Ako získať rodné číslo dieťaťa pred príchodom rodného listu?
Čauko, ako je to teraz s rodnými listami? čo som sa dočítal na slovensko sk, tak by mal prísť automaticky do vlastných rúk a nič nikde už vraj netreba riešiť...
Viem sa nejako dozvedieť rodné číslo dieťaťa skôr, ako mi príde RL, či smola?
@thirstymonk vieš si zavolať na príslušnú matriku a povedia ti.
@thirstymonk manzel musel ist na matriku v mieste narodenia dietata aj s mojim OP. Tam mu vydali rodny list na pockanie.
Môj muž musel na matriku v meste narodenia, v pondelok sa malý narodil, v stredu už bol list hotový - OP nepotreboval v Žiline.
@alexika1234 Ale v jakom roku to bolo? Podľa slovensko.sk už RL chodia poštou automaticky.
@thirstymonk ja som rodila dva mesiace dozadu, pošlú aj poštou - ale môj muž mal ľahšie sa staviť na matrike ako riešiť poštu 🤷 Inak - za nami bola sestra, ktorá nám dala tieto info po pôrode.
@thirstymonk bolo to pred mesiacom ked sa nam narodila mala ;)
Jedine ze si zavolas na prislusnu matriku, ktora to vybavuje, ze ci to uz spracovali alebo nie. Ale neviem, ci to cislo povedia do telefonu...
My sme v porodnici podpisovali, ci chceme RL postou, alebo si pojdeme na matriku. Postou nam to prislo az po vyse tyzdni a do vlastnych ruk matky.
Cerstva skusenost spred mesiaca.
(Pri prvej dcerke som mala v prepustacej sprave cosi ako rodne cislo a bola to daka blbost, rodne cislo nakoniec bolo ine)

@thirstymonk neviem ako na sr ale v cz som mala na prepustacej sprave