icon

Ako podať podnet na kontrolu počas PN?

19. jan 2025

Ahojte, dá sa niekde podať podnet? Neviem nájsť žiaden kontakt ani elektronické podanie.

Strana
z4
petrastrbanikova
19. jan 2025

Nemal/nemala by sa starať do druhých aby sa ti to raz nevrátilo

monicazbb
19. jan 2025

Nie. A ak daš osobne, emailom, nebudu sa tym zaoberať.

martinkatinka
19. jan 2025

Da sa podat, na socialnej poistovni, odkial praceneschopny pobera davku. Kontroluju dodrziavanie liecebneho rezimu a cas vychadzok.

pralinka25
19. jan 2025

a to uz preco?

iv007
19. jan 2025

Najdi si na internete mail na konkretnu pobocku SP, su povinni myslim do 3 dni vykonat kontrolu.

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
Autor odpoveď zmazal
loliki
19. jan 2025

@thunderdome Len aby si to nebola ty, na koho pošle kontrolu. 🙂

zzzzza
19. jan 2025

@iv007 ze nejaký anonym poda podnet a oni su povinní?

zzzzza
19. jan 2025

@petrastrbanikova normálneho človeka by také niečo ani nenapadlo ale komu niet rady...

zobaka
19. jan 2025

@thunderdome niekedy karma funguje rychlo, preco robit ludom zle?

petrastrbanikova
19. jan 2025

@zzzzza nikdy nevies čo sa môže stať tebe. Nechápem ľudí ktorí majú za potrebu udávať druhých.

pralinka25
19. jan 2025

nuz udavaci tu boli vzdy. toto nevyhynie nikdy

pralinka25
19. jan 2025

@thunderdome na dobre. vsak som tu furt

zzzzza
19. jan 2025

@pralinka25 uboziaci frustrovani

mariska1989
19. jan 2025

Neboj na každého dôjde mráz . Ser na to . Nevieš kedy budeš ty PN a nestihneš sa vrátiť včas z vychádzky stane sa ti to 2/3x a just ti sused pošlete kontrolu . Ži si svoj život a na druhých ser. Poznám niekoho kto je rok PN doteraz žiadna kontrola . Vychádzky nedodržuje ešte chodí na fušku . Ale však raz kontrola dôjde no .

mimka1402
19. jan 2025

@petrastrbanikova Je to využívanie veci, keď to bude každý obchádzať, nebudeme sa mať dobre. Každý normálny na pn sedí doma. Ak nesedí, nemá čo robiť na pn. Úplne jednoduché a iba ľudia bez chrbtovej kosti môžu obhajovať ďalšie odrbavanie systému.

petrastrbanikova
19. jan 2025

@mimka1402 áno ja to chápem mne to nemusíš vysvetľovať a jasne že každý na PN ísť ani nemoze. Lenže si zober čo všetko sa nemoze a robí sa ako zdiera štát ľudí a nič z tým neurobíme . Tým že ho uda nič sa nezmení ani chlieb nebude lacnejší.

mimka1402
20. jan 2025

@petrastrbanikova Nevravím, že ten čo to rieši je o niečo lepší, ale chápem tú frustráciu. Sama som bola na pn som sa ani nehla z bytu, psychické problémy, kde by mi pomohli prechádzky bez dĺžok. Ale potom som mala kolegyňu, ktorá z toho mala holubnik, naozaj dovolenky počas pn... Takže rozumiem, že človek sa naštve, keď to vidí pravidelne, že niekto to využíva a žije si lepší život...

pralinka25
20. jan 2025

@mimka1402 tak ja som bola nedavno pn po dlhej dobe. z domu som sa nepohla ani na krok a aj to som mala stres ze co ak zaspim a nebudem pocut ale teda je mi uplne jedno co kto robi v tomto smere. udavanie za mna nie je spravna cesta z viacerych dovodov.

mimka1402
20. jan 2025

@pralinka25 Samozrejme, aj ja som mala rovnaké obavy, vravím. Nesúhlasím s udavaním. Ale pre mňa obe správania sú rovnako mimo môjho zmyslu.

mogaa
20. jan 2025

Samozrejme že môžeš dať podnet na kontrolu a SP takéto oznámia akceptuje a následne kontroly robí....Stačí ak napíšeš e-mail na príslušnú pobočku a napíšeš meno daného človeka, najlepšie s adresou keďže môže mať viac menovcov....

iv007
20. jan 2025

@zzzzza ja som odpovedala na konkretnu otazku, neriesim dovody ani pohnutky tejto osoby. Myslim ze neni krajina kde tolko marodia ako na SVK, v priemere 60 dni do roka kazdy clovek. Castejsie kontroly by prospeli..

zltalienka
20. jan 2025

@iv007 som zvedavá, či tento údaj, čo si sem pridala je pravdivý. Máš k tomu nejaký dôkaz?
"krajina kde tolko marodia ako na SVK, v priemere 60 dni do roka kazdy clovek."

iv007
20. jan 2025

@zltalienka 53 dni na vychode.. odporucam precitat cely clanok

zltalienka
20. jan 2025

@iv007 tak tam píšu, že priemerná PN trvala 45 dní. Nie že 60 dní do roka každý človek v SR maródi. To je teda DOSŤ veľký rozdiel.
Píšu tam, ze za sledované obdobie bolo PN (po prepočte 453 tisíc/3,017 mil.) cca 15% poistencov. Nie všetci.

lauruska_sumienka
20. jan 2025

vsetky tu po autorovi idete ako po bonzakovi a co ked je to zamestnavatel a pracovnik si chodi kade tade. preco by mu mali vyplacat PN, ked sa ulieva z prace

zzzzza
20. jan 2025

@lauruska_sumienka skôr si myslím ze unudeny bonzak... Ktorý raz tiež bude chorý a potom...

lauruska_sumienka
20. jan 2025

@zzzzza karma je zdarma, ked chce niekoho nahlasit tak nech. ale drviva vacsina nahlaseni je zo strany zamestnavatela-nikto z nich nemieni platit lenivej vsi

Strana
z4