Budem dediť dom, ktorý muž kúpiť dávnou pred svadbou?
Pred cca pol rokom som sa vydala za muža, kt ma už jedno dieťa s ex. Ja som momentálne v prvom trimestri. Muž ma ale problémy so srdcom. Chodí pravidelne na kontroly, berie lieky. No je veľký nervak a keď sa rozčúli tak mu stúpa tlak do výšin a je mu zle. Už som mu stokrát vravela, nech je pokojný. Ja sa bojím, že sa mu niečo zlé stane a ja ostanem s dieťaťom sama. Ja bývanie nemám. Mám niečo našetrené, ale na kúpu bytu by to nestačilo. Možno pod vplyvom hormónov ja neviem bojím sa že ostanem na ulici. No muž mi vravel, že nech sa nebojím, že keby sa mu niečo stalo ja aj dieťa po ňom dedime. To že dieťa to viem, ale ja ...neviem..je to aj keď si muž kúpil dom davno pred svadbou? Ako to prosim vás je.
A nie, nechcem aby sa mu niečo zlé stalo, len sa bojím to je všetko.
@sigma510 Ale take nieco sa autorky netyka a ani sa na to nepytala. V kazdej normalnej rodine dedí manzelka a deti, prva dedičská skupina. Az ked nededí nikto z nich, nastupuje druha, potom tretia atd.
@natalienka12 však ale autorka tiež rieši podľa mňa takú vec ze... Neviem. Priznám sa ze neviem ako je to s tým keď nadobudol muž nehnuteľnosť pred sobášom. Ale tak keď sa bojím ze nebudem mat byť kde s dieťaťom a strachuje sa ze nebude mať kde žiť, stále existuje taka vec ako závet. Tak nech ho spíšu a vybavene. Alebo možno rieši niečo úplne predčasne, a jej manžel tu bude ďalších 15 rokov, a jej životná situácia sa môže úplne zmeniť za tých 15 rokov.
@sigma510 Ked nadobudol nehnutelnost pred sobášom, je jeho. Jednoduche. V pripade rozvodu nedostane nic. V pripade smrti dedí manzelka a 2 deti, kazdy rovným dielom. To je 1. Dedičská skupina, nie tretia o ktorej pises ty.

@natalienka12 nebudem tu celkom rozoberať prečo sa to urobilo tak u nás, ale niekedy ma človek také okolnosti, že je to jednoduchšia cesta pre všetky zúčastnené strany. Bola som v pozícii tej tretej línie a jednoducho sme to tak urobili, lebo to bolo výhodné riešenie pre obe strany.