Čakanie na invalidný dôchodok
Ahojte,
Chcela by som poprosiť o radu. Otec je od 01.02.2019 na PN, po roku samozrejme už prestal dostavať peniaze, avšak požiadal o invalidný dôchodok. Je dosť možné, že aj skrz situáciu, v alej sa nachádza nielen Slovensko, mu do dnešného dňa nebol priznaný dôchodok, avšak na začiatku decembra mu prišli papiere, kde písali, čo má všetko doložiť. Tieto veci doložil a od decembra zase čaká.
Moja otázka znie, či aj počas toho, ako už má podané, a čaká na invalidný dôchodok, môže PN prerušiť a ísť do prace, alebo nie? Boji sa, aby mu po tom všetko ID nezrušili, nakoľko šiel pracovať. Avšak z jednej výplaty žiť rok je ťažko, a nie ešte ďalšie mesiace, či roky.
Ďakujem Vám za odpoved
@loginexistuje neviete či budem mať kontrolu ak ju v rozhodnutí o invalidnom dôchodku nemám uvedenú.
@francis25 zvyknu volat po roku prip po dvoch zavisi od % diagnoz atd
@francis25 ak nieje napisane, budú predvolavať.vacsinou po 2 rokoch
Dobrý deň chcem sa spýtať podpisovala som schválení invalidný dôchodok 6.10.a čakám na rozhodnutie koľko sa prosím čaká na rozhodnutie a zároveň o vyplatenie mám šancu v decembri aby mi ho viplatili ak mi vznikne narok
@sofinka1980 Na rozhodnutie maju 60 dni, zvycajne to byva skor (samozrejme zavisi od pobocky). Zo skusenosti - najprv nabehnu peniaze na ucet, a do par dni pride aj rozhodnutie.
@sofinka1980 mne prišlo rozhodnutie od podpísania po 3 mesiacoch.. potom všetko spätne doplatili.ked som sa na sociálnej pýtala po 2 mes.,povedali mi že maju toho vela.
@havranka31 dúfam že sa dočkam do decembra lebo čakám rok aj pol od padania po schválenie a rozhodnutia už som unavená z toho cakania

@loginexistuje ďakujem pekne za odpovede