Ako získať invalidný dôchodok na chrbticu?
Ahojte požiadala som si o invalidný dôchodok a chcela som sa opýtať je tu niekdo kdo berie polovičný dôchodok na chrbticu poprípade spojené s psychickými problémami ? Koľko vám asi vypočítali a ako to celé funguje ? Chodila vám domov nejaká kontrola alebo ako to máte s prácou ?
Samozrejme viem že toto mi všetko povedia na sociálnej poisťovne aj na aké vyšetrenia mna pošlu aby som si vybavila ale možno je tu niekdo kdo má niečo podobne ako ja a chcem byt v obraze 🙂
@billy_jean No ano, to plati, stredne tazka az tazka depresia.. Ja mam F 33.2, to je tazka, bez psychotickych priznakov. Mam ID, museli mi ho dat, tabulka nepustila, kedze spodna hranica bola 50%.
@anonym_6ee7b0 áno ťažká je ID, ale ona písala o úzkostnej poruche a to nie je invalidizujúca diagnóza.
@anonym_6ee7b0 áno ťažká je ID, ale ona písala o úzkostnej poruche a to nie je invalidizujúca diagnóza.
@billy_jean No ano..
Ta konsolidacia sa bude tykat aj nasich spoluobcanov? Kde hadam kazdy pobera ID a nielen to a vedia ako na to.
Ta konsolidacia sa bude tykat aj nasich spoluobcanov? Kde hadam kazdy pobera ID a nielen to a vedia ako na to.
@anonym_b5b70f Tych urcite nie...
@anonym_b5b70f "hadam kazdy pobera ID", no to nie je matematicky možné. To by nesmel poberať ani jeden biely Slovák a aj tak by ostala polovica tých spoluobčanov ktorí by ho nepoberali.
Ved hned v uvode pises ze si si podala ziadost. Zrazu si este nic nepodala 😄.
Inak vyzijes z cca 300 eur?
Pracujes "dlhe roky" 9? A 50% ID ovela viac nebude.
@natalka13 už som pisala nižšie že som sa zle vyjadrila že som si len rezervovala termín a volala som co si mám doniesť na SP som ešte nebola ..prečo by som mala vyžiť s 300€ pri polovičnom ID sa dá normálne pracovať a ja pracujem s domu ako živnostník
@billy_jean nepísala som o uzkostnej poruche pisala som že uzkostno depresivnu poruchu to je rozdiel a mám ju roky a liecim sa u psychiatra 🙂 a mám aj iné diagnózy to som tiež pisala

Ved hned v uvode pises ze si si podala ziadost. Zrazu si este nic nepodala 😄.
Inak vyzijes z cca 300 eur?
Pracujes "dlhe roky" 9? A 50% ID ovela viac nebude.