Čo robiť, ak pas nepríde včas?
Ahojte..dala som synovi vybaviť pas..do 30 dní co bolo 19.5 uplynute
Ešte neprišiel..potrebujem ho do 1.6..mam tam volať alebo co robiť?
@maranco on už má skoro 15 takže ho asi nema ako uniesť.. takže to mam dat aj overiť?..ci stačí podpis
To nemyslíš vážne že ma skoro 15,tak čo už nie je dieťa? Precitaj si po sebe co si napísala....
https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra... tu máš vzory
nemusíš ísť k notárke aj na mestských úradoch za par e vies overiť podpis a máš to vybavene a bez stresu
@smajlik323 a nestaci len podpis
@smajlik323 je ale nenechal by sa unášať už asi..
Nerieš, ak sa niečo stane aspoň budú mať adrenalín, ty tiež keď budeš riešiť konzulárnu pomoc a doma budú rozprávať zážitky spolužiakom.
@maranco úplne máš pravdu a potom tu bude písať, ako ich nechceli pustiť
🤣🤣🤣toto si myslela ako vtip vsak? Dufam ze ano. Fakt si myslis ze niekto sa da dobrovolne uniest?!🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Asi by som to riesila obcianskym za priplatok. A myslim ze stoji za zmienku pripomenut, ze o novy pas mozete ziadat 6 mesiacov predtym ako mu konci platnost. Kedze niektore krajiny pozaduju platnost pasu aspkm 6m po navrate. Tak si pasy mozete vybavovat v december, januar kedy pri 30 dnovej lehote pridu za 8 dni. Vghnete sa zbytocnym stresom kedze kazdy- kazdulinky rok je v lete s pasmi problem.
S tým pasom nič nespravis, jedine čo ti zostava je ísť znova a buď vybaviť pas alebo OP zrýchlené do 2 dní
Bola som so žiadosťou na pasovom, keď bolo po termíne, začali to urgovať a o 2 dni mi prišla sms, že je hotový. Choďte tam osobne.
@123barbara123 jej ďakujem..to si ma potešila
@zuzinka888 ani nie ako vtip..ale je fajn ze ta to pobavilo..
@123barbara123 vieš koľko ľudí čaká vyše mesiaca dvoch po termíne vyzdvihnutia? Takto to isto nefunguje ....
@luliu jeminenky, prečo by som si vymýšlala? Kamoška si šla vybaviť pas, tak som ju poprosila, aby sa spýtala na meškajúce. Sama pani za prepážkou povedala, aby som prišla so žiadosťou a ešte v ten deň som to vybavila. Na žiadosť musela dopísať dovod, prečo to urgujem. Takto to fungovalo na pasovom v ZM a snáď to niekomu pomože.
Prosím vás, takto teraz meškajú aj OP a VP alebo len pasy? Ďakujem.
@nivea123 obciansky prisiel jeden za 7 dni a dalsie 2 za 10 dni. Minuly tyzden som davala robit.
Momentalne pasy trvaju aj viac ako 2 mesiace. Nestihaju ten napor kvoli zvysovaniu poplatkov. Pasy si dali totiz robit aj ludia, ktori nemaju dovod - pas nepotrebuju, ci nie je pred expiraciou...Slovenske standardy
Lebo únos funguje tak, že prídem za osobou a spýtam sa, či sa chce alebo nechce dať uniesť. Ak nie, tak nič, neunášam 🤦♀️. Moje nervy, unášajú sa dospelí ľudia. Keď nebudeš mať v zahraničí k dieťaťu všetky papiere, ktoré treba, koleduješ si o riadny prúser. Lebo na deti sú všade mega hákliví. A tiež nechápem, na kjeho ďasa si dávala robiť pas, keď ide na Krétu, veď EU, pohyb osôb s občianskym … nič?
@pohodacka03 super, ďakujem. Tiež som bola minulý týždeň, v piatok a na internete píšu stále len, že žiadosť je prijatá. Tak snáď mi tiež nebudú meškať 😊
@natmel bolo to aj viac x spomenuté, že ísť osobne alebo zavolať a povedať, že letite vedia to posurit...osobne by som to takto riešila a nečakala na zázrak len tak
@natmel treba volať.. po tom prišiel o 2 dni
@smajlik323 až o mesiac cestujeme, takže nesúri. Táto situácia sa opakuje každý rok, takže som si dala 3 mesačnú rezervu 🙏
@jasminkaj my tiež v zime sme dávali robiť, aj keď až v auguste letime a v máji mi koncil po Vianociach som hneď dávala robit
Ahojte, myslite ze ked dam zrychleny do 10 dni tak tieto robia, ci ako?

Ako sestra dokáže polícii ak ich niekde budú kontrolovať, že syn neušiel z domu ani ho neuniesla a je v Grécku s vedomím rodičov?