Ako získať PN medzi materskou a rodičovskou?
Ahojte,
v auguste mi končím rodicak s 1.dietatom a ďalšia materska mi začína niekedy v decembri.
Brala som to ako samozrejmosť ze ma gynekológ vypíše na PN ze ho nejak presvedčím.
No lenže dneska mi moje plány zrušil ze nemá na to dôvod.
Do práce sa nechcem vrátiť na tu chvíľu a výpoveď s podporou si chcem nechať po ukončení RD po 2.dietati.
Je niečo za co by ma mohol obvodný vypísať?
Napríklad ze mam kŕčové žily alebo bolesť krížov ktoré sa s tehotenstvom zhoršujú?
@diaszoky zo mňa ide hnoj???
Moja, ty sa spamataj. Pokojne si chráň dieta ale nezneuzivaj na to laskavo systém!!! Chapes to??? Ty si mala byť teda doma, ale mal ti to platit zamestnavatel, nie tento stat, nie my tu vsetky ostatne. A snáď raz začnú sankcionovat aj lekarov za to, ze vypisujú len tak na PNky tehotným.
@diaszoky nikto nemusi mat v zuboch tehotne zena na to aby vedel, ze ucelove PN nie su v sulade so zakonom. Pracovne podmienky tehotnych upravuje Zakonnik prace a je v nom osetrene aj to, ze nemozu vykonavat svoju pracu na rizikovom pracovisku pre tehotenstvo. Zamestnavatelia to vedia, maju to vediet aj zamestnankyne a maju ich v tomto navigovat aj lekari a nevypisovat ucelove PN. Pretoze v tomto pripade tarcha riesenia a vyplacania nahrady mzdy lezi na zamestnavatelovi, nie na Socialnej poistovni a nemocenskom poistnom. Tehotna zena sa ma domahat svojich prav, ma to riesit tak ako jej to zakon (Zakonnik prace) umoznuje. (len tak mimochodom, nahrada mzdy v tomto pripade je vyssia ako nemocenska davka, aj tieto dni sa zaratavaj inac do odpracovanych dni pre ucely dochodkoveho poistenia, takze tie zeny prichadzaju svojou nevedomostou aj o peniaze)
@diaszoky vies jasne kazdy si zohrieva svoju polievocku... ako to dopadne? No Tebe sa este mozno nic nestane, ale casom jednoducho stat a poistovne nahodia kvoty PN lekarom, ktori budu kontrolovani +++ a motivovani, aby nevypisovali PNky, len v nevyhnutnych pripadoch a dopadne to tak, ze ked tu PN bude niekto realne potrebovat tak ju nedostane,a by sa lekar zmestil do kvot. Mozno Teba to este obide, ale Tvoje dieta nie... takze "chranis" ho dnes ale urcite nie do buducnosti
@diaszoky nie, ja vôbec nemám v zuboch tehotne... ja mam v zuboch iba tie tehotne, ktoré odrbavaju systém. A to je moja veliký rozdiel, vies.
A obzvlast najmä tie, ktoré pomaly od počatia už vedia, že budú PN. 👌 vy mate vestecke gule, či ako?
Pytala som sa, ako si ty riesila tvoje pracovné preradenie na prácu vhodnú pre tehotne... samozrejme, že si neodpovedala. A neodpovedala si preto, lebo si to neurobila. Tiez si sa celá happy hodila na PNku. Vsak? No lebo chceš mať od všetkého pokoj. Ako všetky tehotne "domaležky". Len ešte do kelu, keby tie celodenné vychádzky dali, ze? Lebo na rizikovom môžeš celý deň trajdat hore-dole, vsak? Vieš moja, ktorá žena je na rizikovom? Taka, ktorá celý deň leží doma, pripadne je hospitalizovana s vyviazanymi nohami a modlí sa, aby neporodila skôr, resp.nepotratila.
Ale asi ti to nevadí, byť na polovičnom prijme, resp.cast vypadku prijmu ti momentálne kompenzuje aj tehotenske, vsak? Preto ti to je jedno.
@viestta ti to tu viac X napisala, a keď a nie vždy s nou súhlasím, teraz na 100%. Ty nemáš čo byť na PNke.
A keď už si, uži si tie peniaze, ale nezabudni potom nadávať na Fica, že sa pozdvihaju dane, odvody a zlikviduje 2.pilier. už som to písala v i ych diskusiách, nech ho zruší uplne, lebo až potom sa také ako ty prebudia, ze peniaze nerastu na strome a cesta "mamnatopredsanarok" asi nie je ta najlepšia cesta. A tiež, ako to napísali @aurora33 , @drahomirra ci @bublinka1426 - neviem presne teraz ktorá to bola... treba pozerať aj ďalej ako za roh a nie sa vyhovárať, ze vsak kradne fico a spol.tak budem aj ja. Potom nech ten posledný zhasne.
Ale to takým "mamnatopredsanarok" paničkam nikdy nevysvetlime. Vy mate dieta iba ako prostriedok ,ako sa dostať k peniazom. A potom sa odvolávať na stat, co ti ma dat, zabezpečiť a pod, lebo ty si predsa porodila dieta! Pýtam sa ta, s kým mas to dieta? So štátom ci s tvojim chlapom? Prečo sa ma starať stat? A dokedy hlavne? Btw, stat sa stara až až. Mas od neho tehotenske, materske, rodicak, kocikovne, pridavky, bonusy... a potom aj vymyslene PNky, OCRky... a este aj max. materske a podpory, aby som nezabudla...pýtam sa stále je to málo co ti tento stat dáva???
A na tvojom mieste na tých cigánov naozaj nenadavam. Lebo nie si o nic lepšia ako oni.
Sa nad sebou zamysli.
@lienka.7 ja? si sa asi pomylila.myslim ze medzi nami bolo vela zdielanych diskusii a som dost uz unavena z toho ako kazdy vydrbava. navzajom lajkovane prispevky napriklad.
ja somn nie troska co musi zmykat stat
takze som zaskocena tv reakciou. ale to uz je jedno.
@lenka280821 tlieskam tvojmu gynekológovi a klobuk dole pred ním a VIAC TAKÝCH LEKÁROV, ktorí sa nenechajú prehovoriť na takéto vymyslené PNky. Kokos ženská načo si robíš druhé decko keď už toto prvé nemáš kde nechať. Všade len samé výhovorky, lenivé to je, odrbava to chvalabohu že aspoň gynekológa máš normálneho.
@bublinka1426 bubli, ja som to myslela som, že si viac X napisala (ty alebo druhé baby, fakt neviem teraz) , ze pri odrbavani systému sa treba pozerať ďalej ako za ten roh. Bolo to myslene v dobrom, nie v zlom 🤦♀️ ak to tak vyznelo, ospravenujem sa za chaoticky napisane 😔
Viem, že toto ty nepodporujes. A tiež som z toho unavená... každý deň tu nové a nové príspevky typu ... počula som... ako by som... dalo by sa...👎👎👎
@lienka.7 asi som uz unavena z prace. ja som uz dnes vypnuta.
@lienka.7 a ver ze mna to unavuje tiez. kebyze kazda kalkulujeme uz davno prepisuju smernice. :(
@bublinka1426 mne je tiež na grc z takýchto vypočítavých kráv, ale spomínaný gynekológ ma neskutočne potešil 🥹☺️
@aurora33 ja som mala lekarku co ziadna PN az som skoncila v nemocke. nuz
@aurora33 ani môj gynekolog nedá iba tak... kolko krát som počula, ako sa cez dvere "mlada deva" rozčuľovala, ze všetky kamosky sú na PNkach, prečo ona byt nemôže??? Ona predsa narok ako tehotná na PNku!!! A že keď ju nevypise, okamžite od neho odchádza... jeho reakcia? Povedzte kam mam poslať kartu 👏
@bublinka1426 tak to je zase už iný extrem 😔
@lienka.7 mne gynekolog ponukal, bola som 2 mesiace na PN hroziaci potrat a ako pises, modlila sa cely den, aby to drobcek prezil a neskoncil ako MA pri predoslych tehu. Ked mi neskor ponukal, je pravda, ze som mala indikacie, ale zaroven som mu povedala, ze mam robotu v pohode... predstava ze som doma bola nesmierne ubijajuca...
No a čo že chce využiť systém, len nech ajtak systém využíva nás. A vy čo sa tu pacholíte za ničím hahahahhahahahhaha
Giiirl nenechaj sa odradiť timito premotivovanymi akoze slusnymi matkami, vyciciaj tu Pnku poriadne a čo !!
@lenka280821 môj gynekolog ma názor že kazda jedna žena počas tehotenstva ma pravo ostať doma či už aby si oddychla alebo ju naozaj trápia zdravotne problémy .Som vďačná že je taký empaticky a keď ma clvoek ešte menšie dieťa na starost tak je fajn si oddýchnuť kým nezačnú tehotenske bolesti ako je žalúdok chrbát a iné veci sak kazda pozná
@monitachiara potom to tu vyzerá ako to vyzerá. Všade sám vyciciavač. A taký vyciciavač vychová len ďalšieho vyciciavača.
@aurora33 veď áno tak treba :*
@monitachiara Čiže ty si ďalšie z tých, rozumiem. Chuderka.
@aurora33 áno presne tak dobre rozumieš sikulka juuj 🙂)
@monitachiara dufam ze ty sa nemnozis. lebo ...
@bublinka1426 množím ved nech vas vsetkych vycicajuu a poriadnee :D
@monitachiara asi tak ja mám 36 rokov okrem materskej robím ako diva roky rokuce mame nárok na pnku a prečo nie dokonca aj podporu by som niekedy rada využila lebo zatiaľ len štátu platím
@slavka1988 presne tak ty najlepsie vies aka je tvoja situacia nenechaj sa odradit timito moralistkami
@monitachiara keď je na PN nárok tak v pohode. Ale v prípade autorky zrejme nie je. Takže dakujem za jej normálneho gynekológa. Bodaj by boli všetci takí ako on.

@lienka.7 a inac hnusna zavist a zloba s teba ide fuu hnoj