Čerpanie pandemickej OČR
Dobry den, prosim nezozerte ma za tuto otazku 😀
Syn dovrsi v maji 3 roky. Mala by som nastupit do prace, ale teda zamestnavatel mi naznacil, ze so mnou velmi nepocita. Cize som rozmyslala, ze kedze je tu taka moznost, ze od maja - septembra (kym pojde syn do skolky, ak ho vezmu), by som cerpala tzv.pandemicku ocr. Ale je tu este problem, ze od 1.6.2022 pracujem na dohodu o pracovnej cinnosti. Ta mi zanikne k 31.5.2023
Ak by sa nepredlzila, je moznost zeby som od 1.6.2023 nastupila na pandemicku OCR?
Cize od 16.5-31.5.by som v zamestnani, kde pracujem na TPP cerpala dovolenku. A od 1.6.by som nastupila na ocr.
Z coho by sa mi pocitala ocr?
Dakujem
PS:nesnazim sa vyuzit system. V podstate od skoncenia strednej skoly pracujem, cize 16 rokov(pracovala som aj pocas prvej MD a RD), na ocr som bola raz v zivote, tak isto aj na PN…ano, pandemicka ocr je uplna blbost a mali by ju zrusit. Ale urcite nebudem na nej 2-3 roky. Naozaj potrebujem vykryt len tie 4 mesiace 🙂
@zuzanockamt prajem kazdemu, kto takto zmysla, aby bol v takej zivotnej situacii, aby nemal na vyber jedine pandemicku
@silvuskaxy Ďakujem, no ja sa viem a hlavne chcem obracať a snažím sa. Nehľadám možnosti ako nepracovať, ale ako pracovať.
@silvuskaxy takých sú desiatky tisíc ročne odjakživa a vždy si to nejako vyriešili aj bez pandemickej
dávam do pozornosti...mamičky, ktoré poberajú pandemické ošetrovné na deti 3-5 rokov pričom sa snažili dieťa umiestniť do škôlky a majú písomné rozhodnutí o neprijatí zo "SPÁDOVEJ ŠKôLKY" majú tiež nárok žiadať rodičovský príspevok, ktorý bol schválený a podpísaný prezidentkou 23.5.2023.
"Podľa zákona o rodičovskom príspevku nie je na prekážku súbežné poberanie ošetrovného a naopak, podľa zákona o sociálnom poistení sa môže ošetrovné vyplácať v súbehu s poberaným rodičovským príspevkom na dieťa, ktoré nebolo prijaté do spádovej materskej školy."
Na dieťa, ktoré dovŕšilo tri roky, a na ktoré rodič poberá ošetrovné, ale dieťa do škôlky nezapísal resp. nemá rozhodnutie o neprijatí do "SPÁDOVEJ ŠKôLKY" možnosť žiadať o tento rodičovský príspevok mať nebude.
@alenah31
tak od dnes to plati, kto ma rozhodnutia o neprijati do spadovej skolky treba ist na UPSVaR

@dadka_bb to máš odkiaľ že má taký plat?