icon

Anonymné nahlasovanie na polícii

15. aug 2023

Zaujíma ma ako zistiť keď niekto nahlásil niečo anonymne na políciu.?Jedna sa o rodinného príslušníka.Ano bolo to anonymne ale musí byť o tom záznam kto to presne bol nie.
Stále na to myslím, potrebujem to vedieť kto.Mohol to byť barskto.Chcem sa tomu človekovi pozrieť sa do očí a opýtať sa prečo to spravil.
Máte skúsenosti s týmto,vedeli by ste mi poradiť?

Strana
z2
autor
16. aug 2023

@annm81 Vidíš aj to sa môže stať čo si dala za príklad,za plač bábätka nahlásiť rodičov.Niektory ľudia sú už chorý.
Alebo dám ja príklad,pôjde niekto po ulici a hlasno sa rozpráva alebo kričí,tak hneď mám utekať nahlásiť to na políciu,nech má ten človek z toho nepríjemnosti.Ja by som to nespravila,preto hovorím že nikto cudzí sa nemá zasahovať do života iných ľudí,keď sa ho to netýka.Lebo ono je to jednoduché nahlási to,ale to už tomu anonymu nedôjde na rozum že aha ja s tým nahlasovanim spravím zle tej rodine,aké bude mať to následky na tú rodinu atď.Na to už nikto nemyslí.

sweet20
16. aug 2023

ale preco zle rodine? stale tu o somarinach rozpravas.. ak ta manzel tyra abo co tak bud rada a sa to vyriesi

mamina7070
16. aug 2023

sak si tu anonymna napis co realne nahlasil ten anonym

napr nahlasil vreskoty atd dietata neustale zisti sa ze dieta ma autizmus a nic sa nedeje

sono2
16. aug 2023

Pozri, ži tak, aby si s políciou nemala žiadne dočinenia. Ani priamo ani nepriamo.
Myslím, že keby sme poznali celý príbeh, možno by sme dali aj pravdu tomu, čo ťa nahlásil.
Tak isto nesnaž sa o pomstu. Veď keď to bolo bezpredmetné, ani polícia to nebude extra riešiť

mondolina
16. aug 2023

tvoja logika je chorá. vidím, že v rodine sú týrané deti a ja to nenahlásim lebo sa ma to netýka? to je tvoja logika???

xux
16. aug 2023

Prilis vela tragedii sa stalo aj preto, ze ludia boli lahostajni. Asi tolko k tomu.

44janica44
16. aug 2023

Takže ten co to nahlásil, nahlásil pravdu a tebe sa to nepáči? Predpokladám ze dotyčný páchateľ je hrdým vlastníkom občianskeho preukazu a tak by mal za svoje činy niesť zodpovednosť. Koľkokrát vidíš v telke že nikto nekonal a skončilo sa to tragédiou tu človek koná ako by mal a už je zle.
A áno je dôležité aby sa aj iný ľudia "starali " do veci cudzej rodiny lebo domáce násilie a týranie ci už psychické alebo fyzické často týrané osoby nehlasia vôbec.

sweet20
16. aug 2023

@44janica44 idealne by bolo kebyze napise co sa stalo.. ako jej mame dat nazor ked nevieme o co ide

rebrambora
16. aug 2023

Ale velmi si protirecis.
Najprv pises, ze sa ta to tyka, pretoze spolu zijete pod jednou strechou - cize sa to tyka aj cloveka, kt to nahlasil.
Potom pises, ze ludia by sa nemali starat jeden do druheho a ako priklad uvedies nieco z ulice - cize presny opak. Ak spolu ale zijete, tak vase problemy su spolocne.
A tazko sa ti vzit do koze.
Pretoze moze to byt domace nasilie, pestovanie travy, rusenie nocneho kludu, nestaranie sa o zverenu osobnu, atd. Takze velmi obsirne.

autor
16. aug 2023

@sweet20 Príklad keď niekto nahlási týranie myslíš že tej rodine to pomôže?Ako sa potom zachová ten chlap,čo keď vybije si zlosť na žene ešte viac?To už nikoho netrápi že.Toto som dala len príklad.
@mamina7070 Konkrétne išlo o vyhrážanie.
@rebrambora Toho anonyma čo to nahlásil jeho sa to netýka a stará sa do veci cudzích ľudí.To sa mi nepáči.Z vlastnej skúsenosti nie vždy pomôže keď niekto nahlási

mamina7070
16. aug 2023

cize muz sa vyhrazal zene ze ju dobije , zabije utopi a niekto to nahlasil ?

alex49
16. aug 2023

Takže chceš aby ťa niekto zabil, pričom susedia mesiace počúvali hádky a trieskanie a nikoho nevolali.?? Dá sa vykázať útočníka z bytu, odsťahovať sa, rozviesť a začať nový život.

rebrambora
16. aug 2023

@autorka ano, keby pred 10-timi rokmi prizerajuci sa sused nahlasil na policii tyranie, usetrila by som si zopar modrin a mohla odist o tych par dlhych hodin skôr.

autor
16. aug 2023

@mamina7070 Nie toto konkrétne ale niečo podobné

sweet20
16. aug 2023

stale si stojim za tym, ze nemas pravdu, lebo ludia sa maju starat ak sa nieco nie je v poriadku.. tak isto ako je tvoja obcianska povinnost dat cloveku prvu pomoc tak je nasa povinnost nahlasit ak sa nieco deje,., taze si hovor co chces.. ten anonym spravil dobre.. ak to vo vasej domacnosti tak nie je, ze sa tam nic zle nedeje tak to preukazte.. nechapem co to riesis.. ludia ti chcu pomoct a ty takto...

zuzana9393
16. aug 2023

Ty si hlavne uvedom, aké nešťastia sa stávajú práve pre ľudí ako si ty. Že nebudem sa do nikoho starať. Keby sa ti niekto vyhráža, že tá zahlusi, ja to počujem a nenahlásim a on ťa ozaj zahlusi, tak si to neodpustím ani ja. Alebo keď rodičia nezvládajú deti, koľko bolo takých čo zabili seba aj deti. .. veď sa uvedom, že ten človek ti chcel pomôcť. Ries si rodinu, zrejme máš problémy tam a nie kto ťa nahlásil. To aj tak nemáš šancu zistiť. By si musela mať iné známosti na polícii. Nikto si nebude robiť problém v robote kvôli tomu, že ty sa mu chces pozrieť do očí

autor
16. aug 2023

@zuzana9393 Príklad pri hádke koľkokrát človek povie aj také veci čo nemyslí vážne len mu to vykĺzne z rúk.Taketo hádky počujem aj ja od susedov a čo mám ich zakaždým nahlasovať?Určite nie.Preto nechápem prečo ten anonym nahlásil našu rodinu.Co z toho má lepší pocit že niekomu spravil zle a celá rodina musela ísť na vypočúvanie?O takúto pomoc nestojím.
No vidím že bohužiaľ nemám šancu to zistiť kto to bol.Vdaka nemu máme o problém navyše,no to ho už určite netrápi.Hlavne že nahlásil.

samimami777
16. aug 2023

Sama si tu priznala že to čo anonym nahlásil bola pravda tak sa radšej rozčuľuj nad "rodinným príslušníkom" prečo sa vyhráža a koná trestný čin. Áno , vo veľa rodinách sú problémy ale neriešia sa vyhrážaním či násilím ale rozumom. Ak vykonal trestnú činnosť môže si za dôsledky len on sám .

mondolina
16. aug 2023

presťahuj sa na samotu, tam ťa kľudne môže aj zabiť.

sweet20
16. aug 2023

prepac autorka, ale si velmi nevdacna osoba.. ty by si bola najradsej keby ta dakde ten dotycny zabil :/

majlo1234
16. aug 2023

Ak by som mala podozrenie, ze sa deje nejake nasilie(verbalne alebo fyzicke) v mojom okoli, urcite to nahlasim tiez.
Ak o taku pomoc nestojis, povedz to nahlas vo svojom okoli, nech vsetci vedia, ze ta netreba ochranovat ani nijak pomahat(v pripade, ze ste v domacnosti len ty a “nasilnik”. V pripade, ze su tam aj deti, to neplati, kedze tie si nemozu vybrat a mali by vyrastat v bezpecnom prostredi, kde sa ludia nwvyhrazaju

autor
16. aug 2023

@majlo1234 Žijeme v domácnosti viaceré generácie.Ale to je jedno.
Odpoveď pre ostatné,mám v okolí známu čo riešila horšie veci než toto naše.Tam bolo týranie na jej osobu,tiež niekto anonymne nahlásil ich a čo sa stalo.Riesila to polícia,jej manžel si dával väčší pozor pred ľuďmi čo povie a ako sa správa a na žene vybijal zlosť naďalej len za štyrmi stenami aby o tom nikto nevedel.Na čo to bolo dobré keď anonym nahlásil,aj tak si to odskace len žena.Takze vôbec im to nepomohlo.Hlavna vec že anonym bol moc akčný

yvanielka
16. aug 2023

Čiže...ty si nahnevaná nie na svojho muža, ktorý na teba vrieska a možno ťa aj bije ale na osobu ktorá to nahlásila. Hneváš sa, lebo si to zase odskáčeš... prosím ťa, ak máte deti, vyhľadaj pomoc. Ale na základe toho čo píšeš si takto spokojná :/

alex49
16. aug 2023

keby bola tvoja známa normálna, tak od takého skvelého chlapa odíde a nenechá sa otlkať. Ale ako chceš, kludne na polícii povedz, že ťa tvoj chlap môže biť, že si mu to dovolila, že sa ti to páči a riešiť to nebudú. Ale nemáš žiadne právo hnevať sa na anonyma, ktorý ťa chce chrániť, tak ako by to mal robiť každý správny občan.

selest
16. aug 2023

Ak su v rodine deti tak urobil ten anonym to co mala riesit ta zena. Ak aj niesu, tak zrejme mal pocit ze ta zena je natolko zmagorena ze si neuvedomuje ze to co zije je nenormalne. Podla mna je spravne neprihliadat nasiliu v akejkolvek forme..

Strana
z2