icon

Ako získať PN medzi materskou a rodičovskou?

lenka280821
31. júl 2024

Ahojte,
v auguste mi končím rodicak s 1.dietatom a ďalšia materska mi začína niekedy v decembri.
Brala som to ako samozrejmosť ze ma gynekológ vypíše na PN ze ho nejak presvedčím.
No lenže dneska mi moje plány zrušil ze nemá na to dôvod.
Do práce sa nechcem vrátiť na tu chvíľu a výpoveď s podporou si chcem nechať po ukončení RD po 2.dietati.
Je niečo za co by ma mohol obvodný vypísať?
Napríklad ze mam kŕčové žily alebo bolesť krížov ktoré sa s tehotenstvom zhoršujú?

bublinka1426
31. júl 2024

@maciatkolulu zial :(

petronela1985
31. júl 2024

Čo by som nedala ja, ktorá som na PN kvôli reálnemu rizikovému tehotenstvu, aby som ešte mohla chodiť do práce. Medzi ľudí. Takto tŕpnuť zo dňa na deň. Úplne celé zle tento systém. A big like lekárovi, ktorý nechce autorku témy vypísať na PN. Niektoré si ani neuvedomujú, aké majú šťastie na bezproblémové tehotenstvo. A pritom vôbec mi nevyhovuje, že mám tehotenský príspevok a nemocenskú a sedím doma. Aj tak na tom tratím. Neviem, ako to môže niekomu vyhovovať.

petronela1985
31. júl 2024

@bublinka1426 tak reálne táto bublina raz praskne. Po tej krásnej reťazovej materskej. Som zvedavá, kto ju zamestná reálne. Po toľkých rokoch doma. Personalisti sa o ňu určite pobijú.

ki__
31. júl 2024

@lenka280821 podľa toho akého máš lekára.
Ja keď som potrebovala byť PN, tak ma moja obvodná vypísala aj s celodennými vychádzkami. Skús mu povedať normálne pravdu, že potrebuješ byť doma kvôli tomu a tomu. Pri najhoršom ti povie "Nonono! To sa nesmie". A plán B budeš riešiť potom.
Možno ťa vypíše len na nejaký čas, potom už budeš musieť čerpať dovolenku alebo pracovať. A ešte predtým si skús v práci vybaviť skrátený úväzok, keďže máš dieťa a nemáš ho kam dať na 12hodín a ešte si aj tehotná, s veľkou pravdepodobnosťou ti vyhovejú.

gabika0825
31. júl 2024

@lenka280821 no čo ti poviem, zle si si vypočítala nástup na materskú pri druhom dieťati, mali ste zasiať skôr, aby si nemusela ísť do prace. Ach jaj. Daj pekne výpoveď teraz, aby si zbytocne nezaberala miesto v práci novému človeku, ktorý aj reálne chce pracovať, rozumne sa dohodni so zamestnávateľom, že aj tak by si dala výpoveď ak by si sa vrátila aj po druhom dieťati do prace a dohodnite sa na výpovedi dohodou k nejakému termínu ktorý bude obom vyhovovať. Nepochopím tieto špekulácie.

30katrusa40
31. júl 2024

@lenka280821 ešte mi napadla jedna vec a to neplatené voľno z práce . Neviem ako by ti potom rátali materskú a ako je to z odvodmi ale skúsiť sa opýtať aj takú možnosť v práci.

gabika0825
31. júl 2024

@ibatanecnica a ešte to navyše aj vychováva deti…. Amen tma 🤦🏻‍♀️

gabrm
31. júl 2024

@lenka280821
Navštíviť psychiatra a na psychiatrickú diagnózu môžeš byť v kľude na PN aj trištvrte roka. 👍

129oveciek
31. júl 2024

@lenka280821 boze ake su tu moralistky :D podla mna si vymysli ze ti je kazdy den zle a zvracias.. nemaju ti ako dokazat ze to tak nie je

simona92101
31. júl 2024

@martinkatinka ?mna si asi omylom oznacila

lilinka88
31. júl 2024

@gabika0825 ona si už tú prvú materskú zariadila,aby mala maximálnu, takže to bolo celé fiktívne miesto, nikomu nedrží miesto. Keď dá výpoveď, ešte si to zariadi,aby mala maximálnu aj tu... Zbytočne sa tu rozčulujete, ona sa na tom len baví a pri tom aké tu dáva témy, určite už má aj toto všetko prešpekulované. Má predsa nárok, tak prečo nevyužiť. Nepochybujem o tom,že ešte bude aj predĺžený RP žiadať, kým pôjde na materskú

martinkatinka
31. júl 2024

@simona92101 to sa ospravedlnujem, bolo to autorke.

bublinka1426
31. júl 2024

@petronela1985

tak toto je problem vseobecne pre matky aj po 1 dietati. ani sa necudujem ze nas nechcu zamestnat , lebo vidia, ake spekulantky sa zrazu rodia z dievcat co sa stali maminami, maximalne materske ci maximalne podpory ...smutne. ..
a vlastne hned ako zistia ze su tehu, sa vacsina hadze na PN..naozaj chapem, ked zena ma na to dovod, proti nim nic. zdravie nadovsetko ale tu mnohym zenam prajem zit s vacsou pokorou a menej mastkymi dlanami. 🍀

bublinka1426
31. júl 2024

@gabrm zasme sme jej poradili

sticker
bublinka1426
31. júl 2024

@129oveciek ovecka, dalsia, co ukazuje charakter.

ki__
31. júl 2024

Kriste pane ženy vám čo je? Na základe jednej otázky ste ju tu ako odsúdili.
Keď sa tu tak búchate do hrude, že je to z vašich peňazí, viete kam všade idú vaše peniaze? Koľko osád už postavili z vašich peňazí? Koľko neprispôsobivých žije z vašich peňazí? Koľko väzňov sa dnes najedlo z vašich peňazí?Tvárite sa, ako keby vám od huby odtrhla niečo.
Je to jej vec nie? Keď sa jej nechce robiť, tak nech nerobí. A keď si to vie zariadiť, tak nech si to zariadi. Jej sračky.
Robíte zo seba polobohyne zato, že vy ste pracovali aj keď ste dobre že nie umierali. Ale to bolo vaše rozhodnutie. Určite vás nikto nenútil pracovať, keď akurát 8krat za deň vraciate a ledva stojíte na nohách. A keď ste pracovať museli, kvôli financiám, tak asi si spraviť dieťa nebol najlepší nápad.
Tvárite sa tu, ako keby len kvôli tomu bola tehotná aby dostávala peniaze. Lebo nikdy v živote sa nestalo, že žena na materskej znova otehotnela náhodou, alebo kvôli tomu že chce aj druhé dieťa. Nie!! To musí byť len kvôli peniazom!!!
A to že kto ju zamestná po materskej. A vás kto zamestná po materskej? Keď už sa na pohovore pýtajú, či máte alebo či plánujete mať deti.
A že ovečky čo ukazujú charakter. No lebo vy ste už len charakter! Každá z vás! Normálne medajlu vám dať.
A áno ešte TO aj vychováva deti, a možno z tých detí budú lepší ľudia ako ste tu vy všetky dokopy.

viestta
31. júl 2024

@ki__ nie netvarime sa, ze otehotnela aby dostavala peniaze. Otehotnela hadam preto, ze chcela (alebo aj nechcela). Ale to, ze je tehotna ju neopravnuje ist na vymyslenu PN, lebo jej nema kto varovat starsie dieta. Nic viac, nic menej.

maciatkolulu
31. júl 2024

@ki__ takže,vsimni si aroganciu autorky a byť 3 týždne akože PN,tak no. Ale dofrasa 5mesiacov a teraz vážne a UPRIMNE ,ty by si do svojej firmy toto akože chcela za zamestnanca? No neverím. 🤣Niečo,čo ledva ocika test a svacme sa na pn a tahaaaa6-12 rokov doma a potom ,keď sa uraci pracovatztak zase berie samé ocr,lebo ...... Inak veľký smútok musí byť za pandemickymi,ale tak aj tieto so zatvorenými skolkami nie sú zle. Najmä,keď mamička odmietne dať do zberného a stať to cvakať,lebo....takže nie,zamestnávatelia nebudú pri takomto prístupe chcieť matky a mladé ženy.

abbey1
31. júl 2024

@ki__ Super! Ľudia kradnú. Ľudia podvádzajú. Tak poďme i my!
A keď to niekto odsúdil, hanba mu!!!

viestta
31. júl 2024

@ki__ a ked uz chcela brat prachy za nic, mala zapsat dieta do skolky, keby jej ho neprijali z kapacitnych dovodov mohla poberat rodicak. Lenze toto akosi nezvladla v tej svojej vychcanosti zorganizovat.
A nemozem nenapisat, sme tam kde sme presne pre takych oko ona a ty. Vsak ked ini kradnu, preco by sme nekradli aj my. Ked ini zneuzivaju system, mozme aj my. Vsak so spolocneho krv netecie, len z toho tvojho by tieklo. A ano to spolocne je aj tvoje. To ti nedochadza? Alebo si taka ista? Keby nebolo podobnych vychcancov, tak by boli peniaze pre tych, co ich naozaj potrebuju.

maciatkolulu
31. júl 2024

@ki__ a bacha,ja nepracujem....som doma,takže nerobím zo seba nič. A ani nič od štátu nedostávam. A ani nechcem inak ta poprosím,napíš mi jednu dávku,vysokú dávku,ktoru dostáva niekto,kto nepracoval,ako tu často spomínajú tmavší spoluobčania. Chcem poznať tu dávku. Asi vieš kto ju vypláva,ako sa volá a v akej výške,tak prosím ťa,pouc ma.

lienka.7
31. júl 2024

@lenka280821 ty si na úrovni tých cigánov, lebo tiež len špekulujes 👌
Mas to úplne jednoduché, v septembri dieta do skolky, ty do prace a dáš si upraviť pracovnú dobu. Tehotne 12tky aj tak nerobia. A potom klasicky MD. a nie sa 5 mesiacov vyvalovat doma.

bublinka1426
31. júl 2024

👏@ki__

bublinka1426
31. júl 2024

@lienka.7 presne tak. tuto moznost zjavne ani nezvazila, zeby sa dohodla so zamestnavatelom na kratsom uvazku, asi by jej to znizilo matersku davku, mozno preto.

ns994
31. júl 2024

@ki__ vymyslena pnka nie je ok. No nech kazdy robi ako chce. Tym netvrdim, ze to je spravne, alebo ze mi to je jedno. Ale aj tak urobi ako chce. No ale ja som napr prioritne narazala na jej pristup. Ako samozrejme to brala. A zrazu zistila, ze nie a sa jej to nepáči. Aj to ma akoze dosť zarazilo. Jej pristup a sposob komunikacie. Ono totiz by jej to mozno sj dal. Co viem z pocutia tak gynekologovia s tym az taky problem nemaju dat tehotnej zene pnku...Ale zas 5 mesiacov nie je mesiac a este ked sa k tomuto tak postavila..a bohvie ako mu to povedala...a aj sposob ako reagovala na baby. Ano pustili sa do nej. Ale tak, ked uz chce toto robit mozno by aj poradili ale ked kope nohami a este sa vysmieva a bere to ako samozrejmost 🤷‍♀️ na jej mieste, ked uz tal by som aspon potichu supala nohami a bola rada ak by mi ten odzub vysiel. Ale nie. Ona vlastne este z toho hotova, ze sak co...

sense
31. júl 2024

@lenka280821 nehnevaj sa ale ty nie si omnoho lepšia nie si o nič lepšia ako ti cigáni. Špekulujes aj ty

ki__
31. júl 2024

No tak poďme spísať petíciu, aby ju zavreli na doživotie za to že chce ísť na PN. 🤦🏽‍♀️
A pre takých ako ja a ona sme tam kde sme? O mne vieš akurát tak veľké H a malé o.
A aj keby sa na hlavu postavíte, je to jej vec! Jej sračky. Nič viac nič menej. 🤷🏽‍♀️

floki1994
31. júl 2024

@ki__ tak neviem ako ty ale ja sa po materskej vraciam do svojej prace 🙂 uz ma tam cakaju a ja sa velmi tesim 🙂 na matersku ide muz a potom skolka 🙂 trosku treba porozmyslat a vsetko sa da...a dokonca aj tak ze nebudem clovek bez chrbtovej kosti...hanba by ma fackovala si ost pytat bezdovodne PN...vsak samotný lekar videl ze je len spekulantka a odmietol to 🙂

viestta
31. júl 2024

@ki__ ano, aj ked sa na hlavu postavime, tato tu bude furt hladat cest ako ojebabrat system a pride je to uplne v pohode. A ano, kvoli takym ludom bez svedomia, cti, sudnosti a chrbtovej kosti to tu u nas vyzera tak ako vyzera. Je presne rovnaka ako osadnicky, ktore len spekuluju ako to zariadit aby brali davky. Ci sa to vam dvom paci, ci nie je to tak. A ja len dufam, ze raz bude zneuzivanie systemu aspon hanba a nie vec, za ktoru taki ako ty tych ojebabravacov este potlapkaju po ramene. Pevne verim, ze raz sa dozijem dna, ked s vami spolocnost zametie ulice.

bublinka1426
31. júl 2024

@viestta 👏👍