icon

Aký máte názor na to, že len očkovaní môžu ísť do reštaurácie?

16. nov 2021

Aký máte názor na to , že len očkovaní môžu ísť niekde do reštaurácie alebo na podujatie a neockovaní nemôžu nič v čiernych okresoch . Myslíte si ,že to naschvál dávajú do čiernych okresov nech sa ľudia idú očkovať ? Mám pocit ,že je to presne to isté ako pred rokom keď sme sa museli dať testovať aby sme niekde mohli ísť . Načo je dobré očkovanie keď aj tak to bude platiť 9 mesiacov a potom zase bude treba ísť na 4 ,5 dávku ?
A potom zase 🤷🏻‍♀️

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
slniecko77
16. nov 2021

..mily anonym, nikto ta nijak neobmedzuje a nic ti nezakazuje, to TY si si dobrovolne vybrala..kazdy jeden z nas si musime niest nasledky a zodpovednost za svoje rozhodovania v zivote..a tak je to aj s tymto.
Soferovat tiez nemozes bez vodicaku resp mozes, ale budes niest za to nasledky, ani k volbam ta nepustia pokial si nedosiahla adekvatny vek etc mnoho a mnoho prikladov existuje, ale to je zbytocne pisat tym, ktori to pochopit aj tak nechcu.

zonjushe
16. nov 2021

..narychlo urobena vakcina, experimentalna vakcina..ako ja neznasam tieto reci..normalne vsetci robite vo vyskumnom ustave..ked ste vsetci taki vystraseni z vakciny, tak ze mate tu drzost este oponovat voci opatreniam..ale ked bude zle, sanitku si zavola kazdy z vas..

viestta
Odpoveď bola odstránená
teosebastian
16. nov 2021

@himedzi Máš úplnú pravdu! A ešte vieš, čo je lepší farmaceutický biznis? Všetky lieky, ktoré potrebujú pacienti (najmä neočkovaní) v nemocnici! To je riadny masaker <3 Vakcína za pár € je problém, ale desiatky druhov liekov v nemocnici, vitamíny a ivermektin, ktorým sa niektorí dopujete a už 2 roky nakupovania testov a rúšok už biznis nie je, že? :3 Fakt ma prekvapuje, že toto antivaxeri podporujú! :D

janka_23
16. nov 2021

@tom_i súhlasím s tebou. Teraz na vlastnej kozi odskúšana liečba podľa i-mask protokolu a zázrak, fungovala. A to som bola nevedomky celý týždeň v blízkom kontakte s pozitívnym očkovaným. Nasadená liečba a po prvých príznakoch dnes PCR negatívny

zdenka11081983
16. nov 2021

@himedzi kvoli takymto ako ty tu je kopec zavzdusnovacov.. Ludia umieraju, doktori nestíhajú ale za toto všetko mozu socialne siete..

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
44janica44
16. nov 2021

Joj zbožňujem reči že vakcina je experimentálna neotestovana a biznis .... No som zvedavá koľko neockovancov sa v nemocnici kde ich štopkaju kadecim pýta čo to je ako je to testované a aké to má vedľajšie účinky o cenách tých liekov sa ani baviť nebudem sú to tisíce eur nie 20 € za vakcínu. Rozculuje má že gro ľudí v nemocnici sú neockovani a kvôli nim trpia ostatní lebo už pre nich nie je miesto s pritom stačilo tak málo.... Si pozrite koľko ľudí je už ockovanych a čo strašne sa im stalo?

iwesska
16. nov 2021

Ze nech idu. Ked sa tam nakazia,aspon za to konecne nebudu moct neockovani👍

staronova
16. nov 2021

Bola som v kupeloch. Vsimla som si asi 50 rocnu echt potetovanu damu. Vedla na masazi sa rozohnovala ze si neda do seba pivhat svinstvo - vakcinu. A zaroven porozpravala maserke ze este jedno bombasticke tetovani ma v plane. Tak neviem co su vlastne svinstvá

vevesh
16. nov 2021

@44janica44 neviem ako ty, ale ja davam v nemocnici suhlas na liecbu a som vopred aj informovana o NU a ked sa mi nepaci, liecbu odmietam. A mna teda v nemocnici nestopkaju kde kadecim bez mojho suhlasu. A neviem, kde berie stat (ci ockovani spoluobcania) to pravo, zasahovat do mojej osobnej slobody ohladom mojho tela- tak ako sa oni rozhodli ockovat, ja som sa rozhodla neockovat. A nevidim, preco by z toho mali vplyvat vyhody pre ockovanych a nevyhody pre neockovanych. Zazivame si deja vu orwelovskeho "vsetci sme si rovni, ale niektori rovnejsi..."

staronova
16. nov 2021

Tolko mudrych ludi, lekarov, mikrobiologov a kadejakych odbornikov co je na malom Slovensku momentalne…,nechutne

44janica44
16. nov 2021

@vevesh no chcem vidieť ako by si diskutovala s doktorom keby si sa nevedela nadýchnuť. By ti bolo jedno čo do teba dajú len aby si sa dusiť prestala. A ako diskutujú a podpisujú ti na upv?

cimage
16. nov 2021

Nech si idu, ja sa najem aj doma 😉. Logiku to nema ziadnu. Tak isto isiel dnes moj muz do stavebnin a pytali ockovaci preukaz, no normalne som sa rozrehotala doma. To uz je aka blbost.

janai1
16. nov 2021

Tak okej, keď ste tu všetci taky múdry ako si mame ísť... Zajtra idem do čierneho okresu a chcem si posedieť a dat obed s kamoškou, ktorá reštaurácia bude otvorená? 🙂

vevesh
16. nov 2021

@44janica44 o rizikach upv si informovana pred tym, pokial ta nevezu v komatoznom stave - a ked ta vezu uz v takomto stave, tak su informovani najblizsi pribuzni. A ano, mas narok aj upv odmietnut - stava sa pri urcitych nabozenskych mensinach. A treba to akceptovat, ze kazdy ma ine naroky...

number19
16. nov 2021

Nechapem preco spolocnost neberie ako rovnocennych obcanov tych, ktori:
- su neockovani/testovani/negativni s tymi ktori,
- su ockovani/netestovani/potencialne pozitvini-negativni.

janka_23
16. nov 2021

@number19 pretože chcú ľudí prinutit k očkovaniu. Mne je veľmi smutno z toho ako toto cele rozdelilo spoločnosť, rodiny, priateľov. Toľko zlosti a nenávisti som snáď ešte nezažila. Našťastie mam vo svojom najbližšom okolí uvedomelych ľudí a nikto nikoho nedeli, aj keď sú medzi nami očkovaní aj neockovani

teosebastian
16. nov 2021

@number19 A to sa chcete donekonečna testovať? Test pred koronou / hospitalizáciou nechráni

tom_i
16. nov 2021

@cimage šak aby nenakazil kleber

vevesh
16. nov 2021

@teosebastian ani ockovanie.

teosebastian
16. nov 2021

@vevesh Ale áno, očkovanie do veľkej mieri chráni. 🙂

number19
16. nov 2021

@teosebastian V to, ze ockovanie do velkej miery chrani musis najprv verit. Ak v nieco neveris (a nedas sa ockovat), spolocnost ta nema preto, pokial si zdrava, diskriminovat, nie?

teosebastian
16. nov 2021

@number19 Účinnosť očkovania nie je o viere, ale o faktoch.

number19
16. nov 2021

@teosebastian Pre teba, pre niekoho nemusi byt. A o tom sa tu bavim.
Ak je niekto negativny cerstvo testovany (a chce sa radsej testovat, lebo sa tak rozhodol, aleebo musi pri tom skratka zostat), tak preco ma zakazy vstupu niekam (v porovnani s ockovanym mozno pozitivnym/prenasacom) mi nie je jasne. Z akeho dovodu tam ten zakaz je...

teosebastian
16. nov 2021

@number19 Opäť sa pýtam, dokedy sa chcete testovať? Pokiaľ nedosiahneme určité percento zaočkovanosti, budeme sa donekonečna testovať, čo stojí omnoho viac, než vakcína.

janka_23
16. nov 2021

@teosebastian a co také Holandsko? K comu im je ta zaockovanost?

nevenka
16. nov 2021

@kittykat22 noooo, toto by som s istotou netvrdila, ze to robia pre nase dobro. Pre nase dobro je aj to, ze ockovany po styku s pozitivnym nemusi byt v karantene, nemusi sa testovat? Pochybujem. Mali sme v rodine chalana ockovany, ale pre istotu sa otestovat sal, ze co keby. A co kedy - bol pozitivny. Takze kludne to mohol roznasat dalej. A tiez sa nakazil tak, ze bol s tym clovekom tak, ze mali ruska, pol hodinu spolu stravili a nemal priznaky. Keby ockovanie fungovalo tak, ze hoci je ockovany pozitivny, nemoze nakazit druhych, tak by to davalo vacsi zmysel. Takto to ten ockovany moze dobiest domov neockovanym, rovnako ako neockovany...

number19
16. nov 2021

@teosebastian Ti, ktori sa chcu donekonecna testovat nech sa testuju. Maju dostat takuto sancu. Ma to byt ich volba ak maju s vakcinou akekolvek problemy. Hovori sa tomu moznost volby a rozhodovat sa sam za seba...

A mimochodom ja som nedobrovolne ockovana, tak hned nevyskakuj s unahlenymi zavermi, len preto, ze sa moj nazor rozlisuje s vakcinermi...