3 mesiace. Nechcela ma pustiť do roboty kým nebudem mat všetky vyšetrenia. Užívam Stugeron už tretie balenie a už mesiac som nemala migrénu. Keď to neuzivam mam ju každý druhý deň 🤢🤢

anonym_3f889f
Včera o 18:20
@anonym_0cf710

@anonym_3f889f tak kratia vsetky PN a asi zjavne mas nalez, ked si doma. a za dva tyzdne migrenu nevyriesi

@anonym_0cf710 nie, nemala som nález, keď som išla k obvodnej na vyšetrenie k neuro som sa dostala o 2 t, o ďalších 10 dni MRI, týždeň na to rehabilitacie, ktoré budú trvať 5 tyzdnov.Nemam nič závažné preťažené svalstvo z toho bolesti hlavy.Kratia PN, tak treba robiť paniku.Nechaj to na doktorov koľko ju nechajú doma

anonym_0cf710
Včera o 18:33
@anonym_3f889f

@anonym_0cf710 nie, nemala som nález, keď som išla k obvodnej na vyšetrenie k neuro som sa dostala o 2 t, o ďalších 10 dni MRI, týždeň na to rehabilitacie, ktoré budú trvať 5 tyzdnov.Nemam nič závažné preťažené svalstvo z toho bolesti hlavy.Kratia PN, tak treba robiť paniku.Nechaj to na doktorov koľko ju nechajú doma

@anonym_3f889f tak snad nie si doma s beznym lumgalgo.

anonym_3f889f
Včera o 18:58
@anonym_0cf710

@anonym_3f889f tak snad nie si doma s beznym lumgalgo.

@anonym_0cf710 uhadla si😉lekárka povedala, že pokým nevyberiem RHB mám oddychovať

anonym_0cf710
Včera o 19:55
@anonym_3f889f

@anonym_0cf710 uhadla si😉lekárka povedala, že pokým nevyberiem RHB mám oddychovať

@anonym_3f889f vidis a ja mam lulmbalgo, a este ma pocas rhb aj do prace posielala a pritom mam nalez na krizoch. Ze si mam rhb riesit po pracovnej dobe. Vyborne. Stat na nohach a vystrelovat bolest do nohy , vyborna vec, doporocujem tej krave lekarke. Na neurologiu, ze som primlada, aby ma poslala ( 44r)

simca06022011
Včera o 20:03

Som nevedela, ze ak ma rozculuju v praci mozem ist na pn... no.. ale k veci = k.tomuto potrebujes zbehnut k.praktickemu lekarovi.

anonym_c4ac62
Včera o 20:51
@anonym_0cf710

@anonym_3f889f vidis a ja mam lulmbalgo, a este ma pocas rhb aj do prace posielala a pritom mam nalez na krizoch. Ze si mam rhb riesit po pracovnej dobe. Vyborne. Stat na nohach a vystrelovat bolest do nohy , vyborna vec, doporocujem tej krave lekarke. Na neurologiu, ze som primlada, aby ma poslala ( 44r)

@anonym_0cf710 čo je to lumgalgo lulmbalgo

anonym_0cf710
Dnes o 06:05
@anonym_c4ac62

@anonym_0cf710 čo je to lumgalgo lulmbalgo

@anonym_c4ac62 klasicka bolest krizov, stavce L5/S1. Ma z nas skoro kazdy opotrebovane, chrupavka stencena....

anonym_be95f4
Dnes o 06:09

A co mas predpisane na migrenu? Ak Ti lieky nezaberaju, chod si dat predpisat ine. Pn Ti nepomoze. Nastavenie na spravnu liecbu, ano

anonym_c4ac62
Dnes o 08:44
@anonym_0cf710

@anonym_c4ac62 klasicka bolest krizov, stavce L5/S1. Ma z nas skoro kazdy opotrebovane, chrupavka stencena....

@anonym_0cf710 takéto slová neexistujú,ani nevieš napísať,akú máš diagnózu

anonym_3f889f
Dnes o 08:54
@anonym_c4ac62

@anonym_0cf710 to je hnusný prístup.Ked máš bolesti, tak potrebuješ kľud a oddych a nie stať na nohách.Rhb sa robia doobeda to chcela, aby si chodila súkromne?Mne povedala obvodná nech idem na rhb cez poisťovňu kvôli cene a hlavne, aby som mohla ísť niekedy do kúpeľov...nepíšem, že teraz, ale, aby v postovni videli, že som ich absolvovala.
Mna hneď poslala k ortopédovi, neurológovi ten na 2 MRI a rehabilitácie, RTG.Nenechaj sa odbiť platničky môžeš nat zle aj v 30 tkr, alebo zápal sedacieho nervu.Ja mám 45r a roky ma sekalo, ale vydržala som pár dní lieky, teplo teraz už bol čas dať všetko do poriadku, pokým nemám výrastky, alebo vytecenu platničku.

anonym_c4ac62
Dnes o 09:07
@anonym_3f889f

@anonym_0cf710 to je hnusný prístup.Ked máš bolesti, tak potrebuješ kľud a oddych a nie stať na nohách.Rhb sa robia doobeda to chcela, aby si chodila súkromne?Mne povedala obvodná nech idem na rhb cez poisťovňu kvôli cene a hlavne, aby som mohla ísť niekedy do kúpeľov...nepíšem, že teraz, ale, aby v postovni videli, že som ich absolvovala.
Mna hneď poslala k ortopédovi, neurológovi ten na 2 MRI a rehabilitácie, RTG.Nenechaj sa odbiť platničky môžeš nat zle aj v 30 tkr, alebo zápal sedacieho nervu.Ja mám 45r a roky ma sekalo, ale vydržala som pár dní lieky, teplo teraz už bol čas dať všetko do poriadku, pokým nemám výrastky, alebo vytecenu platničku.

@anonym_3f889f a čo ja s tým?

anonym_0cf710
Dnes o 12:21
@anonym_c4ac62

@anonym_c4ac62 ano, existuju, mam to v spravach, akoze ti to mam odfotit? To ozaj nemyslis vazne.

anonym_c4ac62
Dnes o 12:43
@anonym_0cf710

@anonym_c4ac62 ano, existuju, mam to v spravach, akoze ti to mam odfotit? To ozaj nemyslis vazne.

@anonym_0cf710 ani lumgalgo ani lulmbalgo neexistuje.
Je to LUMBAGO.