Priateľ nechce svadbu

7. jan 2023

Ahojte pomôžu aj rady ale skôr sa chcem vysťažovať....som tehotna s priateľom sme nedavno začali spolu byvať...vlastne to spoločne byvanie malo byť ako taky dalši posun vo vzťahu lenže kratko pred sťahovanim som zistila že som tehotna.....keď sme to oznámili rodinam samozrejme hneď otazky typu Kedy svadba alebo jeho mama navrhla že aspon zasnuby a tu nastal zlom....mne to tiež pride logicke ale priateĺ doslovne ucukaval pred touto otazkou že najprv sa musi poriešiť vlastne byvanie aby sme vypadli s podnajmu a podobne až potom toto...alebo keď niekto v okoli ma svadbu hneď ma reči o tom ako si ničia život....neviem či je to hormonmi že so mnou trieskaju ale po poslednej takej reakcii mi to prišlo luto, porevala som si a prišli mi zrazu myšlienky že OK zrejme bude lepšie keď ostanem s malým sama bez neho a nech si má svoju slobodu...niekedy fakt neviem a rozmyšlam prečo je vlastne so mnou :(

deti95060810
7. jan 2023

škoda že si to neriešila pred tehotenstvom...
pár krát mu ešte pripomeň svadbu - ale keď budeš vidieť že nemá záujem, tak sa zariaď podľa seba...

zmrzlinka2021
7. jan 2023

Netrap sa, treba si s priatelom sadnut a porozpravat sa:
- kedy ideme kupovat spolocny byt? (pravdaze obaja vlastnici)
- sobas so mnou - mas pochybnosti?

Proste si to prebrat bez emocii a neriesit vsetko horucou hlavou. A zistit, co priatelovi brani k tomu, aby si ta vzal za zenu.

aurorastone2
7. jan 2023

Možno nechce len to teatro okolo toho.. Ak by ste to zbuchali za 5 minút na úrade bez saskovania tak by na to pristal...rososo si môžte spraviť aj keď bude malé väčšie a byt porieseny... Skús sa ho popýtať ☺️

tomtomka
7. jan 2023

Podľa mňa treba počkať ešte.... niektorý sú v tomto proste divný ...ak vám to vo všetkom inom funguje tak podľa mňa svadba nieje až taká dôležitá ....aj keď čo si budeme klamať ktorá by sa nechcela vydať všakže ....len tu je skôr otázka aký máte vzťah ? Ak ste doteraz nemali žiadny problém a ide len o tú svadbu asi by som ešte počkala že ako sa to vyvinie? Kľudne napíšte aj správu môžeme pokecať 🙂

lucilaines
7. jan 2023

No ja by som mu s kludom oznamila, ze teda v poriadku, ked svadbu nechce, ale dietatu davam svoje priezvisko. Ak on si chce nechavat zadne vratka otvorene nech sa paci, ale potom sa zariadis aj ty, aby v pripade mozneho rozchodu si sa volaka s dietatom rovnako.

autor
7. jan 2023

@tomtomka praveže tie problémy boli.....najprv rozchod po 4 mesiacoch lebo zistil že sa ešte nevyrovnal s predošlym vzťahom a potom sme sa po vyše pol roku dali dokopy zase a po roku začali riešiť že budeme byvať spolu....už som si aj vynadala sama sebe aka som blba že som sa k nemu vratila a otehotnela

tomtomka
7. jan 2023

Môžem napísať správu ?

kitycat
7. jan 2023

Ved sa nerozchadzate, akurat este nechce svadbu. Hmm
. Dnes nic neobvykle, ale smutné ze cuka, ked sa nebal sexovat bez ochrany. Jeho rodicia do neho budú tiez hustit.

Dietatu daj priezvisko po tebe, len tolko k tomu.

tykat
7. jan 2023

Este pockaj, myslim ze ako slobodna matka budes mat nejake socialne vyhody, pozistuj si. Kolegyna sa prave kvoli tomu nevydavala.

tomtomka
7. jan 2023

@tykat slobodná matka má prd a nie výhody ...to nepíšem v zlom ...ale je veľká výhoda keď ex nerobí problémy...narovinu ak je ex hajzel (čo sa často ukáže až po rozchode) nič nedokáže tak ničiť život ...ja som bola 4 roky psychicky na dne a to len kvôli tomu že som nenapísala otec neznámy

aurorastone2
7. jan 2023

@tykat a aké? My nie sme zosobaseni a dostávam normálne len rodičak a na chlapa sú prídavky a daňový... Co ine? 🤔

pbra40
7. jan 2023

Priezvisko daj urcite po sebe a kazdemu tak hovor, ked sa bude pytat. Hned sa chalan rozhybe

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tomtomka
7. jan 2023

@elizabet173 tak tak moja reč ... priezvisko po mame...konec koncov ona je tá kto ho bude nosiť v sebe 9 mesiacov a potom v bolestiach rodiť ...a podobne somariny akože dieťa potrebuje otca ...áno potrebuje ale otcom bude ked bude chcieť ....to znamená s jeho priezviskom či bez neho

pbra40
7. jan 2023

jedina vyhoda ako "osamela matka" je, ze po nahlaseni sa na socialke mozes poberat materske 37 tyzdnov (namiesto 34)

whatever1
7. jan 2023

Hlavne daj dietatu svoje priezvisko. Ak by naliehal, tak trvaj na svojom- jeho priezvisko až po svadbe.

sissy27
7. jan 2023

A vy sa poznate tyzden, ked si prekvapena, ze nechce svadbu? Ci zrazu zmenil nazor a doteraz bola v plane?
Toto ste si mali odkomunikovat rovnako ako antikoncepciu… no co uz, teraz uz len hrat s kartami, ktore su rozdane - ako tu uz bolo spomenute, tak dietatu daj svoje priezvisko, a porozpravajte sa o financiach, kedze ty zostanes nejaky cas bez prijmu, tak nech nie si potom zas prekvapena, ze ma problem nieco zaplatit…

kikushaa
7. jan 2023

Tiez sa prihovaram aby si dietatu dala priezvisko po sebe, a urcite sa nenechala zlomit aby sa volalo po nom, su z toho iba nedorozunenia vsade mozne. Prosto matka a dieta sa maju volat rovnako, a to ti radim ako matka ktorej dieta malo meno po otcovi, a zobrali sme sa az neskor.

sissy27
7. jan 2023

@tykat jedina “vyhoda” je o tri tyzdne dlhsia materska. A potom v pripade, ze vztah ide dolu vodou, tak usetrene natahovacky okolo rozvodu a delenia bsm. To je asi tak vsetko.

loginexistuje
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. jan 2023

@sissy27 bolo to v plane prerobiť dom,svadba,dieťa dokonca keď som s vlastnej iniciativy chcela brat antikoncepciu bol naštvany že budem pchať taky sajrajt do seba....tehotenstvo bolo neplanovane až ked sme to oznamili jednej znamej čo je priama osoba a povie všetko narovinu mu rovno predomnou povedala že nevyzerá že sa teší na male mi začalo dopínať že zrejme si až tak nedomyšlam blbosti a intuícia mi spravne našepkava...lenže som na potrat nemala žaludok vtedy isť

tykat
7. jan 2023

Mozno sa nieco menilo, lebo mam kolegyne ktore sa presne preto nehrnuli pred porodom do svadby, lebo ze si prilepsia ale nezistovala som presne v com je vyhodne rodit a byt na MD ako slobodna matka (porodne? dlhsia MD?). Ale teda deti uz maju cca 2-3roky.

slavomira236
7. jan 2023

@kikushaa kde sú s tým nedorozenia? Moje deti 10 a 5 rokov sa vlani po otcovi a nikde som problem nemala

nikaeli
8. jan 2023

@tykat ak žena žije v spoločnej domácnosti s partnerom, hoc aj nie je vydatá, nie je slobodnou matkou, ktorá potrebuje pomoc štátu 🤦🏻‍♀️ môj drobec bude mať 5 a manželmi sme rok a pol. Žiadne 'výhody' som z toho nemala. Ani som sa nepovažovala za slobodnú matku.
@kikushaa nikdy som nemala jediný problém s tým, že má drobec meno po otcovi. Po troch rokoch sme sa vzali, môj ex nesúhlasil, aby mala naša dcéra priezvisko nového manžela, takže mám opäť jedno dieťa s iným priezviskom a nikto s tým nikdy nemal problém. Ani na úradoch, ani v škole, ani na dovolenkách, či u lekárov.

tykat
8. jan 2023

@nikaeli tak kolegyne chceli vyuzit tie vyhody. Matersku mali dobru tak mozno im to stalo za to, aj tie 3 tyzdne naviac. A mozno sa odvtedy aj nieco menilo.

kikushaa
8. jan 2023

@slavomira236 tak minimalne v nemocnici ked som bola hospitalizovana so synom, stale sa nejako uistovali patrime k sebe, a nebolo to prijemne. Ja viem ze je normalne ak sa dieta nevola po matke, ale ja som happy ze som vydata a nakoniec sa vsetci volame rovnako (aj ked som bola hrdinka ze svadbu netreba, som rada ze ma manzel poziadal o ruku 😁)

vler
8. jan 2023

Jeho kecy o antikoncepcii stacili na to aby si sa nechala odradid od spolahlivej ochrany?!

nikaeli
8. jan 2023

@tykat tvoje kolegyne majú 2-3 ročné deti, môj bude mať 5 🤷🏻‍♀️ za ten čas sa toho asi veľa nezmenilo.. na druhej strane, ak sa tvárili ako slobodné matky bez partnerov, nemohol otec poberať daňový bonus, takže neviem, či až tak veľmi vybabrali so systémom.. podľa mňa máš mylné informácie..

nikaeli
8. jan 2023

@tykat nájdeš to raz dva na nete
https://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rod....
slobodná (nevydatá) matka žijúca v spoločnej domácnosti s niekým iným nemá nárok na nič.. iba osamelý rodič.. žila tvoja kolegyňa s dieťaťom sama?

tykat
8. jan 2023

@nikaeli tak jednej muz nikde nerobil a druhy neviem (zivnostnik, mal 2 deti v striedavke).
Nehladala som lebo som to nepotrebovala. Ale asi si to spocitali ze je ine byt slobodna a ine osamela matka.