icon

Cestovanie s neplatným pasom

25. máj 2025

Viem blba otázka ale mali sme dnes naplánovaný výlet do Lesnej s deťmi a práve sa dívam že platnosť pasu mali do 24.5. čiže do včera 😭 asi by nebolo rozumné ísť na prepadnutý pas však

didush27
25. máj 2025

Načo ti je pas na výlet na Slovensku?

martinkatinka
25. máj 2025
@didush27

Načo ti je pas na výlet na Slovensku?

@didush27 asi mysli ZOO Zlin - Lešná

zuzinka888
25. máj 2025

Tak na prechod cez hranice potrebujes pas. Ale aj man sa uz stalo( viac krat) ze sme sli do Polska bez pasov( pohranicna oblast).. Bola som v tom ze ich zobral manzel on ze ja. Nikdy z toho nebol pruser. Raz nas aj zastavila hliadka a chcela len doklady od vozidla a manzela ako sofera( kedze zijeme v EU a Sengene- policajti ta " nemaju pravo "bezdovodne kontrolovat"- ak teda kontroly na hraniciach nemaju vopred ohlasene, ci nejde o mimoriadnu situaciu. No nechci vediet co som vtedy prezivala. Odvtedy som radsej dala urobit obcianske s fotkou a mam ich v penazenke.* pasy su velke nespratne*. Neber to posim ako navadzanie ze mas ist bez dokladov. Stat sa moze cokolvek, a tie pasy maju nejaky vyznam. Ale nikto ta na hranici "nezastreli" ked ho nemas. Ale vedia to byt neprijemnosti teda, aj dost velke.

zuzanockamt
25. máj 2025
@zuzinka888

Tak na prechod cez hranice potrebujes pas. Ale aj man sa uz stalo( viac krat) ze sme sli do Polska bez pasov( pohranicna oblast).. Bola som v tom ze ich zobral manzel on ze ja. Nikdy z toho nebol pruser. Raz nas aj zastavila hliadka a chcela len doklady od vozidla a manzela ako sofera( kedze zijeme v EU a Sengene- policajti ta " nemaju pravo "bezdovodne kontrolovat"- ak teda kontroly na hraniciach nemaju vopred ohlasene, ci nejde o mimoriadnu situaciu. No nechci vediet co som vtedy prezivala. Odvtedy som radsej dala urobit obcianske s fotkou a mam ich v penazenke.* pasy su velke nespratne*. Neber to posim ako navadzanie ze mas ist bez dokladov. Stat sa moze cokolvek, a tie pasy maju nejaky vyznam. Ale nikto ta na hranici "nezastreli" ked ho nemas. Ale vedia to byt neprijemnosti teda, aj dost velke.

@zuzinka888 Tu nejde len o kontrolu na hranici.
Autorka Bez platného dokladu by som mimo územia SR nešla.

diewcatqoo
25. máj 2025

Ja by som sla. Podla mna jeden den hore-dolu ziaden policajt na hranici riesit nebude. Keby nahodou, uhrala by som to na blbu.
Samozrejme, nedavam ti ale navod. Rob, ako uznas ty za vhodne.

martinkatinka
25. máj 2025

@diewcatqoo keby nahodou, uhrat na blbu ti nepomoze.

maranco
25. máj 2025

Treba si pridať pripomienky kedy končia doklady do kalendára zvazianého s emailom, tak aj po výmene mobilu ostane pripomienka.
Praktickejšie sú občianske preukazy pre deti, tie môžeš nosiť zo sebou.

januska12323
25. máj 2025

Vedome by som s neplatnými dokladmi nikam nešla.

maranco
Autor odpoveď zmazal