icon

Cestovný pas - meškanie

chiarisimo
20. jún 2023

Ahojte, mala som mať hotový pas do 16.06.2023. Včera som volala na klientske centrum a pani na linke mi len povedala, že majú technický problém v Bratislave. Viete o tom niečo viac? Budúci týždeň letíme a začínam sa obávať...

maranco
20. jún 2023

@anonymous87 na jún-august by mohli zvýšiť cenu za pas, a za tie peniaze zamestnať brigádnikov, aby sa začalo vyrábať na 2 smeny a aj v sobotu.

anonymous87
20. jún 2023

@maranco pokojne. Proste najst riesenie. Ale tak vidim, ze my tu pasivne prijimame takyto stav a este aj utocime na inych, ze si dovolili dat vystavit doklad podla svojho uvazenia… 🤦‍♀️

maranco
20. jún 2023

@anonymous87 súkromná firma by si nedovolila nechať drahé stroje večer a víkendy vypnuté a zároveň nestíhať vybavovať objednávky, lebo zákazníci by odišli ku konkurencii
štátny úradník má istotu, že si pas nedáš inde urobiť ako u neho, tak sa nemusí pretrhnúť o výplatu a zákazku nepríde

anonymous87
20. jún 2023

@maranco mozno by stacilo keby sa ludia prestalo tvarit, ze je to normalne a v pohode… ja sa napr.chystam napisat ziadost o vratanie spravneho poplatku. Nie, nevytrhnu ma z biedy ani mi nechybaju. Kedze mam na dovolenku, mam aj na pasy (toto je taka asociacia jak hovado, ale budis)… ide mi o princip 🤷‍♀️

chiarisimo
autor
20. jún 2023

Keby ma pani v klientskom centre upozornila, že je problém s termínmi, isto by som si zaplatila zrýchlené vybavenie... ja som zvyknutá termíny plniť. Štát nedodržiava termíny, za ktoré si človek zaplatí, tak nech ich dodržiava.

stellarstar
20. jún 2023

@chiarisimo bolo to myslene všeobecne teba som nikde neoznačila či?

stellarstar
20. jún 2023

@cecilia29 tak je dovolenkové obdobie a tuti že toho majú akurát dosť a nečudujem sa im že nestíhajú 🤷‍♀️

stellarstar
20. jún 2023

@terina25 veď tak im treba keď všetko v poslednej chvíli robia. Keď viem že nemám platný pas a chcem ísť tak musím tak zariadiť a plánovať aby som nemusela behať a vyvolávať každý deň na pasové

maribell
20. jún 2023

My sme boli vybavovať 16.5 a dnes na 35. deň mi cinkla sms, že pas je pripravený na vyzdvihnutie. Tak snáď aj vám zajtra príde ✊✊

anonymous87
20. jún 2023

@stellarstar keby stat dodrziaval terminy, tak ako ma a za co clovek zaplatil, tak by nikto nikam vyvolavat nemusel 😉
A tvarit sa, ze je tento stav ok, mi pride odveci… a nie mna sa to netyka.. pas prisiel po termine, ale my ideme v auguste. Ale aj napriek tomu ma to hneva

iwet25
20. jún 2023

@stellarstar prepáč ale si riadna krava za tieto tvoje komentáre.

stellarstar
20. jún 2023

@iwet25 len preto že mám pravdu? Ďakujem

stellarstar
20. jún 2023

@anonymous87 no aj štát je ne chybe ale keď toho majú plné ruky a možno malo zamestnancov a kntomu aj tam určite majú dovolenkové obdobie

anonymous87
20. jún 2023

@stellarstar ale to nie je moj problem ako “zakaznika”… to si maju riesit oni a hladat riesenie… ci si taka benevoletna vo vsetkych sluzbach? Lebo je to presne to iste… cize prides do restauracie, casnik ti povie ze jedlo bude za 30 min, ale ty cakas 2 hodiny a viac, lebo maju vela hosti a nestihaju, tak mavnes rukou? Proste kym budu ludia kloput usi nic sa nezmeni…
Mimochodom. My sme platili dovolenku koncom februara, asi za tyzden sme isli vybavovat pasy a cuduj sa svete, uz nam rano nevydalo listok… bol februar☝️
A najblizsie sme sa tam dostali az v maji…. Proste neexistuje pre to ospravedlnenie. Skus ty nieco nezaplatit/neposlat statu v stanovenej lehote 😉

katulienkax
20. jún 2023

@matkahelka len pre info, vsetky pasy od novembra do konca januara sa prerabaju, takze argument preco si to nedali skor robit mohol dopadnut tak, ze by ei to museli dat prerobit😉 Mozno aj to je dovod meskania kedze sa jedna cca o 30000 pasov. Nuz su to magori, dobabrali to
Ale inac ja som bola zaciatkom aprila a pasy boli za cca 3 tyzdne ale cakala som uz vtedy 3 hodiny

katulienkax
20. jún 2023

@stellarstar ako vravim pisali o tom prerabaju cca 30000 pasov ktore do....bali s prepacenim, bolo to v spravach

maranco
20. jún 2023

@anonymous87 * koncom februara, asi za tyzden sme isli vybavovat pasy a cuduj sa svete, uz nam rano nevydalo listok… bol februar *
Poradový lístok je lepšie si rezerovať cez internet, potom tam čakáš len pár minút kým prídeš na rad.
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

petricka1984
20. jún 2023

Autorka, držím palce, nech pas skoro pride a peknú dovolenku prajem 👍

anonymous87
20. jún 2023

@maranco bohuzial, mysleli sme ze vo februari to nebude treba.. potom nam uz ine veci nedovolili sa tam dostat skor ako v maji 🤷‍♀️

maranco
20. jún 2023

@anonymous87 ja som tak bol viackrát tohto roku, aj som známym urobil rezervácie tak ich hneď volali k okienku, ani si nestihli sadnúť na lavičku

Začiatkom roka bol nátresk na výmenu OP, kvôli čipu na podpisovanie.

Aj teraz platí ak je OP starší ako 7/2021 dá sa bezplatne vymeniť za nový OP, keďže so starším OP sa nedá podpisovať prepis auta, matrika a iné.

iwet25
20. jún 2023

@stellarstar pretože si stále točis svoje dokola. Čítaj co baby píšu, normálne sa za teba hanbím.

stellarstar
20. jún 2023

@iwet25 hanbi sa radšej za seba 😉

stellarstar
20. jún 2023

@katulienkax nežijem na sk tak správy nekukam 🤷‍♀️

stellarstar
20. jún 2023

@anonymous87 tak je to ich problém keď nemajú na to toľko ľudí, tak nech zoberú ľudí kt budú tam makať a nech nad tými ľuďmi aj stoja aby lepšie makali. Nás je v práci momentálne tiež malo a robíme svoju prácu ako treba

anonymous87
20. jún 2023

@stellarstar ved to je to, netreba riesit kto si kedy dal spravit pas. Zaplatili si vyhotovenie dokladu do 30 dni… tak max na 30 den ma byt ten doklad hotovy…a nie tu nadavat ludom, ze to je ich chyba, ze mali na to mysliet skor… to kde sme. Zaplatila som si za sluzbu, ktora ma byt hotova do 30 dni. Tak chcem, aby bola hotova v tom case… a absolutne ma nezaujimaju omacky okolo… a uz vobec nikoho nemusi zaujimat, ze na 31.den odchadzam. Proste zaplatila som 30 dni a bodka. Tam nie je o com diskutovat… stat to ma zabezpecit… bud posilnit stavy alebo napr od maja do septembra predlzit lehotu na 45 dni 🤷‍♀️ ale ked namiesto toho aby sa ludia stazovali, budu nadavat tym, ktori si daju doklad vyhotovit v maji/juni tak sa nic nezmeni

stellarstar
20. jún 2023

@anonymous87 tak toto povedz im nie mne

anonymous87
20. jún 2023

@stellarstar ved ja budem podavat ziadost o vratenie. Ale vy ste sa tu pustili do autorky, ze to jej vina. Ze mala ist v januari… no nemala…

matkahelka
20. jún 2023

@katulienkax neprerabaju sa vsetky pasy. prerabaju sa len tie, kto ich prerabat chce, lebo davova psychoza. riesili sme to v cestovatelskej skupine, vobec nie je nutne ich prerabat. uplne v pohode sa na ne da cestovat.
a keby si sa vopred objednala na cas, cakala by si par minut.

stellarstar
20. jún 2023

@anonymous87 mohla ísť veď teraz by nemala ten stres

maranco
20. jún 2023

@matkahelka pas ako taký funguje, len do čipu nahrali nesprávne informácie, takže na letisku kde funguje automatická bezkontaktná kontrola, že len priložíš pas k čítačke a ťa pustí ďalej to nejde, musí pracovník ručne pozrieť a skontrolovať pas čo zdržiava.
Tiež mám pas z toho obdobia ale na stránke kde je zoznam chybných pasov nie je.