icon

Cestovný pas - meškanie

chiarisimo
20. jún 2023

Ahojte, mala som mať hotový pas do 16.06.2023. Včera som volala na klientske centrum a pani na linke mi len povedala, že majú technický problém v Bratislave. Viete o tom niečo viac? Budúci týždeň letíme a začínam sa obávať...

anonymous87
20. jún 2023

@stellarstar keby si stat plnil zavazky voci obcanom, tak akoby mal nemala by stres. A to sme zas na zaciatku… nikto nema pravo osocovat ludi, co si daju spravit pas 32 dni pred dovolenkou. Lebo to nie je ich povinnost davat si robit doklad pol roka dopredu. Stat ponuka sluzbu vyhotovenie cestovneho dokladu do 30 dni… tak to ma zabezpecit. A tym to ukoncim…

matkahelka
20. jún 2023

@maranco viem, v com je problem, preto som pisala, ze nie je nutne ho dat prerobit. aj muz ma taky pas a bol s nim uplne v pohode v marci v omane a nedavno v USA. urcite by mu nenapadlo kvoli tomu davat prerabat pas. ale poznam cloveka, ktory ma taky pas a chodieva len do madarska na kupalisko a do chorvatska a just si musiel ist dat prerobit pas, lebo v telke vraveli. drviva vacsina ludi vobec netusi, v com je problem, zachytili len info, ze si BEZPLATNE mozu dat prerobit pas. tak ho idu dat prerobit.

maranco
20. jún 2023

@matkahelka na maďarsko a chorvátsko mu stačil občiansky preukaz, zbytočne platil za pas 🙂
https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra...

matkahelka
20. jún 2023

@maranco presne tak! ale taky ludia su skvelym prikladom tych, kt.si tie pasy idu dat prerobit. lebo ved v spravach vraveli...

natalia_lowi
21. jún 2023

Ja dnes riešim to isté, bola som tam osobne a povedali že skúsia to dať do 48 h ale neslubuju, momentálne meškajú 5 dní..dúfam to dobre dopadne, lebo tiež ideme budúci týždeň 😢

natalia_lowi
21. jún 2023

@chiarisimo dajte vedieť potom prosím či ste to vybavili

lululucy
21. jún 2023

Ja som mala mat pas 16.6. a dnes mi prisla sms ze si ho mozem prevziat

natalia_lowi
21. jún 2023

@lululucy ja 18.6. tak som zvedavá

chiarisimo
autor
23. jún 2023

ahojte, dnes som si bola prevziať pasy, meškali 6 pracovných dní...
držím palce, aby všetkým pasy a občianske do dovolenky prišli....
a tým, ktorí nám neprajú, prajem všetko dobré v živote, možno keď sa vám začne viac dariť v súkromí, nebudete priať druhým zle

lenka155
26. jún 2023

@natalia_lowi dosiel pas? Do kolkych dni?

lenka155
26. jún 2023

Poradte kde urgovat a volat ...bola som aj osobne aj volala 2h bez prestavky na min.vnutra aj pisala mail vsade mi povedali ze to nevedia urychlit ze mam cakat 30dni..co je v piatok a ked nepride do lehoty?, my v nedelu ideme do chorvatska..ak nas stopnu?...po lehote ked to pride budem urcite ziadat vrátenie penazi bude mi pas po dovolenke nanic

matkahelka
26. jún 2023

@lenka155 a naco ti je do HR pas? ved tam ti staci OP s fotkou

iwet25
27. jún 2023

@lenka155 mne meskal teraz 4dni

tinkavvv
27. jún 2023

@lenka155 a platny op s fotkou nemas? Pripadne stihas dat vyrobit zrychlene do piatku.

lenka155
27. jún 2023

@matkahelka lebo som ho dala robit 9m dietatu a lehota 30dni pravdepodobne nebude dodrzana ako vacsina pasov a my odchadzame bez teda

lenka155
27. jún 2023

@tinkavvv hej len nie preto som dala v maji robit pas aby som zas iala tam s malym dietatom a zase platila za zrychlene pasy co aj tie maju meskanie...a vlastne pridu asi az po dovolenke a 2kusy rocno 30dnovy a 2dnovy..

tetapetra
27. jún 2023

@matkahelka ja napríklad preto, že mám syna ktorý je narodený v máji a stále v máji mu dávam aj vyrábať pas. Preto.

matkahelka
27. jún 2023

@lenka155 znova sa pytam, naco si do HR dala robit pas? ked staci OP s fotkou, ktory mas do 5.dni. Bez platneho cestovneho dokladu do zahranicia NECESTUJTE! Zastavia vas policajti kdekolvek- namatkovo na hranici, na dialnici, kdekolvek v HR. ako preukazete, ze je to tvoje dieta? nasi znamy takto skoncili v Madarsku pol dna na policii na vypocuvani, zhanali im tlmocnika, pretoze tiez boli bez cestovnych dokladov.

matkahelka
27. jún 2023

@tetapetra a logika? 😂

tetapetra
27. jún 2023

@matkahelka odpoveď na to tvoje prečo. No preto. Načo budem chodiť skôr,oveľa skôr ako treba. Možno im ešte nekončí platnosť,alebo nevedeli,či niekam pôjdu,kde budú potrebovať pas. Hoci do Chorvátska nepotrebujú,ale🤷

matkahelka
27. jún 2023

@tetapetra ak si clovek dupka nozickami, ze lebo a lebo a lebo, tak musi ratat s tym, ze pred sezonou je toho vela a bude cakat a cakat a cakat.

tinkavvv
27. jún 2023

@matkahelka do 5 dni urcite nie, ak neda spravit zrychleny. My sme na op s fotkou cakali teraz 25-30 dni.

maranco
27. jún 2023

@tinkavvv
@lenka155
OP stíhajú robiť do 30 dní, máš ich aj lacnejšie za 4.50€, nestíhajú len PASy.

Dieťaťu do chorvátska stačilo dať urobiť OP s fotkou
https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra...
https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=nova...

tinkavvv
27. jún 2023

@maranco ved ja pisem, ze stihaju. Ale nech necaka, ze das spravit OP s fotkou (nezrychleny) a mas ho do 5tich dni doma. Aj tam sa caka dlhsie, ako mimo sezony.

tetapetra
27. jún 2023

@matkahelka si neskutočne múdra

natalia_lowi
27. jún 2023

@lenka155 áno v piatok sme ho mali hotový chvalabohu.. Meškal 5 dni presne. Čiže 35 dni sme čakali. Otrasné čo sa deje..to bol stres..

natalia_lowi
27. jún 2023

@lenka155 bola som 3 dni po lehote osobne na výdaji a povedala som im ze ho potrebujem do 48h lebo mame zaplatenú dovolenku..pani si prefotila žiadosti a povedala že pokúsia sa..o 2 dni prišla sms 🙂

jafko22
28. jún 2023

@iwet25 kedy ste si dávali robiť ?

zuzks5
28. jún 2023

ak si ide teda teraz niekto davat robit pas, tak je asi lepsie, aby si ho dal vystavit v tej skratenej dobe. videla som, ze aj v telke sa o tom dost hovorilo, lebo niektorym proste priharalo s odletmi a dovolenky

iwet25
28. jún 2023

@jafko22 22.5.