icon

Ako získať rodné číslo dieťaťa pred príchodom rodného listu?

thirstymonk
21. mar 2025

Čauko, ako je to teraz s rodnými listami? čo som sa dočítal na slovensko sk, tak by mal prísť automaticky do vlastných rúk a nič nikde už vraj netreba riešiť...
Viem sa nejako dozvedieť rodné číslo dieťaťa skôr, ako mi príde RL, či smola?

really8
21. mar 2025

@thirstymonk neviem ako na sr ale v cz som mala na prepustacej sprave

gejb
21. mar 2025

@thirstymonk vieš si zavolať na príslušnú matriku a povedia ti.

alexika1234
21. mar 2025

@thirstymonk manzel musel ist na matriku v mieste narodenia dietata aj s mojim OP. Tam mu vydali rodny list na pockanie.

michaela329
21. mar 2025

Môj muž musel na matriku v meste narodenia, v pondelok sa malý narodil, v stredu už bol list hotový - OP nepotreboval v Žiline.

thirstymonk
autor
21. mar 2025

@alexika1234 Ale v jakom roku to bolo? Podľa slovensko.sk už RL chodia poštou automaticky.

michaela329
21. mar 2025

@thirstymonk ja som rodila dva mesiace dozadu, pošlú aj poštou - ale môj muž mal ľahšie sa staviť na matrike ako riešiť poštu 🤷 Inak - za nami bola sestra, ktorá nám dala tieto info po pôrode.

alexika1234
22. mar 2025

@thirstymonk bolo to pred mesiacom ked sa nam narodila mala ;)

basska_b
22. mar 2025

Jedine ze si zavolas na prislusnu matriku, ktora to vybavuje, ze ci to uz spracovali alebo nie. Ale neviem, ci to cislo povedia do telefonu...
My sme v porodnici podpisovali, ci chceme RL postou, alebo si pojdeme na matriku. Postou nam to prislo az po vyse tyzdni a do vlastnych ruk matky.
Cerstva skusenost spred mesiaca.
(Pri prvej dcerke som mala v prepustacej sprave cosi ako rodne cislo a bola to daka blbost, rodne cislo nakoniec bolo ine)