Aký máte názor na to, že len očkovaní môžu ísť do reštaurácie?
Aký máte názor na to , že len očkovaní môžu ísť niekde do reštaurácie alebo na podujatie a neockovaní nemôžu nič v čiernych okresoch . Myslíte si ,že to naschvál dávajú do čiernych okresov nech sa ľudia idú očkovať ? Mám pocit ,že je to presne to isté ako pred rokom keď sme sa museli dať testovať aby sme niekde mohli ísť . Načo je dobré očkovanie keď aj tak to bude platiť 9 mesiacov a potom zase bude treba ísť na 4 ,5 dávku ?
A potom zase 🤷🏻♀️
Hmm, načo je dobre očkovanie proti chrípke keď o rok treba ísť znovu... Načo je dobre očkovanie proti tetanu keď potom treba ísť znovu? Fuj, hnusný biznis....
Ale dostať koronu a platiť tisíce za liečbu to už nie je biznis že?😂
Neschválili ani očkovaným ísť do kaviarni a reštaurácii v čiernych okresoch a toto vnímam ako nefer prístup
@janai1 nejdem sa tu dotahovat, len toto je na hlavu. Tu vôbec nejde o bezpečnosť ľudí. Koho tým ochranime, že zaočkovaní môžu všade, aj keď môžu byť pozitivni a roznasat covid? A bez príznakov...
A nezaockovanym už nepomôžu ani testy? Tak nech sa na to pozerám z ktoréhokoľvek pohľadu, logiku to nijak raz nedáva
@janai1 určite pandemia nevyzerá tak ako v sobotu poobede v auparku, všade kopec ludi, alebo napríklad v ruzinovakej nemocnici, na tlačení v jednom výťahu, doslova telo na telo..
A to ti tak chýbajú tie reštaurácie? Alebo podujatia v tejto ,, respiračnej dobe''? Kvôli reštike a kaviarní sa určite nebudem dať ani očkovať ani testovať.Nie je to podstatne teda aspoň pre mňa keby aj neboli reštaurácie tak si ani nevšimnem.Testovat sa budem kvôli práci aby ma pustili tak ako na jar ,aby dieťa mohlo ísť do školy.Keby si radšej povedala ,že dam sa kvôli sebe testovať alebo očkovať ako kvôli niečomu čo teraz nie je tak veľmi dôležité.
Je to preto, lebo neockovany clovek ma ovela vyssiu sancu po nakaze byt vo vaznom stave. To, ze nemozu byt ludia bez ockovania v spolocnych priestoroch nie je preto aby ich stat trestal, ale preto aby ich ochranil. Stat je v bankrote a nema cash, kapacitu ani ludi na dalsiu vlnu pandemie. Nechces ockovanie, nie je problem. Ostan doma. Je to pre tvoje dobro. Nie je nic zle na tom, ze sa nechces nechat ockovat. Je to slobodna volba. Ale situacia je vazna a stat robi co moze aby to tu dal dohromady. Mozes si byt ista, ze to nerobia lebo sa nudia ...
K ockovaniu ako takemu sa vyjadrovat nebudem lebo sa nemienim handrkovat so ziadnym fanatikom na MK a k tej jednej otazke co sa restauracii tyka, myslim si o tom to , ze ano chcu dosiahnut aby sa co najviac ludi dalo zaockovat a celkovo su opatrenia na hlavu ,vela z nich nema logiku no keby neockovanym nenechali otvorene dvere vsade tak strasne vela ludi by sa im na dalsiu davku v buducnosti z vysoka v*sralo lebo nieje pravda ze kazdy sa ockoval len skrz strach z korony.
A za seba, ja ( aj muz) som zavisla na obchodoch, restikach,sama ponukam sluzby ,sme s muzom pohodlny tak nam bolo tazko minulu zimu 😀 aj taketo malickosti nam chybali, preco nie 😀😀
Len pre info, schválené to nie je tak prečo tu zase potrebujete rozširovať bludy?
Určite to nedávajú naschvál🙂,v podstate mi to je jedno aspoň ušetríme.Ved už 2 r s malými prestávkami takmer nežijeme a ešte dlho nebudeme.Luto mi je tých, čo tie penzióny, reštaurácie majú a nevedia čo robiť roky podnikali a teraz sa pozerajú ako krachujú.Nie sme jediní kde to tak je.Horsie je ako su na tom nemocnice
@janai1 keby pozitívny dostal do ruky papier čo má užívať, keby mu obvodný lekár predpísal potrebné lieky nie je v nemocnici toľko ľudí. A hlavne dnes máme na ventilacii cca 300 ľudí, tvrdia že je voľných 29 +/-, kde sú tie stovky čo minulý rok nakúpili? Nie je to o tom že poodchadzali sestričky a lekári? Keď začnú liečiť obvodaci nebude toľko ľudí v nemocnici, ale to by v TV nemali čo dávať. PS u nás v práci mali za posledný mesiac koronu 2 plne zaočkovaní. Jedna dosť ťažký priebeh.
@viestta tetanus nedostaneš ani keby si ho hned začala zhánať. Opýtaj sa svojejj lekárky, či dakedy v živote videla človeka chorého na tetanus. Nevidela. Ani jej kamaratky lekárky nevideli, ani nepoznaju nikoho kto by tetanus videl. Pretože ked sa porežeš tak si to ošetríš, umyješ. Ked je to vacsia rana, tak ides k lekarke, dostaneš ATB. Bezdomovci su neočkovaní a nikto nezomiera na tetanus. Naposledy sa zomieralo na tetanus v 1.a 2. svetovej vojne a za sociku ešte traja z 15 milionov v československu. Najdi si epis=epidemiologicky system slovenska, tam sa dočítaš o každom jednom. A naštuduj si ako sa da nakaziť tetanom. Som neočkovana, nemam ani tetanovku. Prečo ešte žijem?
@maximilie chránia sa tým práve tí nezaočkovaní. Či kvôli ochrane koho ineho podľa teba ten zákaz vznikol? Aby nezaočkovaní, ktorí tvoria drvivú väčšinu na prístrojoch, neboli vystavení riziku, že sa kvôli preplneným nemocniciam, nedostatku prístrojov a personálu, budú musieť lekári rozhodovať, koho z nich ešte má cenu skúšať zschrániť.
Ako co vam vadi? Otp plati v rakusku uz davno... Este v lete chceli odo mna potvrdenie o ockovani v ikei v restike... Aktualne vianocne trhy iba 2g - ockovani a prekonani, neockovani maju lockdown v celom at a budu sa sprisnovat podmienky aj pre ockovanych. Zatial sa planuje zakaz vychadzania pre vsetkych od 22.00... takze ake brutalne obmedzujuce podmienky mate na svk? Take iste ako v nemecku, rakusku a inych krajinach
Mne je jedno ,že nemôžem ísť do reštaurácie . Už som zvyknutá že je všetko obmedzené atď len ma hnevá že nam obmedzujú práva na slobodu ,tým že zakazujú určité veci keď nie sme očkovaní
A ľudia na vás pozerajú ,že prečo sa nedáš zaočkovať ..nevedia pochopiť že nechcem lebo im neverím . Toto všetko vymysleli na rýchlo tieto vakcíny ..keď tak ja si počkám a dám sa tak za 10 rokov zaočkovať keď už budem tomu veriť 😂😂
Keď chceš ísť v čiernom okrese do restiky, daj sa zaočkovať. Ja som sa dala z iného dôvodu....

Je to čistý farmaceutický biznis, ktorý ti môže vážne poškodiť zdravie. Vyznam v tom nehladaj žiadny