Akú máte OČR?
Taka divná otázka 😂 ale tu je to normálne 😂 😂 😂 akú dostávate očr? Myslím koľko máte vyratane na jeden deň? Dik 😂
@viestta to viem.. Len som chcela zo zaujímavosti vedieť ako to vychádza iným.. A viem ze ocr sa počíta len raz a potom podľa toho je vyplácaná
To sa mozes rovno spytat kolko zarabaju. Nepride ti taka otazka od veci?
Akože ocr sa počíta len raz? To je blbosť, keď napríklad menis prácu resp príjem tak sa ti zmení aj výška ocr keď na ňu potom nastupis...
@cyberk co ma zamestnávateľ s ocr ? Nič...ocr vyplaca sociálna poisťovňa
@klarissa25 u nas, ked sa ide na OCR, tak sa odovzdava zamestnavatelovi.. on ju dalej posunie socialke, preto ma to zaujimalo - nemam skusenosti s ulievanim sa ;)
@klarissa25 Pri pandemickej ocr bolo, ze vyratali raz a potom dalej podla toho vyplacali. Ak doslo k zmene, tak clovek musel poziadat o preratanie.
@zuzanaete no ved áno ale to bolo pri pandemickej q stále sa dalo požiadať o preratanie
@cyberk s ulievanim sa ? Ked sa rodic stara o choré dieťa to je ulievanie ?
@cyberk myslim ze kazdy normalny clovek ma radsej dieta zdrave a zaraba v praci, ako skakat okolo dietata co ma nezrazitelne styridsiatky alebo sa dusi kaslom cele noci.
Velmi sprosto si to hodila do 1 vreca s ulievanim.
Aha čiže ja keď som nebola na pandemickej a vlastne tento rok som mala prvú ocr v živote tak vlastne sa mi preratava zakaždým keď idem na ocr?
veľmi zjednodušene povedané - ak pracuješ u zamestnávateľa dlhšie ako jeden rok, všetky OČR, ktoré budeš čerpať v roku 2023 sa ti prepočítavajú z hrubej mzdy za rok 2022, OČR-ky ktoré budeš čerpať v roku 2024 sa budú prepočítavať priemerom z roku 2023 atď.
@marika258 a v prípade keď som rok 2022 bola pol roka na RD pol roka podpora v januári nastúpila do zamestnania.. Z čoho sa ráta ocr? Z podpory a RD?
42,34 € na deň......pomohla odpoveď?
@doriiis toto nemyslíš vážne, že nie?
@panelacikova ....prečo?
@doriiis až potom som si uvedomila, že píšeš o svojej.... ja som myslela, že to píšeš autorke v zmysle, že takú dostane 😀 😀 nič to, pomýlila som sa. no ale i tak musíš mať mimoriadne slušný príjem a poriadne odvody 🙂
@panelacikova ....moju som písala.A sekla som sa.Podla poslednej vypl.pasky je to vyše 44 €.Ale to bude tým,že za 6 rokov v teraz už predchádzajúcej práci som PN ani OCR necerpala ani raz.
@doriiis nie. to bude vysokým príjmom. OČR sa vypočítava z príjmu predsa, nie z toho, či si za rok týždeň pn alebo nie si 🙂 a ako môžeš mať očr na výplatnej páske? tomu celkom nerozumiem...
@doriiis výška pn ci oct nezávisí od toho ako často ju čerpas
@panelacikova ....poviem to takto....teraz som ukončila pracovný pomer po 6 rokoch.S odstupnym.Ked som videla,koľko z tej celkovej sumy išlo na odvody,tak si mala pocut ten slovník.Neskutocne prachy dávame na dane
@klarissa25 .....ja som bola v tom,že keď cerpas pn často,tak tá suma sa znižuje.Ale fakt neviem.Ako vravím,necerpala som PN ani raz za posledných 6 rokov.Jedinu PN som čerpala ešte v roku 2012.
@doriiis tak to netuším kde si nabrala takúto dezinformáciu
@doriiis ale ak máš viac než 40 eur denný vymeriavací základ pre čerpanie oČR, tvoj príjem musí byť okolo cca 4000 eur....
@doriiis myslím tým hrubý príjem
@panelacikova ....toľko nie.To by som platila tu poserkanu milionársku daň každý mesiac.
@panelacikova ....ale to už je jedno.Alebo teda neviem.🤦🏻♀️Ako vravím to je posledná vypl.paska z bývalej roboty.Teraz budem mať novú prácu.
@doriiis takže usudzujem, že na poslednej výplatnej páske máš nejakých 44 eur, to znamená (môj hrubý odhad), bola si doma nejaký deň-dva tri v marci? či ako?

Podla toho kolko som zarobila, spolieham sa, ze SP ma dobre naprogramovany system a vypocita ju spravne.